Sinkgraven: ‘Je moet gewoon doorgaan en positief blijven’

Tijdens de wedstrijd Ajax – ADO was er in de 78ste minuut het moment voor Daley Sinkgraven die na meer dan een jaar blessureleed zijn rentree maakte in de hoofdmacht van Ajax. Voor Sinkgraven was dat een mooie meevaller aangezien hij zaterdag pas te horen kreeg dat hij bij de wedstrijdselectie zou zitten.

‘Dit zijn momenten waar je altijd naar uitkijkt en toen de trainer mij riep kreeg ik gelijk de felicitaties van Vaclav Cerny en de andere jongens. Ik heb een zware periode gehad en daarom ben ik ook heel blij dat ik vandaag wat minuten heb kunnen maken. Je moet gewoon doorgaan, positief blijven en tegen jezelf zeggen dat het goed komt. Dan komt het ook goed. De komende weken zal ik het met invalbeurten moeten doen want voor Jong Ajax ben ik te oud en met het drukke programma dat we hebben kunnen we niet zomaar even een oefenwedstrijdje regelen. Vanaf de winterstop hoop ik een wedstrijd vanaf het begin te spelen’.

Bron: Fox Sports

Related posts

97 Comments

  1. Prinsengracht

   Ik ben supporter. En van mij mag hij altijd spelen als er geen 11 betere zijn. Waarom niet?

  2. FrankiC

   Viel erg goed in. Je zag niet alleen dat hij er zin in had, maar ook straalde hij klasse wn voetbal uit. Hoop dat hij nu ook op hetmiddenveld tot zijn recht komt?

    1. FrankiC

     Daar ben ik het mee eens Bert, maar om niet te verklaren reden deed hij het beter als back dan als middenvelder. Deze invalbeurt gaf mij hoop.

    2. Bakkie

     Als ie goed zijn best doet, maakt Sinkie een goeie kans om volgend seizoen basisspeler te worden op het middenveld! Met het vertrek van Frenkie en Hakim in het vooruitzicht..

   1. ajacied078

    heeft nooit een eerlijke kans gehad op middenveld. en zwaar geblesseerd geweest. hoop dat hij 100 procent fit wordt. aangezien een fitte sinkgraven altijd een aanwinst is. (wat ik ervan gezien heb bij herenveen en voor zijn blesssure).

    1. Tikkietakka

     Waarom denk je dat hij als lb is gebruikt? Geen plek op het middenveld voor hem. Hij heeft destijds voldoende kans gehad.

     1. Litmanen

      AB, noem even de wedstrijden waarin Sinkie een kans heeft gehad, links op het middenveld. Lijkt me een lange lijst……

     2. Tikkietakka

      Gewoon Ajax volgen en vooral ….. onthouden. Ik ga niet als geheugenbank voor jou dienen maar Sinkgra en heeft in het begin vele wedstrijden gespeeld op het middenveld. Ga maar graven in de archieven.

   2. ajacied078

    ik zeg wanneer fit begin met opleiden tot verdedigende middenvelder. plekkie van schone. die heeft niet het eeuwige voetbal leven en plek is dun bezet. en hag heeft er zelf ook gespeeld. dus als je vertrouwen wint is die plek zijn kans.

   3. Moosie

    hoe bedoel je straalde klasse uit op wat voor manier deed hij dat dan en is klasse uitstralen een maatstaf voor Ajax 1?

    1. FrankiC

     @Moosie
     Nee, natuurlijk niet, maar hij had iets van onoverwinnelijks over zich i.p.v. de bangerik van een paar jaar geleden, en dan komt zijn klasse er wél uit. Als hij vertrouwen tankt, denk ik dat we nog veel plezier aan hem gaan beleven op het middenveld.

   1. Amoebe

    In het verleden is er erg negatief over hen gepraat.

    Als ik dan zeg wat er over Veltman werd gezegd dat hij weer met de groep ging trainen…dat was niet mals.

    Vandaar mijn gevoel, nu hopen dat ik het fout heb.

    1. Ajax 1

     Nou, van mij mag hij ook weer spelen amoebe. En de staande ovatie was nou ook niet omdat mensen hem niet weer willen zien spelen.

  3. Zlatan4ever

   Amoebe , je hebt gelijk dat het moeilijk zal worden voor een come-back in het 1e. Gelukkig hangt dat niet af van de supporters maar van de technische staf. We gunnen hem allemaal op zijn minst een return in de nederlandse competitie bij Ajax of waar dan ook. We wachten af hoe hij zich ontwikkelt en hopen het beste voor Sinkgraven

     1. Tikkietakka

      En blond en blauwe ogen, uit de klei getrokken en geen eigenwijs oftwel zelfverzekerd Marokkaans bloed. Allemaal pluspunten.

