Ajax grijpt naast groepswinst na spektakelstuk tegen Bayern: 3-3 (Incl foto’s)

Ajax heeft woensdagavond net naast de groepswinst gegrepen in het duel met Bayern München. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena eindigde uiteindelijk in 3-3. Beide ploegen kregen in de tweede helft een rode kaart én een strafschop.

Ajax begon fel aan de wedstrijd want het wist dat alleen winst genoeg was om als eerste in de groep te eindigen. Het leverde niet echt grote kansen op voor het Duitse doel. Een counter van Bayern zorgde uiteindelijk in de dertiende minuut voor de 0-1. Lewandowski faalde niet oog in oog met Onana. Ajax bleef daarna goed voetballen en het was Donny van de Beek die met een harde kopbal bijna de 1-1 wist te scoren. Dat Bayern niet met 0-2 ging rusten was te danken aan Andre Onana die een levensgrote kans van opnieuw Lewandowski onschadelijk maakte.

Na een kwartier in de tweede helft was het wel raak voor Ajax want nadat Van de Beek de bal bij de tweede paal kreeg was het Tadic die de 1-1 op het scorebord schoot. Het was alweer zijn vierde doelpunt van deze Champions League-groepsfase. Kort daarna leek het een stuk moeilijker te worden voor Ajax nadat Wöber na een harde tackle op Goretzka moest inrukken met een rode kaart. Maar ook Bayern moest verder met tien man, na een schandalige karatetrap van Thomas Müller op het hoofd van Nicolás Tagliafico. Nadat Dolberg in het veld was gekomen voor Van de Beek kreeg Ajax een strafschop van scheidsrechter Turpin. Boateng maakte een overtreding op Dolberg en met dit buitenkansje wist Tadic wel raad: 2-1. Niet veel later maakte Tagliafico echter ook een overtreding in de zestien en opnieuw wees Turpin naar de stip. Lewandowski verzilverde de strafschop en in de laatste minuut maakte Kingsley Coman er 2-3 van. Nicolas Tagliafico maakte nog de verdiende 3-3, maar verder kwam het niet. Zodoende resteert voor Ajax de tweede plaats en moet het bij de laatste zestien van de Champions League aantreden tegen een groepswinnaar.

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Ajax – Bayern München 3-3  (0-1)

’13 Lewandowski 0-1
’61 Tadic 1-1
’82 Tadic 2-1 (pen)
’87 Lewandowski 2-2 (pen)
’90 Coman 2-3
90+5 Tagliafico 3-3

Scheidsrechter: Turpin
Toeschouwers: 52.244
Gele kaarten: De Ligt, Blind, Tagliafico (Ajax), Kimmich, Rafinha (Bayern)
Rode kaarten: Wober (Ajax), Muller (Bayern)

Opstelling Ajax; Andre Onana, Nico Tagliafico, Matthijs de Ligt, Max Wöber, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Daley Blind, Donny van de Beek, (/78 Kasper Dolberg), David Neres, (/89 Klaas-Jan Huntelaar),Dusan Tadic, Hakim Ziyech

Opstelling Bayern Munchen: Neuer, Rafinha, Sule, Boateng, Alaba, Gnabry, (/62 Thiago), Kimmich, Muller, Goretzka (/89 Sanches), Ribery (/71 Coman), Lewandowski

We zijn er klaar voor

Onana is gelukkig weer fit

De basiself

Oei Lewandowski scoort de 0-1

Deze kopbal van Donny was bijna raak

Frenkie neemt er een paar in de maling

Tadic met de 1-1

En de 2-1 uit een strafschop

Lewandowski scoort de 2-2 ook uit een strafschop

Ze weten zelfs nog de 2-3 te scoren

Toch nog de verdiende 3-3

Op naar de achtste finales mannen!

 

Related posts

32 Comments

   1. ajacied078

    blind heeft alle fouten van meneer de jong lopen goed maken. frenkie was echt de slechtste van het veld. en dat zegt veel over op wat voor niveau die wedstrijd gespeeld werd.

    1. The last nick

     Sorry. Als eerste heb ikgenoten van de wedstrijd, de passie en de spanning maar om Blind credits te geven gaat mij toch te ver. Slechte passing, constant terug en breed oftwel merendeels vertragend. Die pupillenbal bijna over de hele breedte van het veld was echt het toppunt. Het resultaat is gehaald op basis van passie en niet van klasse, daarvoor speelden te veel spelers ver onder de maat.

 1. Iedereen heeft een mening

  TROTS, en “mazzel” dat de scheids nu niet op de hand van AJAX was en niet tegen Kiev. Hadden we mooi de CL kunnen mislopen. Nu nog even die Magalan halen dan zit dat voor de 1/8 finales ook weer snor.

 2. Ajax 1

  Wat een wedstrijd. Ik kan geen heldere analyse doen hoor, gewoon genoten van het lef wat ajax toonde. Heerlijk!! En jammer dat er niet gewonnen is, maar super trots!

  1. Ajax 1

   Met deze ploeg is alles trouwens mogelijk hoor. Lekker real madrid loten en dan wil ik het nog wel eens zien. Natuurlijk lastig, maar het kan gewoon hoor….

 3. Indojood

  Net thuis en lig nu in bed klaarwakker. Trots op de gappies, Onana heeft ons erdoor gesleept de eerste helft, wat een geweldenaar is dat! In de tweede helft nam Ziyech het heft in handen en was bij vlagen weer subliem. Goede wissels van Ten Hag met Dolberg en Huntelaar. Beiden vielen sterk in. De Jong, Blind en vooral Neres erg matig. Mazraoui speelde de tweede helft goed. Van de Beek anoniem. Tadic ook maar pingel schoot ie fantastisch binnen. Nico was niet foutloos maar geeft nooit op. De Ligt voldoende maar kan beter. Wöber onwennig en terecht rood, onbenullige overtreding.

