Ajax wint na strafschoppen bekerduel van Roda JC

Trainer Erik ten Hag had woensdagavond enkele vaste krachten waaronder Hakim Ziyech, Nico Tagliafico en Lasse Schone thuisgelaten voor het bekerduel met Roda JC waardoor Perr Schuurs, Carel Eiting en Zakaria Labyad in de basis begonnen in Kerkrade.

Ajax kwam in Kerkrade al snel op een 0-1 voorsprong nadat scheidsrechter Gözübüyük een overtreding had gezien op Klaas-Jan Huntelaar. Dusan Tadic wist de strafschop te benutten en Ajax leek een makkelijk avondje te krijgen. Gaandeweg de wedstrijd wist Ajax echter niet echt te overtuigen en wist Roda JC met enkele counters gevaarlijk te worden. Nadat Lamprou volgens scheidsrechter Gözübüyük een overtreding maakte op Engels wees de leidsman opnieuw naar de stip. Paulissen scoorde de 1-1 en dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde Ajax opnieuw het spel te maken maar de vaste lijnen, zoals in het hele seizoen, ontbraken regelmatig. Erik ten Hag besloot in te grijpen en bracht Dolberg voor Labyad en De Ligt verving Wober. Dat veranderde niet veel want Ajax bleef slordig spelen en Roda JC bleef hierdoor geloven in een stunt. Na 93 minuten floot Gözübüyük voor het einde en kreeg Ajax met een verlenging iets waar men zeker niet op zat te wachten. In de eerste helft van de verlenging was het niet Ajax maar Roda JC wat de betere kansen kreeg op de voorsprong. Kostas Lamprou wist echter erger te voorkomen met een aantal fraaie reddingen. Aan het einde van de tweede helft van de verlenging kwam Onana in het veld voor Lamprou met oog op de naderende strafschoppen die uiteindelijk ook moesten worden genomen. Hierin was Ajax de gelukkigste en was het alleen Matthijs de Ligt die zijn strafschop miste en wist Roda JC twee strafschoppen niet te benutten.

Roda JC – Ajax 1-1 (2-4 na strafschoppen)

’13 Tadic 0-1 (pen)
’36 Paulissen 1-1 (pen)

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 14.296

Opstelling Roda: Novakovic; Dijkhuizen, Eijma, Werker, Jensen, (/46 Verbrugh), Vansteenkiste; El Makrini, Milts, Gnjatic; Paulissen, Engels.

Opstelling Ajax: Kostas Lamprou, (/118 Andre Onana),  Rasmus Kristensen, Per Schuurs, Daley Blind, Maximiliaan Wöber, (67 Matthijs de Ligt), Carel Eiting, Zakaria Labyad, (/67 Kasper Dolberg), Frenkie de Jong; David Neres, (/90 Vaclav Cerny), Klaas-Jan Huntelaar, Dusan Tadic

Related posts

103 Comments

  1. vak411

   onzin, die 8 reserves moeten dit ook kunnen. slechte wedstrijd. kwartfinale… rest snel vergeten en zondag tegen Kutrecht dr op en d’r over

   1. Indojood

    Niks onzin, dominee Positivo. Hij heeft die fout al eerder gemaakt tegen Heracles. Met de basiself eerste helft de winst binnenhalen en daarna kan je wisselen.

    1. Zlatan4ever

     200% eens Indojood, toen ik de opstelling zag en te horen kreeg dat Ziyech, vd Beek, Schone en Nico in Amsterdam waren achtergebleven kreeg ik al een slecht voorgevoel. Spelers geef je rust als het karwei geklaard is niet vooraf……zeker niet met beker-voetbal (daarnaast heeft Roda 4 jaar achter elkaar de kwartfinale gehaald , blijkbaar wist ons boertje dat niet ?

    2. Kovacs

     Helemaal eens. Ook mijn gedachten gingen direct naar Heracles uit. Dat Ajax A-team zo goed is, is dan ook ondanks en niet dankzij trainer TH. Wel is duidelijk geworden dat Onana, Ziyech en De Ligt de drijvende krachten zijn.

   2. Indojood

    Die 8 reserves spelen nooit met elkaar, dat was dus te zien. Dom, dom, dom van die Tukker. Van jou mag je nooit kritiek leveren, Groen Links stemmer zeker.