 1. AJAXForever61

  Sinkie , voor mij ben je een topper, als je de moed hebt om zo te knokken om terug te komen, verdien je voor mij diep respect. Ik neem mijn pet voor je af!!

 2. BeukerAjax

  Respect voor Sinkgraven. Heeft een moeilijke periode gehad! Spreekt heel volwassen tijdens het interview van de NOS. Nog niet bezig met een basisplaats, eerst maar genieten en weer wat minuten maken! Welkom terug Sinkgraven!

  1. Bert Betondorp

   Zo is het en het groot applaus dat van de tribunes klonk bewijst dat we gelijk hebben met AJAXForever61 heel goede steun voor Sinkgraven

 3. EugAjax

  Sinky, welkom terug, je verdiend het na lang en veel blessureleed ! Applaus vanmiddag dus meer dan terecht !

  1. Prinsengracht

   Eug voelt zich verwant aan Sinkgraven. Die kwam terug van een zware blessure. En Eug uit de dood.

   1. Tikkietakka

    Sinkgraven is nu gewoon een van de vele middenvelders. Nico, Blind en Wöber zijn allemaal beter als linksback.

 4. Ptr

  Gewoon een heel goede voetballer en goed mens. Komt heel volwassen en sterker terug van een vervelende blesure. Gaan we nog veel plezier van hebben in het drukke schema.

 5. -buitenkantje rechts-

  Goed dat Sinkgraven weer terug is. Maakt de selectie breder. Nu we 3 fronten actief zijn hebben we de multifunctionele Sinkgraven zeker nodig. Hoop dat hij nu eens een langere periode blessure vrij blijft. Nieuw kapsel.. nieuwe kans

 6. Charka53

  Natuurlijk moet hij weer de kans krijgen en als je hem vanmiddag bezig Af komt het wel goed met hem.

 7. Yor2002

  Geweldig dat hij terug is, maar moet eerst wedstrijdritme opdoen voor hij weer in de basis kan spelen. Hij moet ook zeker blijven knokken als hij wilt winnen van frenkie de Jong, schöne, Van de Beek en Labyad

 8. Vak 120

  Welkom terug,al zal hij nu een half jaar ritme op moeten doen.dan hopen na vertrek van enkele basisspelers dat hij de kans krijgt..zou momenteel ook niet weten op welke plek hij zou moeten spelen!

  1. FrankiC

   Sinky, Frenkie , Ziyech
   Lijkt mij een mooi middenveld.
   Als nood aan de man is kan hij ook lb (en dat staat voor zowel linksback als linksbuiten).

    1. FrankiC

     @HDfan
     Daarom verbaasde het mij zo dat ie niet eerst enkele wedstrijden in JA speelt.

     1. FrankiC

      Klopt PG, hij is al 23+
      Volgens mij is de andere regel dat je na vijftien optredens in het eerste elftal niet meer voor JA mag spelen.

   1. FrankiC

    Kan! Hij kan ook met de punt naar voren én met de punt naar achteren. Hij leek nu minder ‘geblokkeerd’ op het middenveld, vrijer! Heeft ook altijd oplossingen naar voren.

 9. Vak 120

  FrankiC,even serieus…hij viel in bij minuut 65..4-1 geen tegenstand! Dus je kan nog echt niks zeggen over zijn spel.

  1. FrankiC

   Des te knapper van Sinky, om binnen een half uur leuke dingen en goeie wil te laten zien. Dát ontbrak namelijk heel erg bij de 65 minuten van Labyad. Ook Frenkie was niet top.
   Heb ook genoten van de invalbeurt van Wöber. Ik volg doorgaans (sommige) spelers zonder bal. Is interessant.

  2. Indojood

   Minuut 78 om precies te zijn. 12 minuten na meer dan een jaar afwezigheid en er wordt meteen geconcludeerd dat hij rijp is voor de basis. Veel reacties maar vooral die van FrankiC hebben een hoog “de wens is de vader van de gedachte” gehalte.

   1. KBouter

    Inderdaad… maar gun het Sinkie wel als middenvelder. We hebben iedereen die beetje creatief is hard nodig dit seizoen

    1. Indojood

     Het gaat niet om wel of niet gunnen. De beste man is bijna vier jaar bij ons, vaker geblesseerd dan niet en in het jaar van Bosz een noodoplossing als linksback. Daar speelde hij helemaal niet zo goed zols velen denken. Ondersteuning van de aanval ging prima maar verdedigend tekort. Dan ging hij dat geforceerd compenseren en zo is hij dus geblesseerd geraakt tegen Schalke. Hij heeft dat later zelf ook toegegeven al is de video helaas verdwenen van de Telegraaf website.

