There are no ads, please add some


‘Bod van Ajax op Magallan geaccepteerd’

Lissandro Magallan lijkt toch op weg naar Ajax te zijn, althans als  we Sportjournalist César Luis Merlo van Sportia mogen geloven. Boca Juniors heeft volgens hem het bod van negen miljoen euro uiteindelijk geaccepteerd. Wanneer de details tussen de clubs uitgekristalliseerd zijn dan zijn we een verdediger rijker. De Argentijnen wilden na het verliezen van de  Copa Libertadores-finale wel zaken doen en daarmee is een mogelijke opvolger van Matthijs de Ligt, aanstaande.


Gerelateerde posts

92 reacties

  1. Wenen 1995

   Blind overweegt toch ook om verder de kijken na dit seizoen? Goed dat Ajax hierop anticipeert.

 1. The last nick

  Straks kan het dus zijn:
  Kameroen in het doel
  Deen rechtsachter Braziliaan CV Oostenrijk CV Argentijn linksachter
  Wat is er aan de hand met de Toekomst?

   1. Charka53

    We gaan een beetje op de Vitesse tour daar houden ze de echte supporters ook niet in het stadion omdat er geen binding meer is met spelers.

    1. Litmanen

     Luister, als ik schreef dat Ajax met Schuurs de opvolger van De Ligt al in huis heeft wordt ik belachelijk gemaakt. Jong is niet zo overheersend als vorig jaar, maar er loopt genoeg talent.
     Ten Hag ruikt nu aan het succes en Overmars ook. Er is geld dus: kopen.

     De prestatie van Bosz twee jaar geleden in de EL krijgt voor mij steeds meer waarde.

     Overigens met veel belangstelling Kieft in De Telegraaf gelezen. Ook hij vindt dat je Schone niet uit de organisatie moet halen en ook Kieft viel het op dat zijn vervanger Blind steeds voor de bal was ipv te zorgen voor de defensieve organisatie. Hierdoor kreeg Bayern heel veel kansen om de wedstrijd snel te beslissen.

     Tactisch dus zwak van Ten Hag om Blind daar nu neer te zetten, terwijl hij daar dit seizoen nog helemaal niet gespeeld heeft. Als hij toch met de dit keer zwakke Wober wilde spelen had hij Blind moeten opofferen.
     Ook had hij het in de rust om kunnen zetten. Dan had Wober bovendien niet die oliedomme overtreding kunnen maken.

     1. Litmanen

      Als je zijn boek hebt gelezen, dan zou je iets meer waardering en respect kunnen hebben voor Kieft. Het zijn de dealers die mensen verslaafd maken. Wil je een naam of snap je hem zo ook wel?
      Lekker inhoudelijke reactie weer trouwens. Maar ach, wat kan ik van jou verwachten…..

     2. The last nick

      Het zijn dus ook de slijterijen en supermarkten en restaurants etc. die mensen verslaafd maken aan alcohol en sigaretten?

     3. Sulejmanii

      Beetje trieste reactie, dus iemand die zoiets heeft overwonnen. Moeten we maar niet meer serieus nemen? Bah😒

   2. hansjmn

    Tja wat willen we nu eigenlijk? Sterk in europa of alleen ere divisie! En vergeet niet dat alles wat er van de “toekomst” komt en erg goed is (europees waardig) wordt zo weer verkocht. Tja wat moet het zijn om een ieder tevreden te houden. Straks ben je je 5/6 man kwijt en moet je strijden voor een sub plaats in de eredivisie, NEE goed dat het niveau op peil blijft met deze aankopen.

    1. The last nick

     Ik wil gewoon Ajax. Ik wil een goede opleiding met een goede gedachte. Ik wil alleen buitenlandse aankopen voor plekken die we missen in de hoofdmacht en die niet op punt van doorbreken staan uit eigen gelederen. Ik wil mensen met een visie bij de jeugd. Ik wil geen Ajax a la Chelsea e.d. Om maar te scoren in Europa. Ik ben supporter Ajax niet van een koopclub. Maar goed, dat is mijn mening en die verkondig ik. Telkens weer, net zoals anderen telkens een andere mening verkondigen. Zolang ik geen goede argumenten hoor dat het anders is, hou ik me vast aan mijn mening.

