Ajax sluit eerste seizoenshelft af met 1-3 overwinning op FC Utrecht (Incl. Foto’s)

Ajax heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 1-3 gewonnen. Met deze overwinning blijft de achterstand op koploper PSV twee punten en staan beide clubs gelijk wat doelsaldo betreft. Voor Ajax wisten Kasper Dolberg, Dusan Tadic en Frenkie de Jong de doelpunten te maken in de Galgenwaard.

Ajax begon vanaf het begin af aan met het bepalen van de wedstrijd. Utrecht liet zich bang terugzakken en dat gaf Noussair Mazraoui al direct de mogelijkheid om de bal vanaf de achterlijn voor te zetten maar doelman Jensen kon de bal onderscheppen. Even later moest doelman Jensen weer in actie komen op een knal van Ziyech, maar de keeper duikt de bal uit de rechterhoek. Het was pas in de 13e minuut dat Kasper Dolberg na een slim een-tweetje met Dalley Blind de brilstand van het scorebord haalde (0-1). Ajax bleef daarna aandringen en de ploeg van Dick Advocaat kwam amper op de helft van Ajax. Utrecht werd pas na een half uur wat gevaarlijker door een vrije trap van Tannane. De bal draaide gevaarlijk richting de tweede paal en Matthijs de Ligt werkte de bal met de punt van de schoen weg. Ajax liet zich hierna wat terugzakken en dat Utrecht de ruimte om gevaarlijker bij het doel van Onana te komen.

In de tweede helft heeft Utrecht een minder angstige strategie ingezet want er wordt meer door de thuisploeg meer naar voren gespeeld. Dit gaf echter wel meer ruimte achterin bij de thuisploeg. Matthijs de Ligt gaf een prachtige pass op Dusan Tadic die de bal net te hard op Kasper Dolberg speelde. Aan de andere kant brak Tannane uit en door tussen komst van Frenkie de Jong bleef de gelijkmaker uit want André Onana stond volledig op het verkeerde been. In de 58ste minuut wordt Dusan Tadic weggestuurd die Kapser Dolberg wil inpassen. Kasper wordt vastgehouden en valt. De VAR biedt uitkomst en Janssen krijgt geel en wij een terechte penalty. Tadic benut de strafschop en laat de keeper kansloos (0-2). De frustratie bij de Utrecht aanhangers is na dit doelpunt groot en er wordt nog meer rommel naar André Onana gegooid. Zelf zwaar vuurwerk ontploft vlak naast onze doelman maar André zelf kan er wel om lachen. Ajax laat na de tijdelijke onderbreking zien wie de baas is in Utrecht. Toch weet de thuisploeg te scoren door een kopbal door Nick Venema (1-2). Utrecht ging hierna door met aandringen waardoor Onana zijn kwaliteiten moest inzetten om een tweede tegendoelpunt te voorkomen en in het gerommel daarna kon Mazraoui de bal wegwerken. André Onana incasseerde nog even een gele kaar voor tijdrekken maar daarna lijkt Hakim Ziyech de wedstrijd te kunnen beslissen. Lasse Schöne schiet de bal naar voren en Hakim gaat alleen op de keeper af en toch lukt het de alleskunner het niet om de bal in het doel te krijgen. Utrecht dringt nog meer aan maar het is Ajax dat een doelpunt maakt in de extra tijd door Frenkie de Jong na een assist van Hakim Ziyech (1-3).

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

FC Utrecht – Ajax 1-3 (0-1)

’14 Dolberg 0-1
’60 Tadic 0-2
’73 Venema 1-2
’90 De Jong 1-3

Gele kaarten: Wöber, Onana. Tannane, Janssen (Beide FC Utrecht)

Scheidsrechter: Higler

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory (’73 Bahabeck); Emanuelson, Van Overeem, Gustafson (’72 Van de Streek); Kerk (’46 Van der Maarel), Venema, Tannane.

Opstelling Ajax; Andre Onana, Maximiliaan Wöber (’61 Daley Sinkgraven), Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Lasse Schöne, Dusan Tadic, Kasper Dolberg, Hakim Ziyech

Donny van de Beek zijn teen voorkomt een doelpunt

Wij hebben minimaal drie toppers!

