Ajax wint met 1-4 van PEC Zwolle, Van de Beek en Onana vallen geblesseerd uit

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-4 gewonnen maar liep tevens averij op met blessures van Donny van de Beek en Andre Onana. De komende dagen moeten uitwijzen hoe ernstig de blessures zijn waardoor beide spelers mogelijk de wedstrijd tegen Bayern Munchen moeten missen.

Ajax had het in het begin van de wedstrijd knap lastig met een fel PEC Zwolle maar het was uiteindelijk Klaas-Jan Huntelaar die de score wist te openen. Tien minuten later schoot Frenkie de Jong met een fraaie schuiver de 0-2 op het scorebord en leek er niets aan de hand voor de ploeg van Erik ten Hag. Een tegenvaller was het uitvallen van Donny van de Beek die met een spierblessure het veld moest verlaten en werd vervangen door Labyad. Een hard schot van ex-Ajacied Flemming werd goed gered door Onana maar bij deze actie liep de doelman een op het oog hamstringblessure op. Lamprou, zijn vervanger, stond koud in het veld toen de 1-2 viel door een eigen doelpunt van Schöne. In de tweede helft had Ajax het opnieuw moeilijk met PEC dat jaagde op de gelijkmaker. Met nog twintig  minuten op de klok was het dan toch Schöne die voor opluchting zorgde door raak te schieten uit een hoekschop. Dusan Tadic zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord waardoor Ajax toch nog met een ruime zege huiswaarts keert.

PEC Zwolle – Ajax 1-4 (1-2)

’22 Huntelaar 0-1
’32 De Jong 0-2
’44 Schone 1-2 (ed)
’69 Schone 1-3
’89 Tadic 1-4

Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 14.000
Gele kaarten: Van Duinen, Genreau (PEC), De Ligt, Tagliafico, Tadic (Ajax)

Opstelling PEC: Van der Hart; Van Polen, Van den Berg, (/73 Elbers), Lam, Paal; Ehizibue, Leemans, (/62 Genreau),  Bouy; Namli, Van Duinen, Flemming.

Opstelling Ajax; Andre Onana, (/41 Kostas Lamprou), Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, (/33 Zakaria Labyad), Lasse Schöne, (/79 Max Wober), Dusan Tadic, Klaass-Jan Huntelaar, David Neres

Related posts

72 Comments

   1. Amoebe

    Ik heb de wedstrijd niet gezien maar voor het gemak ga ik ervsn uit dat het beide cynisch is!

  1. vak411

   3.punten binnen.. weer op.kunstgras. jammer van de blessures. als blind tegen Bayern de winnende maakt is het ineens weer een topaankoop. gewoon weer 1-4 winnen. wat een negatief gezeik weer. ok het was niet best maar je speelt over 3 dagen tegen Bayern. wees eens blij met de zakelijke overwinning.

   1. FrankiC

    Ik vind Blind al een topaankoop hoor, daarvoor hoeft hij echt niet de winnende tegen Bayern te scoren. (Is ook niet gehaald voor zijn scorend vermogen.) Blind heeft er een belangriijk aandeel in dat we woensdag en na de winter überhaupt nog CL wedstrijden spelen.

   1. Litmanen

    Ze maakten allebei dezelfde fout, Frenkie en Lasse. Alleen uit de fout van Frenkie kwam de goal van PEC. De goal van Frenkie was prachtig, de goal van Lasse was technisch perfect, zeker op dat kutgras.
    Dus, AB en enge vriendjes, wat is het bezwaar tegen Schone? Dat hij niet verdwijnt na 1 seizoen in het eerste?
    Beetje meer waardering voor een speler die al vele jaren ons shirt zo waardig draagt.

 1. Indojood

  Hoop dat Onana kan spelen woensdag. Je moet er niet aan denken, die dwerg tegen Bayern.

   1. Zlatan4ever

    Hurbie, liever een kabouter dan een Judas (laat die maar lekker verotten op de bank bij 010)

    1. Mr Ajax

     Helemaal mee eens zlatan! Volgend jaar cilessen maar eens bevrijden van zijn bijrol bij barca!

    2. EugAjax

     Zlatan redeneerde jij ook zo bij Johan Cruijff ? In jaren 80 ? Zullen je nieuwe matties van 2.0 niet heel blij mee zijn ? Het moge duidelijk zijn Vermeer kan wat mij betreft altijd terug komen !