   3. FrankiC

    Blind blijft gewoon, maar wilde alleen maar aangeven dat er in het voetbal alles mogelijk is (als zich een mooie gelegenheid voordoet enzo).
    De toekomst leidt eredivisie (sub)top op en die zijn niet direct CL (overwintering) waardig. De ene lichting beter dan de andere…. niets aan de hand.

  1. Valentino

   Die levert middenvelders en aanvallers. Goede verdedigers zijn er haast niet met de Nederlandse nationaliteit.

   1. FrankiC

    Hoezo Valentino??? Niet op feiten gebaseerd.
    3 van onze 4 CL waardige verdedigers zijn uit de eigen jeugd. Blind, Mazra en De Ligt.
    Dat kun je van middenveld en voorhoede niet zeggen

  2. Wzawzdb-72

   Noem maar eens een verdediging op van de laatste 10 jaar waar meerdere zelf opgeleide spelers in stonden.
   Paar Belgen. Wat tropische verrassingen en een zelf opgeleide vermeer of stekelenburg. Dat was het wel.

   Gewoon prima dat Ajax nu al reageert ipv 1.dag voor transfer deadline.

   Schuurs is wellicht nog een optie.

   1. AFCA my World

    Groot talent, mag een half jaartje anticiperen en volgend jaar bij de selectie ? Is pas 17 dus duurt misschien wat langer, heb er wel goede hoop op, ook engelse clubs hadden hem in net vizier ! ⚽️

   2. FrankiC

    Klopt PG, Lassina Traoré van partnerclub Cape Town. Hij zou een neefje van Bertrand zijn. Eigenaardig genoeg heeft hij nog geen enkele wedstrijd in het eerste van Ajax Cape Town gespeeld terwijl hij in januari 18 wordt en mee gaat op trainingskamp met Ajax I

  3. Iamsterdam2015

   Je hebt voor de volle 100% gelijk echt, echter als je mee wilt blijven doen in europa zal je wel moeten… maar het is zorgwekkend.

  1. The last nick

   Dus niet. Dat is wel duidelijk. Schuurs is dus weer een aankoop voor het geval dat. Dat is helaas het huidige Ajax.

   1. Jari_94-95

    Je hebt helemaal gelijk Nick.. gaat niet heel best met de jeugd van Ajax. Komt ook omdat er allemaal mensen bij Ajax lopen die niet graag naar meneer Johan wilde luisteren. En zie helaas het resultaat. Nu is Schuurs pas 19 jaar en Magallan al 25 jaar. Dan zou Schuurs nog steeds voor de toekomst zijn, waar Magallan er al kan staan.

    1. Bakkie

     Wat een gezeur over de jeugd van Ajax… De Ligt, VdBeek, Mazraoui, dat zijn toch toptalenten? En Frenkie dan? Of is dat geen eigen jeugd? Eiting komt eraan… Wat een gezeik

     1. The last nick

      Frenkie is eigen jeugd dus …….. kijk Bakkie, dat is nu een reden dat het weinig zin heeft met jou hierover in discussie te gaan. Dus ik laat het hierbij richting jouw kant. Tel je duimpjes maar.

  2. Deusie

   Per wordt echt wel gebracht hoor, alleen nu niet het moment met De Ligt Wöber Blind ervoor in de pikorde…volgend seizoen alle kans met Wöber en Maghalan

   1. AFCA my World

    Dat zie je niet goed,hij is Nog niet goed genoeg, Hij word net zo’n grote als de Ligt,maar heeft wat meer tijd nodig ! ⚽️

     1. Litmanen

      Schuurs is pas achttien geworden. Nu al afschrijven? Frenkie kreeg op zijn 21ste pas een basisplaats en die wordt als het grootste talent van Europa gezien ( overigens tegen Bayern de zwakste Ajacied)

 2. Iedereen heeft een mening

  Begrijpelijk, dit soort spelers, qua mentaliteit en instelling, zijn in Nederland (nog) niet voorhanden. De Toekomst levert momenteel (helaas) heel veel middenvelders af. En als je Europees wil meekomen heb je dit soort spelers wel nodig.

