‘Ajax is bereid mee te werken aan transfer Luis Orejuela’

Het vertrek van Luis Orejuela lijkt toch vastere vormen aan te gaan nemen als we De Telegraaf mogen geloven. De Braziliaanse club Cruzeiro hoopt een huurcontract met uiteindelijke koopoptie en de 23-jarige vleugelverdediger  maakt een goede kans om zijn carrière elders voort te zetten. Ajax betaalde afgelopen zomer nog zo’n 3,5 miljoen euro aan Deportivo Cali maar veel rendement heeft men er niet van ontvangen. Luis Orejuela staat nog tot medio 2022 onder contract bij Ajax maar zoals ook al eerder gemeld, zal hij binnenkort verhuizen. 

Zie ook: 

2018-08-17 Orejuela mag vertrekken bij ajax
2018-07-27 Orejuela overweegt terugkeer naar Columbia

Related posts

77 Comments

     1. Indojood

      Ik hoop voor Eug dat ie Oud en Nieuw ook goed is doorgekomen want hij had dierbaren verloren tijdens de vuurwerkramp in Enschede.

 1. -buitenkantje rechts-

  Deze beste man is toch ook uitgebreid gescout? Samen met Cassierra heeft Ajax rond 9 Miljoen over de balk gesmeten.. Geen enkele toegevoegde waarde.
  Orejuela gekocht, maar we bouwen een middenvelder Mazraoui om tot back.. Wat hij trwns uitstekend doet. Zelfs Kristensen..5,5 Miljoen.. moet nu plaats nemen op de bank en mag je een miskoop noemen. Zit ik zo rond de 15 Miljoen aan weggegooid geld dat bv in opleiding van Jeugd gestoken had kunnen worden..
  We proberen allemaal de nieuwe Ronaldo te vinden en denken dat Latijns Amerika het beloofde land is. We kopen spelers op de gok zo lijkt het soms.. miskopen worden ingecalculeerd.
  Opleiden blijft de levensader van Ajax.. dat zit in ons DNA. Scouting moet zich dan ook meer richten op de leeftijdsgroep 10-15 jaar en dicht bij huis.. Kijk in Amsterdam..Rotterdam (Sparta).. Kijk in de jeugd bij clubs die Hoofdklasse spelen.. Het stikt van talent! Laat deze tropische vogels in hun eigen habitat waar ze beter gedijen en laat je niet hypen door zaakwaarnemers en clubs met Dollartekens in hun ogen..

  1. Bakkie

   Grotendeels wel met je eens, maar het is niet zo zwart-wit. Als je Europese top wil worden in het huidige voetbal, dan zul je ook moeten zoeken naar de beste Zuid-Amerikaanse dribbelaars, de sterkste Afrikaanse verdedigende middenvelders, etc… En aangezien Ajax geen Barcelona is, moet je soms een gokje wagen. Als je wil wachten tot je het zeker weet, dan kiest zo’n speler namelijk niet meer voor Ajax.

   1. Ajax 1

    Eens bakkie. Ook alle andere clubs grijpen er wel eens naast met een aankoop v vele tientallen miljoenen. Zie everton met klaassen. Je weet nooit helemaal zeker of de speler gaat brengen wat je hoopt…..

    1. Ajax 1

     En ertegenover staan transfers als neres, sanchez, nico, etc die echt wel succesvol zijn.

     1. Indojood

      Wat hebben wij met Everton te maken? De meeste clubs hebben sowieso een heel ander beleid. Heel veel miskopen hadden voorkomen kunnen worden omdat we ze kopen zonder te toetsen of ze de basiskwaliteiten hebben die we ook verwachten van onze spelers in de jeugdopleiding. Een miskoop is in principe alleen te verklaren als de speler in kwestie mentaal niet geschikt blijkt te zijn of blessuregevoelig is. Als we dan zo graag naar de Europese top willen dan moet het niveau van de scouting echt veel hoger liggen dan nu het geval is.

