Overmars polst Vertonghen en Alderweireld voor terugkeer naar Ajax

Marc Overmars is zich er terdege van bewust dat Ajax komende zomer belangrijke spelers gaat verliezen, maar weet ook dat er een flinke smak geld beschikbaar komt om de selectie weer te versterken.  Overmars geeft zaterdag in gesprek met Ajax TV toe contact gehad te hebben met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen over een eventuele rentree in de Johan Cruijff Arena.

‘We hebben contact gehad met beide spelers maar er is nog geen toezegging. Ik lees altijd, Alderweireld wil terug, Vertonghen wil terug maar dan heb ik wel graag dat ze dat doen wanneer ze nog fit en hongerig naar succes zijn. De lijntjes zijn zeker uitgezet’. Beide spelers zijn overigens nog in het bezit van een contract tot 2020 bij Tottenham Hotspur. Van Alderweireld is bekend dat hij komende zomer voor een gelimiteerde transfersom van ongeveer 28 miljoen euro op te halen is. Vertonghen heeft op zijn beurt al meerdere malen aangegeven dat hij een terugkeer naar Ajax, en naar zijn vrienden in Amsterdam, zeer zeker ziet zitten.

Bron: Ajax TV

Related posts

74 Comments

  1. J18

    Zou mooi zijn, zeker bij een eventueel vertrek van onze golden boy. Alhoewel ik liever De Ligt nog een seizoen bij Ajax zou zien ,waardoor we onze Belgen transfervrij kunnen oppikken ?

    1. JohnDoe77

      Ja, liever Matthijs verkopen met één jaar huren en dan deze mannen erbij. Daarnaast weer twee jonge spelers ook koem om te ontwikkelen, voor zover we die dan in de jeugd niet zelf hebben.

      1. Bakkie

        Ik denk niet dat Alderweireld terugkomt, die gaat waarschijnlijk deze zomer voor 28 miljoen naar een andere topclub.
        Vertonghen zie ik over anderhalf jaar wel terugkeren. Die is al wat ouder en heeft meer met Amsterdam/Nederland. Zijn vriendin komt ook uit Amsterdam

  2. -buitenkantje rechts-

    Oud nieuws.. Suárez zou terug komen.. Zlatan.. Sneijder..
    Zou mooi zijn als het met hun wel zou lukken. Geloof er eerlijk gezegd niet in.

    1. Kevke87

      Zlatan heeft nooit gezegd dat hij terug zou komen. sterker zelfs, hij zei dat ie niet terug zou komen omdat Ajax voor talenten is

      1. -buitenkantje rechts-

        Klopt niet Kevke.. Zlatan heeft meerdere keren aangegeven een terugkeer niet uit te sluiten.. Zelfs op insta een foto met Ajaxshirt
        Maar goed..
        Vaak blijft het bij woorden. Als je een bepaald salaris gewend bent bij een topclub is het moeilijk 3 stappen terug te doen.. En waarvoor? Om in de eredivisie te spelen? Je moet dan puur voor Ajax gaan. Gelukkig spelen we nu CL. Dat kan soms spelers overtuigen toch te komen..

  3. Zlatan4ever

    Zou mooi zijn om dit Belgische koppel weer in de verdediging van Ajax te zien spelen, maar niet “te veel” geld aan spenderen voor een terugkeer

  4. Ajax 1

    28 miljoen is toch wel echt te veelmvoor een speler die zijn carriere dan af zal sluiten bij ajax wsl.

    1. KBouter

      Het is maar net waar ajax voor kiest… ik vind opleiden belangrijker dan kopen dus investeer daar in. Maar ik denk dat ajax nu kiest voor sportieve presraties en deze jongens staan er internationaal natuurlijk direct. En bij het bereiken van de CL en een paar ronden heeft Ajax dat geld zo terug verdiend.

      1. Litmanen

        Dat is de vraag. Zolang Nederland er nog matig op staat is het goed mogelijk om in een voorronde te sneuvelen. Ik vraag me af hoeveel de waarde nog is van de Toekomst, waar spelers als Blind, De Ligt, Donny, Kluivert, Veltman, Tete, Kishna, Riedewald en in het verleden ook vdVaart en Sneijder vandaan komen.

        Nu lopen er ook een paar die door zouden moeten stromen. Die maken straks geen enkele kans meer.
        Een mix van ervaring en jonge talenten is dan een utopie.

