Kijktip: De Patatgeneratie vanavond op FOX Sports 1

De documentaire De Patatgeneratie gaat zaterdagavond om 22:00 uur in première op FOX Sports 1. Richard Witschge, Frank en Ronald de Boer, Marciano Vink en Brian Roy blikken terug op de periode waarin het voor hun allemaal begon bij Ajax 1. Er worden prachtige voetbalherinneringen opgehaald, en ook heel veel gelachen om de rottigheid die er onderling werd uitgehaald. De Patatgeneratie ging vorige week zaterdag in voorpremière tijdens het eerste Ajax Winterfestival. De reacties van het publiek waren lovend, dus zorg dat je de tv-première niet mist! Zaterdagavond, 22:00 uur op Fox Sports 1.

Bron: Ajax.nl

Related posts

25 Comments

 1. Indojood

  Leuk! Die Jiskefet sketch over de patatgeneratie is ook erg grappig, met Bep van Mokum en Bennie Puree.

 2. -buitenkantje rechts-

  Weetjes over de Patatgeneratie 

  20 
  Bijna 20 procent van de Nederlanders behoort tot X. Alles bij elkaar zo’n 3,4 miljoen mensen en koningin Máxima is er daar een van. 

  Gemiddelde levensverwachting van Generatie X (1970-1985) 
  Vrouwen: 76,38 jaar Mannen: 70,9 jaar 

  Wendy & Dennis 
  De meisjesnaam Wendy was het populairst bij ouders van deze generatie. Actrice en presentatrice Wendy van Dijk (1971) is een voorloopster van de 20.000 Wendy’s die volgden. Kim en Linda komen daarna. Bij de jongensnamen piekt Dennis, met Martijn en Sander op zijn hielen. 

  Patat? Een ‘pragmatische generatie’ volgens sociologen, maar Ajax-trainer Leo Beenhakker hekelde een gemakzuchtige patatgeneratie die te vaak in snackbars zou rondhangen. Hij ergerde zich met name aan de flegmatieke talenten Richard Witschge en Bryan Roy. 

  Voornaamste doodsoorzaken 
  Kanker en hart- en vaatziekten. Daarnaast verkeersongelukken. 

  Populairste auto 80.000 De Patatgeneratie rijdt vooral Volkswagen Golf (80.000). Daarna zijn de VW Polo en de Ford Focus geliefd. 

   1. -buitenkantje rechts-

    Tja..geen voetbal.. en Barny satéprikkertjes in een bord zien prikken is niet mijn ding

 3. Iedereen heeft een mening

  Voetbal is oorlog, patatgeneratie. Zou daar patatje oorlog uit zijn voorgekomen? ????

  1. HURBIE

   Maar wel een paar gezellige Amsterdammers bij elkaar
   Mogen nu al blij zijn met Nederlanders in het team

   1. Iedereen heeft een mening

    Dat klopt. Daar maak ik mij wel enige zorgen over. Steeds minder Nederlandse spelers.

 4. dickst14

  Beenhakker liet Ajax in de steek toen de competitie al begonnen was want met Ajax kon er toch niets gewonnen worden in Europa. Hij ging naar Madrid waar ze een paar jaar later op de banken stonden. Alleen niet voor Madrid maar voor Ajax.
  Ook had niet in de list van Michels moeten trappen in 1990 en moeten bedanken. Met Cruijff als bondscoach en de beste selectie ter wereld was een wereldkampioenschap niet ondenkbeeldig geweest.

   1. Prinsengracht

    Je kent vast wel de serie “ toen Nederland nog meedeed”. Zetten ze Leo ook leuk neer.

 5. Yindi02

  Wat versta jij onder “normale” mensen AB? Wat zijn jouw criteria? Vergelijk je iedereen met jezelf en vind je dan bij een bepaald onderscheid die ander al abnormaal? Accepteer jij af en toe ook andersdenkenden? Andere meningen? Is jouw “waarheid” de enige “waarheid”? Is geen verwijt of zo, ben gewoon benieuwd.

  1. AB

   Ff kijken Yindi02. De eerste 5 vragen blijven onbeantwoord. Teveel prive. De laatste vraag is feitelijk overbodig cq retorisch.

  2. Prinsengracht

   Je bent er ingetuind Yindi. Met open ogen. Jouw reactie was precies wat AB wou. Ik moet daar dan toch weer om grinniken

   1. AB

    Dat laatste was vooral de bedoeling. Steen in de vijver en de rimpels die daardoor ontstaan moeten lachrimpels zijn.

 6. Indojood

  Leuke doc. Nostalgie. Jeugdspeler Ronald de Boer die met nummer 14 (!) door trainer Cruijff wordt ingebracht. Die scène is de essentie van Ajax… ?

Comments are closed.