Jong Ajax geeft FC Twente pak slaag in eigen huis: 2-5

Jong Ajax heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Twente met maar liefst 2-5 gewonnen al had de score ook nog hoger kunnen uitvallen. Voor Carel Eiting stond de avond in het teken van zijn rentree. De middenvelder, hersteld van een enkelblessure, speelde een helft mee bij de ploeg van Michael Reiziger.

Jong Ajax kwam al snel op achterstand in de Grolsch Veste maar het was Sven Botman die daar verandering in bracht met een rake kopbal. Nog voor rust liep Jong Ajax uit naar een 1-3 voorsprong. Sergino Dest scoorde de 1-2 en dat was tevens zijn eerste treffer in het betaalde voetbal. Jurgen Ekkelenkamp zorgde uiteindelijk voor de 1-3 ruststand.

Na de thee scoorde FC Twente de 2-3 maar lang mocht het thuispubliek niet genieten want binnen een minuut stond er 2-5 op het scorebord, Vavlav Cerny scoorde uit een strafschop de 2-4 waarna Ekkelenkamp de thuisploeg in rouw dompelde met de 2-5. Het eindsignaal zorgde uiteindelijk voor blije gezichten bij de Ajacieden. Zij stijgen van plek dertien naar plek elf.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Dest, Schuurs, Botman, Bakker; Gravenberch, Ekkelenkamp (81. Johnsen), Eiting (45. Bijleveld); Cerny (72. Nunnely), Pereira, Lang.

Related posts

35 Comments

  1. Moosie

   fucking Twente we kwamen niet eens binnen mochten niet in het uitvak lang leve acab uit de betuwe

 1. EugAjax

  Heerlijke overwinning voor het tweede. Het is en blijft toch de vals speel club van deze eeuw ! En dan in acht jaar van kampioen naar eerste divisie en dan even gedeklasseerd door ons tweede……..Heerlijk !

  1. Ajax1958

   Eugelien, dat jij dit nou moet zeggen. Komt niet in de buurt wat jij ons voorschotelde. Voor de meeste hier blijf jij de dooie van de eeuw.

   1. dickst14

    Ja haha, hoe heette hij nou eerst? Johan Marco Dennis Frank of zoiets?
    Zombie Dooie Leugenaar Zielepoot zijn namen die beter passen.

   2. EugAjax

    Zlatan, vooropgesteld jouw kritiek en scheldkannonades richting mij en mijn fictie verhaal is zeer terecht. Ik wil wel even dingen in perspectief zetten. Ten eerste jij bent een jaar hier. Dus ik begin met te zeggen EugAjax is mijn originele nick hier vanaf het begin. De eerste jaren heb ik die aangehouden en daaronder heb ik altijd voetbalinhludelijke stukken geplaatst ! Die jaren heb jij niet meegemaakt. Want het laatste jaar ben ik me gaan gedragen naar sommige leden van het forum op een manier die ik niet van mezelf ken.

    Met als allergrootste dieptepunt twee fictie verhalen….

    Nu ben jij hier een jaar en in dat jaar wilde jij met 1 van die leden afspreken op Toekomst om elkaar in elkaar te rammen ! Heb ik dat goed ? Mijn vraag. Als je tegenstander niet had afgezegd tot hoever waren jullie doorgegaan ?

    Tot iemand gewond zou zijn, zwaargewond zou zijn of erger ? Ik keur persoonlijk alle vormen van geweld af, maar ik begreep wel wat je drijfveer was. Maar misschien toch even moment om in de spiegel te kijken ? Jij noemt mij een mental case……ik ben benieuwd hoe je jouw geplande vechtpartij dan noemt ?

    Kijk het is schandalig, morbide etc wat ik gedaan heb, maar alle emoties even daargelaten heb ik ‘alleen’ een bericht geplaatst over mijn eigen nick/persoon zoals je wilt. Duidelijk fout erg fout.

    Daarom ben ik nu weer terug naar mijn eigen echte nick EugAjax. Ik ga nu alleen nog voetbalbijdragen plaatsen. Dan mag jij bepalen of je blijft schelden en tieren naar me op basis van die twee zeer foute fricties.

    Is je goed recht, maar ik denk ik leg iig uit waar de nick EugAjax vandaan komt !

    1. EugAjax

     In eerste alinea moet er nog bij dat je maar eens reacties terug moet lezen van sommige leden hier op die voetbalinhoudelijke bijdragen.

     1. Tikkietakka

      Je zou er trouwens niet meer op terugkomen maar weer een epistel. Weer dat zgn schuldbewuste ?. Oh oh wat ga je door het stof, nou nou. Totaal ongeloofwaardig. Ik vrees dat de “inhoudelijke” epistels dus ook weer terugkomen. Oh shit, ik zou je doodzwijgen. Ik ben echt niet te vertrouwen.