  1. Finidi

   Inderdaad, als ze er niet zijn moet je ze kopen, zo is het gewoon en dan kun je wel zon Schuurs voor de leeuwen gooien maar niet tegen Lewandovski en co!

     1. Finidi

      Oke jou mening maar voor het zelfde geld had bv Psv hem toen gehaald en was hij wel rijp voor de top, denk je niet dat we dan met zen allen hadden zitten zeiken waarom wij hem niet gekocht hadden? Misschien nog wat tijd geven die jongen en anders doei of verhuren?!

 3. -buitenkantje rechts-

  Middelmaat..
  Absoluut GEEN vervanger van de Ligt.. Komt uit de stal van Lerby die ons ook al Orejuela en Cassierra door de neus boorde.

  1. Iedereen heeft een mening

   Kan misschien wel zo zijn maar dat werd in het begin ook gezegd van Nico. Daarnaast heeft Magallan wel een (Zuidamerikaanse) CL-finale gespeeld

   1. Kovacs

    Zo is het. Bovendien ga ik er vanuit dat zowel De Ligt als De Jong beiden besluiten nog een jaar bij Ajax te blijven. Het zijn kanjers, maar je wilt toch niet op de bank bij een topclub komen. Dan nog een jaartje verder groeien in de Cl bij Ajax. Blind wil verder kijken, ik wens hem het allerbeste. Zie graag Magallan naast Mathijs gaan spelen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik denk niet dat de Ligt en de Jong naar een topclub gaan en daar op de bank belanden..
     Reëler is dat er een stuk of 5/6 spelers gaan vertrekken komende zomer. Denk dan aan Onana.. de Ligt.. de Jong.. Ziyech.. Neres.. Nous.. Blind..(Beek?)
     Zie jouw reactie meer als wens als vader van de gedachte. Dat is altijd zo geweest bij Ajax.. Na een succesvol jaar volgt de Exodus.. Anticiperen en opleiden is essentieel.. Nu zie ik bij JA weinig opvolging. Dat betekent dat je de binnenkomende miljoenen goed moet besteden aan gelijkwaardige vervangers..

 4. AFCA my World

  Eerst nog zien, zijn lastige verkopers, waarom geen jongens van de Toekomst ? Is logisch, zijn nog te licht voor Ajax 1, bovendien vertrekt bijna de hele achterhoede ! Onana,de Ligt en Tagliafico vertrekken bijna op zeker, Masaroui ook al er een goede club komt ! Dat kan je niet vanuit jong Ajax of de jeugd opvangen ! ⚽️

  1. The last nick

   Je geeft precies aan waar Ajax naar de klote gaat. Geen opvolging. Lang leve het TH. Laten we ze vooral blijven toejuichen.

   1. Ajax 1

    Onzin. Er moet wel talent zijn om te beginnen om er een potentiele topspeler van te maken. Er komt genoeg aan, maar zijn vooral middenvelders en aanvallers zoals hierboven ook al gezegd. Schuurs is nog jong en kan er nog best komen, maar magallan heeft ervaring ook al met topwedstrijden in zuid-amerika. Ken zijn kwaliteiten onvoldoende maar lijkt me echt niveau hoger dan orejuela en cassierra hoor.

    1. The last nick

     Je snapt me niet. Er is geen goede jeugdopleiding meer. Daarom gaat Ajax naar de kloe of vind jij dat Ajax maar een koopclub moet zijn? Je moet zelf opleiden en alleen ervaring kopen waar je dat mist. Als je alles mist gaat er dus iets goed fout. Waar is de opvolging?

     1. Ajax 1

      Ik hoorde dat een paar jr geleden ook en ineens stonden we finale el en nu achtste finales cl. Bovendien met behoorlijk aandeel spelers uit jeugdopleiding. Dus ajax gaat niet naar de klote, het gaat beter dan de afgelopen 20 jaar. Waar heb je het over? Ze moeten nu alleen doorpakken en zorgen dat we op dit niveau blijven.