     1. Moosie

      Ja joh vergelijk Johan met Vermeer tuurlijk gaat lekker in dat hoofd van je .
      Ga nou maar gewoon je vriendje pijpen of je pop neuken maar flikker hier gewoon op sukkel .
      We motten je niet

     2. EugAjax

      Dus als je een topper bent of een voetbalgod dan kan je geen Judas zijn als je naar Feyenoord gaat, maar als je een redelijk goede keeper bent wel ? Goh………….hoe heet dat ook al weer.

     3. Moosie

      de reden waarom is leidend maar ook dat snap jij niet en over hypocriet zou ik als ik jou was maar helemaal me smoel houden achterlijke reetkever

     4. Litmanen

      Moosie, ben je nu buiten rascistisch, fascistisch, drugdealer en gebruiker nu ook al homofoob?
      Wat een heerlijk mannetje ben je toch.
      Als de mensen op deze app jou niet bevallen moet je lekker ergens anders gaan spelen.

     5. Indojood

      De afkeer en walging t.o.v. jouw voorkomen hier en de persoon achter jouw nick is niet gelimiteerd tot onze appgroep.

     6. Zlatan4ever

      Eug , ben je nu echt zo dom ?
      Wat een achterlijke vergelijking
      Hoe durf je Vermeer in 1 zin met JC te noemen. Daarnaast ontbreekt het je aan Ajax geschiedenis als je zo iets uitkraamt. Bij het opstaan uit de dood ben jij je hersens kwijt geraakt blijkbaar

     7. EugAjax

      Ik vergelijk de situatie, niet het niveau van beide spelers……en was benieuwd hoe jij dan over overgang Johan dacht van Ajax naar Feyenoord. Maar ook bij jou dus meten met twee maten ! Persoonlijk vind ik andersom juist erger. JUIST omdat Johan Ajax is ! Die hoort helemaal niet in een Feyenoord shirt.
      Dus juist vanwege het niveau verschil en waar Johan voor staat juist daarom neem ik het Johan meer kwalijk.
      Het was pure rancune, die wel terecht was. Maar hij had ook AZ in die tijd kampioen gemaakt ! Nee daarom nam hij Feyenoord, omdat dat in Amsterdam veel meer pijn zou doen….tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds ontzettend veel moeite met die move van Johan.

      Niet voor niets is Ajax – Feyenoord 8-2 mijn allermooiste wedstrijd van Ajax ooit gezien !

     8. The last nick

      Je was toch net met de dicussie gestopt? Ikheb hetflauwe vermoeden dat vrijwel niemand ook maar enig belang hecht aan of zit te wachten op jouw mening.

     9. Indojood

      Alleen niemand gelooft dat omdat je een bewezen bedrieger bent. Je hebt helemaal niets met Cruijff en waar hij voor staat.

     10. EugAjax

      Klopt Indojood in seizoen 1983-84 had ik helemaal niets met Cruijff, sterker zelfs in de jaren er na moest ik niks van hem weten…….tot hij bij Ajax de Europa Cup 2 in de kast zette….kijk zo neem je revanche op sukkels binnen Ajax! Niet bij de aartsvijand !

     11. The last nick

      Eug, blijf jij jezelf voor lul zetten hier? Ik adviseer nu iedereen om een mail te sturen aan de redactie om jou definitief te weren van het forum. Vandaag is wederom duidelijk dat jij sfeer verziekend bent en scheldpartijen uitlokt. Als de redactie een beetje trots is op het forum gaan ze jou weren.

     12. Indojood

      Hé dooie, alles wat je hier beweert en beweerd hebt is onzin en gelogen. Iemand die een ander (lees: Bergkamp) boven Cruijff stelt…. zieliger wordt het niet.

     13. EugAjax

      Lezen Indojood niet boven. GELIJK aan Johan in VISIE ! Maar om dat te kunnen beweren moet je de inhoud van beider visies weten. Die van Johan weet je. Nu je nog even verdiepen in de visie van een andere groot Ajax icoon !

     14. Indojood

      Er is maar één visie, die van Jopie en die volg je. Waar is Bergkamp met zijn visie? Niemand in de wereld praat daarover, niemand heeft daar interesse in, behalve een bepaalde dooie.

