There are no ads, please add some


Onana inzetbaar tegen Bayern. Ook goede hoop op Van de Beek, Dolberg en Ziyech

André Onana viel zaterdagavond geblesseerd uit tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. In de afgelopen dagen werd gevreesd dat Onana ook het belangrijke Champions League-treffen met Bayern München van woensdagavond moet missen, maar de keeper kwam dinsdagmiddag op de persconferentie met goed nieuws: “Ik denk dat ik klaar ben om te spelen. Waarschijnlijk ben ik er morgen bij, maar ik ga zo eerst nog trainen”, vertelde hij aan het verzamelde journalisten.

Naast Onana viel ook Donny van de Beek geblesseerd uit in Zwolle, maar trainer Erik ten Hag heeft goede hoop dat de middenvelder, net als Hakim Ziyech en Kasper Dolberg, gewoon mee kan doen tegen der Rekordmeister: “We gaan zo trainen, maar dan hopen we toch dat we iedereen aan boord hebben om morgen de strijd aan te gaan. We hopen op Van de Beek, Dolberg en Ziyech, maar zekerheid heb ik natuurlijk niet”, aldus Ten Hag.

Ten Hag lijkt er, mede vanwege de fysieke ongemakken in zijn selectie, nog niet helemaal over uit of hij woensdag met zijn sterkste opstelling aan gaat treden in de Johan Cruijff ArenA: “Dat zijn afwegingen en dat speelt de laatste dagen in mijn hoofd en in de hoofden van de staf. De eerste plek in de groep is van belang. Daarin kun je een betere uitgangspositie creëren. Maar we hebben ook te maken met een competitie. We willen daarin graag een titel halen. Welke risico’s ga je dan aan? Daar moeten we een goede afweging in maken. We kunnen niks uitsluiten. We doen aan topsport en dan loop je op de grenzen. Dan kan er weleens wat verkeerd uitpakken. Want als je die grenzen niet opzoekt, wordt het ook moeilijk om iets te winnen”.

Ajax en Bayern treffen elkaar om 21.00 uur in Amsterdam en de thuisploeg is alleen bij een overwinning zeker van de winst van Groep E.


Gerelateerde posts

27 reacties

 1. Indojood

  Goed nieuws, ik heb er heel veel zin in. Weer gezellig op 428. De wetenschap dat je al geplaatst bent maakt het wel wat makkelijker qua spanning. Nu gewoon een mooie pot voetbal in de geest van Jopie op de mat leggen.

 2. Iedereen heeft een mening

  mooi, met het sterkste team de strijd aangaan. Hoop op een mooie wedstrijd en winst voor AJAX.

 3. The last nick

  Ik hoop op

  Onana

  Mazraoui de Ligt Wöber Tagliafico

  Ziyech Blind de Jong

  Neres Klaas-Jan Tadic

 4. Ajaxfoort

  De ziekenboeg dunt weer uit. Dat is prima want er staan veel wedstrijden in het verschiet.

 5. The last nick

  Maar ja, Blind zal op de plek van Wöber staan en Schone opde plek van Blind. Ook Neres is niet zeker van een basisplaats omdat Ziyech daar neergezet zal worden met vd Beekmop het middenveld.
  Soms vraag je je af waarom het zo koeilijk is om het sterkste team op te stellen. Ten Hag mag mijn opstelling gratis overnemen.

 6. FrankiC

  Niet slecht. Ik zou zou het erg jammer vinden als Neres niet zou spelen. Mocht Ziyech in de voorhoede spelen dan vind ik het logischer dat dat ten koste van KJH zou zijn. Ik zou inderdaad ook kiezen voor lengte in het centrum, Wöber dus.

 7. Valentino

  Onana er bij, maakt toch wel en verschil tussen winnen of verliezen. Een mooie 1-0 zou geweldig zijn. En met Ziyech er ook weer bij is dat zeker mogelijk.

 8. Charka53

  Gelukkig , dit geeft toch een goed gevoel en ook voor Lamprou wat had hij niet moeten aanhoren als we zouden verliezen maar het wil niet zeggen dat we met Onana niet zouden kunnen verliezen .

 9. Bert Betondorp

  Dat is ook mijn opstellng, natuurlijk met Klaas Jan Huntelaar vanaf het eerste fluitsignaal, komt goed

 10. HDfan

  Ik zou gewoon sterkste opstelling neerzetten: dit zijn toch de mooie potten voor die jongens. 2e garnituur kan prima de ED aan.

 11. Bakkie

  Ben het niet vaak met je eens, maar nu wel!
  Haggie zal wel met Blind achterin spelen, Donny middenveld en Ziyech, Tadic en Neres voorin

Reageren is niet mogelijk.