Blind sluit vertrek niet uit: ‘Misschien komt er na dit seizoen wel iets op mijn pad’

Daley Blind keerde afgelopen zomer terug naar Ajax. Het is echter helemaal niet gezegd dat de linkspoot de komende jaren bij Ajax blijft en in Amsterdam zijn carrière af gaat sluiten.  Sterker nog; naar eigen zeggen is het zelfs niet onwaarschijnlijk dat de linkspoot al aan het einde van het seizoen een nieuw avontuur aangaat. “Met 28 jaar voel ik me in de kracht van mijn carrière. Als ik dit niveau kan vasthouden, bij Ajax en bij Oranje, komt er komende zomer misschien wel weer iets anders op mijn pad”, aldus Blind.

“Of volgend jaar. Wie weet blijf ik hier wel tot het einde van mijn loopbaan, maar zeker hoe we het nu doen, hoe we onszelf profileren, in de Champions League en met Oranje, is dat geen uitgemaakte zaak”,zo verteld hij in gesprek met Voetbal International. “Ik denk dat ik nog bij veel buitenlandse clubs op de radar sta.”

Mocht Blind ooit daadwerkelijk concrete belangstelling genieten, dan kijkt hij wederom als eerste naar zijn eigen kwaliteiten. “Maar ook naar mijn tekortkomingen. Ik denk niet dat ik met mijn spel tot mijn recht kom bij een laagvlieger in de Premier League, waar het vooral beuken, vliegen en knokken is, en minder op het voetbal gericht. Ik ben het best in een voetballende ploeg”, benadrukt de verdediger, die Ajax minimaal zestien miljoen euro heeft gekost en een contract tot medio 2022 heeft.

Related posts

113 Comments

  1. De Ajacied

   Dacht zwz dat hij kwam om prijzen te pakken,
   En dat heeft hij nog niet gedaan.
   Dus conclusie: BLIJVEN
   ❌❌❌

   1. Bert Betondorp

    Blind, ik zou me maar richten op die belangrijke wedstrijden die nog komen.
    Natuurlijk kun je je bezig houden met je toekomst en mogelijkheden.
    Maar nu net Ajax goed presteert ligt daar jouw belang.
    Wat de toekomst wordt voor jou kan niemand vertellen…….dus
    Nog even het een en ander winnend afsluiten, dan kun je kiezen.

     1. Bert Betondorp

      The last nick is zeker geen aanwinst in dit forum.
      Maar laten ee het over voetbal hebben en beter nog over Ajax.

 1. nash1900

  Misschien zat dat wel in de deal.Ajax vangt weer een transfer bedrag en hij en hij en AJAX

 2. Iamsterdam2015

  Tja, dat is voetbal en zo zijn spelers nou eenmaal. We moeten ook totaal niet de illusie hebben dat wij welke speler dan ook die het goed doet lang kunnen vasthouden. Helaas de prijs die je betaald voor je succes. En Daley doet het erg goed bij Ajax en Oranje.

   1. The last nick

    Wat dacht je wat er mis is met 34 wedstrijden in de ederlandse competitie en een aantal KNVB beker? Daarwegen die paar CL echt niet elke keer tegenop maar onze Blind overschat zichzelf lichtelijk.

    1. Litmanen

     Fijn AB, dat je weer een nieuwe nick hebt. Ga nu toch twijfelen aan het feit dat de redactie hier een hekel aan zou hebben.

     1. The last nick

      Schrijf ze een briefje. Je bent echt gluiperig met zo’n opmerking richting redaktie. Dat je met jezelf kan leven is een wonder.

     2. Bert Betondorp

      The last nick, wat is hier op je reactie aan te merken?
      Dat het totaal geen bijdrage is, schei toch uit jochie

     3. dickst14

      Doet me er aan denken dat het bijna een jaar geleden is dat ik van de een op andere dag hiervan afgegooid ben.
      Door een ongekend gluiperige actie van Litmanen.
      Eerst lopen stoken en dan na mijn reacties Fred daarop attenderen.
      Dankzij Moos e.a. werd dit teruggedraaid, maar de bloedhekel aan deze nietszeggende gluiperd zal altijd blijven bestaan.