        Bkijkbaar is hier iedereen geil als er weer vijftien of meer miljoen op tafel komt voor een speler uit Zuid Amerika.
        Van de Ajaxcultuur blijft niets over.

        1. HURBIE

          Weer zo’n FABELTJESKRANT verhaal
          Wordt er een beetje moe van
          Het moet geen Antiekzaak worden

          1. Litmanen

            Hurbie, als je het over de Fabeltjeskrant wilt hebben prima, maar doe dat dan via de NPO.
            Wij hebben het hier over de cultuur van de grootste club van Nederland.
            Hoe wil je je supporters binden als gemiddelde supporter straks de helf van de spelers niet kan uitspreken.

            Overigens de terugkomst van oud Ajacieden altijd prima, maar niet als hobbyisten. Hunter en Blind en in het verleden Cruijff en Rijkaard waren goede voorbeelden. Heitinga was een afgang.

  5. Joep

    Prima dat marc contact heef met deze twee spelers. Ik moet nog maar zien of ze echt terugkeren naar onze club.

  6. Indojood

    Straks bestaat Ajax uit teruggekeerde spelers en aankopen. Focus en ontwikkeling op de jeugdopleiding, daar lees ik bijna nooit meer wat over. Ik heb dus liever dat Ajax met Jonk en Jongkind contact opneemt en polst voor een terugkeer.

    1. Bert Betondorp

      Idd teruggekeerde spelers zijn niet altijd de oplossing, van mij hoeft het niet

  7. Vak 120

    Momenteel komt er weinig tot niks uit de opleiding! Wil je op dit niveau door willen gaan moet je wel aankopen doen.en dan wel aankopen die er gelijk staan! Anders krijgen we weer een terug val.investeren in toby en jan lijkt mij een prima zet als mathijs zou vertrekken!

  8. AB

    Volgend seizoen volgens Ajax: Cillessen, 30 jaar; Vertonghen, 30 jaar; Alderweireld, 32 jaar; Huntelaar, 36 jaar; Schone, 33 jaar; Tadic, 30 jaar. Dat is bouwen aan je toekomst? Of gaan al die spelers netjes op de bank zitten voor een invalbeurt.

  9. Dagrump

    Ajax moet ervoor zorgen dat het team dat we nu hebben intact blijft. Ik zou zeggen die 28 mijloen voor toby gedeeltelijk verdelen aan bepaalde spelers zodat ze wel blijven

  10. AJAXForever61

    Teveel geld voor deze ex Ajax toppers, zelf opleiden en types als Sanchez kopen rond de 30 mlj en daarna doorverkopen voor het dubbele!

  11. Hanski

    Hoezo krijgt jeugd geen kans of stroomt er niets door? Kijk naar het huidige elftal, kijk naar wat er aankomt…meer dan 2 jeugdspelers per jaar kun je niet inpassen….als je dan rest kunt opvangen met Ajacieden die ervaring meenen op hoogste niveau….lijkt mij prima plaatje.
    Of verwachten enkele forumleden dat met de komst van Jonk en co er nog meer talent doorgeselecteerd kan worden? Klinkt leuk maar Jonk heeft als jeugdtrainer nioes gepresteerd, wordt na z’n vertrek niet in de top gevraagd…zal niet voor niets zijn
    Alleen Jan lijkt me genoeg, kan zich dan bezighouden met Schuurs en Wober…

  12. Iedereen heeft een mening

    Zou mooi zijn maar het moet geen veteranen team gaan worden. Nadruk moet toch op het ontwikkelen van jong talent zijn.

  13. Wijzijnajaxamsterdam

    Zlatan haat het arrogante gedrag van ajax. Vergeet het nooit meer de eerste doelpunten stonden de ajaxcieden niet te juigen. Zlatan werd omschreven als een ego tripper. Nouja wil niet veel zeggen maar ajax moest toen juist blij zijn. Die bekende actie tegen roda veel mensen uitspelen en toch scoren. Enige wat de trainer zei. Hij had hem moeten afspelen. Hou van ajax al mn hele leven. Alleen zlatan blijft toch echt mn held en schaam me nog steeds hoe ze tegen hem deden.

    1. Indojood

      Johan Cruijff is mijn held. Een ieder die een ander opnoemt snapt niets van Ajax. Ik schaam me nog steeds hoe zgn. supporters doen en denken.

