Ziyech en Onana genomineerd voor Afrikaans Speler van het Jaar

Hakim Ziyech en Andre Onana zijn door de Afrikaanse bond genomineerd voor de prijs van Afrikaans speler van het jaar. Op dinsdag 8 januari krijgen de Ajacieden bij de prijsuitreiking in Dakar te horen of één van hen de opvolger van Mohamed Salah is geworden of niet. Ziyech heeft onder meer concurrentie van Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) en Sadio Mané en Naby Keïta (Liverpool), terwijl Onana moet zien af te rekenen met Achraf Hakimi (Borussia Dortmund), Wilfred Ndidi (Leicester City) en Franck Kessié (AC Milan). Voor de Ajacieden zou het winnen van de prijs een primeur zijn want nog nooit won een speler in Nederlandse dienst de prijs van Afrikaans speler van het jaar.

Bron: VI

Related posts

74 Comments

 1. Charka53

  Logisch toch dat ze er bij zitten Ajax speelt weer CL en daar door vallen ze op en zijn actief voor hun land .

 2. Moosie

  op een enkeling na is er overal veel waardering voor de kwaliteiten van Zyech.
  Het zou voor Ajax en het Nederlands voetbal geweldig zijn als we van de Ligt de Jong en Zyech 1 zouden kunnen behouden.
  Dat zou een doelstelling moeten zijn.
  Te denken dat Schuurs wel even de Ligt vervangt is op zijn zachts gezegd opmerkelijk.
  En ik ben heel benieuwd hoe ze denken Zyech en de Jong beide te vervangen want ook daar loopt in de jeugd ook geen vervanging voor en als je kijkt wat hun impact is op ons spel hebben we dus nog heel wat puzzelstukjes in te vullen

  1. dickst14

   Ja blijft jammer dat v Basten zijn ego in de weg zat anders had Ziyech voor Nederland gespeeld.
   Even 2 keer scoren tegen Bayern op 12 december en hij pakt die prijs. En hij is gelijk 30 miljoen meer waard.

  2. Ajax1958

   Heb m’n twijfels over Schuurs, moet zo langzamerhand aan de deur kloppen. Zo niet, afscheid nemen en doorselecteren. Mocht er geen goeie vervanger lopen, dan kopen, moet wel een versterking zijn.

    1. Litmanen

     Schuurs was en is geen gokje. Ik schat hem van het niveau De Ligt, aanvallend zelfs beter.
     Bracht in zijn eentje Fortuna naar de eredivisie. Op zijn zestiende al aanvoerder daar.
     Voor Ziyech en Frenkie is geen vervanging in huis, voor Mathijs wel.

     1. De Nees

      Jonge, wacht nou met Schuurs promoten. Al dat voorgaande maakt hem nog niet klaar voor wat gevraagd wordt in het eerste, gewoon in het diepe gooien en zien waar het schip strand is al teveel gebeurt afgelopen jaren. Schuurs moet zich nog paar jaar bewijzen in JA en zelfs daarna aan de hand van een ervaren kracht naast zich gebracht worden. Dat de Ligt het kon is voorlopig eenmalig, zijn blauwdruk kan je niet op iedereen toepassen.

     2. Indojood

      Ga je er nog serieus op in ook. Nietmanen’s favorieten zijn allemaal mislukt bij Ajax.

     3. Litmanen

      De Nees, toen De Ligt gebracht werd riep ook iedereen dat dat niet kon. Te jong, te veel fouten, geen ervaring. Maar als PerSchuurs nu in het eerste wordt gebracht heeft die jongen al veel meer bagagedan toen De Ligt in het eerste kwam.
      Vertrouwen geven, dan heb je de helft al gewonnen.
      Vergis je niet, niet alleen Ajax wilde Schuurs hebben.
      Wat ik alleen niet slim vind is dat ze hem beter nog een half jaar in het eerste van Fortuna hadden moeten stallen. Dan had hij nu ook al onder druk in de eredivisie ervaring opgedaan. Ik heb begrepen dat de familie Schuurs dat zelf niet zag zitten.