   2. Charka53

    Het verdiend niet zoveel als bij de echte top van Europa dat is de reden.
    Maar ik vindt dat Blind nu maar in moet binden , hij doet het bij Ajax goed maar of hij nu weer naar de echt grote top kan ik denk het niet.

    1. Bakkie

     Sorry Charka, maar dat lijkt me echt onzin. Als het Daley om het geld te doen was, had ie nu echt niet bij Ajax gespeeld

     1. Charka53

      Volgens mij stonden de clubs na Manchester United niet in de rij voor hem hoor en Ajax moest wat doen om weer de weg naar boven in te slaan en van het één kwam het ander.

     2. Bakkie

      Een speler met de reputatie van Blind (internationale naam, internationale ervaring, 28 jaar) heeft de clubs voor het uitzoeken in bijvoorbeeld China, Qatar, USA, etc. En daar kan hij 5x zoveel verdienen als die nu bij Ajax doet

  1. AFCABorne

   Ik vind nou niet dat hij zichzelf moet gaan overschatten.
   Leuke speler voor de eredivisie en moet blij zijn dat hij bij Ajax mag voetballen.

 3. nash1900

  Misschien zat dat wel in de deal.Ajax vangt weer een transfer bedrag en hij en AJAX profiteren van elkaar. Hij weer lekker voetballen en AJAX een ervaren speler erbij. En het heeft ons niks gekost, door de transfersom. hij staat tot 2022 onder contract….

   1. nash1900

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik dacht dat de transfer som lager was.maar goed 20 mil is tegenwoordig toch niet zoveel meer;)

    1. The last nick

     Transfersom was 16 miljoen maar hij ontvangt ook een zeer riant salaris. Daarnaast krijgt MU ongetwijfeld nog een flink deel bij verkoop.

     1. nash1900

      ja ik ben onder tussen op de hoogte van de transfersom 🙂 maar goed als we kampioen worden was het een goede investering.

     2. The last nick

      Komt dan echt niet door Blibd. Op zijn plek als cv is Wöber gewoon beter. Dus meer ondanks dan dankzij ?

 4. afcadeluxe

  zorg nou maar eerst dat je een heel seizoen top speelt,en waar dacht hij te gaan spelen?manu was al te hoog gegrepen,in het begin goed daarna reserve of tribuneklant,dus zorg er eerst voor dat je onmisbaar wordt bij ajax dan zien we wel wie er komt

 5. Ajax 1

  Nou Daley, lekker. Ajax meteen aangeven dat het onbespreekbaar is. Niet doen als frenkie en matthijs en hakim al weggaan…..

  1. The last nick

   Hart voor de club. Merk je direct. Bij a een seizon op de bank/tribune gezeten en denkt na een half seizoen dat de topclubs op hem zitten te wachten. Blijft een aparte familie die Blind(e) familie.

  2. Bert Betondorp

   Dat valt mij tegen bij Blind, dacht ook dat hij een echte Ajacied was. Nee dus

 6. Ptr

  Pffffff vreemd verhaal weet niet wat ik ervan moet vinden
  Geloof t ook niet.
  Goed betaalde voetballer is al € gevuld. Past prima bij ajax

 7. Indojood

  Hij mag blij zijn dat Ajax hem heeft teruggehaald, anders had ie ergens hooguit in de Turkse middenmoot o.i.d. terecht gekomen.

 8. Hanski

  Wat is er vreemd aan? Hij zegt dat hij blijft of weg gaat….tja neer opties zijn er niet lijkt mij…iets minder snel je wijze woordjes klaar hebben….?

  1. Ptr

   Precies dat.
   Er wordt weer niets gezegd lijkt de politiek wel.
   En wat bedoel je met wijze woordjes? Slaat nergens op.

   1. Ptr

    Je reactie irriteert
    Als je goed leest begrijo je dat ik Blind fan ben en het verhaal een onzin verhaal vindt. Maar ach ……iedereen loopt hier elkaar af te zeiken. Het begint echt een kut forum te worden geregeerd door een aantal azijnzeikers.
    Ik lees voortaan alleen de artikelen nog maar. Succes met elkaar verder de grond in te boren.