     15. Indojood

      Als Jopie het zo geweldig had gevonden dan had ie zijn erfenis wel aan Dennis overgelaten. Dus allemaal bullshit wat je weer ter plekke verzint, zoals alles wat je hier zegt.

     16. EugAjax

      Bergkamp is net zo ver weg van Ajax als Jonk ! Lees nu eerst column van zoon Cruijff, Ghostwriter De Groot en Sjaak Swart over vertrek Dennis. Vooral Jordi zei letterlijk met ontslag Dennis is laatste stukje visie van mijn vader vertrokken bij Ajax……….gewoon terug te lezen ! Hoe zou Jordi dat nu kunnen weten ? Zou hij mss soms met zijn vader gepraat hebben………..nogmaals Jonk volgt blind Johan en Dennis niet op alles, wel in grote lijnen. Daarom is Jonk beter voor 100% vertegenwoordigen van Johan zijn gedachtegoed…….moeilijker is het niet !

     17. Indojood

      Wat Jordi zegt is voor zijn rekening. Het gaat mij om wat Jopie zelf heeft gezegd en gedaan. Dat weet iedereen behalve jij blijkbaar. Jopie heeft de banden met Ajax gebroken na het ontslag van Jonk en Ajax gevraagd zijn naam niet meer te gebruiken want zijn plan werd toch niet gevolgd. Allemaal gewoon terug te lezen!

     18. Indojood

      Heb je er al tig keer op gewezen wat Jopie heeft gezegd en gedaan tot aan zijn dood. Blijkbaar kan je hier niet mee omgaan. Jouw probleem.

     19. Indojood

      In het licht van Jopie’s tragisch en veel te vroege dood en Appie dramatische ongeval past jou gewoon stilte met alles wat je hebt geflikt hier.

     20. The last nick

      Zullen we in datzelfde licht Eug volledig op negeer zetten? De site zal het niet doen vrees ik.

     21. EugAjax

      Eindelijk eens een fantastische bijdrage van je AB. Heel graag ! Laten we hopen dat je voormalige vrienden dat ook willen ! Top verzoek ! ??

     22. The last nick

      Nu ik er over nadenk …….. denk dat jou afzeiken en erge dingen toewensen mogelijk stuk leuker is. Jou kwetsen is eigenlijk best leuk. Eug de boksbal van het forum. Drie keer rammen voor ……. noppes. Vraag om drie keer en je krijgt vijf mogelijkheden. De meest kwetsende bijdrage verdiend de hoofdprijs: fieldseat bij Ajax. Kijk Eug, jij zou nooit meer reageren op mij; vanmiddag zei je dat je niet meer op de clan zou reageren en ……. je bent niet stil te krijgen. Masochistische inslag.

  1. Charka53

   Dat waren ze zeker maar dat lag aan de scheidsrechter de lul staat er met z’n neus bovenop en reageer niet maar dit is toegestaan omdat de VAR ook niet van zich liet horen .

  2. Bert Betondorp

   Naar mijn mening had PEC maar 1 gedachte en doel zo nard mogelijk er tegen aan gaan, er waren overtredingen die heus met een rooie kaart hadden bestraft moeten worden . Een puur slechte scheids. Maar de Ligt had ook wel rood kunnen krijgen. En dat veld!?! Waardeloos KNVB wees nou eens sterk en verbied kunstgras aan het einde van dit seizoen. Hurbie heeft gelijk PEC spelers waren
   echt houthakkers, zondet uitzondering. En de scheids was laf.

 2. Heerdeajax

  Nu gelijk afschaffen die plasticrotvelden alleen maar blessures met die troep vooral als het stevig geregend heeft net een ijsbaan

 3. FrankiC

  Ik heb van de week al een gezegd dat onze rechtsachterpositie niet CL-proof is, maar vandaag vond ik Mazra vandaag de Man of de Match. Nu nog tegen Ribery…
  10 was weer onder de maat met eerst vd Beek en later Labyad. Dat zou een slok gescheeld hebben met Ziyech daar. Ik had liever Ekkelenkamp of Sinkgraven daar zien invallen.

 4. Ajax 1

  Weet iemand hoe het met ziyech gaat? Dat vind ik nog wel het belangrijkst richting bayern. Zou mooi zijn als we compleet zijn tegen bayern, maar aan de andere kant….beter dat iedereen weer fit is in de achtiende finales.

