Ajax met gemak langs zwak ADO: 5-1

Ajax heeft zich zondagmiddag nier echt hoeven in te spannen om de drie punten in Amsterdam te houden. Een zwak ADO liet de Ajacieden vijf keer scoren al had die score ook veel hoger kunnen uitvallen. Daley Sinkgraven maakte na ruim een jaar blessureleed  zijn rentree.

Na een kwartier spelen was het David Neres die de score wist te openen. De Braziliaan scoorde uit een rebound de 1-0. Zes minuten later was het opnieuw raak toen Labyad niet zelfzuchtig was en de bal panklaar op het hoofd van Tagliafico legde, 2-0. Ajax speelde na de doelpunten een gemakkelijke wedstrijd maar toch wist ADO tegen te scoren via Meijers. Vlak voor rust zorgde Matthijs de Ligt voor de 3-1 en dat was tevens de ruststand. Na de pauze leek het duel af te stevenen op een monsterscore toen Donny van de Beek al snel de 4-1 scoorde maar met name David Neres wist enkele grote kansen niet te benutten. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was er een mooi moment voor Daley Sinkgraven want na ruim een jaar blessureleed maakte hij zijn rentree en verving Labyad. Kasper Dolberg, die in het veld was gekomen voor Klaas Jan Huntelaar, zorgde uiteindelijk met een fraaie stift voor de 5-1 eindstand.

Ajax – ADO Den Haag 5-1 (3-1)

’15 Neres 1-0
’21 Tagliafico 2-0
’38 Meijers 2-1
’43 De Ligt 3-1
’48 Van de Beek 4-1
’83 Dolberg 5-1

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 53.644

Opstelling Ajax; Andre Onana, Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, (/59 Max Wober), Zakaria Labyad, (/78 Daley Sinkgraven), Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, (/69 Kasper Dolberg), David Neres

Opstelling ADO: Zwinkels,Troupée, N.Kuipers, Bakker, Kanon, Meijers, Malone  (/77Falkenburg), Immers, Goossens (/69Zhang), Becker, Lorenzen (/46Necid)

Related posts

116 Comments

  1. vak411

    prima resultaat. fijn voor sinkgraven. ongelooflijk hoe groot het verschil met de rest inmiddels is. jammer dat Neres niet meer van zijn 12 kansen maakte…

    1. FrankiC

      Verassend om Sinkgraven te zien. Onverwacht zonder minuten in JA.
      Prima invalbeurt, klasse droop er vanaf, net zoals van het doelpunt van Dolberg… waauw.

      1. -buitenkantje rechts-

        Sinky gelukkig op het middenveld.. Hopelijk niet weer dat belachelijke experiment op linksback..

        1. J18

          Is ook niet nodig br, we hebben nu Nico en Daley voor de linksback! Hebben er dus genoeg ??❌❌❌

        2. Litmanen

          Hoezo experiment? Als hij fit was gebleven was Nico niet automatisch in de basis gekomen. Sinkie deed het geweldig op die plek. Beetje kort geheugen? Jammer. Kijk dat seizoen nog eens terug.

          1. Prinsengracht

            Jahoor Nietmanen. Sinkgraven speelde als linksback veel beter dan Tagliafico. Natuurlijk. En Veltman gaat in de zomer naar Barcelona/Real Madrid/Bayern Munchen/PSG. En zijn grootste concurrent is van Rhijn.

          2. Litmanen

            Kijk achtergracht, kijk het seizoen terug waarin Sinkie op linksback speelde. Dat deed hij prima, waarom zou hij zijn plaats toen kwijtgeraakt zijn?
            Achteraf een koe in zijn reet kijken is makkelijk he?

          3. Bakkie

            Ehhh omdat Tagliafico op alle vlakken beter is als linksback?
            Voor jou zou middelmaat misschien voldoende zijn, voor Ten Hag gelukkig niet. Niet voor niets liet hij Veltman ook gewoon banken terwijl ie topfit was.