     4. dickst14

      Hoe kom je er nu weer bij dat iedereen zei dat de Ligt het ook niet kon op die leeftijd. Meestal is die “iedereen” alleen Jij. Alles maar dan ook alles altijd verdraaien.
      Waarschijnlijk je favoriete nummer van Hazes weer met de kerst: ik zit hier in me eentje kerst te vieren.
      Je kunt Eug met zijn poppen uitnodigen. Kost niet veel, dooien en poppen eten niet.
      Dus de kalkoen is helemaal voor jou. En ben je ook niet alleen.

     5. Tikkietakka

      Als Schuurs zo goed zou zijn was hij al vaker ingezet. Nu mag het af en toe in d3 beker. Voorlopig kan hij het nog niet aan. Fortuna is echt iets heel anders voor het geval dit nog niet duidelijk was.

     6. Litmanen

      Wat fijn dat jullie het weer eens zijn. Jullie doen denken aan een motorbende. Als je het niet eens bent wordt je het clubje uitgeslagen.
      Volhouden hoor! Komt heel volwassen over….

     7. dickst14

      Wat loop je weer dom te lullen Litmanen. Heel de Europese top wil de Ligt en Schuurs zit nog niet eens tegen de basis aan bij Ajax. En je hebt gelijk hoor, Schuurs heeft in zijn eentje Fortuna naar de eredivisie geschoten. Daarom staan ze nu zonder punten stijf onderaan zeker.

     8. Litmanen

      Dikkiedik, zoals ik alle wedstrijden volg van Ajax, volg ik ook al jaren de eerste Divisie. Niet alleen zie je dan welke Ajacieden er aan komen en degenen die het niet gaan redden, maar je ziet dan ook de talenten van de andere eerste Divisieclubs. In het laatste jaar was Schuurs met afstand de meest indrukwekkende speler van die Divisie. Ook gezien zijn leeftijd. En gezien het elftal waarin hij speelde ook veel indrukwekkender dan welke speler van Jong dan ook.
      Die hebben namelijk altijd tien supertalenten om zich heen staan.

      Maar ja, volgens mij weet jij niet eens waar De Toekomst ligt, dus wie lult hier dom……

     9. Moosie

      Goh nou zijn we weer een motorbende wat goed gevonden van je.
      Daar komt dan bij velen juist wel het talent van de Ligt zagen maar dat we zeiden dat Blind hem niet zo had moeten laten debuteren in Oranje.
      Verder kun je van Schuurs zeggen dat hij zeker talentvol is maar nog lang niet zo goed als de Ligt
      Maar Nietmanen heeft ook echt geen kijk op talent het is een hoop bla bla en dat wordt dan ondersteund met opmerkingen dat hij al het voetbal kijkt op zoek naar talent.
      Je kunt een aap ook 10 jaar voetbal laten kijken op ziek naar talenten en dan wijst die aap er waarschijnlijk meer aan dan Nietmanen.
      Schelden en denigrerend doen lukt hem aardig vaak niet echt origineel maar een A for the affort

     10. dickst14

      Zoals altijd draai je er omheen. Schuurs is verdedigend net zo goed als De Ligt, maar aanvallend beter volgens jou. Waarom willen Barca Madrid Bayern City enz dan de Ligt hebben i.p.v Schuurs?Schuurs is inderdaad een talent, maar moet nog veel leren en is op dit moment mijlen ver weg van het nivo van de Ligt.
      Veltman, van Rhijn en Sinkgraven zijn ook wereldverdedigers volgens jou.
      Je hebt er echt verstand van.
      Is beter dat je lekker gaat bashen zoals je zelf zegt, want met inhoudelijk over voetbal praten
      zet je jezelf constant voor lul.

     11. Litmanen

      Toen De Ligt in het eerste kwam had jij nog nooit van hem gehoord. In zijn eerste seizoen mocht hij regelmatig fouten maken en wilde zelfs Excelsior hem nog niet hebben.
      Nu gaat hij straks weg voor minimaal 60 miljoen.
      Maar jij weet nu al dat Schuurs niet precies dezelfde weg kan gaan? Ajax kocht hem als opvolger van Mathijs. En dat gaat hij ook doen, of jij dat nou leuk vind of niet, sukkeltje.
      Dikkiedik, je moet toch eens de wedstrijden van Jong gaan volgen. Dan ga je het heel misschien snappen.