1200 man, voor onze club uit Amsterdam

 

Kom maar op stelletje Utrechtenaren!

Iedereen is belangrijk in een team

André kan wel lachen om dat zielig stukje vuurwerk

De meester laat Utrecht zien wat voetballen is

Bedankt voor de steun mannen!

Related posts

64 Comments

  1. vak411

   knap! Utrecht wilde maar kon niet. dat dwingt Ajax zelf af. zo goed is Ajax blijkbaar dus. weet niet hoe die VAR werkt maar waar waren die 2 pingels van Ajax? lekker goed afgesloten. knap. blij met ten Hag

   1. vak411

    beste mensen, even serieus.. na 32 wedstrijden begrijp ik echt werkelijk niet waarop sommigen nog tegen ten Hag zijn. leg het me eens uit. ik vin het kon een verbaal zwakke boer, maar heb in 10 jaar niet zo kunnen genieten. waarom stappen mensen er niet overheen. ten Hag doet het toch prima? ok, Indo.. voor jou ben ik een positieve dominee… maar dat mag soms toch? ik snap de afgunst naar ten Hag niet.. ik ben blij met hem. heb in tijden niet zo genoten.

    1. AB

     Niemand zal jou verbieden te genieten van ten Hag. Jij moet vervolgens niemand verbieden/om uitleg gaan vragen wanneer iemand mogelijk een andere mening heeft over ten Hag.

     1. vak411

      AB je hebt altijd het hoogste woord hier mag ik dan niet om uitleg vragen? wat een onzin. ik vraag naar alleen waarop een groep.mensen hun mening basseerd..

     2. Litmanen

      Normaal gesproken ben ik het vaak oneens met AB. Maar met deze selectie waren Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer net zo ver gekomen.
      Ten Hag zal nooit erg veel krediet hebben in Amsterdam. Dat heeft te maken met zijn manier van communiceren.
      Ook vandaag bleek weer dat Ten Hag te veel respect heeft voor “namen”. Tadic had er voor de rust al afgehaald moeten worden. Dat soort dingen durft hij wel met Donny of Neres, maar niet met de vedetten.

    2. Indojood

     Van mij mag je, ik zie het anders en vind Ten Hag niet zo bijzonder. Verder maakt het niet uit of je thuis op Fox naar Ajax kijkt of in het stadion. Niet iedereen is in de gelegenheid en er kunnen maar 54000 mensen in. Dit is geen reden om deze mensen als teletekstsupporters af te schilderen, iets wat jij vaak doet, vak411. Jouw en mijn aanwezigheid in de JCA geeft ons niet meer recht van spreken.

     1. vak411

      nee dat is is waar Indo. moet ik niet doen, maar als ik lees dat er mensen niet kunnen kijken omdat hij met hun kerstdiner bezig zijn en vervolgens het hoogste woord hebben dan kan ik daar weinig mee. maar je hebt gelijk.

     2. AB

      Waar heb ik het hoogste woord over de wedstrijd tegen Utrecht gehad 411? Ik heb niets over de wedstrijd gezegd, ik heb de samenvatting ook nog niet gezien. Mag iemand dan nergens iets over zeggen? Dus vertel. Je moet geen onzin uit gaan kramen want daar word ik gewoon pislink om, ook voor de kerst. Het ging om ten Hag is zijn algemeenheid en de mening daarover is al honderd keer verteld. Dus, sorry, maar nu gewoon terug in je hok, je loopt stemming te maken en een beetje te slijmen richting Indojood.

    3. De Nees

     Had in begin ook liever een ander gezien dan Ten Hag, maar ieder moet een eerlijke kans krijgen en na bijna een jaar kan je zeggen dat het best goed voorstaat. D’r zijn ook genoeg ‘Ajax-mensen’ geweest die er niks van bakten, dus dat criterium boeit mij helemaal niks. TH communiceert wat vreemd, maar ja als dat het is, volgens mij groeit hij meer en meer in zijn rol, tuurlijk wat fouten gemaakt (pisv uit, wat wissels) maar geen trainer is foutloos. Belangrijkste is het spel en kwaliteit van de spelers, beide is goed en als er dan ook resultaten zijn dan moeten we daar iets meer waardering voor opbrengen. Ondankbaarheid keert altijd tegen je terug, of denken we dat dat niet meer opgaat?