     1. De Nees

      Zo heb ik het ook op m’n netvlies, toch vreemd dat veel hier een ander beeld hebben. Als LB wist hij niet meer wat links of rechts was, geforceerd werd hij daar neergezet omdat op MV geen plek was. Niet zijn schuld hij was gewoon geen verdediger en daar was hij ook niet voor gehaald. Als MV mag hij van mij part een kans krijgen.

 10. a.p.

  gefeliciteerd dat je weer in het 1e van ons Aller Ajax weer minuten gemaakt hebt. De minuten nu waren goed…Ga zo door!

 11. nash1900

  Hopelijk wordt hij weer snel fit (wedstrijd fit) dat hij wat kan gaan spelen en dan snel verkopen. dit soort jongens passen niet bij AJAX. wij moeten alleen nog winnaars aan trekken, niet dit soort spelers die geweldig aan de bal kunnen zijn,maar dat veelte te weinig laten zien. sub top speler

 12. FrankiC

  Ik spreek jou over 1 jaar.
  Dan is Sinkgraven een gewaardeerde kracht. Past juist uitstekend bij Ajax.
  Hoort dus vooral NIET in het rijtje Siem de Jong, Labyad en Kristensen.
  Indojood??? Help!

  1. Litmanen

   Of je gelijk krijgt weet ik niet, maar Sinkgraven is zeker een Ajaxspeler. Dat heeft hij bewezen in het jaar van de EL finale. Bleek een veel betere linksback dan iedereen verwacht had.
   Als hij tegen Schalke die doodschop niet had gekregen stond hij nu waarschijnlijk nog linksback. Zijn positie stond geen moment onder druk en Nico was nog niet in beeld.
   Lekker lullen achteraf, nu dat we een fantastische linksback hebben.
   Al die “kenners” hier zijn na een week al vergeten wat de laatste opstelling was.
   Maz. dreigt contractverlenging te krijgen. Als je het nou over een zwakke back wilt hebben, dan is hij dat. Een middenvelder die altijd de verkeerde positie kiest als hij zich verdedigend moet opstellen.

   1. FrankiC

    Je ligt hier wel eens onder vuur, maar ik ben het helemaal met jou eens Litmanen. Een rechtsachter halen in de winterstop lijkt me inderdaad écht nodig. Wellicht iets voor Magallan?
    Maz kan internationaal echt niet (en trouwens tegen Bergwijn ook niet, zoals bleek was dat de achilleshiel)

   2. Indojood

    Hij heeft dit deels aan zichzelf te danken door geforceerd het duel op te zoeken ver van het eigen doel. Logisch, het is geen verdediger. Hij heeft het later ook zelf toegegeven, de betreffende video staat helaas niet meer online bij de Telegraaf.

    1. Indojood

     Video staat nog wel online, hij heeft het over een klappie op zijn knie, geen doodschop, en heeft er nog een tijdje mee doorgespeeld.

   3. Tikkietakka

    Litmanen, feit is dat we met Mazraoui ons hebben geplaatst voor de volgende ronde CL. Zo slecht is hij dus niet. Feit is ook dat het team met Mazraoui op rechtsback beter is Dan met Veltman als rb. Maar ja, het is een Nederlandse Marokkaan die voor het Marokkaans elftal heeft gekozen net als Ziyech dus …..ga je schoppen. Zo hammer.

    1. Prinsengracht

     Ik vind Maz heel goed. Erg goede, natuurlijke, techniek. En ook niet bang om in te grijpen. Beter dan twee Veltmannen.

    2. Litmanen

     AB, alle goals van Maz. zijn van richting veranderde schoten. Koop eens een HD tv of/en een verrekijker.
     Hij staat rechtsback. Elke tegenstander met een echte linksbuiten heeft bij voorbaat een makkie. Hij is al zo vaak gered door Schone of De Ligt, dat is niet normaal.

     1. Tikkietakka

      Je verwart hem met Veltman, die moest constant gered worden maar ja, dat in een “echte” Nederlander he.

   4. De Nees

    @litmanen. Niemand prees Sinkie om zijn kwaliteiten op LB, dat verzin je weer ter plekke, ook in de media werd daar vraagtekens bij gezet. D’r wordt dus niet achteraf geluld want dat werd hier toen meteen benoemd. Je kijkt weer ‘s of iemand sympathiek is en die schrijf je dan allerlei kwaliteiten toe, maar die gasten niet zielig vinden hoor, het is je broer niet maar goedbetaalde profs. Gewoon naar de voetbalkwaliteiten kijken, veel meer is het niet.