     2. Ajax 1

      Onzin weer. Ik zou ook niet voor heitinga gekozen hebben. Maar opgeleid wordt er zeker wel en er wordt ook flink geinvesteerd in de toekomst. Hopelijk gaan brobbey en unevar bijvoorbeeld onze volgende sterren worden.

     3. The last nick

      Is geen onzin, is een andere mening. Weliswaar je juiste maar duidelijk een andere. Daarnaast: ze investeren in gebouwen en terreinen, dat heeft niets te maken met opleiden. Trouwens, wauw, wel twee? Joepie, die zijn al die miljoenen qua investering wel meer dan waard.

   2. De Nees

    De Ligt, Frenkie, Nous, Beek, Dolberg…allemaal van de opleiding AB, wat later gekocht of niet. Blind kan er mss ook nog bij, en spelen allemaal in de basis. En dan nog niet eens de buitenlandse jonge jongens meegeteld. Zit niet zo dom te zeiken over dat de opleiding niks is. Welke club past zoveel jeugd in als Ajax? Ja het kan altijd beter, maar voor jouw moet 100% eigen opleiding zijn en liefst ook nog Nederlander. Jij hebt een keer iets gehoord van Cruijff en weet niet meer hoe erg je dat moet blijven roepen. Dit hele item zit je overal je domme teksten te posten. Hou je waffel als je niks bijzonders te melden hebt.

    1. The last nick

     🖕als je mij niet snapt gewoon kleppie toe Nees. Domste bijdrage komt van jouw kant.

     1. Ajax 1

      Ab, het begint bij goede faciliteiten, dus ik ben blij dat ze daarin investeren. En ja, er komen twee pareltjes aan, maar zullen ook uit het niets nog jongens bij komen, zie mazroui. Niet zo negatief man. Het gaat goed met onze club, in de geest v cruijff wat mij betreft. Eigen jeugd aangevuld met aangekochte topspelers. En ja, er zitten ook miskopen tussen. Die hebben alle clubs…..

    2. De Nees

     Nee hoor, de aller beste bijdrage hier op jouw, gewoon top. Maar wie da f*ck ben jij nou dat we jouw eerst moeten snappen? wat een grapjas. Moest je trouwens niet eindigen met ‘ik zeg wat ik wil, niemand maakt mij wat’. Kan nog hoor. Alleen ware slapjanussen blijven dit keer op keer onderstrepen natuurlijk. Eikel.

     1. Bakkie

      Dier gast is echt ongelooflijk dom he, niet te doen… Maar helaas mogen ook verbitterde sociaal beperkte ouwe mannetjes op een forum

 5. DeMike

  Als zelf opgeleide spelers steeds vroeger vertrekken, wordt het steeds lastiger om eigen jeugd klaar te hebben staan die gelijk het niveau aan kunnen. De ligt is 19 jaar, je kan niet verwachten dat zijn opvolger al gelijk klaar staat, die had dan met zijn 15e al bij de selectie moeten zitten.

 6. The last nick

  Zelf opgeleide spelers vertrekken vroeg omdat Ajax zich scheel koopt, vooral qua jeugd. Dat geeft geen vertrouwen. Dus gaat het “eigen” van Ajax naar de klote. Stel je ook nog eens een Heitinga aan als trainer van d3 A1 en je hebt de doodsteek.

  1. Finidi

   Ben ik wel gedeeltelijk met je eens, niet om heitinga maar Ajax hoort omwille van hun zgn eigen spelsysteem nooit een verdediger aanstellen als trainer vd jeugd en missc ook niet voor het eerste maar goed das mijn mening hoor en die is niet heilig natuurlijk

  2. Iedereen heeft een mening

   Zelf opgeleide spelers vertrekken omdat ze niet te behouden zijn en dat gebeurt elk jaar. Uit de jeugd haal je niet elk jaar een De Ligt, FdeJong, Onana of een Tagliafico etc. Het zou fantastisch zijn als dat zou kunnen maar dat is dagdromen. Daarnaast, in het verleden, waren de spelers die doorstroomde vanuit de jeugd toch wel iets ouder dan de spelers die nu instromen. Ook Johan haalde oudere spelers(Wouters, Blind, ik dacht, Spelbos) waarschijnlijk vergeet ik er nog wel een paar. Kortom: de jeugdopleiding is geen (jaarlijkse) continue bron van exceptioneel talent.

