Jong Ajax wint met moeite bij Almere City

Heel erg makkelijk ging het vanavond niet maar door met 2-3 te winnen gingen de drie punten mooi mee naar Amsterdam. Jong Ajax begon goed en kreeg direct al een mooie kans maar Ché Nunnely vergat te scoren. Ook Almere wist het doel niet te vinden maar in de elfde minuut scoorde Gravenberch met een frommelgoal (0-1). Hierna hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht en dat duurde tot Kaj Sierhuis breed legde op Vaclav Cerny die de 0-2 binnen schoot. Almere drong daarna meer aan en dat loonde want de ruststand werd op 1-2 gezet.

De ploeg uit Almere kwam heel anders uit de kleedkamer dan ze er ingingen want ze werden steeds gevaarlijker. Ex-Ajacied James Efmorfidis schoot over het doel van doelman Kotarski en deze hield daarna nog mooi de gelijkmaker tegen. In de 75ste minuut ontsnapte de Amsterdammers ternauwernood aan een doelpunt want de bal ging maar net naast. Carel Eiting gaf kort daarna een steekpass op Dennis Johnsen die vervolgens de 1-3 in te touwen schoot. Met nog zo’n 10 minuten op de klok was het Tim Receveur die voor Almere de aansluittreffer binnenschoot (2-3).  Vaclav Cerny mocht aan het eind van de wedstrijd nog even een strafschop nemen maar deed dat te eenvoudig voor de doelman uit Almere waardoor de stand 2-3 bleef.

Opstelling Ajax: Kotarski; Ter Heide, Schuurs, Matusiwa, Kemper; Eiting, Gravenberch, De Wit; Cerny, Sierhuis, Nunnely.

Related posts

19 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Steekpass Eiting met daarop volgend de goal van Johnsen was voor mij het hoogtepunt van de wedstrijd..
  Is Schuurs niet meer een 6??
  Jong Ajax blijft voor mij een verzameling aardige voetballers..goed voor de subtop eredivisie.. Geen CL niveau. Zwakke lichting helaas.
  Uitzondering: Eiting (Gravenberch)

  Het wachten is op Brobbey en Unuvar.

  1. nick-afca95

   Ik kijk niet genoeg jong Ajax om ren oordeel te vellen over de spelers. Is Eiting ver genoeg om volgend seizoen een basisplek op te eisen met het vertrek van Ziyech en de Jong? En hoe ver is Gravenberch inmiddels?

   1. FrankiC

    Nou Nick, in de laatste wedstrijden in het eerste was Carel ver beneden de Ajax norm. Ouderwetse spelverdeler. Aannemen/spelen. (Nog) niet spectaculair wat mij betreft.

    1. nick-afca95

     Frank, ik heb Carel ook goeie wedstrijden zien spelen on het eerste. En daarbij speelt hij meestal in jong, dus kan het zijn dat hij zich ontwikleld. Daar ging mn vraag dus over.

   2. Litmanen

    Eiting is een goede voetballer, maar heeft niet die extra klasse. Zou van het niveau Schone kunnen worden, maar hij zou dan eerst een een jaartje of twee bij bijvoorbeeld Utrecht of AZ moeten voetballen.
    Nu voegt hij niets toe aan het eerste.

    1. Prinsengracht

     Eiting zal met veel genoegen lezen dat Nietmanen zo over hem spreekt. Kan niet anders dan dat hij binnenkort definitief doorbreekt. Als de man die het niet in Ziyech ziet zitten, maar wel in Veltman, van Rhijn etc, het ook niet jou ziet zitten, moet je wel erg goed zijn.

  2. FrankiC

   @BR
   Ik koester ook nog hoop aangaande Danilo & Kotarski (alhoewel hij wekelijks een steekje laat vallen).
   Unuvar is geweldig en pas 15. Wel erg licht. Zal fysiek nog moeten groeien..

  1. Bert Betondorp

   Winnen is altijd een stimulans, stabiel in de competitie geeft altijd rust en vertrouwen. De uitdaging van spelers van Jong Ajax is altijd de sprong naar Ajax 1
   Dat is de echte jeugdopleiding bij Ajax, daar komen de toppers vandaan, maar
   natuurlijk is het goed om een Argentijn als Maggalan te halen.
   Tenslotte nog dit: Ajax krijgt veel Euro’s uit de CL dus besteedt dat geld aan verbeterde contracten van de toppers, wellicht zullen dan de toppers wel blijven bij Ajax. Is dat iets?

Comments are closed.