Selectie voor duel met AEK: Ziyech reist niet mee naar Athene

Er was afgelopen week nog een sprankje hoop dat Hakim Ziyech de wedstrijd tegen AEK zou halen maar dat is niet het geval. Ziyech die met knieklachten terugkeerde van zijn interlandperiode met Marokko blijft definitief achter in Amsterdam. Ook de geschorste Nicolás Tagliafico stapt niet op het vliegtuig naar Athene. AEK – Ajax is de vijfde groepswedstrijd van Ajax in de Champions League. Het duel begint om 18:55 uur. Bij winst zijn de Ajacieden zeker van een plek in de volgende ronde.

Selectie
Andre Onana
Kostas Lamprou
Dominik Kotarski
Rasmus Kristensen
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Noussair Mazraoui
Daley Blind
Perr Schuurs
Donny van de Beek
Dusan Tadic
Zakaria Labyad
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Kasper Dolberg
Vaclav Cerny
Dani de Wit
Mitchel Bakker

Bron: Ajax.nl

Related posts

49 Comments

        1. HURBIE

          TADIC mag wel meer zich als spelmaker opstellen
          Heeft hij tegen NAC VEEL te weinig gedaan
          Door het gemis van Ziyech speelt hij ook minder

        2. Zlatan4ever

          Neres is dan ook een totaal andere speler dan Ziyech. Dus logisch dat hij niet het zelde brengt….. maar hij speelde best goed

  1. FrankiC

    Off topic: Vanaf deze winter geldt dat alle clubs die overwinteren in Europa, 3 nieuwe spelers mogen inschrijven voor het tweede deel van ‘t seizoen. Dat kan de winterse transferperiode flink veranderen. De kans is groter dat er aan onze spelers getrokken wordt maar ook dat Ajax geplande transfers naar voren haalt. Niet alle posities zijn evengoed of dubbel bezet en is het wellicht zaak om bijv. al Magallan en/of Doan en/of Pavon vast te leggen.

    1. Jimmy1971

      Als we Doan willen halen dan zou ik niet te lang wachten, want zijn prijs gaat met de dag omhoog..

      1. Mr Ajax

        Bedankt voor de update Frank, klinkt weer als zi’n klote uefa regel waar de rijke clubs van smullen, want dan kunnen ze nog een oaar versterkingen halen en de minder bedeelde clubs leegkopen dus zwakker maken, dus hoop van harte dat jij het mis hebt!

          1. Finidi

            Laten we dat nog maar ff uitstellen, die zijn nog ff een maatje te groot voor ons ben ik bang?

  2. a.p.

    jammer dat Ziyech geblesseerd is, maar we mogen niet alles op 1 speler zetten hoe goed hij is. We Moeten minimaal gelijkspelen maar winst zou helemaal prachtig zijn

  3. a.p.

    FrankiC dat is wat. Ja Real Madrid, Barcelona, Bayern zijn totaal niet in vorm……..zou dat de reden zijn?

  4. Bakkie

    Onana
    Maz, De Ligt, Wober, Blind
    Frenkie
    Schone, vdBeek
    Tadic
    Dolberg, Neres

    Ruit op het middenveld

    1. FrankiC

      Nu er 2 wegvallen (Tagliafico en Ziyech) zie je hoe verschrikkelijk smal de selectie is. Ze kunnen Huntelaar nog inbrengen (zou eigenlijk moeten starten ipv Dolberg) en dan houdt het he-le-maal op voor het CL niveau!!!
      (Later sluiten wellicht Sinkie en Bandé aan, waarvan het de vraag is of ze het niveau kunnen aantikken!)

        1. FrankiC

          Jouw vrees deel ik. Heb weinig verwachtingen van Bandé, maar hoop dat ik het mis heb.
          Ook aankopen als Labyad, vergelijkbaar met Siem de Jong destijds, gaan het niet redden.

      1. dickst14

        Wöber hebben we en nog wel een paar. Ziyech valt niet te vervangen,maar dat lijkt mij logisch.