          4. Indojood

            Dit is waarom mensen hier de pest aan je hebben. Elke nieuwe discussie begint vanaf jouw zijde met een diskwalificatie van de verstandelijke vermogens van anderen, zonder aanleiding. BR geeft hier gewoon zijn mening over wat hij het beste acht voor Sinkgraven.

      2. De Nees

        Wordt wel ’s vergeten dat Dolberg een jaar lang amper gespeeld heeft. Wat aan ongeduld te bespeuren zo links en rechts, maar van mijn part nog een aantal maanden de tijd geven, zie hem echt wel weer op niveau komen.

        1. -buitenkantje rechts-

          Oneens..de Nees..
          Wij zijn Ajax..Moeten elke week winnen om mee te blijven doen in de competitie, beker en CL. We hebben geen tijd om een speler een paar maanden te geven om in het ritme te komen. Spelers van Ajax weten dat ook.. ze moeten er meteen staan. Zo niet, staat de competitie klaar om in te vallen. Zo hoort het ook bij een topclub.
          Wel genoten van zijn goal.. prachtige voetbeweging.. Daar kan ik als liefhebber nou van genieten. Helaas miste hij ook weer een 100% kans.
          KJH miste 2 100% kansen.. Ook hij had zijn dag niet.

        2. De Nees

          Je hebt grotendeels wel gelijk BR maar hij heeft klasse dat is hij niet verleerd, als iemand er echt niks van kan dan is het een ander verhaal. In onze ED en beker kan je iets meer de tijd nemen om op niveau te komen, in de CL ligt dat anders, dan snel wisselen als het niet loopt. En spits is ook een aparte positie, je scoort terwijl je niet eens goed hoeft te spelen of je speelt goed maar scoort niet. Ik verwacht Dolberg weer op niveau in de loop van 2e seizoenshelft, dat geloof heb ik wel in hem.

          1. FrankiC

            Dolberg was vóór zijn blessure al maanden van slag. Ik twijfel aan zijn niveau. Maar dat doelpunt vandaag was ge-ni-aal!

  2. Forever nr14

    Jammer ook dat we geen echte spitsen hebben, die heeft 040 wel staat niet voor niets op +13

    1. vak411

      onzin.. staat inmiddels maar 2 goaltjes achter. terwijl Ajax zo ongeveer de hele top 8 heeft gehad en de lampjes niet. bij Ajax kunnen er meer spelers een goal maken. komt goed.

      1. Litmanen

        Ik weet dat het niet sportief is, maar wat zou ik graag een rode kaart pakken tegen die Lozano. Neymar zou zijn broertje kunnen zijn.

          1. Litmanen

            Gelukkig is Veltman de enige die ooit een overtreding heeft begaan bij Ajax. Spelers als Suurbier, Neeskens en Davids nooit gezien? Zielepootje.

          2. dickst14

            Wat hebben Suurbier, Neeskens en Davids te maken met de meest onsportieve actie van Ajax aller tijden? Paardelul

          3. Litmanen

            Stijlvol weer, vriendjes AB en Dikkiedik. Wat hebben jullie toch een verfijnd niveau…….

  3. Ajax 1

    Eerste uitwedstrijd voor psv tegen club uit het linker rijtje….komt dus allemaal goed dit jaar. En lekkere wedstrijd tegen ado; er hadden er wel 10 in gemoeten maar lekker vergeleken met de afgelopen wedstrijden.

      1. AjaxKat

        En niet eens onterecht… hopelijk houden ze dit vast deze wedstrijd. Kunnen ze over een paar maanden weer janken dat ze ‘ons weer kampioen hebben gemaakt’. Ziek word je van dat volk.

          1. Ajax 1

            Laat ze ons maar lekker kampioen maken hoor…..(in hun gedachten dan….). Maakt voor mij niet uit. Kampioen is kampioen.