  Deze wedstrijd zal ik niet zo snel vergeten, de uitwedstrijd was ook al geweldig. Trusten iedereeen.

  1. Overdwars

   Mooi verslag, klopt helemaal! Geweldige 3 thuiswedstrijden gezien en ongeslagen de poulfase door, topprestatie!!

  2. -buitenkantje rechts-

   Goed verhaal Indojood.. Helemaal eens. Wat overheerst is toch wel trots op de selectie.

  1. HURBIE

   Dit smaakt naar Meer Zlatan
   Kan mij er nu al op verheugen
   Laat ze maar komen
   Want zijn AJAX
   THE BEST THERE IS

 4. The last nick

  Net weer wakker na heerlijke avond. Een wedstrijd met 1000 emoties. Balen van de 0-1. Euforie bij de 2-1. Domper bij 2-3 en ongelooflijke trots bij 3-3. Las ergens negatief commentaar op Ziyech, het wordt tijd voor braille tv. Ziyech werd in het begin te weinig betrokken in het spel maar overall sleurde hij over het hele veld, rende zich rot en had weer prachtige passjes. Van de meest ervaren spelers gaven Blind en ook Tadic helaas niet thuis met name qua passing maar ja, de wedstrijd was gaaf.

  1. Litmanen

   Ook leren lezen. Eerste helft was Ajax zwak en Ziyech zeker ook. Frenkie bleef de hele wedstrijd zwak en ook Wober bleef fouten maken.
   Man van de wedstrijd was Onana. Zonder hem was het voor rust al beslist.

   1. The last nick

    Leren mijken, Ziyech werd in de eerste helft te weinig betrokken in het spel. Als je niet betrokken wordt kan je niet slecht spelen, maar ja Ziyech he. Meest lachwekkende, naar mijn mening, is je opmerking dat Schone werd gemist.

 5. Charka53

  Als we nu niet op elk slakje zout leggen en alleen het gevoel van de wedstrijd ervaren zoals hij was hebben we toch een prachtige pot gezien met alles er op en aan en ik ben trots op de jongens dat ze echt hebben gestreden zoals we mogen verwachten van Ajacieden, gefeliciteerd mannen.

  1. HDfan

   Precies en jongens in dit soort potten op andere plekken zetten kan tactisch goed zijn maar je moet dan wel weer even wennen. Dus supertrots op allemaal!

  2. The last nick

   Charka, reageer dan niet. Ik start met heerlijke avond en eindig met gaaf. Een kritische noot hoort er ook bij. Van dit soort commentaar word ik pas echt moe. Je mag alleen maar halleluja roepen. Van de niet zo “ervaren” spelers was Frenkie trouwens gewoon slecht en Mazraoui opvallend heel goed.

   1. Charka53

    Sorry hoor natuurlijk mag je kritisch zijn en dat ben ik ook wel maar ik wilde gewoon nog even genieten van een enerverend avondje voetbal en zeker er waren ervaren spelers niet goed en ja de man van 75 miljoen had ook zijn dag niet .

 6. Kevke87

  wat een heerlijke wedstrijd. 4 doelpunten in de laatste 10 minuten. als Ajax 3 goals kan maken tegen een grootmacht als Bayern, moet er toch meer mogelijk zijn?

  leermomenten voor volgende wedstrijden: manier van inkomen Wober (onnodig hard) en als je inkomt, weet zeker dat je de bal raakt!

  de Jong: opbouwen hoeft niet altijd, soms mag de bal het stadion uit. voor Onana geldt hetzelfde, schiet de bal dan maar richting de spits en laat ze het daar maar uitvechten en bij het uitkomen zeker zijn dat jede bal hebt.

  Tagliafico: maak een charge dan BUITEN de zestien, dan wordt het tenminste een vrije trap, je zag dat thiago echt opzoek ging naar het contact. dan net wat slimmer zijn.

  Neres: vaker de 1 op 1 opzoeken en af en toe buitenom passeren.

  Tadic, soms komt hij in een situatie weg wilt draaien met teveel tegenstanders omheen, leg dan de bal terug en laat de baltempo hoog doorgaan en probeer jezelf weer vrij te spelen, bv een vooractie.

  Blind en de Ligt. af en toe een slordig passje, net te kort of te hobbelig, maar dat kan gebeuren en heeft vooral met concentratie te maken.

 7. fpvk

  Wat een geweldenaar die Tagliafico! Zo’n overtreding tegen krijgen en dan gewoon doorgaan en nog een doelpunt maken ook. Van zijn mentaliteit kunnen we er nog wel een paar gebruiken. Type Maxwell zeg maar.

  1. De Nees

   Fico is een krijger. Was niet zijn beste avond dat wel, eerste keer eigenlijk zo’n wedstrijd waar hij wat beslissende steekjes liet vallen. Maar torenhoog krediet voor hem, heeft hij dubbeldik verdient. Maxwel was een stylist maar komt niet in de buurt van wat Fico laat zien.

 8. -buitenkantje rechts-

  Na zo’n wedstrijd is de groepswinst voor mij veel minder belangrijk.. Gewoon een heerlijke wedstrijd die alles in zich had. Strijd..fouten..kaarten..dubieuze beslissingen.. doelpunten..emotie..
  Trots op ons team!

 9. theomar

  Geweldig gebald. Ik vraag me alleen af of die penalty van BM wel regulier is genomen. Stil staan en zelfs iets achteruit gaan in de aanloop. Is dat wel toegestaan?

Comments are closed.