     2. Moosie

      En weer volgt er een tegenaanklacht van Eug nu omdat Zlattie ballen heb om wel gewoon op te komen dagen en dat is ook het verschil Eug en Nietmanen schelden, tieren, beschuldigen, en verwensen van alles en dat alles anoniem
      Zlattie zal ook geen Zlattie heten maar die staat voor zijn woord en juist dat verdiend respect maar Eug kent alleen politiekcorrecte zeikverhalen over respect ,wat het woord echt inhoudt ontgaat hem volledig.

    2. Zlatan4ever

     Eug, je kan nog 500 epistels plaatsen om je er onderuit te “lullen” dat je geen mafkees bent……..
     In dat door jou benoemde ene jaar heb ik toch echt kunnen lezen dat je niet spoort en dat moet je begrijpen(ja,zelfs jij) dat je dan een lading stront over je krijgt en die heb je dik verdiend.
     Mijn credo was en blijft “inpakken en wegwezen” voor jou. Wat AB en matpartijtje bij de Toekomst betreft dat was puur “uitdagen met een ?”. Anders ga ik hem later niet uitnodigen voor een ? happen in zijn geliefde Scheveningen….
     Afsluitend: Maak nog een paar extra afspraken met je psych en verdwijn geruisloos van het toneel, dan zou je toch nog iets goed doen…De mazzel looser ??‍♂️

 2. Wenen 1995

  Dacht na de 1-0: Daar gaan we weer… Maar zeer knap hersteld en 100% terechte overwinning, top!

 3. Yindi02

  Ik denk dat die Kotarski een grote wordt. Hij heeft nu al een bepaalde uitstraling, iets wat hem bijzonder maakt. Kan niet goed uitleggen wat maar alles wijst daar op. We gaan straks Onana niet echt missen, weet ik zeker.

 4. -buitenkantje rechts-

  Heb de wedstrijd even bekeken.. Erg pijnlijk voor Twente dat uitgfloten werd door eigen publiek. Een ijverige Cerny gezien en een scorende Ekkelenkamp. Bekijk de wedstrijden van JA altijd door te kijken naar potentiële Ajax1 spelers.. Kotarski vond ik zwak keepen.. Absoluur gern opvolger van Onana.. Schuurs drukt nog steeds te weinig zijn stempel achterin. Absoluut niet van het niveau de Ligt.. Bij vertrek van hem zullen we moeten kopen. De rechtsback van JA..Dest vond ik verfrissend spelen.. goede techniek en een prima goal. Gravenberch onzichtbaar.. Bakker te statisch. Bijleveld is een leuke speler, maar niet als basisspeler voor Ajax1. Danilo beweegt goed, maar scoort te weinig.
  Niveau Ajax1 en JA ligt mijlenver uit elkaar.. Jammer..Gelukkig heeft Overmars straks een goed gevulde beurs.
  Weet niet wat ik nou van Ekkelenkamp moet vinden. Hij heeft een neusje voor de goal, maar is geen spits. Eerder een 10. Maar Ajax speelt meestal zonder 10.. In de verte lijkt hij wat op Litmanen, maar dan van mindere kwaliteit.
  Zo is het bijna met alle spelers van JA.. Ze kunnen leuk voetballen..helemaal als ze hun avond hebben. Gemeten langs de lat van CL voetbal en kampioenschap eredivisie zijn ze ondermaats. Helaas..

  1. dickst14

   Ja die rechtback vond ik ook goed en Gravenberg komt er ook wel. Cerny komt nog steeds niet op nivo, ben bang dat hij niet meer aan gaat haken.

  2. Bert Betondorp

   Als ik afga op de anlyse van b.r., dan is het een terechte overwinning op Twente.
   Ik heb zelf de wedstrijd niet gezien. JA van dit seizoen is niet dezelfde van vorig jaar. Toch moet JA de basis blijven voor het eerste. Zo’ n overwinning tegen
   Twente is mooi maar nu wel de opgaande lijn vasthouden

  3. FrankiC

   Ik heb 2 weken geleden een hele wedsrtijd ‘uitgezeten’ tegen JU. Wat mij opviel is dat er nu 3 dezelfde spelers in stonden (interlandweekend)! Twente is dus de top van de 1e div. Die ‘top’ is om te janken. Van de samenvatting is de aanname van Ekkelenkamp blijven hangen bij zijn doelpunt… weergaloos.
   Raar datKotarski het liet afweten. Ik vond hem al diverse keren wél de opvolger van Onana!
   Ben erg gecharmeerd van Danilo…

  4. Prinsengracht

   Ekkelenkamp doet me soms aan Eriksen denken. Maar hij is minder goed op deze leeftijd.

Comments are closed.