 9. Hanski

  Indojood…Ajax of Turkse middenmoot…? Waar slaat dat nou op? Daley is vaste international, komt van MU…bewijst ook dit seizoen zijn meerwaarde….tja hij heet Blind…maar kenners zijn echt niet blind?

  1. The last nick

   Waar zat hij laatste seizoen merendeels bij MU? Op dzeldfde plek als waar supporters zitten.

   1. Litmanen

    Kijk AB, het laatste half jaar was Blind een van de honderd slachtoffers van debiel Mourinho. Als je kijkt wie er nog meer op zijn lijstje van afgevoerde voetballers staat, dan is Blind een wereldvoetballer.
    Voor dat half jaar was Blind trouwens basisspeler. Ff vergeten AB. Geeft niks, selectief geheugen.

    1. The last nick

     In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie in de toekomst. Jij kijkt altijd terug en nooit vooruit. Jij zal nooit een prijs winnen maar altijd teren op het verleden.

     1. The last nick

      Verder opvallend …… van jouw kant weer een sneer terwijl je er zo’n hekel aan hebt.

    2. The last nick

     Sowieso apart, jij zoekt je statistieken, commentatoren en trainers uit waarbij je denkt gelijk te hebben. Anderen zijn allemaal gek. In jouw beleving is minimaal 90% gek ?

     1. Litmanen

      Jij hebt wel veel letters nodigom jezelf te overtuigen. En dan nog lukt het je niet.
      Moeilijk toegeven dat mijn verhaal klopt en dat ook de bondscoach Blind belangrijk genoeg vindt om hem een basisplaat te garanderen.
      Maar ach, Frankrijk en Duitsland, wat is dat nou helemaal voor niveau.

      Geef jij niu eens aan met wel elftal Ajax zou moeten spelen. Met al die spelers die inmiddels in het buitenland op de bank zitten? En die Overmars nog niet voor een kwartje zou terugkopen?
      Al jouw sterren, Tete, Kluivert, Bazoer, Kishna, allemaal mislukt.
      Wat heb jij er toch een verstan.

      Is dat trouwens een belofte, die nickname? Ga je binnenkort de pijp uit? Ff waarschuwen he? Heb de champagne nog niet koud staan….

     2. The last nick

      Waarom blijf je toch die ruzie zoeken? Kan je niet zonder? Bondscoach Blind? Ik fan van oa Kishna? Oeps, het gaat echt niet zo goed met je.

  2. LeroyT

   Iedereen mag vinden wat wil! Maar ik zou er niet rouwig om zijn. Het is altijd tikkie terug. Kan niet verdedigen en is te langzaam. Verder vind ik zijn pasing voorwaarts ook niet altijd om over naar huis te schrijven. En als hij linksback staat is het helemaal niets. Eigenlijk zie ik dan liever Wober dan blind. Maar goed dat is mijn mening.

    1. Litmanen

     Jammer, allebei echt blind. Daley heeft alleen de naam, maar een goed paar ogen. Basisspeler in Oranje, ach, wat zou je hier nog meer moeten toevoegen als je Wober beter vind.

     1. The last nick

      Gelukkig is het maar een enkeling die liever Wóber ziet als cv. Je hoort er vrijwel nooit iemand over.

     2. Litmanen

      Kindje toch, Wober kan alleen cv spelen en nog redelijk ook, maar hij is geen Blind. Geen ervaring, jong en een stuk minder talent.
      Ik heb trouwens een prima idee AB voor een nieuwe nick: The Last Breath….
      Heerlijk he die kantine humor.???

 10. apeldoorn

  meteen op de bamk zetten die Blind. kan hij vast wennen aan zijn positie bij zijn volgende club. wat een DOM interview!!!

 11. a.p.

  en dat is nummer…… Zelf hoop ik dat hij blijft. Hij is u een echte constante factor op hoog niveau.

  1. De Nees

   Blind is een constante factor als hij niet onder druk staat, hij wordt ook teveel beoordeelt op hoe goed hij is tegen ‘gewone’ tegenstanders. Maar tegen sterke aanvallers lijkt het bijna een amateur, vergelijk hem eens met echte verdedigers als de Ligt, Wober en Taglia dan zie je het verschil. Ajax-spelers horen niet beoordeelt te worden op ED niveau, europees moet de maatstaf zijn.

