Ajax verlengt contract Schöne tot medio 2020

Lasse Schöne speelt ook volgend seizoen voor Ajax. Het contract van de 32-jarige Deens international dat deze zomer afloopt is met een jaar verlengd. Dat heeft de middenvelder vrijdag zelf bekendgemaakt in gesprek met Ajax TV. Ajax had de optie om het contract van Schöne met een jaar te verlengen. “Ik ben blij dat die optie gelicht is”, aldus Schöne.

Schöne is een van de meest ervaren spelers in de jonge selectie van Ajax. “Dat bevalt mij erg goed”, reageert hij. “Dat is makkelijk om nu te zeggen, omdat we goed presteren. Maar het is een hele leuke groep, die hongerig is naar prijzen. Je merkt dit aan alles. Volgens mij is dat ook te zien. We willen wat bereiken en dat is heel mooi om mee te maken”, reageert Schöne.
Schöne maakte in de zomer van 2012 transfervrij de overstap van NEC naar Ajax. In de loop der jaren groeide hij uit tot een belangrijke kracht in het elftal van de Amsterdammers. Ook dit seizoen mag de 43-voudig international zich weer basisspeler noemen. In de Eredivisie begon hij dit seizoen tien keer vanaf het eerste fluitsignaal en in de Champions League kwam hij evenvaak in actie.

Related posts

52 Comments

  1. Ajax 84

    Goede zaak, al moet ik eerlijk zeggen dat zn handelingssnelheid wel minder word . Echter kunnen we hem er prima bij hebben in de NL competitie, en is zn vrije trap nog altijd een sterk wapen ! ❌❌❌

      1. Emilio4Ajax

        Wie verlengt er nu zo’n kontrakt…voorstel spelregelverandering: doorwisselen mag zoals in het ijshockey…Dan is er ook plaats voor zijn Schöne vrije trappen…?

  2. Tikkietakka

    Ik heb begrepen dat zijn vrije trappen best meevallen. Drie afgelopen seizoen en eentje dit seizoen. Zo bijzonder is het dus niet.

      1. Litmanen

        Schone scoort niet alleen uit vrije trappen, maar als hij een vrij trap neemt, dan valt de bal in 90% van alle gevallen binnen de palen.
        En daarmee is hij de enige bij Ajax die dat kan.
        Verder is hij een echte Ajacied geworden die nog altijd trots is dat hij het shirt mag dragen. Zal nooit zeuren over rugnumners of dat hij een keer op de bank zit.
        Wat mij betreft: altijd in de basis.

          1. dickst14

            Ziyech natuurlijk. Ik ben het echt zat dat misselijk makende commentaar van die randdebiel.

        1. Tikkietakka

          Sinds wanneer win je een wedstrijd met een bal tussen de palen zonder dat hij over de lijn is gegaan? Het gaat er toch om dat de bal er in gaat? Verder een vreemd argument om erbij te halen, het rugnummer. Ook vreemde ideeen over hoe je een basisplaats kan verdienen. Kortom, ik heb geen argument gelezen op basis waarvan hij in de basis, laat staan altijd, zou moeten staan.

          1. Ajax 1

            Erbij houden, zal niet altijd meer basis zijn, maar zal altijd goed genoeg zijn als hij speelt. Na volgend seizoen als trainer?

          2. Litmanen

            Vreemd he AB, maar jouw vriend raakt meestal de tweede ring. Als vdBeek scherp was geweest bij de laatste vrije trap tegen Benfica, dan was er wel gescoord uit een vrije trap van Lasse.
            Een argument om hem opnte stellen? Misschien omdat Schone meestal wel de bal bij de goede kleur inlevert?
            Omdat Schone altijd in dienst van het elftal speelt? Ook als we met 2-0 voor staan?
            Handig hoor, zo’n speler…..
            Maar ach, als je niks presteert maar je tegenstander een keer per wedstrijd door de benen speelt kom jij klaar.
            De meeste supporters niet.

          3. Tikkietakka

            Ziyech heeft meer assist dan Schone. Ziyech was oa beste speler oktober van ED. Rapportcijfer Zoyech gem. ruim hoger dan Ziyech over het seizoen. Ziyech meeste doelpogingen. Dit srizoen Ziyech 7 doelpunten, Schone 2 in de ere divisie.
            Ziyech is dus een zeer beperkte voetballer in vergelijking met Schone.