     2. Ajax 1

      Dat ben ik wel eens. Maar kijk suarez als mooi voorbeeld. Bij groningen goed, naar ajax is toch iets anders. Dat maakt hij waar en vervolgens wordt het een vd beste aanvallers van de wereld en speelt al jaren bij barca. Dat kun je toch echt niet weten dat het zo gaat lopen. Bij orejuela dachten ze dat hij kon groeien en dat bleek niet zo te zijn.

      Scouting kan inderdaad beter, eens, maar er zullen echt wel missers tussen blijven zitten.

     3. Indojood

      Het gaat om de besluitvorming. Haal een speler die volgens de visie van Jopie bij ons past. Dan kan het inderdaad altijd nog misgaan maar dan kan je jezelf geen verwijten maken. Met veel miskopen heb ik het idee dat ze vaak naar YouTube kijken of zich laten ringeloren door het bureau van Lerby.

  2. Sam34

   Ik vind dat ze het prima doen de nieuwe ronaldo vindt je niet zonder ingecalculeerde miskopen. Ik vind ook dat ze genoeg aan de jeugdopleiding doen: de ligt, van de beek, mazraui, dolberg (ja dolberg vind ik ook onze jeugdopleiding) eiting, cerny. Die laatste twee moeten het nog wel bewijzen maar ik heb vertrouwen in ze. Ik vind dat Ajax het de laatste jaren prima voor elkaar heeft!

  3. Litmanen

   Helemaal eens BR. Maar als ik dat bij herhaling zeg wordt ik afgemaakt.
   Jammer dat Ajax straks meer buitenlanders in het eerste heeft staan dan Chelsea. We geven al jaren af op dat soort clubs, maar intussen kopen wij alleen nog maar in Verweggistan.
   En inderdaad, voor het gemak vergeten we alle miskopen.

   En de Toekomst wordt intussen afgebroken.

   1. Indojood

    Degenen die een rotstvast geloof hebben in de visie van Johan roepen dit al jaren. Die hebben nooit wat van jou gehoord gedurende al die tijd maar opeens wil je dat Ling terugkeert en ga je hier misselijkmakend zitten meelullen. Wij vergeten niet wat je bagger je allemaal heb uitgespuugd over Jopie, Jonk, Ling etc. Terecht dat je hier met regelmaat een draai om je oren krijgt. Met alle winden mee waaien dat wordt niet op prijs gesteld, daar weet die dooie vriend van je alles van.

    1. Litmanen

     Kijk Indioot, je kunt veel van me zeggen en het meeste is gelogen, maar ik nog nooit iets negatiefs gezegd over Cruijff. Het enige is dat je blijkbaar geen kritiek mag hebben over al zijn ideeen. Het idee om vanuit Barcelona leiding te geven aan twee minkukels als Jonk en Bergkamp (en dan heb ik het niet over hun voetbalcarriere) was gedoemd te mislukken.
     En dat deed het dan ook.
     Daar was geen hogere wiskunde voor nodig. Ling heb ik wel degelijk zien zitten, net als Cruijff, omdat Ling iemand is die ter plekke ook echt de leiding neemt.
     Die gaat niet op afstand zitten.

     Dus als je zo’n voorstander van de visie van Cruijff bent, dan ben je ook een voorstander van de methode Ling.

     Zo, vertel me nu een wat je echte probleem is?

     1. Indojood

      In november 2015 was Ling volgens jou een misselijke vent met duistere zaakjes die uit zijn nek lulde en een vies spelletje meespeelde vanuit Barcelona. Zoek het zelf maar op en anders haal ik het betreffende artikel nog even bij. Dus kleppie dicht over Ling, Nietmanen.

     2. Indojood

      Zoek maar op artikel “Rapport Ling brengt vernietigende conclusies boven water” 13 november 2015.

     3. AB

      Zelf in meerdere bijdragen bij dat topuc haalt onze Litmanen keihard uit naar Ling. Vervolgens nu ontkennen maar ja, internet blijft alles bewaren. Stil in een hoekje je gaan schamen lijkt mij het beste Litmanen.