 7. a.p.

  ja wat willen na dit seizoen gaan er 3 of 4 of 5 spelers weg en volgend jaar willen we kampioen worden en …..
  Dus helaas!zelf ben ik ook voor zelf opgeleide spelers maar…..
  zeg het maar…

 8. JohnDoe77

  Prima, kunnen wel een verdediger erbij gebruiken. Vooral nu we nog verder in de CL spelen!

 9. Kovacs

  Waarom denkt iedereen dat De Ligt al weg gaat? Die gast is slim. Die weet ook wel dat hij niet direct in het 1e van een Europese topclub komt. Nog een jaartje bij Ajax, even doorgroeien in de CL 19/20 en dan hup in 1 keer in de basis bij een hele grote club. Zelfde geldt voor Frenkie. Kabouter Eénbeen wens ik wel heel veel succes om snel bij een andere club te komen. Maar of die 16-17 miljoen gaat neerleggen? Nee, dat zal nooit gaan.

  1. Ajax 1

   Ik hoop dat je gelijk hebt….zo niet, zal ajax moeten zorgen dat er vervangers klaar staan. Die zijn er onvoldoende in de jeugd, dus dan v buiten.

 10. Zlatan4ever

  Kijk naar de europesche top,
  is alleen maar een mix van spelers van buitenaf. Of het nu Engeland of Spanje betreft

 11. Bakkie

  Ik geef een goed argument tegen jouw stelling en jij komt weer met zo’n kinderachtige reactie. Waarom is Frenkie wel eigen jeugd en Schuurs niet? Ben benieuwd naar je antwoord

  1. The last nick

   Droppie, Frenkie is geen eigen jeugd. Leren lezen en begrijpen. Jij zei dat Frenkie tot de eigen jeugd behoort. Mijn antwoord was licht sarcastisch.

 12. Forever nr14

  Als we mee willen blijven doen, moeten we helaas wel kopen, hoe spijtig ik het ook vind.
  Idd voor hetzelfde geld had die kloot boertjes hem gehaald en halen wij wederom de afdankertjes zoals zo vaak gebeurt is.
  In NL structureel kampioen worden, betekend dat je je concurrent kapot moet kopen, anders zijn (vooral die lampen) ons steeds weer voor!

 13. Hanski

  De Nees heeft t goed samen gevat. Als er jaarlijks twee jeugdspelers toegevoegd kunnen worden aan selectie ben je goed bezig. Als je ziet hoeveel jeugdspelers er verkocht zijn en worden dan mag je stellen dat Ajax opleidingsclub is. Als je oo niveau wilt blijven moet je dus aakopen, dat deed zelfs Barcelona onder Cruijff. Het blijven hangen in zelf opleiden van een heel 1e is iets wat zelfs JC niet kon waarmaken. Bestaat ook niet! Ajax prima ontwikkelingen, vermakelijk voetbal gekoppelt aan resultaat👍

  1. Moosie

   Vreselijke sukkel Cruijff heeft nooit gezegd dat je niets moest kopen ,hij zei dat je alleen moest kopen als je het zelf niet hebt.
   Dus er zijn legio kutaankopen gedaan die niet nodig waren.
   Dus wat nou kon hij niet waarmaken.
   Fucking zuigende klootzak ben je.

 14. Pantelic

  Als Magallan net zo goed is als zijn landgenoot Nico, dan speelt ook hij 1jaar bij ons. Dan wordt ie wel weer weggekocht. Dus krijgt Schuurs een extra jaar om te rijpen.

 15. Hanski

  Ook in tijdvan JC waren er meer slechte aankopen dan voltreffers….ken je klassiekers mannen😉 ook ik vind Johan beste speler ooit maar realiteit is dat er meer succes is behaald door trainers na hem…tja kan ik ook niets aan doen😉
  Jammer dat mini scholletje ook vandaag weer behoorlijk presteerde…

Reageren is niet mogelijk.