‘De Jong kiest met deal van 75 miljoen voor Paris Saint-Germain’

Dat Ajax aankomende zomer Frenkie de Jong gaat verliezen mag duidelijk zijn maar donderdagavond is de mogelijke nieuwe club van De Jong bekend geworden. Paris Saint-Germain lijkt de strijd om de handtekening van De Jong te hebben gewonnen en Ajax kan maar liefst 75 miljoen euro bijschrijven op de bankrekening.

Een delegatie van de Franse club pleegde donderdag een ‘overval’ in Amsterdam en wil graag de door Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars gevraagde afkoopsom van 75 miljoen euro op tafel leggen. Overmars heeft inmiddels een bevestiging gegeven van het bezoek maar laat tevens weten dat er nog meer clubs interesse hebben in De Jong. Paris Saint-Germain handelde doortastend. Onlangs riep Mbappé zijn clubleiding al op om Frenkie de Jong binnen te halen. De pas 19-jarige Franse aanvaller was tijdens de recente wedstrijden met het Nederlands elftal diep onder de indruk geraakt van het toptalent uit Amsterdam. Het verwachte vertrek naar PSG wordt de duurste en meest sensationele transfer in de historie van de Nederlandse Eredivisie en Ajax in het bijzonder.

Bron: De Telegraaf

Related posts

76 Comments

 1. J18

  Vind Barcelona beter bij Frenkie passen dan PSG. Ach ja, we houden dit keer iig wel wat over aan een speler die vertrekt. Niet dat we blij moeten zijn dat hij nu al verkocht wordt, heb liever Frenkie dan €75mil. Echte grote jongens ga je toch niet naar de eredivisie halen helaas

   1. Amoebe

    Ik snap dat je er geen woorden voor hebt.

    Iets in mij is enorm teleurgesteld of zo.

    Je zou toch andere namen verwachten als voetbal liefhebber.

    De toekomst zal uitwijzen of de Jong het bij het rechte eind heeft.

    1. Amoebe

     Ben eigenlijk gewoon echt een beetje zuur.

     Had hij naar Barca, real, spurs of city gegaan dan had ik nog wel trots geweest of zo…..nu een beetje een katterig gevoel ?

     1. Guacamole

      Niks mis met PSG. Is tegenwoordig ook grote club in de voetballerij. Maar had hem liever samen met de ligt bij bayern zien spelen. Maar er is nog niks getekend zover ik weet

    2. BobbyHaarms

     Dit geloof je toch niet Amoebe? Dat er clubs geïnteresseerd zijn is zeker, maar dit soort huilverhalen zullen we nog maanden (tot ver in 2019) blijven horen. Tot die tijd is Frenkie Ajacied, daarna mogen ze erom vechten.

     75 miljoen is een schijntje als je ziet wat er door genoemde clubs lachend wordt neergelegd. Denk eerder dat de 100 miljoen wordt benaderd, voor Mathijs trouwens idem. Als ze hem zo graag willen wegkapen mogen ze dokken ook.

     1. Bakkie

      @Bobby
      Als je denkt dat er 100 miljoen betaald gaat worden voor een Eredivisie-speler, dan moet ik wel een beetje lachen. 75 miljoen zou een geweldige stunt zijn en een groot compliment voor Frenkie en Ajax. En waarom zou je dit verhaal niet geloven? Marc Overmars heeft hun bezoek zelfs bevestigd! Maar Marc zou de clubs nog wel even lekker tegen mekaar uit gaan spelen 🙂

     2. BobbyHaarms

      Natuurlijk zou het een prachtig bedrag zijn Bakkie. Alleen is het niet 1 club maar zijn het er minimaal 4-5 die hem willen hebben, en niet de minsten. Als je ziet dat er voor mindere spelers nog meer wordt betaald is 75 miljoen zeker niet teveel voor Frenkie, eerder nog te weinig.

     3. BobbyHaarms

      Jawel hoor. In de allereerste plaats bepaalt de speler. Maar als een speler uit meerdere clubs kan kiezen die voor hem interessant zijn kan het ook voor de club leuk worden. En als een (steenrijke) club een speler dolgraag wil hebben kijken ze echt niet op een miljoentje meer of minder. Dus dan is 100 miljoen niet eens onrealistisch. Zeker niet voor clubs als City en PSG.