     1. Indojood

      Ten Hag is geen wonderdokter. Vorig seizoen was er geen lijn te ontdekken in zijn visie. Nu met een prima selectie laat hij Ajax goed voetballen. Denk dat andere trainers dat ook wel was gelukt. Blijft een rare snuiter die zijn eigen fouten niet wil toegeven maar deze als tactische slimmigheidjes brengt.

     2. De Nees

      Eens met andere trainers was het ook gelukt, alleen het schiet weinig op daaraan te refereren, we hebben nu eenmaal Ten Hag. Ik vind hem ook rare trekjes hebben maar dat had Bosz ook, bleef bijv maar vasthouden aan Younes en Traore waar ik me mateloos aan irriteerde, maar ondanks dat had ik hem toch liever als trainer gehad, hij had ook genoeg pluspunten. Maar vooral die doorlopende trainer wissels afgelopen 2 decennia daar ben ik helemaal klaar mee, rust in de tent is ook een groot goed.

     3. AB

      Punt voor mij dat, in mijn ogen, onterechte ophemelen van ten Hag. Hij is nu trainer, dat is helemaal juist maar het blijft geen Ajax trainer. Dat was van Basten ook niet en Blind ook niet. Het is ook niet makkelijk. Feit is dat ten Hag nu ongelooflijk mazzel heeft met zijn selectie. Dat is niet door hem gekomen. Dus toeklappen ja,toejuichen is zwaar overdreven.

     4. De Nees

      Ik denk dat hij hier veel meer is afgekraakt dan opgehemeld daaraan had hij zeker geen surplus. Van mijn kant heb ik hem nooit afgekraakt en ook niet toegejuicht, voor mijn gevoel ben ik neutraal geweest en kijk ik liever naar wat er op tafel ligt. Definitie van ajaxtrainer blijft wat vaag, wat ieder er maar in ziet, bottomline voor mij is aanvallend spel, kansen voor de jeugd en resultaten, als dat er is dan zoek ik niet naar dingen om af te kraken. Nou en als hij massel heeft met de selectie, de resultaten zijn er met (meestal) goed spel, wat wil je nog meer. Ja minder hakkelen, maar deed ie dat dan was er vast iets anders wat niet goed is. Doet hij dingen niet goed dan zal ik dat ook zeker uiten, kritisch blijven we altijd als Ajacied.

     5. AB

      Een Ajaxtrainer heeft overtuiging, charisma, onverzettelijkheid, bluf en zegt: de tegenstanderoast zich maar aan aan ons. Wat heeft ten Hag van bovenstaande?

 1. Finidi

  Het leek wel erg makkelijk hoor vandaag ze hadden het alleen eerder af moeten maken maar goed klassse jongens en fijne feestdagen allemasl!

 2. Finidi

  Het leek wel erg makkelijk hoor vandaag ze hadden het alleen eerder af moeten maken maar goed klassse jongens en fijne feestdagen allemaal!

 3. Hanski

  Vanuit Utereg knipoog naar azijnzeikers op dit forum….helaas heeft onze coach het helemaal goed gezien….1 punt boven psv ( ja wij winnen in JC Arena dus die mag je meetellen)….zoek maar weer naar negatieve zaken naar ik ben trots!!! ?

    1. AB

     Ik ga naar 99,9% van de thuiswedstrijden inclusief Europees. Ik ben al heel erg veel jaren seizoenkaarthouder nl. Dat is voor mij meer dan voldoende.

     1. AB

      Wel reagern bij Indojood maar als je merkt dat je voor gaas gaat je mond houden he. Dat heet laf.

 4. AB

  Iedereen fijne kerst en een goed 2019 van: AB; the last nick; Paul; Johan, Jonk en Jordi; in memory of JC en alle anderen ?

 5. -buitenkantje rechts-

  Alvast fijne dagen iedereen..
  Heb de wedstrijd gevolgd via onze ACZ app.. Mooi verslag mannen!?
  Al met al een prima eerste helft vh seizoen. Lampjes pakken we thuis en dan staan we bovenaan. Hoop op nog 2 versterkingen in de winterstop. Dan zijn we klaar voor kampioenschap en CL..