    1. De Nees

     Alsof beslissingen van trainers onbetwistbaar zijn, zitten ook met twijfels, ene keer pakt het goed uit andere keer niet. Je moet je weer ‘s verschuilen achter iemand, kijk zelf hoe Blind liep te schutteren paar interlands geleden, de laatste waren ok maar dat maakt hem nog geen goede verdediger.

     1. The last nick

      Geeft misschien aan dat er nu geen betere zijn maar dat maakt hem niet perse goed. Zelfs Veltman heeft in het Nederlands elftal gestaan ?

     2. Litmanen

      Koeman is een door heel voetballend Nederland gewenste bondscoach. Als die, zelfs als hij bij United op de bank zit, zegt dat hij altijd uitgaat van Blind in de basis, dan weten een paar “echte” Ajaxsupporters te melden dat deze voetballer niet zoveel voorstelt.
      Je bent echt zielig als je hier constant roept dat trainers en analitici (allemaal ex voetballers) er geen verstand van hebben.
      En dat alleen maar om hier het debiele broertje van AB te willen zijn.
      Want ja, Blind kan er niets van, want Mourinho zette hem op de bank.

      Weleens naar de reservebank van United gekeken en naar de contractspelers op de tribune?
      Aan wie zou het nou toch liggen dat het zo goed gaat met United?

      O ja AB, er is nog iemand het met je eens. De seniele kakkerlak Willem van H.

     3. De Nees

      Ik kan zelf mijn menig bepalen over een speler, daar heb ik geen Koeman of ex-voetballers voor nodig. Of wil je zeggen dat zij nooit foutloos zijn in hun zienswijze? En kies je woorden wat zorgvuldiger stuk stront want ik sta los van wat jij de ‘groep’ AB noemt. Duidelijk?

     4. The last nick

      Volgens mij is hier iedereen op persoonlijke titel. Ik heb in ieder geval geen “groep” achter mij staan. Kan zijn dat Litmanen zich erg alleen voelt.

     5. Indojood

      Even kijken wie er begon met schelden. Jij niet, De Nees, haha. Ik luisterde alleen naar Jopie en zelfs hij zat er wel eens naast met Stapleton, Sörensen, Carles Busquets en recentelijk ook met Davey Klaassen.

     6. De Nees

      Wat beeldt nepmanen zich in? Wie is deze gast eigenlijk? Eens Indo, Cruijff was verheven, met soms wat menselijke trekjes als blijkt uit deze misstapjes ?. Maar alles na hem zijn goede getalenteerde voetballers en niks meer, zij weten zelf verrekte goed dat ze niet alle wijsheid in pacht hebben, zullen als eerste zeggen dat voetbal nooit onbesproken is. Maar dan komt deze nepfiguur melden dat wij hun keuzes dienen te volgen want zo hoort het. Wat een ongelooflijke kneus onze forum-drol.

   1. dickst14

    Zolang Blind uit de duels kan blijven en geen ruimte in zijn rug heeft gaat het wel. Hij is tactisch sterk en heeft een goede inspeelpass. Dus inderdaad ook genoeg beperkingen tegen echte toppers en goed nivo voor de eredivisie.

    1. Litmanen

     Jullie zijn allemaal verschrikkelijke kenners. Ben wel blij dat jullie nergens mogen trainen.

 12. Koning Haarms Wolfs

  We gaan er 6 of 7 kwijtraken, voor een astronomisch bedrag. We zijn dan de rijkste club ooit in een land, waar geen zichzelf respecterende voetballer, van de klasse die we kwijt gaan raken, wil gaan spelen. Stadions met tussen 2500 en 10000 toeschouwers en ook nog op kunstgras. De spelers uit de jeugd en onze aankopen gaan de leegte niet opvullen. En als het echt kut gaat lopen, spelen we tegen Heerenveen, 030 en AZ om een plaats in de UEFA-cup en hebben we 040 directe plaatsing in de CL bezorgd. Gelukkig lachen de aandeelhouders, die hun aandelen sky-high verkopen volgend jaar en de crash niet af gaan wachten.