  4. Koning Haarms Wolfs

    Waanzinnig van 010! Als het zo blijft hebben we het weer in eigen hand. Plus dat die zachte”G” pleurisbende een tik krijgen deze week die hopelijk lang blijft hangen. Klop van Barca en nu ook (hopelijk) klop van 010…. Nu alleen nog hopen dat die Schwalbekoning van een Lozano de lappenmand ingetikt wordt.

      1. Koning Haarms Wolfs

        Idd, De Jong heeft er al jaren een handje van om in een paar (extra) minuten toch nog e.e.a. om te buigen. Hopen op de komende weken even van niet.

      1. Koning Haarms Wolfs

        We hebben meer gemeen…..we vinden AB ook niet de beste creatie van onze lieve Heer… ?

        1. Tikkietakka

          Je moest eens weten hoe trots hij is op die creatie. Maar ja de mooiste dingen zijn vaak onbegrepen. ?

          1. Litmanen

            Die AB toch, narcistisch, autistisch en last van Asperger. Die arme God heeft af en toe toch een miskleun….

          2. dickst14

            Een grotere klootzak als jij bestaat niet. gefeliciteerd ben je toch nog ergens goed in
            (KLOOTZAK ZIJN)

          1. Koning Haarms Wolfs

            Eigenlijk wel ja, Dickst. Het schijnt dat, toen ik werd geboren, men in de hemel “This is the end” van the Doors op 10 zette en Brother Brown zijn Sex Machine componeerde….. Je hoeft mijn reacties niet te lezen, hè knul en je hoeft er al helemaal niet op te reageren. Maar goed, als het voor jou belangrijk is…..doe je ding.

          1. Charka53

            Zoals ik al eerder memoreerde Ajax alles winnen en pisvee laat nog wel een steekje vallen en dat is dat lekker vandaag worden we kampioen.

          2. Koning Haarms Wolfs

            Voor alles kunnen winnen hebben we denk ik een wat bredere en sterkere selectie nodig. We krijgen waarschijnlijk nog wel last van vermoeide spelers en blessures.

          3. Charka53

            Dat zal de de tijden uit wijzen en nu zagen we Sinki ook weer op het veld dus nog geen paniek.

          4. De Nees

            De druk gaat bij die carnavalsclub nu toenemen, hebben in een roes geleefd dat is nu voorbij. Wedstrijd niet gezien maar scheen dat die pisvlekken zwaar geïrriteerd waren over het onsportieve gedrag van feyenoord. Geweldig, hoe meer frustraties hoe beter, ga ’s lekker voor zitten straks bij Studio Sport. ?

          5. Yindi02

            Die Dumfries heeft een Narcos kop. Kijkt net zo vrolijk als die Strootman. Is wel zeer goede RB,moet ik hem nageven. Graag bij ons gezien op de plek, ook met dat hoofd.

          6. Prinsengracht

            Hij kan gewoon ECHT niet tegen verliezen. En daar kun je er nooit teveel van in je ploeg hebben.

  5. a.p.

    Goede overwinning! het hadden zelfs dubbele cijfers kunnen zijn Met een lekker gevoel weer thuis gekomen.

  6. Bert Betondorp

    En Ajax zal doorgaan . Volgende week wacht uit Pec zwolle.

    Ook in die wedstrijd is het de moeite waard om te winnen.
    Psv krijgt Excelsior uit ROTTERDAM, waarom zouden die niet kummen winnen?

  7. -buitenkantje rechts-

    Heeeelemaal niks in Eindhoven dit jaar.. Geen CL.. geen EL.. Geen beker.. en nu ook geen schaal.?

    1. FrankiC

      Mooi die ode van Berghuis aan het adres van Sam Larson: ‘….die jongen is écht goed…’
      Sam maakte zelfs een sliding!