 5. EugAjax

  Kut kunstgras. Verder valt het me op dat ik de wedstrijden vrij relaxed bekijk. Omdat je toch weet dat we gaan winnen. De oude slogan “een ajax supporter komt niet om te kijken of we winnen, maar even checken met hoeveel we winnen” lijkt steeds meer actueel te worden.
  Hopelijk vallen blessures mee. We hebben Onana en Beek keihard nodig komende wedstrijden met oa Bayern thuis, Utrecht uit.
  Prachtige goal Frenky, heel mooie treffer Schone (goede corner). PEC speelde aggresief. Geen probleem mee hoe meer tegenstand hoe beter. Maar ook dit was niet genoeg om Ajax af te stoppen !

  1. Moosie

   Ik ben meer geïnteresseerd in hoe we jou hier weg kunnen houden want je blijft maar terugkomen.
   Einstein heeft al eens iets gezegd over mensen die hetzelfde blijven herhalen in de hoop op een ander resultaat met betrekking op jou had hij het helemaal goed gezien.

   1. EugAjax

    Moosie ik zal je een tip geven. Je vind me aandachtsgeil, dus minder of geen aandacht geven zou kunnen helpen…………

    1. Moosie

     Je moet gewoon optyfen hier je bent gewoon een reetkever met een persoonlijkheidsstoornis
     je blijft maar terugkomen met je masochistische kutkop

     1. dickst14

      Dat jij gewoon vrij rondloopt is onbegrijpelijk. Je zou ergens moeten zitten waar je zo’n trui aankrijgt met veters op je rug.

   1. Moosie

    zielig figuur is het iedereen kotst hem uit naar hij vindt het wel leuk rijp voor het gesticht die gast

    1. Yindi02

     Moosie, ik reageerde een keer op Kbouter en jij vond mij een “ gramaticale kutkop”. Hierboven vind jij iemand een “masochistische kutkop”. Daarmee hoor ik dus bij de “ kutkoppen” hier op dit forum en val ik (volgens jou) in de categorie Eug!! Thanks. Dacht dat je meer klasse zou hebben.

     1. Moosie

      Ik ben het gezeik over spelling zat als je niks beters te melden hebt dan maar zonder klasse jij hoort nier bij Eugenaar in mijn ogen maar je valt me gappie aan en dan reageer ik beetje te fel daar heb je gelijk in sorry daarvoor

     2. Yindi02

      Geaccepteerd! Was ook niet bedoelt als een “aanval”. Noemde hem geloof ik “ puntmuts” of zoiets maar was ook meer bedoelt als geintje (synoniem op zijn nick). Heb niets tegen jouw maatje verder. Waarom ook, ken hem verder niet. En dat reageren op taalfouten is nu eenmaal van mij een soort van “afwijking”. Haha, gaat meestal bijna vanzelf!. Hoop dat je mij die “afwijking” gunt. Zal er beetje op letten.

     3. Moosie

      Als dat het enige is vergeef ik het graag er zitten hier een paar mafkezen op de site die het veel bonter maken dan jij hoor.
      Ik ook geef ik toe.
      Hopelijk blijft Eug nu weg dan hebben we alleen Nietmanen nog maar die zal binnenkort ook wel weggaan denk ik
      ik hoop op nog veel leuke gesprekken met leuke mensen zonder het gezeik van die twee

     4. Yindi02

      Yep, afwijking Eug is ernstig, is moeilijk te snappen. Volgens mij heb ik ook nog nooit op hem gereageerd, sws niet het afgelopen jaar. Heeft ook geen zin. Spoort absoluut niet. Nietmanen reageer ik op omdat hij steeds op Hakim inhakt. Ik ben nu alweer blij dat hij fit en inzetbaar is tegen BM. Veel plezier woensdagavond!!

 6. Hanski

  Snap niet dat er mensen sijn die de reserve keeper van Feyenoord naar ons Ajax willen halen….echt te slecht voor middenmotor, niet voor niets weg bij Ajax (was toen al niet goed genoeg…)…snap t niet!!!
  Verder dat gezeik naar elkaar…Ajax onwaardig!
  Op naar woensdag ? met of zonder Andre…t komt goed!!!

Comments are closed.