There are no ads, please add some


Mbappé hoopt dat De Jong voor PSG kiest: ‘Ik heb hem dat ook gezegd’

Frenkie de Jong heeft veel indruk gemaakt op Kylian Mbappé. De middenvelder van Ajax speelde tijdens de Nations League-duels van Oranje met Frankrijk tegen de aanvaller van Paris Saint-Germain en de Fransman is enthousiast. De eerste winnaar van de Kopa Trophy ziet De Jong graag naar Parijs verkassen. “Dat is een speler die veel indruk op me heeft gemaakt in de twee wedstrijden tegen Nederland. Zijn spelinzicht en de kwaliteit van zijn passing, waarmee hij linies doorbreekt, maken hem erg waardevol, ook omdat hij ook nog veel ballen verovert”, aldus Mbappé in gesprek met France Football.

“Eerlijk: hij is erg welkom in Parijs! Ik heb dat ook tegen hem gezegd, omdat hij enorm veel voor ons zou kunnen betekenen. De keuze is nu aan hem”, aldus Mbappé, die zelf in de zomer van 2017 de overstap maakte van AS Monaco naar PSG. De Franse topclub is niet de enige die dingt naar de handtekening van de 21-jarige Ajacied. Naast PSG loeren ook Barcelona, Real Madrid en Manchester City op de diensten van de Ajacied. De Jong heeft tot op heden 59 wedstrijden voor Ajax gespeeld, met 4 doelpunten en 10 assists als resultaat. De vijfvoudig Oranje-international ligt nog tot de zomer van 2022 vast in de Johan Cruijff ArenA.


Gerelateerde posts

54 reacties

 1. AJAXForever61

  Mbappe moet zijn waffel houden, Frenkie gaat lekker naar Barca voor de hoofdprijs!

 2. De Nees

  Ga liever naar een echte traditieclub. Bijeen gekocht en zielloos elftal dit, net als Man City.

 3. Ajax 1

  PSG, geen club voor frenkie. Club voor golddiggers. Nog een jaartje ajax hierna aub frenkie, maar als je toch weg gaat dan alleen voor barca of de spurs ajb.

 4. Zlatan4ever

  Als Frenkie weg gaat word het Barca, die contacten lijken er al een tijdje te zijn

 5. Deusie

  Wordt geen Barça voor Frenkie, die gaan vol voor Matthijs de Ligt waar ze 70 mln voor neer moeten leggen en kunnen die 50-55 niet meer op hoesten voor Frenkie, Matthijs is een absolute must voor hen nu Piqué echt aan vervanging toe is…

 6. ajaxpers

  De statistieken van Mathijs volgens het AD zijn onvoorstelbaar!!! Wat een juweeltjes hebben we nu met Frenkie, ziyech, Mathijs, Talia, mazz, Neres, Tadic, Onana, Blind, Dolberg, kjh, vd Beek, Schone, Sinkgraven etc.

 7. a.p.

  iets Heel anders! Redactie! ik heb bewondering voor jullie iedere keer weer berichten en discussies. Klasse hoor! ( sorry ik weet niet waar ik dit anders kan plaatsen)

 8. AFCA my World

  Je wilt toch niet voor zo’n Koopclub spelen,bovendien toch niet in Frankrijk ! Nee Spanje of Engeland is beter ! ⚽️

 9. FrankiC

  Ik las in een nieuwsflits dat Matthijs dit seizoen 1 overtreding op eigen helft heeft gemaakt! Verbazingwekkend.

 10. FrankiC

  ??
  De berichten zijn doorgaans ‘meer van hetzelfde’ en wij zijn het die discussiëren (en niet altijd even bewonderingswaardig).
  Bedoel je dat @Mooisie?

 11. Moosie

  nou ik bedoel niets maar eens in de zoveel tijd gaat er iemand zeuren over de discussies hier en je kunt zeggen wat je wilt maar het is nooit saai.
  mensen doen aan virtuele wederopstanding bewonderen spelers die echt net niet goed genoeg zijn of er werkelijk helemaal niets van kunnen.
  En mensen met een identiteitscrisis zodat ze maar niet kunnen beslissen wie ze zijn.
  En Indo……

 12. -buitenkantje rechts-

  Vermoed Manchester City.. Werken met Guardiola is erg aantrekkelijk voor Frenkie.

 13. Vierde ster

  Kan het jullie nou ėcht wat schelen waar hij gaat spelen? De meest biedende is de gelukkige! Overigens hoop ik dat hij tot lengte van jaren bij ons blijft, maar dat is uiteraard valse hoop!

 14. Indojood

  Ja, zijn spel moet volledig tot zijn recht komen zodat hij ook in Oranje kan schitteren.

 15. Gido

  Hoe geil zou het zijn als Matthijs en Frenkie beiden aan zouden kondigen te willen blijven en de Champions League te willen winnen met Ajax? (dream)

 16. afcadeluxe

  geld is zo goed dat ze zelfs daarmee nog niks gewonnen hebben,en behalve paar touri plekjes is het een vieze stinkende stad,dus wat moet frenkie daar?

 17. The last nick

  Voor zijn ontwikkeling zou het het beste zijn wanneer hij t/m Europees kampioenschap bij Ajax blijft. Hij is dan eigenlijk verzekerd van basisplaats bij Ajax en Oranje. De kans bij vertrek aan het einde van dit seizoen dat hij eerst een jaar moet wennen aan een nieuwe grote club is te groot. Dat gaat hem veel speelminuten kosten. Eerst nog een seizoen CL bij Ajax, interlands met Oranje en dan pas vertrek na een mooi Europees tournooi.

 18. Finidi

  Ik heb hem dat ook gezegd…….,fijn voor kennisgeving aannemen Frenkie en gewoon je eigen ding gaan doen wat dat ook mag worden tzt!

 19. Johan

  Mooi bericht en waardevol, beste club voor Frankie is degene met een aanvallend ingestelde coach en dat de club niet te veel rouleert.
  Liverpool, Spurs, Barca, City daar zou hij het beste tot z’n recht komen al denk ik dat bij City er te veel spelers zijn.

 20. Momo71

  FrankiC Ik ben sinds ik begon te voetballen(ergens in 1981,toen was ik 10 jaar) ben ik voor Ajax Real Madrid en Liverpool

 21. Indojood

  Dat is tegenwoordig popiejopie, voor meerdere clubs zijn. En wat als ze tegen elkaar moeten. Ik ben alleen voor Ajax.

 22. De Nees

  PSG, Man City zielloze elftallen en speelgoed van weer een sjeik, ga liever naar een mooie traditieclub.

 23. Bert Betondorp

  Ik denk dat er helemaal geen gesprek is geweest tussen Frenkie en Mbappe.

  Mbappe kan goed verzinnen

 24. Nultwintig

  Helemaal eens BR, Guardiola kan Frenkie nog beter maken. De scherpe kantjes eraf halen.

Reageren is niet mogelijk.