   2. De Nees

    Hij heeft eindelijk de Toekomst ontdekt ?. Bestaat al wat jaartjes hoor mr Hindsight.

   1. Indojood

    Die tast je hersens aan, zo is te zien bij een ander forumlid. Ik zou een andere aanbevelen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Krijg soms het gevoel dat het halve forum aan de St Emilion grand cru zit..

    1. Prinsengracht

     Voordat mensen nu gaan denken dat ik naast extreem vrouwonvriendelijk ook nog homofoob ben…….ik verwees naar onze vriendin in 010 Zuid

     1. Indojood

      Ik ben wel homofoob. Ik respecteer ze als medemens zolang ze maar niet bij mij in de buurt komen en suggestieve praat en gedrag laten zien. Zoals laatst die smerige Gerard Joling met zijn opmerking over 18 cm bij Veronica Inside. Als ie dat bij mij zou doen dan krijgt ie een honkbalknuppel in zijn nekkie.

    2. AB

     Je moet eens in het stadion kijken. Allemaal kerels die elkaar flink vastpakken, omhelzen, armen over elkaars schouders leggen en zelfs zoenen bij een doelpunt van Ajax. Op het veld hetzelfde, zoenende spelers na een doelpunt. Voetbal is eigenlijk een grote homo sport volgens mij. Ik hou het wel bij een knikje en “hoera” ?

     1. Bert Betondorp

      AB je moet echt lezen wat ik voor kritiek op je heb….even doorscrollen naar onder.
      Doen

  1. dickst14

   Een goede fles wijn? Ja ik las dat Litmanen een wijnkenner was. Ik weet nog een lekker Spaans wijntje voor hem, een heerlijke “vino veneno”, vergeet ie alles.?

 2. Finidi

  Jammer voor hem en voor Ajax, denken we nou werkelijk dat er hier in nederland niet gescout word,tuurlijk wel maar er zijn meer kapers op de kust toevallig en dan heb je nog ouders die van alles niet of wel willen( bv liever club in de buurt of eerst een opleiding)enz enz

 3. AB

  Aandoenlijk dat mensen nog steeds denken dat Ajax kan terugkeren aan de Europese top als vaste waarde. Het zullen uitschieters blijven, geen enkele Nederlandse club zal het voor elkaar krijgen om langdurig vaste voet aan de Europese top te krijgen. Ajax moet zich dan ook veel meer op de binnenlandse markt richten met een goed doordacht en uitgewerkt opleidingsplan. Als meerdere clubs dit gaan doen dan heeft het Nederlandse voetbal in zijn totaal hier ook baat bij. Dat scouten naar jonkies uit verweggistan is gewoon puur Vegas-gokken. Af en toe een voltrefferaan de blackjack tafel maar in principe gewoon je geld kwijt en …… Nederlandse talenten met minder kansen opschepen.

  1. Litmanen

   AB, je bent een man van mijn hart. Mij afschieten om dezelfde orginele tekst.
   Je bent vast homo, heb je misschien belangstelling voor een lekker wijntje?

 4. Hanski

  Beste Ab en andere azijnzeikers, probeer eens te berekenen wat het jaarlijkse verschil is tussen aankopen en (door) verkochtte spelers….schijnt ons cluppie heeeeel goed in te zijn!
  Dat je met alleen zelfopgeleidde spelers het niet red is duidelijk! Dat kon niet, hoewel jij bedacht hebt dat dit onder Johan Cruijff wel zo was), en zal in toekomst ook nooit kunnen.
  Tja dan zitten er ook miskopen bij…kan niet anders. Tenzij jij jouw gedegen kennis aan gaat bieden aan onze mooie club…je hebt het nl altijd goed op dit forum?

