Ajax zonder te sprankelen simpel langs NAC: 0-3

Ajax heeft de draad in de Eredivisie na de interlandbreak weer opgepakt. Zonder te sprankelen werd in Breda met 3-0 van NAC gewonnen. Bekijk hier ons fotoverslag van dit duel.

Trainer Erik ten Hag kon in het Rat Verlegh Stadion niet beschikken over Hakim Ziyech en had daardoor weer plaats in zijn basiself voor David Neres. Waar Ajax vorig seizoen flink huis hield in Breda en met liefst 8-0 won, daar kreeg de formatie van Ten Hag in deze editie geen vrij baan richting het vijandelijke doel. NAC-trainer Mitchell van der Gaag had liefst vijf verdedigers opgesteld en liet daarmee duidelijk blijken vooral tegen te willen houden. Daar slaagden de Brabanders lange tijd goed in. Ajax kwam amper tot uitgespeelde kansen en had uiteindelijk zelfs een eigen doelpunt nodig om op voorsprong te komen. Matthijs de Ligt dook bij de corner dusdanig op dat Van Leer het zicht op de bal kwijt was. De door Ajax verhuurde keeper tastte mis, waarna linksback Jethro Mashart de bal in eigen doel werkte: -01.

Donny van de Beek keerde na rust niet terug op het veld bij Ajax. De middenvelder bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Zakaria Labyad, die tien minuten na rust op prachtige wijze de 0-2 binnen schoot. Frenkie de Jong vond met een crosspass Neres, die de bal klaar legde voor Labyad. Met een schitterende volley klopte de invaller doelman Van Leer in de verre hoek. Het slotwoord van de wedstrijd was voor Huntelaar, die een scherpe voorzet van Nicolas Tagliafico als een echte spits binnen liep.

NAC Breda-Ajax 0-3 (0-1)
40. Jethro Mashart 0-1 eigen doelpunt
54. Zakaria Labyad 0-2
90+3. Klaas-Jan Huntelaar 0-3