Ten Hag heeft fitte selectie maar waakt voor uitduel met FC Utrecht

Ajax had afgelopen woensdag strafschoppen nodig om uiteindelijk als winnaar uit de strijd te komen met Roda JC maar dat heeft volgens trainer Erik ten Hag geen aanslag gepleegd op de fysieke gesteldheid van enkele spelers. Op dat gebied verwacht Ten Hag aankomende zondag tegen FC Utrecht dan ook geen problemen.

‘Het is een zwaar half jaar en een grote fysieke belasting geweest. Maar ik denk dat we nog steeds frisheid uitstralen. Dat hebben we vorige week gezien tegen Bayern Munchen, tegen De Graafschap en dat zal zondag zeker ook gevraagd zijn’. Ten Hag weet uit ervaring hoe de wedstrijd leeft in stadion Galgenwaard. ‘Dat is logisch en daar moet je op voorbereid zijn. We moeten daar ons eigen spel spelen, een grote uitdaging. Het is een goede ploeg en zij zijn al wekenlang bezig met deze wedstrijd. We kunnen onze borst natmaken, maar dat geldt andersom ook’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

82 Comments

 1. AjaxKat

  Ik denk (en hoop) dat iedereen wel in de gaten heeft dat het beter moet dan tegen Roda. Maakt niet uit wie er speelt. Gewoon 3 punten mee naar huis.

  1. AB

   Maakt niet uit wie er speelt? Ajax krijgt steeds meer rare supporters. Zullen we het damesteam sturen AjaxKat?

  2. Bert62

   Hoevaak hebben we dit al niet gezegd op deze app. Als ze zondag verliezen dan kunnen ze het kampioenschap op hun buik schrijven.

  3. Zlatan4ever

   AjaxKat, je hebt kunnen zien dat Utreg tegen de kakkerlakken geen echte weerstand bood.
   Die hebben echt niet alles uit de kast gespeeld ivm de wedstrijd tegen Ajax. Dan gaan ze er wel vol op. Huntelaar in de spits en lekker duels uit laten vechten en bloed aan de paal….

 2. Joodjuh

  Je moet altijd op je hoede zijn en de tegenstander niet onderschatten anders word je geen kampioen.

 3. Bert Betondorp

  Met het gewone team van Ajax moet het kunnen. Winnen van Utrecht wordt ook
  Wel eens weer tijd. En dat gebeurt ook met Klaas-Jan Huntelaar in de basis.
  Doen ten Hag, doen.

   1. Ajaxbest

    Jij ziet dat dolberg niet in vorme is en dolberg kan nog niet in de basis spelen die raak niet eens wat goedts. En huntelaar moet in de basis

  1. FrankiC

   Je hoeft niet per sé met één van die twee te spelen, heren. Geen van beiden.
   Gewoon Tadic-Neres- Ziyech.

 4. Charka53

  Haggie moet niet zo zwammen je moet met de sterkste opstelling spelen tegen Utrecht je weet dat ze tegen ons dubbel gemotiveerd zijn en alles uit de kast halen om ons het moeilijk te maken dus gewoon er tegen aan en de bal één keer raken en ze verpletteren .

 5. dickst14

  Moet lukken deze keer. Gelukkig is er een var, dus Utrecht kan niet zo spelen als de jaren ervoor.
  Was een wonder dat Nico zijn been niet brak de laatste keer. Was diep rood, maar werd geel.

 6. -buitenkantje rechts-

  Advocaat wil mannelijk gaan spelen tegen Ajax.. “Voetballend gaan we het niet redden, dus moet het op een andere manier” aldus Advocaat. Ik lees hieruit dat het een harde schietpartij wordt.. Belangrijk is de eerste 20 min zo der schade door te komen. Lekker laten uitrazen. Daarna toeslaan. Er zullen veel meer ruimtes komen als tegen Roda. Snel combinatiespel en positiespel.

   1. Bert Betondorp

    Maar gelukkig hebben we Hogler als scheids, hij mag tegen Utrecht scherp fluiten dat kan-ie, ook al is het een slechte………

  1. Finidi

   Wat zeg je me nou, uit laten razen? Gewoon er niet aan te pas laten komen en gelijk druk erop en niks anders!

   1. AB

    Inderdaad, geen kans geven en meteen je eigen spel opleggen. Hooguit 3 minuten tijd om te weten hoe Utrecht start.

   2. -buitenkantje rechts-

    wel een beetje realistisch blijven.. Utrecht schiet natuurlijk uit de startblokken en beginnen meteen met overtredingen.. Dat hou je 20 min vol..Daarna komen de ruimtes en kan je toeslaan.
    Bij 0-2 Is het klaar..

 7. Koning Haarms Wolfs

  Have fun in de regen hier. Zo meteen 2 weekjes vakantie in St Anton. Dag hoor!