  1. AB

   Beste Hanski, ook voor 2019 geldt: als je niet snapt waar ik het over heb, gewoon niet reageren. Jij zegt dingen die ik nooit heb gezegd. Je gaat net als Litmanen vrolijk verder met stemmingmakerij. Jij hebt in ieder geval nog nooit iets begrepen van de ideeen van Johanen geeft er eeneen volkomen eigen draai aan. Maar als jij er net als Litmanen voor blijft kiezen om ook in 2019 jezelf voor joker te blijven zetten, prima. Ik weet dat je dan allerlei vuiligheid over mij heen gaat storten en gaat proberen neerbuigend te doen, ook prima. Ik heb gelukkig veel ervaring met mensen met een groete afstand tot de arbeidsmarkt (zowel lichamelijk als geestelijk) en weet dat daar altijd een paar bijzondere mensen tussen zitten. Leef je uit, geniet op het forum maar probeer een eigen mening te vormen. Het moet een keer, een beetje, lukken.

  2. -buitenkantje rechts-

   Beste Hanski..
   Als je een mening hebt probeer dan in ieder geval consistent te zijn.
   Lees je reactie bij topic Vertonghen en Aldeweireld nog eens terug.. Daar vraag je je af wat er mis is net de jeugdopleiding en waarom er zo weinig jeugd doorstroomt.
   Je geeft daar een ideaalplaatje van doorsgestroomde jeugd en terugkerende Ajaxspelers.
   Is nu je mening 180° gedraaid? Je praat nu alsof Ajax een soort van handelshuis is en vind dat kennelijk prima.. Waar moet Ajax voor staan vind jij? Waar zijn we in binnen- en buitenland om bekend?
   Verbaas me soms over reacties die ik lees hier.

   1. AB

    BR, het gaat Hanski er alleen om,om het tegenovergestelde te zeggen tov wat ik zeg. Probleem is dat hij het alleen allemaal niet zo goed begrijpt en vervolgens dus commentaar geeft op zaken die ik nooit heb gezegd. Wordt wat verwarrend maar ja …… dat is Hanski.

     1. AB

      Van jou dus, jij bent de meester in verdraaien. Maar dat had je niet zelf hoeven aangeven hoor, dat was al duidelijk bij een mannetje of 20/30 minimaal hier. Dus ik neem aan dat je jezelf toelacht (deel van je handicap?).

 5. Indojood

  Het beleid op de rechtsbackpositie is ver onder de maat. Ik ben blij dat Nous het zo goed doet maar hij is in principe een noodoplossing. Wel veel beter dan Kristensen, Orejuela en Veltman.

  1. Litmanen

   Maz is een matige rechtshalf die niet kan verdedigen. Als Ten Hag hem daar niet had neergezet was hij transfervrij vertrokken.
   En zodra er een echte Nico op rechts komt, uit de jeugd of van buiten, dan gaat hij alsnog. Alleen, nu brengt hij wat op.

   1. AB

    ???? maar in ieder 10 keer beter dan wat we nu hebben. Daarnaast zie je hem groeien in zijn rol als rb. Kan best de vaste waarde bij Ajax en het Marokkaanse elftal worden op die plek. De groei die hij doormaakt heb ik bij zijn voorganger(s) node gemist. Overmars moet zorgen dat die jongen nog minimaal 3 jaar blijft.

   2. Indojood

    De in jouw ogen matige speler die overal loftuitingen krijgt en waarvan Ajax het contract wil openbreken en verlengen.

    Jij kunt beter hockey of golf gaan kijken met je zgn. dure wijntje want van voetbal en Ajax begrijp jij helemaal niets.

    1. AB

     Ik kan mij haast niet voorstellen dat Litmanen andere beweegredenen heeft om zo over een echte Ajacied (al sinds 2005) te praten.

     1. Litmanen

      Ineens is het een pre als spelers voor Marokko uitkomen. Daar moet je dan wel bij bedenken dat 90% van die spelers nooit in Oranjezouden komen.
      Op het WK werd duidelijk dat de “sterren” van Marokko op het wereldpodium te kort komen. Dat kleine kutlandje aan de Noordzee speelde al wat WK finales. En dan laten we de troostfinales buiten beschouwing.