      2. Bert Betondorp

        Helemaal eens ten Hag start wel met Huntelaar, of ben je hem al vergeten en focus je op Dolberg?

  5. -buitenkantje rechts-

    Ziyech gaan we zeker missen.. In de competitie al 9 goals en 4 assists.. Maar wat ik belangrijker vind is zijn verrassing in het spel. Met Hakim weet je nooit wat er gaat gebeuren.. Een splijtende pass..schot op goal..panna bij de tegenstander.. Het moet vreselijk zijn als tegenstander om tegen hem te spelen. Bovendien kan je als medespeler altijd de bal bij hem kwijt in de zekerheid dat er iets goeds mee gebeurt.
    Een scherpe Ziyech is wapen voor Ajax. Nu is het aan andere jongens om op te staan. Verwacht nu meer van Frenkie… Donny en Schöne. Hoop dat Huntelaar in de spits begint.

  6. Ajax 1

    Dan maar een lelijk gelijk spel dit keer. Bayern wint lekker v benfica en dan zijn we door; daar ga ik hoe dan ook vanuit.

    1. Momo71

      Ajax 1 Bayern is op dit moment niet echt top ik moet het nog zien of ze van Benfica winnen.Afg weekend 3-1 voorsprong in laatste 20 min van weds weggeven tegen de nr 17

      1. dickst14

        En jij bent een Amsterdammer. Ik zeg we verliezen daar niet. Dus zijn geplaatst en winnen thuis van Bayern.

  7. BobbyHaarms

    Wat eigenlijk opmerkelijk is, is dat deze spelers in Amsterdam achterblijven, terwijl het voor het groepsproces zeer goed zou zijn als deze basisspelers er op zijn minst bijzijn in Griekenland.

    Nogal een rare gewaarwording dat deze 2 spelers waarmee je lief en leed deelt straks in hun uppie voor de tv blij zijn of treuren zonder hun medespelers dan te kunnen steunen ?

    1. Bakkie

      Zit wat in Bobby, zo had ik het nog nooit bekeken. Maar we weten niet wat daar de afspraken over zijn. Misschien mogen ze wel mee, maar mogen ze zelf kiezen.

      1. BobbyHaarms

        Dat zou ik nog veel erger vinden Bakkie. Je wint samen en je verliest samen als medespelers/vrienden/collega’s, toch? Ziyech en Nico zijn 2 zeer belangrijke basisspelers, die horen er bij zo’n belangrijke wedstrijd waarin je je nota bene kan plaatsen ten aller tijden bij te zijn. TH slaat in deze de plank dan echt behoorlijk mis.

        1. Ajax 1

          Ik denk dat ze aan herstel moeten werken, fysio, fitness enz. Denk dat alles daarop gericht is.

          1. BobbyHaarms

            In dat opzicht zou ik het nog enigzins kunnen begrijpen Ajax 1. Maar er staat plaatsing op het spel, zoiets heb je als groep bereikt en zou je ook als groep samen moeten vieren. Nico is overigens niet geblesseerd en zou er dus m.i. sowieso bij moeten zijn.

  8. Iamsterdam2015

    Moet gewonnen worden!!!!! Zonder Ziyech moet deze klus ook geklaard kunnen worden amders ben he wel heel afhankelijk van 1 iemand en dat is slecht.

  9. Dagrump

    Balen kerel. Jammer!! Had je graag zien spelen! Beterschap!! Je komt er sterker uit!! Beter goed herstellen dan je nog langer missen!!

  10. Dagrump

    We gebruiken de vleugels te weinig!! Stiekem missen we een paar echte buitenspelers zodat ze de spitsen Dolberg/huntelaar kunnen bedienen qua kop kanssen!!

  11. afcadeluxe

    kom op wij zijn ajax en moeten daar ook zonder hakim kunnen winnen,grieken zijn al uitgeschakeld,minder gemotiveerd evtl.en nu mag b.v.tadic zich laten gelden als dirigent ik gok op 0-2

Comments are closed.