 8. Indojood

  Zelf meteen erop klappen. Anders sta je weer met 2-0 achter na 20 minuten. Nooit het initiatief aan hen laten.

  1. Litmanen

   He lieverd, ik dacht even dat je me vergeten was. Amuseer me zeer met je stomme gelul. Nog steeds van mening dat je de enige bent met verstand van zaken. Lief dat de zuster je nooit tegenspreekt. Mens heeft het niet makkelijk…

   1. AB

    Ah, het is weer na middernacht. Nachtzuster is weg en plop daar is Litmanen. Enne niet pikken met “lieverd” he, niet origineel ?. Vergeten zal ik je nooit, ik wil nl dansen op je ……….

  1. AB

   Hoe maakt niet, als we maar drie punten mee naar huis nemen. Lekker op de counter en gniepig in de 93e minuut 0-1. Opstelling:
   Onana
   Mazraoui De Ligt Wöber Blind Tagliafico
   Ziyech Vd Beek Schone de Jong
   Tadic

     1. Litmanen

      De man die eeuwig doorzeikt over hoe hij en Johan het altijd eens zijn! AB, je bent echt tragi-komisch aan het worden. Ajax en 5-3-2, hoe verzin je het?
      Als er zich nu eentje in zijn graf omdraait, dan is het Cruijff zelf.

      Het lijkt me sowieso niet handig Wober voorlopig op te stellen. In Kerkrade lachen ze zich nog te pletter om zoveel onkunde.
      Laat die jongen eerst ff bijkomen van de schrik.
      Hopelijk gaat Frenkie weer eens een fatsoenlijke wedstrijd spelen, want woensdag was hij niet veel beter dan Wober.

     2. AB

      Oh God, de redactie heeft echt gevoel voor humor. Litmanen wordt straks koploper likes ??. Hij is nu aan de beurt. Hij gaat er nog van genieten ook en zal er ook zijn bijzondere conclusies uit trekken nl: hij is geliefd op het forum ???

 9. Emous1978

  Huntelaar spits om eindelijk eens te scoren uit een corner! Nu nog iemand vinden die hem fatsoenlijk neemt! Die corner hè? al gemeld dat het een kuttijd voor een wedstrijd? Of kunnen sommige niet tegen het woord kut??

 10. Iamsterdam2015

  Utrecht gaat er hard op omdat dat de enige manier is om Ajax aan te pakken dat zag je tegen feyenooit ( wat ze rood opleverde hahaha) voetballend komen ze er nooit aan te pas dat weten ze!! Het zal een kwartiertje duren en daarna is het aan Ajax. Komt goed, 3 punten en dan lekker van de kerst genieten.

   1. AB

    Ik heb ook veel liever een Ajax trainer met visie, uitstraling, overwicht en kennis en kunde. Alleen diploma en vriendje van is veruit onvoldoende.

    1. Bakkie

     Je hebt echt geen idee wat het inhoudt om een goede trainer te zijn in het huidige (moderne) voetbal… Maar dat is ook logisch gezien je leeftijd

  1. Iamsterdam2015

   Omdat het resultaat tot nog toe goed is, zowel in de cl als in de competitie. De uitschieters qua opstelling tegen roda psv en heracles na alleen maar goeie resultaten…….

   1. AB

    Weet je …….. zelfs ik had minimaal dezelfde resultaten gehaald en het is echt niet ondenkbaar dat we dan gewoon nu bovenaan hadden gestaan. Bluf? Je weet niet wat ik doe en kan ?. Grootspraak? Echt niet. Je hoeft niet perse een trainersdiploma te hebben om te weten wat je moet doen met een team met 12-13 klasse spelers. Kan ik het ooit bewijzen? Nee, helaas niet.

     1. AB

      Wat denkje Yindi02. Ik doegewoon mee met de onzin hier. Dat je nog twijfels had is wel geinig.

     2. AB

      Essentie was om duidelijk te maken dat het geen kunststukje is van ten Hag. Hij is er voor hem net op het juiste moment.

    1. Iamsterdam2015

     Met alle respect AB maar denk niet dat jij of wie dan ook op dit forum al in staat is om Telstar te trainen al hadden die 13 goeie spelers…….. laat staan Ajax. Maar je maakt uiteraard een grapje.

     1. AB

      Uiteraard Iamsterdam maar ik wist dat een bepaald persoon hier er serieus op in zou gaan tijdens zijn nachtelijke activiteiten. Excuus als ik anderen op het verkeerde been heb gezet ?

     2. AB

      Op mijn “licht” verdedigende opstelling ging hij ook al serieus in ?. Ik heb weer ff mijn lol gehad.

    2. Litmanen

     In dat tehuis hebben ze toch van die dwangbuisjes? Gewoon meewerken AB. Overigens, weer je woord niet nagekomen, met je last nick. Echt, een man een man een woord een leugen…..

Comments are closed.