Real heeft loodzwaar programma voor dubbele wedstrijden tegen Ajax

Ajax is in de achtste finales van de Champions League gekoppeld aan Real Madrid en de twee duels zullen op 13 februari en 5 maart worden afgewerkt. Saillant detail is dat de Koninklijke uit Madrid voorafgaand aan beide wedstrijden tegen Ajax een loodzwaar programma heeft.

Voordat Real afreist naar Amsterdam speelt het op zondag 10 februari een uitwedstrijd tegen Atletico Madrid. Drie weken later mag de ploeg van trainer Solari het op zondag 3 maart voor eigen publiek opnemen tegen FC Barcelona waarna op dinsdag 5 maart de return volgt tegen Ajax. Ajax speelt in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Real Madrid op zaterdag 9 februari om 18.30 uur uit tegen Heracles Almelo en voorafgaand aan de return in Madrid staat op zondag 3 maart het thuisduel tegen PEC Zwolle op het programma. De KNVB heeft inmiddels laten weten dat deze wedstrijd mogelijk op zaterdagavond gaat plaatsvinden. Ook de Spaanse voetbalbond gaat de wedstrijden van Real tegen Atletico en FC Barcelona waarschijnlijk verplaatsen naar de zaterdagavond.

Related posts

66 Comments

     1. nash1900

      Nee daar hou ik ook niet van. dat is in het verleden vaak genoeg fout gegaan. en dat is niet fijn. 😉

     2. Bakkie

      Rijk rekenen? We zijn toch zwaar de underdog, kijk alleen al naar het feit dat Real tegen Atleti en Barca speelt en wij tegen Heracles en Pec haha.. Maar goed, dit programma van Real is zeker niet nadelig voor ons! Hopelijk krijgen ze een paar tikken te verwerken

    1. Indojood

     Als dit gebeurt dan wordt het een road trip met de gappies van Ajax Cruijff Zone, onze appgroep.

     1. Zlatan4ever

      Have fun with the Ajax Cruijff Zone ! Het is mogelijk, we moeten van eigen kracht uit gaan en met een beetje geluk is de finale haalbaar ✡️

  1. Litmanen

   Tegen die tijd heeft Real de titel in Spanje al opgegeven. Het wordt loodzwaar, maar als er van al die topploegen 1 te pakken is, dan is het Real. Dus, best een goede loting.

   1. Yor2002

    Real zal nooit opgeven en ze zullen zeker hoe dan ook willen winnen van Atletico en Barca koste wat het kost. Dit zou ons een klein voordeel kunnen geven.

    1. nash1900

     Als ze het weekend na ons tegen die gasten zouden spelen zouden ze nog spelers kunnen sparen dat is nu niet het geval. je kunt het van alle kanten bekijken

     1. Litmanen

      Voor de CL gaat Real nooit spelers sparen. Ze zullen er alles voor over hebben om die beker weer te winnen.

     2. Litmanen

      Wij hebben niets te verliezen, Real wel.
      Als Ajax hier strandt, dan is het heel jammer maar geen ramp. Als Real de titel en de CL niet pakt, dan breekt daar de pleuris uit. En de titel zit er dit jaar niet in.

 1. a.p.

  loodzwaar programma Real klopt, maar Ajax moet zelf ook Top zijn en dan misschien op naar……

 2. Wenen 1995

  Wel iets lastiger dan Heracles uit en PEC thuis…. Al hebben wij het nadeel van kunstgras….

 3. Jimmy1971

  Dit is toch van alle ploegen die je kon loten niet verkeerd!
  Ze zijn echt wel een stuk minder zonder CR7, die vaak op dit nivo het verschil voor ze maakte!
  Ik heb er best een goed gevoel over, en wat een prachtig affiche!!

 4. AJAXForever61

  Eigen kracht telt, het belangrijkste is dat ons basiselftal blessurevrij blijft! TH geeft vertrouwen met zijn tactische inzicht en ik ben blij dat de VAR er is, Ramos en Co xijn natuurlijk geslepen hufters!!

  1. Bert Betondorp

   Je hebt groot gelijk, er kan in twee maanden veel gebeuren met de vorm, schorsingen, blessures noem het. Op drie fronten speelt Ajax nog, met toch de proriteit op de CL. MAAR…Real moet in de volle Arena met Ajax fans te dien zijn.liefst 2-0 of iets meer. Ik kijk er naar uit.

 5. Momo71

  De wedstrijden van Real gaan naar de zaterdag toe.In spanje heb je een voorlopige competitiedschema,is altijd zo geweest.

   1. FrankiC

    Ai, nu je het zegt, dan ben ik bij Best Kept waar niemand minder dan Kurt Vile & Kraftwerk optreden. Niet meer gewend om de finaledag CL vrij te plannen.
    Onze EL-finale ook al in een Frans cafeetje in Bedoin moeten kijken…

     1. FrankiC

      Klopt, mooi hoor, de roes van ‘n festival.
      Interpol heeft iets bezwerends á la Joy Division. Vooraan staan dus. Neil Young, Nick Cave en the Suuns erbij en het weekend is geslaagd.
      (Ik wou eerst grappen: ‘hoop dat Ajax de finale niet haalt’ maar dat zal ik hier maar niet doen.)

     2. Indojood

      Á la Joy Division? Niet teveel naar je navel staren en vooral je zelfmoordneigingen proberen te onderdrukken.

     3. FrankiC

      @indojood
      Nee voor sommige leden van het fanzoneforum is die muziek gegarandeerd te riskant

 6. Iamsterdam2015

  Real is een top club die leven op dit soort potjes. Aub geen illusie krijgen nu dat het dus “wat makkelijker” wordt omdat ze een “ zwaar” programma hebben. Het is Real mensen geen fc Emmen. Buiten dat om denk ik dat we met deze vorm en manier van spelen zeker kans maken…. niet makkelijk maar zeker kans.

 7. AB

  @FrankiC: Joy Division Undercover komt 30 mei naar het Paard in Den Haag. Het is maar een tip 🙂

    1. AB

     Nee, mij zoon heet Paul 🙂 en is 42 (ja, ik was er vroeg bij). Muziek van oa Joy Division werd met de paplepel ingegoten. Daarom is hij fan van de muziek. Genoeg privé, anders wordt PG gek 🙂

     1. FrankiC

      Dank voor de tip AB, maar ik ben idd niet van de tribute bands. Daarbij is het de aanloop naar Best Kept met hoop op een JD bijdrage van New Order. Wandlegangen gefluister.

      Sorry PG

  1. Koning Haarms Wolfs

   Of New Order, of Joy Division maar niet dit soort wannabees…. net als Queen zonder Mercury, klinkt ook nergens naar.

   1. AB

    Wil het geen wannabees noemen. Trekken ook in het buitenland uitverkochte zalen. Maar …… ieder zijn voorkeur.

Comments are closed.