      1. -buitenkantje rechts-

        Gezien ja.. Helaas heeft hij het in de competitie nog maar weinig laten zien. Hoop dat hij er nu doorheen is en dat we wekelijks van hem kunnen genieten.

  8. Indojood

    Dit is een mooi weekend. Ben weer veilig terug thuis van Las Vegas en we staan nog maar twee puntjes achter ons. Ik ben er juist van overtuigd dat de CL ons sterker en stabieler heeft gemaakt en we ook mindere wedstrijden zonder problemen winnen. Dus dat de pisvlekken geen Europees voetbal meer spelen zie ik als hun nadeel.

  9. BobbyHaarms

    Geweldig, die kutboeren op hun lazer! Maar we hadden qua doelsaldo natuurlijk al ver boven pisvee moeten staan na vanmiddag, blijft toch een bonuspunt. Maar die 2 puntjes halen we nog wel in, komt goed.

  10. De Nees

    Lekkere zondag, ingelopen op hun, doelpuntensaldo bijgewerkt. En Oranje lekker weer met Duitsland in de poule, 2 wedstrijden waar je naar uitkijkt ipv een zaadland loten uit de pot van Duitsland. Oranje eindigt toch vast wel bij de eerste twee.

    1. Indojood

      Eens, De Nees. Die wedstrijden op niveau zijn keihard nodig. Van de ED moet je het niet meer hebben. Daarom zie ik het als een voordeel dat wij nog in de CL zitten en die pisvlekken uit Europa liggen.

      1. BobbyHaarms

        Helemaal eens. Enige nadeel van deze extra internationale wedstrijden in de CL en bij Oranje is het gevaar op overbelasting en/of blessures bij je belangrijkste spelers waardoor je ze moet missen. Tegen de meeste clubs vang je dat nog wel op, maar je hebt iedereen nu gewoon keihard nodig in de strijd met pisvee.

  11. EugAjax

    Heerlijke voetbalzondag gehad. Ik heb genoten van Ajax ondanks iets mindere tweede helft. Maar er was genoeg schoonheid te zien. Neres kopbal a la Bakhuis uit kruising getikt, paar mooie lange passes van Blind, Blind met een mooie verdedigende loopactie tegen Laurentzen, prachtige eerste goal, mooie Tadic openingen en assist, twee mooie afstandsschoten De Ligt, zelfs een hele mooie vrije trap ADO, schitterende goal (actie) Dolberg, en natuurlijk de invalbeurt Sinky. Dit is heel leuk voor die jongen en speelde meteen mee alsof niet weggeweest. We hebben best een brede selectie want ik heb bijv Ziyech niet eens gemist vandaag, terwijl die vrij goed is dit seizoen. Frenky viel tegen, maar dat mag een keer.

    En dan daarna. Statistieken zeggen toch wel wat in voetbal dus..een tot op bot getergd Feyenoord stuurt PSV weer met nederlaag naar huis (8 keer in laatste 10 in Kuip).

    Ajax heeft weer alles in eigen hand. Komt bij dat als een ploeg heel lang geen punten morst en dat dan een keer doet er vaak meerdere snel volgen………

    En dan loten we ook nog weer onze Oosterburen, TOP

    Zoals gezegd een heerlijke voetbalzondag, afgesloten met een prachtige Arsenal – Spurs !

    1. Prinsengracht

      Wat een gelul weer Eug! Ziyech niet gemist. Ziyech vrij goed. Dat soort onzin kun je beter bij VI schrijven. Komen wij het niet tegen. Wanneer is je overlijden bij VI gepland eigenlijk? En bij AS?

    2. Litmanen

      Eug., grotendeels eens. Alleen over Frenkie, ik weet het niet, maar niet allen vandaag ontrekt hij zich aan de wedstrijd. Het valt me de laatste weken op dat hij vooral breed speelt en zelf nauwelijks meer het veld oversteekt met de bal. Op deze manier zitten de echte topclubs niet op hem te wachten.

