Vermoedelijke opstelling Ajax tegen AEK: ‘Basisplaatsen voor Van de Beek, Neres en Wöber’

Ajax kan vanavond na 13 jaar weer doorstomen naar de achtste finales van de Champions League. Bij een overwinning is het team van Ten Hag zeker van de volgende ronde. Bij een gelijkspel of nederlaag moet het de uitslag afwachten van het duel tussen Bayern München en Benfica in Beieren. Als Ajax niet wint en Benfica wel, dan valt op 12 december de beslissing als Bayern op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA. Ajax mist vanavond Hakim Ziyech (geblesseerd) en Nico Tagliafico (geschorst). De verwachting is dat Daley Blind naar de linksback positie verhuisd waardoor Max Wober de plek in het centrum naar De Ligt in zal gaan vullen. Ziyech wordt naar verwachting op de rechterflank vervangen door David Neres. Van de Beek vormt samen met Lasse Schöne en Frenkie de Jong het middenveld.

Van de Beek viel zaterdagavond geblesseerd uit maar lijkt nu toch fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen tegen AEK Athene. Dusan Tadic begon tegen Benfica nog in de punt van de aanval, maar dinsdagavond kiest Ten Hag waarschijnlijk voor Kasper Dolberg in de spits, terwijl Tadic als linksbuiten begint. AEK Athene-Ajax begint vanavond al om 19:00uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax : Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Blind; Schöne, De Jong, Van de Beek; Neres, Dolberg, Tadic

Vermoedelijke opstelling AEK Athene: Barkas; Bakakis, Chygrynskiy, Oikonomou, Hult; Galanopoulos, Livaja, Alef; Mantalos, Ponce, Boye

Related posts

15 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Weinig verrassend.. Een logische opstelling gezien de absentie van Ziyech en Fico.
  Vind het toch knap hoe Wöber (niet Wober redactie) steeds klaar staat als we hem nodig hebben. Haalt bijna altijd een goed niveau. Lijkt me een rustige jongen die wel eens wordt onderschat. Hij zou denk ik met de Ligt een prima centraal duo vormen.
  Dan hoef je Blind en de Jong daar niet meer mee belasten.

  Daarnaast zou ik met Huntelaar starten ipv Dolberg. Dolberg laten invallen na 60 min. Ook al is Klaas Jan niet meer zo scherp, hij zorgt voor meer dreiging en is enorm gedreven. Dat straalt hij ook uit naar zijn teamgenoten.

  1. BobbyHaarms

   Helemaal mee eens BR, ik zou ook starten met KJH. En Wöber vind ik ook een goede keus. Rustige jongen waar je op kunt vertrouwen zodra hij er moet staan. Ik gok op 0-2 vanavond.

  2. FrankiC

   Ik verheug me op een snelle Neres, ik vrees voor de erg matige bank en ik hoop op een voldoende voor Dolberg na lange tijd. Zou liever met Blind op het middenveld spelen, maar snap de keuze volledig want we hebben verder (nog) niets achter de hand en dat is triest maar waar.

 2. a.p.

  ik ben het b.r. eens. dat zou ook mijn opstelling zijn. maar een goed resultaat 1-1 teken ik voor maar winst is natuurlijk VEEL mooier.

 3. JohnDoe77

  Prima opstelling. Hopelijk kan Neres Ziyech goed vervangen. De jeugd heeft een mooi voorbeeld gegeven voor onze oudjes! 🙂

 4. a.p.

  sorry B B was een antwoord op eerdere reactie van je … . het is allemaal goed afgelopen. Allemaal blij!!

Comments are closed.