     12. De Nees

      Als Ajax vanaf nu dit niveau wil aanhouden dan kan je niet meer het spelersbeleid toepassen als afgelopen jaren. Talenten moeten doorstromen maar het moet verdorie niet weer een numbers game worden: zoveel mogelijk en kijken wie zich staande kan houden, dat sprookje kennen we nu wel. Alleen echt goeie halen het eerste die je daarna inpast in een elftal die hun leerproces kan opvangen zodat je niet weer afzakt naar een bedenkelijk niveau.

     13. Moosie

      zolang je de echte toptalenten maar op juiste moment speeltijd geeft is dat toch altijd de juiste keuze geweest.
      Maar ze hebben bewust gekozen voor verkoop van talenten zoals Ericsson.
      maar misschien door het vele geld wat nu binnenkomt is het eindelijk mogelijk steeds het grootste gedeelte van het eerste te behouden.
      Nu lijkt her er op dat we een grote leegloop krijgen en veel oudere spelers die toch blessureleed krijgen.

 3. EugAjax

  Mooie eer voor de mannen. Geeft maar weer aan dat er voldoende kwaliteit in Ajax zit om dit jaar echt eens het mooie voetbal met een belangrijke prijs te belonen ! Ik vind Ziyech stuk beter als vorig jaar, zeker in combinatie kwartet Ziyech, Neres, Tadic en Huntelaar. Dat zou ten koste gaan van Donny vrees ik.

  Donny heb je voornamelijk nodig in top wedstrijden, dus de rest zou ik met het kwartet spelen. Puur genieten dan
  Onana goede keeper, herft nog wel zijn foutjes maar hij is jong. Zeer talentvol en kan een van de betere keepers ter wereld worden !

   1. Moosie

    Ploppie eugenaar snapt geen klote van voetbal hij komt gewoon een paar open deuren intrappen en misschien nog wat sarren en dan weer huilie huilie doen.
    Donny heb je alleen in topwedstrijden nodig zegt de gek

    1. Litmanen

     Moosie, wel eens van Christian Eriksen gehoord? Als je de namen van de grootste Ajaxspelers niet kunt spellen, ga die dan eerst uit je hoofd leren voordat je een ander afzeikt.
     Je kan beter open deuren intrappen dan er met je benevelde hoofd steeds tegen aan lopen.
     Die hersentjes van jou zijn al zo aangetast, pas nou toch op!

     1. Moosie

      geweldig sukkeltje ben je toch ik blijf lachen met jou net als de rest van het forum en je vriendje is ook alweer weg nou jij nog maar misschien val je binnenkort gewoon spontaan dood neer van mij mag je.

 4. AFCA my World

  We hebben prima Afrikaanse spelers dat is zeker, maar ze zijn net niet de top, dus winnen doen ze niet ! ⚽️

 5. Finidi

  Onana altijd goeie keeper gevonden met zen foutjes hier en daar maar dat hebben ze allemaal wel es, ziyech wereld van verschil met vorig seizoen, vorig jaar had hij van mij weggemogen wat een verkeerde uitstraling toen. Nu geweldig goed bezig ook qua uitstraling naar het publiek toe vind ok dus wat mij betreft dikke duim voor allebei maar wie ben ik?

 6. Wenen 1995

  Ben bang dat Sadio Mane van Liverpool er met de prijs van doorgaat. Gun het Ziyech uiteraard.

 7. Kapstein

  We hebben op het moment weer een extreem getalenteerd team staan. Net als in 1995 en net als in 1971-74. Als we dit een paar jaar vast kunnen houden dan komen de cuppies weer vanzelf.
  En toen ging die klotewekker weer af.

 8. -buitenkantje rechts-

  Vermoed dat Aubemayang deze prijs gaat pakken..
  Ziyech heeft wat dat betreft het nadeel dat hij alleen nog Eredivisie ervaring heeft.
  Onana verrast me eerlijk gezegd.

  1. Tikkietakka

   Hoe slecht moeten die anderen wel niet zijn die niet genomineerd zijn. Ziyech, de koning van de 2e ring ballen. Ziyech loopt zich negen van de 10x dood. Ziyech kan het niet brengen tegen sterkere tegenstanders. Ongelooflijk dat zo’n nominatie comité zo blind kan zijn.

   1. Litmanen

    Zie jij die schoten van afstand en die vrije trappen er wel invliegen? Je hebt geen Fox dus alleen de thuiswedstrijden? Nou, ik ben benieuwd. Welke vrije trap schoot hij er zonder hulp van de tegenstander in dit seizoen? En hoeveel waren er op minstens vijf meter over of naast of allebei?
    Koop eens een tv zonder sprietje als antenne.