    1. Amoebe

     Ik denk dat je gerust 1 of 2 spelers kunt ontzien als ze bijvoorbeeld naar overbelasting neigen of zeer licht geblesserd zijn.

     Echter valt er te veel vastigheid weg.

     Hij moet hier gewoon een middenweg in nemen.

     Maar minimaal je halver elftal wisselen is al zo vaak fout gegaan (bij vele clubs).

    2. ajaxhoger

     Die klote boer leert het nooit , dat gaat ons nog het kampioenschap kosten als we daar al van kunnen spreken , tegen dat klote utrecht moeten we ook nog , ik hou mijn hart vast

     1. Bakkie

      Misschien krijg je hier wat vertrouwen van… Laatste 10 wedstrijden onder Ten Hag:
      Fortuna S – Ajax: 0-2
      Ajax -AZ: 5-0
      Heerenveen – Ajax 0-4
      Ajax -Feyenoord: 3-0
      Ajax – Willem II: 2-0
      Excelsior – Ajax: 1-7
      NAC- Ajax: 0-3
      Ajax -ADO: 5-1
      PEC – Ajax: 1-4
      Ajax – De Graafschap: 8-0

     2. AB

      Dat heet ……… scorebord journalistiek en iemand een bos veren in zijn reet steken die hij niet verdiend.

    3. vak411

     gaaaaaap zucht… verkering uit? goeie dag hé. als mensen het niet met je eens zijn zij. ze te positief, een dominee of groen links stemmer. er zijn meerdere meningen en die kunnen iets anders zijn dan die van jou …

     1. Indojood

      Ja, er zijn meerdere meningen en dat is de essentie van het niet eens zijn met elkaar. Van jou mogen we geen kritiek leveren want dan ga je weer huilie huilie doen.

     2. vak411

      ik blijf volgens mij redelijk respectvol Indojood. zeker naar mensen als jou en Zlatan enz. al jaren . ik ga niet mee in de ruzies en het gezeik naar eug, litmanen en Ab. al ben ik het vaak niet met ze eens. maar als ik een mening die niet hetzelfde als jou.. of moet ik U zeggen? heb dan ben ik gelijk een dominee,. een positivo, een roze bril drager. ik bezoek uitwedstrijden, ga iedere thuiswedstrijd maar het kan gebeuren dat ik iets anders denk dan jij. ik blijf respectvol en hou van de inhoudelijke discussies met o.a. jou. ik walg alleen van mensen die gelijk met een waardeoordeel over mij komen. kap daar mee. dat doe ik bij jou ook niet. ik heb je altijd gerespecteerd hier. zolang we dat doen blijft het leuk hier…

    4. vak411

     die 8 reserves spelen in de wedstrijden op de training dagelijks met elkaar tegen de 11 basissoelers. gelul om te Hag te geven. kap met die Hetze. dit elftal had met mij als trainer ook moeten winnen van roda

     1. Moosie

      hetze dus jij mag zeggen wat je wilt maar een verschil van inzicht over de opstelling is een hetze?
      wat een gelul

     2. Indojood

      Ik zie het anders en daar blijf ik bij. Ten Hag hoeft van mij niet weg maar ik vind hem geen goede trainer. Over respect gesproken, jij noemt iedereen die kritisch is teletekstsupporters die nooit in het stadion zitten. M.a.w. jij bent een echte en iedereen die thuis kijkt niet. Misplaatst arrogant. Veel Ajacieden kunnen het zich niet eens veroorloven om een seizoenkaart te hebben en er zijn sowieso maar 45.000 plaatsen beschikbaar dus zing maar eens een toontje lager.

  2. JohnDoe77

   100% mee eens! Hoe kun je weer die klassieke fout maken?! Vorige keer hebben wij die Van Bommel met de grond gelijk gemaakt over hoe dom de staf van Pisvee wel niet is en nu doet onze eigen staf dat ook. Onbegrijpelijk; geen kerstpakket zeg ik! ?

  3. Koning Haarms Wolfs

   Die boer moet geruild worden met PB. Hij wil graag terugkomen naar ons en als zo’n kutboer dit al kan met ons team ondanks al zijn onkunde, dan moet PB de CL kunnen winnen. Boertje zit er nu een jaar en dat is lang genoeg. Basta!