  1. Yor2002

   PSG dat is een club voor mensen die veel willen verdienen, want de Franse competitie is alles behalve leuk. PSG wordt toch elk jaar weer kampioen. Dan kan frenkie beter naar barcelona

  2. De Ajacied

   Als het idd allemaal klopt vind ik 75 miljoen te weinig,
   Er gaat ruim 11 miljoen richting Willem2
   Mijn menig was dat hij minimaal 90 miljoen zou hebben moeten opleveren, dan had je als Ajax idd 75 miljoen overgehouden
   ❌❌❌

 2. KBouter

  Als Frenkie gaat… gaat de Ligt ons ook verlaten. Daar word over gepraat tijdens trainingen

  1. Litmanen

   Echt? Zouden ze op de training praten over transfers? Nou dan moet Ten Hag er maar een schepje bovenop doen.
   Volgens mij wil Frenkie naar Barca of msschien naar Pepe als die bij City blijft. Uiteindelijk bepaald de speler zelf.
   Het zou mij niet verbazen als er 1 deal komt met Barca over De Ligt en Frenkie samen. Ze hebben dezelfde voorkeur.
   Minimaal 150 miljoen moet dan mogelijk zijn.
   Maar het blijft zonde. Frenkie heeft nauwelijks op zijn eigen plek bij Ajax laten zien wat hij kan. Zonder Ziyech en Schone was hij zeker niet de leider die ik verwacht had.

   1. AjaxKat

    Ja het blijft ergens een vreemd verhaal. 75 miljoen voor een speler die bij lange na niet op zn top is. Had graag zn ontwikkeling bij Ajax willen zien volgend seizoen zonder Ziyech. Laten we eerlijk zijn: we hebben nog lang niet dé Frenkie gezien die een team op sleeptouw kan nemen. Hopelijk komt het goed tussen al die ego’s daar bij die koopclub.

   2. Indojood

    Nietmanen, het is blijkbaar niet mogelijk voor jou om gewoon je mening te geven als reactie op het artikel. Overal zie ik je als een opneukertje de confrontatie zoeken met iedereen d.m.v. reacties op andere reacties. En dan huilen als je een koekie krijgt. Het is niet verwonderlijk dat mensen hier jou spuugzat worden.

    1. Litmanen

     Ik zeg niets verkeerd als ik meen dat Frenkie nog niet eens 35 wedstrijden in het eerste heeft gespeeld, waarvan een stuk of acht opnzijn eigen plek.
     Ziyech en Schone geblesseerd, dan verwacht ik juist van iemand die 75 miljoen op moet brengen dat hij de leiding pakt op het middenveld. Maar blijft erachter een beetje breedte passjes geven. 75 miljoen voor drie steekballetjes per wedstrijd, in Parijs schijnt dat dus genoeg te zijn.
     Ik hoop dat hij nog blijft om het te laten zien, maar we weten allemaal dat dat een kansloze zaak is.

   3. Bert Betondorp

    Litmanen, dat is helemaal waar. Frenkie is (nog) geen leider in het elftal en het is voor PSG ook een grote gok of hij dat ooit wordt. Maar ja als bankzitter kan hij ook van waarde zijn vrees ik.

 3. hubert

  er staat: mogelijk nieuwe club, dus er is nog totaal niets beslist hoor. de tijd zal het leren

  1. Mr Ajax

   Blijft een boel geld voor hem hubert, maar hopelijk blijft die nog een half jaar gefocust!

 4. Zlatan4ever

  75 miljoen €uro ? Voor dat geld kan Ajax een heel nieuw 11tal bouwen als er een “exodus” ✡️ plaats vind in de winterstop of na het seizoen……
  Frenkie is een groot talent maar nog geen gearriveerde speler,
  snel een ? er omheen en ?

  1. Wenen 1995

   Niet vergeten: Nog wel even 11 miljoen aftikken richting Willem II… Wat zullen ze blij zijn daar…

   1. The last nick

    Willem II moet vervolgens 40% van het doorverkoop per entage aftikken aan RKC.
    Daarnaast ontvangen ze nog een deel uit de solidariteitspot (Ajax moet 5% van de transfer hier aan bijdragen)

    1. FrankiC

     Doorverkoop % schijnt toch 10% te zijn? Uit de solidaritietsbijdrage krijgt Ajax zelf weer het grootste deel aan opleidingsvergoeding (€ 250.000 per seizoen tot hij de leeftijd van 23 jaar bereikt. Ook Ajax kan dus een percentage tegemoetzien.