        1. Bert Betondorp

          Kbouter Jij hebt Johan Cruijf wel eens gezien? Laat staan gekend? Nee he?
          Waar heb jij het over, ouwe man

    2. Zlatan4ever

      WijzijnAJAXamsterdam Zlatan is King ! Bij alle clubs waar hij heeft gespeeld (en dat waren niet de minste) heeft hij “waanzinnige” goals gemaakt ! A GIANT soccerplayer ! Ik was al fan vanaf de 1e wedstrijd voor Ajax toen hij (net als Ziyech nu) werd uitgefloten door een deel van de Ajax-supporters…..

      1. Indojood

        “Hij heeft een goede techniek voor een slechte voetballer en een slechte techniek voor een goede voetballer.” Johan Cruijff over Zlatan. Zegt genoeg.

  14. Charka53

    Twee mannen met een schat aan ervaring maar ook een prijskaartje waar doe je goed aan zijn ze gemotiveerd om Ajax op peil te houden of komen ze afbouwen ik ben blij dat ik daar niet moet over beslissen.

  15. Amoebe

    @off

    Net filmpje gezien van De Jong, De Ligt en Verstappen….wel mooi!

    Toch wel gaaf 3 van die relaxte gasten zo met elkaar.

    Hup Holland! ?

      1. -buitenkantje rechts-

        Toen Max won in Barcelona was dit in de tijd 1.41.40 exact.. 2x 14..
        Toeval??
        Max dankte Cruijff na zijn overwinning.

    1. Wenen 1995

      En Max komt een CL wedstrijd van Ajax kijken in de Arena. Leuk toch! Denk dat tie dan zo geniet van de sfeer en prompt Ajacied wordt ?

      1. Amoebe

        Hoop alleen dat iedereen het leuk houdt en max onthaald als een held ondanks dat hij psver is

        1. Amoebe

          Hoe mooi zou dat zijn….max vol in beeld en het hele stadion dat zijn naam scandeert.

          Ik weet zeker dat zijn mening over ajax voor altijd is veranderd.

  16. HDfan

    Wil je op VL niveau mee blijven doen dan is een mix van talenten, oud ajacieden en gerichte aankopen voor posities die je met bovenstaanden niet kan vullen prima. Ga zo door Marc??

  17. De Nees

    Hoge bedragen tot 20 mln en deze ervaring alleen doen voor as-spelers, 1 CV erbij is voldoende daar Magallan al aangekocht is. Een goeie keeper en spelmaker bij eventueel vertrek van Ziyech en Onana is zeker nog een must, voorin hebben we ervaring met Huntelaar als stand-in van Dolberg. Alle andere posities hoort Ajax normaliter aan te vullen uit de opleiding.

    1. Pantelic

      Hier lees is naar mijn mening een goed punt. Een doelman!!! Er wordt alleen maar gesproken over verdedigers en middenvelders, maar volgens mij moeten we als de zodemieter een goede opvolger vinder voor Onana. Reserveer daar maar een paar miljoen voor. Of liever haal maar een goede vervanger in de winter. Dan kan die griekse kabouter (met alle respect) in uitverkoop.

      1. Prinsengracht

        Als je zo over hem schrijft, mag je “met alle respect” gewoon weglaten. Denk dat je niet eens weet wat respect is.

        1. Pantelic

          Je hebt gelijk. Lamprou verdient beter dan ” griekse kabouter “. is ongepast van mij. Maar neemt niet weg dat een goede vervanger voor Onana noodzakelijk is. Bedankt voor je reactie.

          1. Pantelic

            Ik durf in ieder geval mijn excuses te maken. Lamprou deed het niet slecht in de bekerwedstrijd. Maar hij is niet goed genoeg. Ten Hag geloofd ook niet in hem, want dan had hij hem laten staan voor de strafschoppen.

          2. Prinsengracht

            Omdat ik een teringhekel heb aan die Daisy, die volgens mij geen vrouw is, ben ik niet meteen respectloos ten opzichte van vrouwen hoor.

  18. AjaxBelg

    Zou mooi zijn deze 2 kanjers terug op het vertrouwde nest, de aankomende talenten kunnen er wel bij varen, en voor ons Belgische Ajacieden is dit een droom

  19. Bigboss

    Binnen harken zou mooi zijn

    Nu gewoon op dit niveau blijven waar we nu op
    Zitten dat is ahax en waarom we ajaxcieden zijn

  20. Finidi

    Ajax komt weer in beeld nu er weer geld is lijkt het wel, heb niet veel met die gasten hoor al jaren weg hier dus wat voegen die toe behalve ervaring?

Comments are closed.