   1. Indojood

    Het is duidelijk dat Overmars hem alweer tot de orde moet roepen. Boertje klopt zichzelf nog op de borst vanwege die wissel Lamprou-Onana. Hij leeft compleet in zijn eigen wereld waarin ie zelf niets fout doet. Stuitend om te zien.

    1. Koning Haarms Wolfs

     Ja, deze boer heeft gewoon ongelofelijk veel geluk met dit team. Ik kan Bram de opstelling laten maken en dan winnen we ook.

     1. Indojood

      Hubert, misschien kan jij eens een keer inhoudelijke bijdrage leveren over spel, tactiek, spelers, tegenstanders, beleid, transfers, jeugdopleiding, etc. Die heb ik nog nooit gelezen van jou hier. Alleen maar bezighouden met andere forumleden is wat jij doet.

     2. hubert

      nee hoor heb er een heel boekwerk over vele jaren van gemaakt je mag het gerust lezenn alles staatcer in wat jij allemaal opnoemt maar jullie doen alleen maar jullie gal spuien en denken ook nog dat jullie inhoudelijke tekst hier vermelden jullie weten steeds alles beter daarom zeg ik ook dat jij een toptrainer bent maar helaas nog zonder team. maar zelf tegen kritiek kunnen lukt bij de meesten niet hoor

     3. Indojood

      Je lijkt Eugenaar wel, die had ook zgn. een proefschrift. Ervan uitgaande dat je de waarheid spreekt, dan weet je het goed te verbergen hier in je reacties.

     4. hubert

      dank je indojood maar ik respekteer evengoed ook.jou meningen hoor geen enkel probleem ik ga er van uit dat jij ook een echte ajaxied bent en onze fijne club een warm hart toedraagt net zoals zovelen hier enn jazeker er mag zeker kritiek geleverd worden maar ik vind dat het wat netter kan

   1. ajaxhoger

    Tikkie terug speelde hij , niks geen fansoenlijke paas geven , een laagvlieger eerste klas , dat word weer wat volgend jaar als de sterk houders weg zijn .
    Een belabberd slecht elftal als we pech hebben .

    1. FrankiC

     Klopt de selectie is echt te smal. Kwaliteitsinpulsen gewenst in de winter. Max 14 man die een CL wedstrijd aankunnen waarvan sommigen ook nog alleen maar meekomen in een goed draaiend elftal.
     Een paar geblesserden en we zitten naar Eiting/Labyad tegen Klose/Modric te kijken. Wil ik liever niet meemaken.

 1. Charka53

  Wat een mazzel , gauw vergeten en zondagmiddag er weer staan zoals het hoort.
  En Haggie zoals je ziet hebben we geen gelijkwaardige selectie dus niet meer van die streken uithalen.

  1. HDfan

   Labyad, Eiting en eigenlijk ook Neres lijken alleen in een goed draaiend elftal een beetje mee te kunnen

 2. Wenen 1995

  Jammer dat Eiting zo tegenviel…. die corners waren echt dramatisch…. overigens speelde alle ajacieden slecht. Blij dat we door zijn!

  1. AJAXForever61

   Heeft niets met Eiting te maken de laatste 2 thuiswedstrijden + Roda uit schat ik, en ik weet het niet zeker ongeveer 60 corners, 0 rendement, mssch eens op trainen??

  2. Tattoobart

   Corners van ajax zijn altijd kut. Krijgen er iedere wedstrijd wel tien en scoren er 1 per tien wedstrijden dat is echt triest

 3. Prinsengracht

  Er staat bij dit topic echt reclame voor de feyenoord app. Volgens bestaat onze redactie uit grotere geldwolven dan de RVC

  1. Wenen 1995

   Veel mij een tijdje geleden ook op ……. heb mijn tablet toen gelijk geformateerd…..

 4. Pascal tebberman

  Van harte afc ajax spelers en crew ik volgde het op iphone het zal wel spannend zijn geweest nou blijf winnen dan hebben jullie tevreden suporters die achter jullie staan ( ajax is art ) ciao.