     1. The last nick

      Klopt, RKC Willem II krijgen percentage uit de solidariteitspot. Willem II ontvangt daarnaast 10 Of 15% van de transfersom waarvan ze 40% moeten afstaan aan RKC.

  2. FrankiC

   In de winter zie ik echt niemand vertrekken, Zlatan4ever. Maar we moeten dan wel al versterken.

 5. Ajax 1

  PSG is echt mijn club niet. Maar goed, als iemand echt 75 mln op tafel legt…..niet te houden.

 6. Red

  Het feit dat hij weggaat is al kut klote enz. Maar dan kiezen voor PSG (wat overigens maar 1 letter verschilt met een andere walgelijke club) is echt zeer slecht. Wat the hell heb je daar nou te zoeken? Competitie aldaar is kut én ruk. Staan nu al 16 (!) punten voor op nummer twee! Dan speel je dus alleen in de Champions League om het echie… Zeer slecht en erg bedroevend als hij daar heen gaat. Weer een talent naar de klote, kan ie beter blijven. Dus….

  1. ajacied078

   ik zou zeggen laat hem bij psg bij al die egos maar bewijzen hoe goed hij echt is. dan kan hij altijd nog naar madrid of city. en dan heeft het nl eftal teminste ook een mooie nieuwe aanvoerder als hij echt zo goed is/wordt als iedereen denkt.

 7. nash1900

  Ja ik had dit ook niet verwacht. Ik had gehoopt dat hij nog wel een jaartje zou blijven. Hij kiest misschien ook bewust voor deze competitie,omdat die wat minder zwaar is.. anders doe je dat toch niet. Maar hoeveel blijft er eigenlijk over van die 75 miljoen, van dit bedrag gaat toch ook een smak geld naar willem2 en naar hem zelf en zijn zaakwaarnemer.

 8. nash1900

  Robben maar aantrekken, die is hier toch binnenkort,laten we hem meteen maar vast leggen 🙂

 9. apeldoorn

  perfecte tussenstap richting de aller beste worden in Spanje of Engeland. goede keuze!
  Ajax gaat over twee jaar nog een keer vangen als Frenkie voor over de 100 mljn naar de absolute top gaat.

  1. HDfan

   En dan minder verdienen in Spanje? Ik zou het echt geen goed idee vinden. Zie eerst maar eens in de basis te komen daar. Veel verdienen en niemand ziet je in je gouden kooi.

 10. apeldoorn

  Jerdy Schouten van Excelsior, die heeft Frenkie de Jong potentieel (op termijn) … ik wil het maar even gezegd hebben.
  nu al halen voor een oaar ton!

  1. FrankiC

   ?? Staat niet geheel toevallig ook hoog op mijn lijstje én heeft dit seizoen al voor Ajax gescoord (ed).
   Weergaloos talent.
   Ik wil het maar even bevestigd hebben!

  2. FrankiC

   Ik heb pas 90 minuten lang tijdens Excelsior-NEC (beker) alleen maar op hem gelet. Jerdy onderschepte werkelijk álles en kwam vervolgens met een uitstekende voorzetting. Sober maar goed. Zo een die je in je team nodig hebt om de rest beter te laten spelen.
   Leuk dat nog iemand dat opvalt tussen al deze kenners hier…
   Snel halen en Stengs ook.

    1. FrankiC

     Dat gaat minder dan verwacht, maar ik zou hem nog niet afschijven.
     Voor die bedragen kun je een ‘gokje’ (ze worden echt niet minder waard) wagen en het niveau van JA gaat er mee omhoog.

 11. Indojood

  Ik zie de officiële berichtgeving over wie de gelukkige is geworden, wel een keer verschijnen.

  1. Prinsengracht

   Ik ga nog wel van hem genieten. Want na de zomer moet ik naar een andere club kijken om hem te zien. Dat lijkt zeker.

 12. Charka53

  Dat Frenkie Ajax ging verlaten is duidelijk en naar waar maakt me geen reet uit als hij er vrede mee heeft is het goed , maar wij zijn hem wel kwijt en dat is jammer.