    1. Litmanen

     Ondanks dat er spelers in dienst van Ajax waren die kinksback konden spelen, koos Bosz, terecht, voor de voetballer Sinkgraven. Kijk de cijfers en wedstrijden terug, dan kom je er achter dat Bosz een hele goede keuze heeft gemaakt.
     De eerste wedstrijden waren verdimd lastig voor hem. Maar kijk de eerste tien wedstrijden van De Ligt terug. En die was opgeleid tot cv

     1. Tikkietakka

      Het was een NOODOPLOSSING! Wanneer ga je het begrijpen. Welke echte linksbacks heeft hij achter zich gelaten die daardoor op de vankmoesten plaatsnemen?

     2. Litmanen

      Het was een vondst van Bruins Slot, naar een voorbeeld van Barcelona. AB, waarom lieg en bedrieg je steeds om je gekijk te halen? Kijk het even na. Niks noodoplossing. Een geweldige vondst. Op elke plek een echte voetballer. Verdedigen kan elke speler leren, voetballen niet.

 13. nash1900

  Hey frenkiC zeg dan niks man. ik heb het puur over zijn Mentaliteit. en dan kom je met die namen aan zetten. En over Siem de Jong, zeg ik 15 Mei 2011

  1. FrankiC

   @ nash1900
   Bedoel je dat behaalde resultaten uit het verleden geen garantie geven voor de toekomst???
   2e periode Siem (waardeloze terugkoop) is vergelijkbaar met Heitinga. Geen schim meer van wat het was. Terughalen van spelers die elders banken. Niet verstandig.

   Onvergelijkbaar ook met situatie Sinkgraven, die komt hier niet afbouwen. Volgens mij heeft hij een prima mentaliteit, of heb jij info die wij niet kennen. Keiharde werker, komt terug na blessureleed, vult een positie in waar de trainer hem wil hebben, hoor je nooit piepen en komt met verstandige teksten m.a.w. Niets op aan te merken. Ik weet niet of ik gelijk krijg maar ik denk dat hij de potentie en Ajax stijl heeft.

   1. nash1900

    Hij is in mijn ogen gewoon onbetrouwbaar. dat hij handig is aan de bal,dat zie ik ook wel.Maar hij is geen winnaar, niet iemand waar je op kan bouwen,,en daar willen we toch naar toe. We willen vooruit, we willen CL spelen.Niet dit jochie die wel geinig is aan de bal. Maar waar het vooral bij blaffen blijft maar nooit bijten. Ik oordeel wat ik heb gezien in het verleden. ja goede wedstrijden heeft hij gespeeld,maar ook vaak een week later weer een stuk minder. Ja je kan het een mooi weer voetballer noemen. Misschien heeft deze periode hem veranderd maar daar wil ik niet op wachten. We moeten vooruit. Spelers als NIco is onze nieuwe standaard niet dit jochie. die horen thuis in de sub top. Aan twijfel gevallen hebben we niks.

  2. FrankiC

   Ik kwam trouwens met namen aanzetten om aan te geven wie ik subtop spelers vind zijn, zoals Labyad. Ik verwacht Sinkgraven nog wel doorgroeien richting niveau Eriksen en jij, @nash1900, verwacht van niet.

   Daarover verschillen wij van mening, dat is alles. Niet zeggen dat iemand anders dan maar niets moet zeggen want dan snap je het idee ‘forum’ niet zo goed.

 14. Koning Haarms Wolfs

  Blij voor dit jochie, dat hij eindelijk weer kan spelen. Hoop dat hij nu langdurig blessurevrij blijft.

  1. Prinsengracht

   We hoeven ook weer geen medelijden met hem te hebben hoor. Hij heeft een heerlijke vriendin.

 15. FrankiC

  Klopt Indo, dat kan ik me herinneren. Die rare verdedigde actie ergens op het middenveld (alsof ie iets wilde bewijzen) zag er niet uit.

  1. Indojood

   Gun hem echt alles, alle spelers, maar we doen net alsof hij een wereldback is. Sinkgraven heeft zelf vaak genoeg aangegeven dat hij een middenvelder is, laat hem daar dan ook spelen. Nogmaals het was een noodoplossing van Bosz en Bruins Slot destijds omdat we geen goede LB hadden.

    1. FrankiC

     Je bedoeld mij toch niet hoop ik!
     Ik zou het héééél ernstig vinden als je mij met Eug vergelijkt, laat staan verward of vereenzelvigd.
     Dat is toch die gast die in 3 A4-tjes per post spelers toespreekt: ‘Sinky, welkom terug, je verdienD het na lang…’ etc etc

     1. Moosie

      Ja dat krijg je als je van die tussenzinnen schrijf5 naar Nietmanen maar jij bent toch die gast uit Nijmegen?
      Eug is psychisch in de war dat begint nu gewoon zielig te worden maar blijkbaar is er niemand om hem heen die hem tegen zichzelf in bescherming neemt

Comments are closed.