 5. Moosie

  Dus als Zyech er niet was klopte er dus nog steeds geen ene klote van.
  Zo goed hebben tuinkabouter en flappie het dus gedaan alle mazzel van de wereld en haggie die staat ook weer uit zijn boerennek te lullen laat Neres gewoon staan die heeft echt geen 1 bal goed gespeeld.

 6. RJS

  Relax. We zijn gewoon door. Komend weekend kaboutertje Advocaat nog even een tikkie kleiner maken en vervolgens even uiblazen om daarna de tweede seizoenshelft vol gas te geven richting de 34e titel voor Abdelhak, de beker en door in de CL. Wordt een mooie HY1 2019, geloof me.

 7. Zlatan4ever

  Even onder ons gezegd en gezwegen …..Lamprou was de beste aan Ajax kant……

  Veel geklaag over hem ook door mij overigens, maar nu alle credits voor Lamprou ??

  1. Kovacs

   Lamprou is een kabouter die niet thuis hoort in Ajax. Heel snel een echte keeper van minimaal 1.89 halen.

   1. AjaxKat

    Lamprou was zo goed dat ie gewisseld werd toen het er echt om ging. Heb gisteren 1 goede keeper gezien en dat was die van Roda. Volgens mij 18 jaar? Erg populistisch om dan meteen te roepen dat ie naar Ajax moet, maar na al die verhalen over winterse transfers NAAR Ajax is een goede reservekeeper echt geen overbodige luxe. Mag van mij ook Vermeer zijn. Dan zsm afscheid nemen van Lamprou.

  2. AB

   Zlatan, als jij die duimpjes echt niet van belang vindt heb ik een tip: maak een nieuw account met deelfde nick en start daardoor op nul. Heb jij je zin met nul likes en is het overduidelijk.

  1. AB

   Jij hebt dat belachelijke interview met van Gal gelezen dus. Eén quote mbt Bosz zei mij genoeg.

 8. Yindi02

  Wat mij betreft is het prima zo. Stel je voor dat ze, ondanks deze slechte vertoning, ook nog eens met nulletje of 4 hadden gewonnen. Nu weten ze in ieder geval dat ze zondag aan de bak moeten en er niet mee wegkomen nog zo’n belabberde wedstrijd op de mat te leggen. Dit keer geluk gehad, meer niet. Ajax onwaardig.

 9. Forever nr14

  Wat hebben we toch een fantastische trainer, wederom een klassieke fout make, dat ie denkt een selectie te hebben van een gelijk niveau?
  Iedereen kan van dit Ajax (basis) coach zijn, helaas heeft deze prutstert het geluk dat er het geld nu eens op het veld staat en er geen salaris plafond meer is.
  Ik wil dat Ajax alles wint, grootste nadeel is, dat deze droeftoeter het succes ook nog aangerekend word, “ongelooflijk”

 10. AB

  Dat ten Hag zonder Ziyech start oke, maar zonder Schone is schandalig. Dan gaat elke wedstrijd op voorhand naar de klote natuurlijk.

 11. Iamsterdam2015

  Snel door naar de volgende wedstrijd en inderdaad wat ik hier al veel lees, TH moet niet van die rare beslissingen nemen. Je sterkste opstellen desnoods één helft. Zo, nu zondag die laatste 3 punten in Utrecht pakken met de STERKSTE opstelling graag meneer TH!!!

 12. beni

  En real als een makkie zien en het wonderkind de Jongh durft tegen Roda ook al geen man te passeren. Nee balletje opzij en balletje terug totaal geen mooie acties zoals Cruijff nog geen een keer gezien van hem.

  1. Yindi02

   Ga er van uit dat je het over Frenkie hebt als je”de Jongh” tikt. Weet zeker dat jij een “pisvlek” bent, dus sodemieter op hier.

 13. -buitenkantje rechts-

  Wat ik hier nog niet gelezen heb zijn de complimenten voor Roda…
  Verdedigden georganiseerd..gedisciplineerd en maakten de wedstrijd fysiek.. Ajax liep telkens tegen een gele muur op. Met snelle en gevaarlijke counters wisten ze telkens een 1 op 1 situatie te creëren. Credits voor de coach en spelers van Roda.