  1. HDfan

   Als hij niet de basis staat daar is het ook maar de vraag of we hem in oranje gaan zien…

 13. The last nick

  Persoonlijk vind ik hem nog te wisselvallig om na dit seizoen al te vertekken. Bij Ajax krijgt hij de tijd om zich nog verder te ontwikkelen en constanter te worden. Bij zo’n topclub moet je er vrijwel direct staan en constant blijven anders ga de bank op en daarna de verhuur in. Ik denk dus een seizoen te vroeg vwb vertrek maar ik vrees dat het niet tegen te houden is. Dit kan, bij geen succes, ook ten koste gaan van het Nederlandse voetbal.

  1. FrankiC

   Idd. En volgens mij hebben de clubs onderhandeld, maar Frenkie zelf niet.
   ‘De Jong’ door ‘Ajax’ vervangen.
   ‘Kiest’ door ‘onderhandelt over’ vervangen.

   Maar goed, dan kun je elk kopje en artikel laten aanpassen Momo71.

 14. -buitenkantje rechts-

  Een delegatie in Amsterdam.. Tjonge!! Dan is hij natuurlijk verkocht…
  Het is vast niet de eerste delegatie dit seizoen.. en het zal ook niet de laatste zijn. Dit soort berichten blijven tot aan het einde van het seizoen binnen komen. Natuurlijk gaan de Jong, de Ligt, Ziyech en misschien Neres, vd Beek, Blind en Mazraoui een transfer maken.
  Het betekent net zoals ieder jaar werk aan de winkel voor Overmars. Er wordt nu al geanticipeerd op hun vertrek. Ik hoop dat Ajax vooral gaat inkopen bij de eredivisie. Op die manier blijven de miljoenen in de eredivisie bij clubs die dan ook kunnen investeren. Dat komt dan het niveau, waar zovaak over gesproken wordt, weer ten goede. Ajax is de club die als vliegwiel dient voor het Nederlandse voetbal..

 15. Iamsterdam2015

  Tja, het zat er aan te komen. Had hem ook liever bij Barca zien spelen gezien het feit dat het toch een beetje “ verhuizen” is in je eigen straat maar goed, spelen met Mbapé Naymar, Buffon, Cavani, Di Maria etc etc is ook ZEKER geen straf.

 16. Kapstein

  Hoe vaak gaan we nog met zn allen reageren op dit soort berichten? frenky is volgens de media inmiddels al verkocht aan Barcelona en Real, aan minstens drie engelse clubs, aan Bayern en aan een paar franse clubs. Voorlopig speelt hij nog bij Ajax

  1. Valentino

   Alleen is het deze keer door beide partijen bevestigd dat er gesproken is en dat het bod er ligt.

   1. AFCA my World

    Er is gesproken en een bod gedaan,maar er is nog niets getekend,waarschijnlijk kiest hij een grotere club ! ⚽️

 17. Forever nr14

  Heb niks met die franse olie sjeiks, had echt een club met naam en faam verwacht. Jammer maar laten we nog zeker een paar maanden genieten van deze grote in het mooiste tenue .❌❌❌

 18. Valentino

  Benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden. 75 miljoen is een goed eerste bod maar er liggen natuurlijk meer kapers voor de kust die Frenkie willen.
  Zou mij niks verbazen als Overmars hier nog 10/20 miljoen extra uit weet te slepen.

 19. Finidi

  Zal wel met gevoel te maken hebben ( geld dus.) , onbegrijpelijk dat je voor zoiets kiest net als Neymar trouwens. Dat zijn toch geen clubs voor liefhebbers waar je als jochie van gedroomd hebt?

 20. AFCA my World

  Kom op mensen, het is nog helemaal niet zeker dat het PSG word, van de zomer zullen we het echt weten ! ⚽️

 21. a.p.

  gelukkig nog niet rond maar het is nu vrijwel zeker dat hij naar een mooie topclub gaat. jammer maar wel begrijpelijk

 22. Kapstein

  Nou AB, slap lullen is prima. Doe ik ook graag hoor, maar langzaam aan word ik wat moe van die transferberichten steeds.

 23. afcadeluxe

  lees maar eens wat er in de l’equipe staat,weer een fake nieuws van de telegraaf

Comments are closed.