      Het niet missen van Ziyech is logisch. De tegenstand is minimaal. Als hij vandaag gespeeld had was hij misschien wel weer voor de one-man show gegaan, dus bij dit soort tegenstanders mag hij van mij de tweede helft uitrusten.
      Tegen PEC hebben we hem weer nodig, net als Schone. Zijn vervanger was niet best.

      1. EugAjax

        Litmanen, Frenky heeft tot nu toe vrij goed seizoen. Vandaag was minder en misschien al wat langer hoor. Ik kan alleen al enorm genieten van zijn balbehandeling. Maar wel eens bij bijv afwezigheid wil je stuk meer van hem zien. Meer beslissende dingen !

          1. Zlatan4ever

            Eug, whatever jij ook bedoeld dat interesserd niemand meer wat sinds je uit de dood bent terug gekomen. Dat voorbehoud was alleen voor Jezus niet voor sukkeltjes

          2. Litmanen

            Zlatan, jij gelooft in sprookjes? Die Jezus werd op de app van de Romeinen niet echt serieus genomen met zijn terugkomst. Overigens, na zijn opstanding heeft niemand Jezus meer gezien. Kun je van Eug. niet zeggen.

          3. Koning Haarms Wolfs

            Na Zijn dood gezien door o.a. Maria Magdala, Petrus e.a. dicipelen, de Emmaüsgangers en Tomas (vandaar het spreekwoord: ongelovige Tomas). Als je zoiets meldt, (ongeacht of je wel of niet gelovig bent) heb er dan ook kennis van, Litmanen.

          4. Koning Haarms Wolfs

            Graag gedaan, heren! Voor al uw pastorale gesprekken dan wel foruminspiratie, voilà! ?

  12. Forever nr14

    Ik zeg zsm de concurrentie kapot kopen.
    Dumfries en Malen weg halen bij rot lampjes. En moeten we nog een spits hebben

    1. De Nees

      Robben zinspeelt op terugkeer naar NL. Pisv vliegt daar vast meteen op want het blijven aasgieren, dus Marc alleen daarom al haal Robben maar binnen.

  13. AFCA_035

    Het is daarentegen wel jammer dat Ajax een tegengoal heeft gekregen. Dit gebeurt steeds vaker en in het verleden gebeurde dit vrijwel nooit (dit seizoen in eredivisie). Misschien moet Ajax iets aan de defensie veranderen

  14. Bert Betondorp

    Heb jij in de archie en gekeken en gezocht naar de tegendpelpunten bij Ajax??
    Nee, want dan had je gezien dat wat je nu schrijft pure onzin is en onjuist

    1. Yindi02

      Juist Betondorp: de cijfers tot nu toe:
      Europa (voorrondes) 6 wedstrijden: 4 gewonnen, 2 gelijk, 0 verloren. Doelsaldo 13 voor- 5 tegen.
      Groepsfase: 5 wedstrijden: 3 gewonnen, 2 gelijk, 0 verloren. Doelsaldo 8 voor- 2 tegen.
      ED. 14 wedstrijden. 12 gewonnen, 1 gelijk, 1 verloren. Doelsaldo 45 voor- 6 tegen.

      Totaal 25 wedstrijden. 19 gewonnen. 5 x gelijk en 1 x veloren. Doelsaldo totaal: 66 voor en 14 tegen!!!
      Europees: 11 wedstrijden gespeeld en ongeslagen!!!
      I rest my case. Welke club kan zo’n rijtje overleggen???
      Moeilijk ook om in zo’n geval te twijfelen over de coach. Toch niet slecht hé? Gewoon kille cijfers, dus niet zo maar wat roepen zoals Afca hierboven.

  15. Zlatan4ever

    Voor de winterstop moeten we op de eerste plaats staan, Pisvee is van deze nederlaag goed van slag. Exelsior gaat voor een gelijkspel zorgen….?

Comments are closed.