 13. John wijnen

  als hij naar een andere club gaat komt hij waarschijnlijk weer op de bank te zitten zoals bij de vorige club

 14. Zlatan4ever

  Er van uitgaande dat het intervieuw niet uit zijn verband is gerukt vind ik het nogal hooghartig wat Blind jr. te zeggen heeft. Hij heeft meer aan Ajax te danken dan anders om en zou zich daarom iets nederiger kunnen uitlaten

 15. -buitenkantje rechts-

  Wat ik uit deze woorden van Daley opmaak is dat hij dit seizoen Ajax gebruikt om zichzelf in de kijker te spelen.. Clubliefde is exit.. We hebben zo’n sterrenkusser gehad die nu verpietert in Italië. Allemaal schijn voor de bühne. Als hij wil gaan..prima! Laten gaan.. Blind is niet onmisbaar, verre van zelfs. Hoop voor een goede prijs. Ben benieuwd wie hem wil hebben. Zijn traagheid en statisch voetbal spreken tegen hem.. Geen box2box speler.. geen goede links back..Geen erg goede CV.. Geen scorende middenvelder.. Nauwelijks assists.. Hij moet het van zijn spelinzicht en positiespel hebben en kan dan leuke passes geven tegen een tegenstander die in een laag tempo speelt en hem niet opjaagt..

  1. Litmanen

   Analiseer Schone en je krijgt praktisch hetzelfde verhaal. Zonder die twee is Ajax los zand. Denk daar maar eens aan. Ik heb het gevoel dat de bondscoaches van Holland en Denemarken meer verstand van voetbal hebben dat al die figuren hier die die twee afschrijven.
   Is niet erg, maar niet heel erg slim.

   1. Indojood

    Er wordt hier helemaal niets over Schöne gezegd. Dat verzin je er zelf weer bij. Eén van je volgende reacties zal zijn dat BR iets over Schöne heeft gezegd want zo werkt jouw kleine hersenpannetje. Eigen verzinsels en uitspraken worden aan anderen toegekend en herhaald zodat je zelf in je eigen leugens gaat geloven.

    1. FrankiC

     Toch heeft Litmanen een punt. Blind is het cement van deze ploeg. Zo’n speler heb je nodig. Hij voetbalt juist gemakkelijk onder hoge druk uit…
     Schöne kan dat overigens niet (meer), maar die kan weer wT vaker beslissend zijn.

     Ik denk dat deze nieuwsflits uit zijn context getrokken is en dat Daley graag blijft. Ik ben fan (geworden) van Daley!

     1. The last nick

      Er zit een verschil tussen gelijk hebben en het met iemand eens zijn. Een heel groot verschil ?

     2. Indojood

      Dat is mijn punt niet. Die sukkel komt altijd met andere spelers en trainers aanzetten omdat ie anders zijn argumenten niet kan onderbouwen.

 16. KBouter

  Hoop gekken en kneuzen hier. Heb ff paar weken nauwelijks gereageerd en er zijn er weer ern hoop mongolen bij grkomen hiero.. oa die Yindi02.

  Gaat echt niet goedkomen hier met zulke idioten

  1. Emous1978

   De ergste zijn eug en litmanen, verpesten een hoop, vind er ook weinig meer aan zo, vooral litmanen kan dr wat van. Jammer dat ze hem niet verwijderen maar is niet anders. Dan maar alleen lezen hier.

   1. Indojood

    Eug is een grote grap en Nietmanen heeft al een keer een ban gehad vanwege zijn wangedrag. En je moet het hier erg bont maken.

  2. Yindi02

   Puntmuts, raad jou aan een (basis)cursus Nederlands te gaan volgen. Leest wat makkelijker.

   1. Moosie

    misschien moet jij gewoon je grote bek dichthouden tegen ploppie
    Ploppie heb namelijk in het puntje van zijn muts meer verstand van voetbal dan jij in je grammaticale correcte kutkop heb.
    Zoiets?
    En Emous als je wilt zal ik de jongens vragen of ze je toe willen voegen bij onze app

 17. JC4ever

  Had er geen rekening gehouden, maar had hem minimaal voor 2 seizoenen hier verwacht, voor hij verder zou gaan.

Comments are closed.