 14. Lilpatje

  In Nederland hebben we gewoon winterstop.. dus rust kwam er in zeker zin al aan voor het hele team. Had idd wel verwacht dat EtH zn lesje had geleerd na de opening van het seizoen.

  En waarom in godsnaam wober op LB, onze Sinkgraven is weer fit?

 15. Prinsengracht

  Het is heel simpel. Iedere keer als de Ligt niet speelt, krijgt de tegenstander veel kansen. En als Ziyech dan ook nog niet speelt, wordt het lastig

 16. Hanski

  Wat n negatief geouwehoer allemaal! Als Ten Had straks bekertje pakt staat iedereen te juichen….hobbeltje in t zuiden is genomen door 2e elftal….maar voor de echte kenners “onze” Johnny is weer beschikbaar…?????altijd beter dan onze Erik want…….hij speelde ooit op schoenen van JC ….zondag 3 punten ophalen en uitkijken naar Real Madrid….wees gerust dan stelt onze trainer echt de beste spelers op….al zal er dan wel weer iets te janken zijn❌❌❌

  1. Bert Betondorp

   Hanski, jij begrijpt er echt geen donder van. Iedere club die Ajax krijgt als tegenstander is erop gebrand om juist van Ajax te winnen. Dus…moet Ajax de sterkste spelers opstellen. Ten Hag denkt daar heel anders over maar gelukkig
   neemt Marc dan zijn maatregelen, gelukkig. Zoals tegen Roda gespeeld werd
   Dat nooit meer begrijpt onze Erik nu ook

 17. AjaxBelg

  Gefeliciteerd gasten, dit zijn de lastigste wedstrijden ,enkel resultaat telt . op naar de volgend ronde en de Trippel !!

 18. hubert

  juist ajaxbelg helemaal.mee eens maar je mag geen kritiek geven op die heren die hier hun negatieve gal steeds spuien want dan zijn de heren op hun pikkies getrapt. lees maar eens wat allemaal na dit bericht komt.

 19. apeldoorn

  man man man wat speelde Frenkie de Jong en Eiting slecht zeg… steeds weer die boogballetjes, zo veel balverlies…. eigenlijk best lekker om te zien dat zij ook gewoon slecht kunnen spelen!

 20. Hanski

  Appie nee jij wil Jonk, Ling, Schip, Jordi……resultaat telt in bekertje….grote mannen competities doen we met t eerste….en tja dat schijnt succesvol te zijn ondanks boertje(s)….apart dat julllie JC juist altijd boertjes haalde….koeman, wouters, spelbos, ophof, verlaat, hoekstra (rechter hand bij feyenoord)….tja blijven schelden op ons AJAX….holle vaten? ?

 21. Bert Betondorp

  Hanski, jij begrijpt er echt geen donder van. Iedere club die Ajax krijgt als tegenstander is erop gebrand om juist van Ajax te winnen. Dus…moet Ajax de sterkste spelers opstellen. Ten Hag denkt daar heel anders over maar gelukkig
  neemt Marc dan zijn maatregelen, gelukkig. Zoals tegen Roda gespeeld werd
  Dat nooit meer begrijpt onze Erik nu ook

 22. Hanski

  In de beker moet je gewoon doorgaan….niets meer niets minder…als je dat doet met reserves is dat compliment….denk je nou echt dat er oom maar iemand wakker ligt hoe dat is gegaan?
  Voor Appie en Sammie…probeer eens normaal te reageren…inhoudelijk nul , nul alleen containerbegrippen om te laten horen dat jullie JC bewonderen….dat doe ik ook maar leef in t heden….jullie hadden aan het begin vd competitie zoveel commentaar en kwamen met jullie voorkeuren….Jonk, Ling, Schippie….tja dat getuigd van grote mensen inzicht ????

  1. AB

   Jij zegt “probeer eens normaal te reageren” mijn tip: probeer je eigen teksten eens te begrijpen.

  2. Moosie

   Oh maar van mij mag jij gewoon doodvallen hoor het is een repeterende plaat jullie willen Jonk bla bla bla zoals al eerder gezegd Fucking sukkel ben je ga met jou echt geen serieus gesprek voeren mafkees dat heb je allang verpest voor je eigen forumvervuiling ben je en zo wordt je ook behandeld leugenachtige forumvervuiling

Comments are closed.