There are no ads, please add some


Schöne en Dolberg twijfelgeval, Ziyech speelt niet tegen ADO

Ajax is niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen met AEK Athene. Lasse Schöne (bovenbeen) en Kasper Dolberg (heup) hebben lichte klachten en de training van zaterdag moet uitwijzen of beide spelers aankomende zondag in actie kunnen komen tegen ADO Den Haag. Hakim Ziyech zal in die wedstrijd sowieso niet te bewonderen zijn. Ziyech heeft nog teveel last van zijn blessure waardoor hij de wedstrijden tegen NAC en AEK ook al moest laten schieten. Trainer Erik ten Hag liet op de persconferentie van vrijdag weten dat hij wel goede hoop heeft dat beide spelers er zondag bij zullen zijn.

Gerelateerde posts

41 reacties

 1. Kapstein

  Gewoon Wober er in, Blind op 6, Labyad en KJH erbij.
  Voor een ieder die Labyad niets vindt: geef de man nou toch een kans!

  1. FrankiC

   Je kunt je er ook bij neerleggen dat Labyad een rare aankoop c.q. was. Lang gedacht dat hij gehaald is om Ziyech een jaar te houden (en niet ipv Ziyech). De tijd van ‘net niet spelers’ is niet meer. Leg je daarbij neer. Geen energie en basisplaarsen aan verspillen. Alleen échte versterkingen en soms een gokje voor spelers tot 18. Deze winter bijvoorbeeld Doan inpassen.

    1. Ajax 1

     Niet eens frankic. Je kunt toch geen 20 ziyechs hebben. Je moet spelers achter de hand hebben die je op de bank kunt zetten zonder gezeur, maar die wel een bepaald minimum niveau haalt als hij moet spelen. Labyad dprima daarvoor en als hij verrast en niveau stijgt kan hij een basisplaats afdwingen. We zien nu toch al dat we 20 behoorlijke spelers nodig hebben. Blessures en kaarten beginnen nu te tellen.

     1. FrankiC

      @Ajax1 Helemaal oneens.
      We hebben juist maar 13 spelers van het niveau dat we nastreven. Ik heb het niet over een wedstrijd tegen ADO, maar tegen Bayern. Dan red je het niet met de huidige bank (tegen AEK) met Cerny, Kristensen, De Wit, Bakker en Lamprou. Tel daar Dolberg ook maar bij. Dat is lachwekkend in de CL na de winter.. dan word je juist afgerekend op onze bank en moet je inzetbaar niveau inkopen wil je doorgaan!

     2. FrankiC

      Waarom niet?
      Juist door de investeringen van 35 mlj hebben de 60 mlj bijgeschreven.
      Het jaar daarvoor hebben we alleen verkocht en mede daardoor Europees voetbal gemist.

   1. dickst14

    Zoiets zei Johan Cruijff ook.
    Tagliafico Tadic Neres Ziyech Onana zijn goede aankopen.
    Schuurs en Wöber hebben de potentie.
    De andere 30 aankopen van de laatste jaren komen niet overeen met het zogenaamd uitgestippelde beleid.
    Kopen wat je zelf niet hebt of zelf niet op kunt leiden.

  1. Zlatan4ever

   Schone lichte blessure is te begrijpen als de iets wat oudere speler met veel zware EL wedstrijden maar Dolberg wederom een blessure is toch wel een beetje vreemde zaak aan het worden……..
   Wat is er aan de hand met die gast ? Hij is of gebleseerd of hij speelt matig, geen schijn meer van hoe hij hiervoor speelde…
   Gelukkig hebben we The Hunter nog

 2. AFCA my World

  Logisch dat er zondag dan andere namen aan de aftrap staan, Bayern is belangrijker (voor mij dan) ⚽️

 3. Charka53

  Zonder deze drie moet er toch gewoon worden gewonnen volgens Haggie hebben we een grote selectie met gelijkwaardige spelers

 4. Bert Betondorp

  Je kunt niet op ten Hag afgaan, hij is blij, hij hoopt, kortom hij weet niet veel,
  Konkreet is-ie nooit. We zullen zien, winnen van ado is noodzakelijk gezien de wedstrijd 010-040 in de kuip wordt de afstand tussen Ajax en psv 2 punten?
  Ik hoop net dan ben ik blij. (Citeer tenHag)

 5. EugAjax

  Van dit drietal zal Schone moeilijkst vervangbaar zijn, omdat je met meerdere spelers moet schuiven. Blind naar plek Schone en Wöber naast De Ligt is meest logsiche. Waar is Eiting ? Dan Neres ipv Ziyech. Als Neres zijn niveau gaat halen van begin seizoen is het nauwelijks verslechtering. En Huntelaar voor Dolberg is zelfs een verbetering, helemaal als Neres naast de Hunt staat met Tadic op links. Dat drietal voelt elkaar zeer goed aan !
  En dan de zwakke defensie ADO erbij bedenken en de supporters kunnen genieten van een doelpunten festijn !

  1. Tikkietakka

   Je geeft gisteravond commenraar bij het topic van JA en dan vraag je vandaag naar Eiting? Lees je topics wel?

   1. EugAjax

    Precies mijn punt Tikkietakka. In begin van het seizoen was hij steevast in eerste, zelfs Donny moest aan de kant en velen waren van mening dat hij nu al beter is dan bijv Schone. Vandaar mijn vraag waar hij is gebleven ? Is hij dan uit vorm ? Of ontwikkelt hij zich niet snel genoeg door tov rest van middenveld spelers ? Dat is wat ik bedoel ? Hij hoort niet meer (teveel) in JA vind ik !

     1. EugAjax

      Ik dacht dat hij al hersteld was, mijn fout inderdaad. Ik dacht dat hij al week of twee beter was. En hij begon gister in Jong dus vroeg ik me af waarom. Nu begrijp ik het beter. Thanks ?

     2. Prinsengracht

      Als je wat minder bezig bent met bijna dood ervaringen en wat meer wedstrijden van Ajax (jeugd) kijkt, ben je tenminste op de hoogte. Want nu sta je gewoon weer voor lul, Eug.

     3. dickst14

      Wat een gek. En altijd zich er weer uitdraaien. Waarom staat Veltman niet in de basis?

 6. Tikkietakka

  Vervangers geen probleem. Blind op plek van Schone, Wöber als CV. Hopen dat Neres nu wel mee gaat spelen ipv zich verstoppen.

 7. Bert Betondorp

  En.
  Neres speelt goed wanneer hij op de goede positie staat en dat aan onze Erik.
  (Ten Hag)
  Maar ADO wordt toch wel verslagen met Huntelaar in de spits vanaf de aftrap.
  (Luister je TH?)

 8. Bert Betondorp

  Zojuist de opstelling gezien met Klaas-Jan en Donny, geloof me onze Erik leest dit forum, goed te weten, nou die drie punten nog…..

Reageren is niet mogelijk.