 9. De Nees

  OT: en weer zit het die tyfus pisvlekken mee. Na wegvallen de Ligt toen speelt wsl ook hun beste speler van Persie niet mee zondag.

   1. De Nees

    Kan je nagaan hoe minder de rest is, v Persie is nog 3 levels beter dan zijn makkers.

 10. Litmanen

  AB, de mensen worden pas echt moe van jou met al je nicks. Zogenaamd iedereen aanvallen omdat jij tegen anonimiteit bent maar wel elke week met een andere naam hier verschijnen.
  Voor jou jammer dat je stomme geleuter zo herkenbaar is.

  En samen met je vriendjes maar mensen afzeiken hier. Maar wel anoniem natuurlijk.
  58, dikkiedick, indioot, mongmoos en jij, samen drie hersencellen.
  Hoewel….

  1. De Nees

   AB moet zijn excuses nog aanbieden omdat hij ons voor domoren aanzag. We wachten af AB anders wacht jouw de roe van blacka piet. ?

   1. Tikkietakka

    Je zit toxh niet te wachten op niet gemeende excuses. Ik heb daar in ieder geval een bloedhekel aan maar zeg het maar.

    1. De Nees

     Nicks veranderen, ach ja net een kleuter die bezig is om zijn fantasie te ontwikkelen. Nee AB gaat om dat je hier steevast hebt zitten liegen tegen iedereen, zelfs de redactie heeft jouw ontmaskert. En toch bleef je de meest genante uitvluchten zoeken, excuses is wel op z’n plaats. Je stond toch ook altijd klaar om te bashen en te zuigen? Schoolvoorbeeld van een hypocriet of niet?

  2. Tikkietakka

   Ik heb niemand aangevallen met mijn bijdrage Litmanen. Ik verwoord hooguit jouw mening over Ziyech. Het zijn je eigen teksten die ik gebruik dus wie heeft nu een probleem met hersencellen? Oh ja, nogmaals ….. ik heb hier geen vrienden, ik ken ze nl. niet. Verder ben jij je aanvallende persoon is tienvoud hier.

   1. Litmanen

    AB, jij ging met je vriendjes toch steeds haringen eten? Bovendien, niet de heilige uithangen, jij bent de grootste schoft die hier ooit verschenen is.
    En het eeuwige zuigen, sarren en bashen houdt jou in leven, hoewel het wat mij betreft tijd wordt voor een euthenasietje. Denk er eens heel kort over na. Lang zal te moelijk worden.

    1. Indojood

     Weer zit je ernaast domme lul. AB heeft geen vrienden, net zoals jij, ja eentje maar die is dood.

     Als je alle reacties op een hoop gooit en je blijft het herhalen dan ga je vanzelf in je eigen leugens geloven, net zoals die dooie.

     1. EugAjax

      Indojood ik heb daar trouwens een liedje over op refrein van ADO en die dildo keeper……

      En Moosie heeft een vriend heeft een vriend heeft een vriend
      En Moosie heeft een vriend, o jongens jongens wie is dat?
      Een eikel een eikel een eikel met een boot
      Die heeft het die heeft he5 die heeft het nu verkloot

      Dus Moosie HAD een vriend had een vriend had een vriend
      Dus Moosie had een vriend o jongens jongens het is me wat
      Hey Moosie hey Moosie heb je nu nog gegriend
      Hey Moosie hety Moosie je krijgt wat je verdient (utleg een dolksteekie in rug?)

      En Moosie had een vriend had een vriend had een vriend
      En Moosie had een vriend o jongens jongenx wat een grap
      En Moosie en Moosie hij gaf ook zijn mail
      Wist Moosie wist moosie wist moosie nu maar zoveel

      Want Moosie had een vriend had een vriend had een vriend
      En Moosie had een vriend o jongens jongens wat een klap.
      En Indo en Indo ga jij hem nu nog troosten
      Hey mannen hey mannen ik zal op jullie proosten

      MAZZEL !