      Dus dat Maz nu een basisplaats heeft is geen verbazingwekkend feit. Het feit dat Veltman, indien fit, direct tweede man is op RB, zegt genoeg over de positie. Inmiddels twee miskopen verder.
      En dan nog zet Ten Hag Kristensen neer als hij op rechts een echte verdediger nodig heeft.

 6. a.p.

  Begrijpelijk Ajax-Amsterdam was te hoog gegrepen voor hem en voor zijn zaakwaarnemer.

 7. Hanski

  Mannen ( ) probeer goed te lezen…ik gaf juist bij topic over Jan en Toby aan dat opleiding gewoon goed werk afleverd, dat je max twee jeugdspelers per jaar kunt laten doorstromen, daar slagen eij ook dit jaar weer in? dus klasse en doorgaan op deze weg. Ajax staat ook dit jaar bekend om aantrekkelijk aanvallend voetbal, initiatief nemen met veel jeugd….over beleid op rechtsback positie? Het feit dat Ten Hag Nous daar neerzet is toch gevolg van opleiden, doorselecteren idd beter dan de andere drie (maar die staan er daarom ook niet in?)

 8. Hanski

  Appie niet teveel eer voor jou menneke….denk nou niet dat ik probeer het tegenovergestelde van jou te posten…jij irriteert alleen omdat je een soort alwetendheid bralt terwijl je er echt altijd naast zit! Dat s e ij s gedoe tov mij bewijst dat….
  Het feit dat je nauwelijks wedstrijden van Ajax ziet, dat je stoer doet over JC maakt t leuk om juist op jou te reageren…blijkbaar vinden andere forumleden dat ook ?
  Fijne dag verder

  1. AB

   Ik zie nauwelijks wedstrijden? Kijk, weer zo’n voorbeeld waaruit blijkt dat je totaal niet weet waar je over praat ??. Wel knap hoor, bij elke post van je maar …… ook wel erg dom. Oh ja, ik weet ongelooflijk veel meer over Ajax dan jij ooit te weten zal komen. Maar dat is niet erg, sta ik me niet op voor, maar ga nu niet doen alsof jij er iets van weet. Je bent supporter, prima en thats it. Ik neem aan dat ze je tijdens de wedstrijd niet hoeven te vertellen welke kant Ajax op speelt maar ik zou er eigenlijk niet vreemd van op kijken. Of ik een fijne dag verder heb gaat jou overigens helemaal niets aan.

  2. Prinsengracht

   Ik denk niet dat je Seis bent. Die maakte andere taalfouten dan jij. En die gebruikte niet van die vreselijke Brabantse woorden. Je zult er toch niet blij van worden dat er wordt gedacht dat jij die debiel bent. Want wat maakt jou dat?

  1. AB

   Ik weet nog een plek voor afgekeurde maar nog wel af te schieten vuurpijlen. Buk maar.

 9. Hanski

  Ab, opnieuw blijkt dat heel veel forumleden het met jou eens zijn…? je bewijst je opgeblazen onnozelheid door te blaten (dat doen schaapjes appie) dat jij insider bent bij Ajax???
  Niet doen ouwe man, gewoon plakboekje pakken en liedjes zingen in Volendam…waarom nooit n inhoudelijke reactie van jou? Zal zo wel weer s e ij s worden of van Gal of scholletje of iets over onze Tscheu la…eigenlijk zielig maarcdaardoor vermakelijk?

 10. Hanski

  Ennuh dat bukken voor jouw vuurwerk….waarom? Kans dat jij iets raakt neem ik graag voor lief?

 11. Hanski

  Prinsengracht….brabantse woorden…? Los van jouw taalfouten…?onder welke steen heb jij gelegen? Fijn dat jin denkt dat ik seis niet ben…topper!!

 12. Bert Betondorp

  AB als ik zo jouw “bijdrage” lees, dan denk ik verrek ze bestaan echt die naievelingen. Man, ga toch met je tijd mee, je kunt toch gewoon jezelf
  blijven zonder je medemens te schofferen. Wees wijs.

Comments are closed.