 6. Charka53

  Zo deze drie punten zijn binnen en weer uitgerust en in goede vorm aan de tweede helft van het seizoen beginnen en op naar de titel.
  En ook namens mij fijne feestdagen en een gezond 2019

 7. Ajax 1

  Dolberg lekker gespeeld. Sinkgraven weer minuten. Uiteindelijk makkelijke overwinning en dan speel je nog zonder neres, kjh en nico. Alleen op middenveld niets achter de hand, dus er moet een goede middenvelder bij komen zeker.

  1. De Nees

   Kolere man, hoe Sinkgraven stond te dekken bij die voorzet…op 2 meter en trapte weer makkelijk in schijnbewegingen. Dit is precies hoe hij al zo vaak loopt te kloten als LB, hij leidt zo vaak tegendoelpunten in, ik kreeg weer flashbacks. Niks in de etalage met hem, neem je verlies en doe weg in de zomer.

 8. Iedereen heeft een mening

  Zal Sinkgraven de opvolger van Frenkie worden? Speelt ook vooruit, neemt risico’s, is technisch en balvast.

   1. FrankiC

    Sinkie blijft en gaat de stappen zetten naar waar hij hoort… ik krijg steeds daar steeds meer vertrouwen in en hij ook. Nu jij nog AB

    1. AB

     Moet je tegen Overmars zeggen, niet tegen mij. Overmars doet een hele korte verlengingom te voorkomen dat hij gratis wegloopt. Erg duidelijke handelswijze hoor.

     1. Iedereen heeft een mening

      Ik zie het anders. Het verlengen van zijn contract na zoveel blessureleed toont aan dat er sprake is van vertrouwen. Heeft een half jaar de tijd om volledig fit te worden en aan te haken. Dan is er nog genoeg tijd om contract te verlengen (of niet).

 9. Vierde ster

  Bij al dat hosanna geroep wil ik toch de boel een beetje temperen, wees eens eerlijk mannen had Tadic niet gewissel moeten worden voor Neres? Begrijp mij niet verkeerd ben blij met hem maar vandaag even niet!!

  1. Litmanen

   Je verdient een ster. Tadic was dramatisch. Ook Ziyech was op zijn laatste actie na erg zwak (klein kansje gemist) maar dat is vloeken in de kerk hier. Schone, Blind en Frenkie waren erg goed. Dolberg komt naar zijn oude niveau.

   1. Indojood

    Beste speler vorig seizoen en deze eerste competiteheft alweer de beste. Dat is geen vloeken in de kerk maar de waarheid. Vandaag weer belangrijk met pass op Tadic waar de penalty uitkwam en de assist op Frenkie.

 10. AB

  Als je naar de stand kijkt van de competitie is dat voor een buitenlandse speler een extra reden om niet te komen. Naast kutgras is er slechts sprake van één tegenstander. De rest staat op een straatlengte of zelfs een dubbele straatlengte. Totaal spanningsloze competitie op de eerste twee na.

  1. De Nees

   Volgens mij zelden anders geweest. Dit jaar morst de top 2 amper punten waar ze normaal wel ’s wat laten liggen, meestal ook nog door een slappe instelling. Denk dat doorslag voor die buitenlandse spelers is of je CL speelt, de zwakte van de competitie weten ze al lang al.

   1. AB

    Als het alleen om de CL zou gaan hoeven de Ligt, Frenkie en Ziyech niet te vertrekken. Huidige krachtsverschil is nu pijnlijk zichtbaar en dat gaat meespelen.

 11. Joep

  Prima resultaat in utrecht. Vond ajax prima spelen. Veldspel zag er goed uit. Wel eerder kunnen beslissen. Iedereen fijn kerstdagen

 12. Ajaxfoort

  Winst is binnen maar het spel moet echt beter. Weer waren bepalende spelers niet goed genoeg. Tegen Utrecht kom je daar nog wel mee weg. Maar om kampioen te worden is meer nodig.

 13. Emilio4Ajax

  Hebben nog een links en rechts achter nodig… fijne feedtdsgen iedereen en alvast een gelukkkig en produktief 2019…❤️❌❌❌⚽️?????

 14. Zlatan4ever

  Fijne Kerstdagen en een gezond 2019 (ook voor Eug uiteraard) en tot na de winterstop ?✡️☃️⚽️

Comments are closed.