     2. Moosie

      wat een mongool ben jij zeg.
      ten eerste noem je zo iemand een kennis.
      Ten tweede heb ik liever dat iemand liegt over een naam of een reis dan dat iemand zijn eigen dood in scène zet omdat hij wraak wil nemen op internet.
      En dan weer terug komt met de account waarvan hij beweerde dat hij daar niet meer inkwam.
      En dan ga je zo’n dom liedje verzinnen ?
      Want je wilde even wraak nemen terwijl je in alle nederigheid eerst zieltjes aan het winnen was met uitspraken dat je misschien terugkwam maar dan alleen om inhoudelijk op Ajax te reageren.
      Dat AB het nodig vond om mij zo te behandelen is mij onbekend en eerlijk gezegd als mensen niet straight tegen mij kunnen zijn is het ook een goed idee om niet in persoon ook dit soort spelletjes te spelen.
      Verder Eugenaar je komt hier om aandacht vragen en wil zo graag aardig gevonden worden en doen net als Nietmanen alsof jullie verstand van voetbal hebben maar het grootste gedeelte van de App kotst jullie uit.
      En anders lachen ze jullie uit maar niemand neemt jullie nog serieus en dat is genoegdoening genoeg voor mij.
      Dus go fuck yourself with a puppet muppet

     3. Tikkietakka

      Beste Eug, speciaal voor jou. Ja, ik heb een boot, ja ik ben gaan varen. Helaas slechts tot Bergen in Noorwegen. Verder, ja ik heb een zoon en ja die heeft hier veel plezier gehad en ja ik ben nu zelf weer terug. Tevreden …… lul dat je bent. Even terug naar de good old days ……… flikker in een een giertank.

    2. Tikkietakka

     Litmanen, vertel eens waar ik de afgelopen drie maanden de bocht ben uitgevlogen? Jij doet het dagelijks in ieder geval. Nu wens jij mij voor de derde keer dood. 1) tweede ring (meerdere malen) 2) 6 plankjes 3) euthenadie. Daarnaast geef jij buschauffeurs de tip gas te geven als supporters boor de bus staan. Wie is er nu gestoord.

     1. Litmanen

      Ik wens jou niet dood AB, echt niet. Ik zweer het op al mijn kinderen, wettig en onwettig.
      Flikker toch op idioot, kruip in je opblaasboot en verzuip.
      Trouwens, weer een vader die een heel zielig kind heeft. Jezus je vader zal AB zijn!

   1. Litmanen

    Als je het woord kanker wilt gebruiken Indioot, mijn zegen heb je. Maar het schijnt verder nogal gevoelig te liggen bij Moosie, net als het woord mongool.
    Geen idee waarom eigenlijk, maar jullie zijn vrienden, vraag het eens?
    Dombo, tjonge tjonge wat ben jij dom.

    1. Indojood

     Kankeren is volgens de Van Dale “voortdurend mopperen”. Heeft niets met de ziekte te maken of deze aan iemand toe te wensen.

     Tjonge tjonge wat ben jij dom.

     1. Litmanen

      Ik ben jou gekanker ook een beetje zat, neem nog een snuiffie. Maakt voor je herseninhoud geen verschil meer, ouwe junk.
      Iedereen hier zowat laten afknallen die het woord kanker gebruikt, tot zijn vriendje uit de bocht schiet. Hypocrietje.

     2. Moosie

      jij domme klootzak
      ik heb een probleem als iemand voor kanker dit en kanker dat wordt uitgemaakt.
      Ik heb een probleem met het feit dat jij en je vriendje Sseiss grappen maken over kanker.
      Ik heb een probleem met het feit dat je überhaupt het woord steeds weer wil introduceren als discussiepunt.
      Maar Indo heeft grammaticaal gelijk wat betreft zijn definitie en jij slaat de plank weer eens totaal mis en weer met drugsgelul komen zielepietje.
      Heb je al door dat bijna iedereen je uitlacht en uitkotst leuk hè ruzie zoeken op internet.?

 11. Zlatan4ever

  Voor al die badgasten die hun nickname steeds wijzigen en zielige secu domme verhalen staan af te steken…..GET A LIFE !
  Wat een gezeik zeg, de 1 gaat dood , de ander vaart de wereld over….enz. “Mentalcases” !!!

  1. Tikkietakka

   En dan te bedenken dat ik ook echt gestart was met de reis. Enne, volgende nieuwe nick laat niet lang op zich wachten. Ieder zijn pleziertje. Een ander spaart ? ?

Comments are closed.