  3. Indojood

    Goede zaak, Lasse is nog steeds waardevol al gaan de jaartjes tellen. Geef hem na zijn carrière maar een contract als jeugdtrainer.

  4. Yindi02

    Lasse is een voorbeeld voor alle jongens in deze selectie. Dit gebaseerd op de 100% prof die hij is. Leuke kerel ook nog. Ik gun hem dit zeker. Mag het gezien zijn leeftijd wat minder worden dan? Zeker, dat mag. Hij heeft zeer veel betekent voor onze club en doet dat nog. Zeer blij met dit bericht!!

    1. Indojood

      Je bedoelt Nietmanen. Bezoedelen van de goede naam van een Ajax-legende moeten we niet toestaan.

      1. Litmanen

        Indioot, je blijft een mongool. Hou je eens bij het onderwerp. Lastig he? Jij bent een schande voor alle joden en Indiers, daar val ik toch ook niet over? Dat bewijs je zelf al elke dag…..

        1. Indojood

          Je bent echt een domme lul. Ik ben geen Indiër, heb geen relatie of banden met India. Ik ben ook geen jood, dit is gewoon onze geuzennaam. Jij daarentegen, spuugt alleen maar vulles met de naam van Litmanen, een echte Ajacied en een legende. Daar heb je vast nooit over nagedacht dat dit problematisch en beledigend zou zijn. Nee, natuurlijk niet, domme lul.

          1. KBouter

            Indioot.. Pinda… Indier.. Indonees…Jood.., does niet verstoppertje Indojood, wat ben je nu?

          2. Indojood

            Jij mag mij alles noemen, gap. Die zwakzinnige die het verschil niet weet tussen India en Indonesië, haha.

        2. Tikkietakka

          Litmanen, jij betrekt het rugnummer gedoe hierbij. Volgens mij als hak richting Ziyech. Hoort niet in het topic thuis.

  5. Zlatan4ever

    Super dat Lasse nog heeft kunnen bijtekenen. Zeer bruikbare speler ondanks hij al een dagje ouder is

  6. De Nees

    Goed nieuws. Jaartjes gaan tellen maar een beter alternatief zie ik niet op moment (Eiting, Beek..mwah). ED gaat hij makkelijk mee, europees is hij behoorlijk ok.

  7. -buitenkantje rechts-

    Ik vind Schöne niet meer Ajaxwaardig. Los van sentiment en kijkend naar zijn kwaliteiten kan het eigenlijk niet meer. Je geeft geen contractverlenging voor een goede vrije trap.
    Ik vind dat hij vaak het spel vertraagd door zijn gebrek aan (handelings)snelheid.

    1. dickst14

      Hij is de beste speler die we hebben volgens de enige die er verstand van heeft.
      Die interieur verzorger van de Aldi die de naam Litmanen constant misbruikt.
      Gelukkig gaat de Blue Oyster Bar zo weer open, zijn we weer even verlost van zijn nietszeggende commentaar.

    2. Yindi02

      BR, Ajax verklaart niet dat zijn verlenging te maken heeft met de vrije trappen! Hij heeft naast de wedstrijden ook nog een belangrijke andere functie in het team. Al je dat niet weet of onderkent houdt dan op met het gelul dat hij niet “Ajaxwaardig” zou zijn. Ben jij dat wel dan?

      1. Tikkietakka

        Verschillende leden op het forum wijzen constant op het belang van veije trappen en dat dat alleen al een reden is voor verlenging. Die benutte vrije trappen zijn inmiddels erg schaars geworden.

  8. Tikkietakka

    Schone is de perfecte speler om in een belangrijke wedstrijd in te brengen bij een 2-0 vooraprong of zo. Zijn ervaring kont dan goed tot zijn recht. Als je een wedstrijd flitsend wilt starten, zoals Ajax altijd zou moeten doen, dan moet je niet met Schone starten.

    1. Bert Betondorp

      Jij zegt het, ik vind het een prima bericht, Schone is Ajacied, kan nog veel van
      belang zijn

    2. Finidi

      Inderdaad om evt rust in de tent te brengen tijdens belangrijke wedstrijden. Of gewoon omdat ie nog zat meekan komen tijdens competitie.

  9. Tikkietakka

    Kunnen we eens stoppen met dat onderscheid met “echte” Ajacied. Iedere speler onder contract bij Ajax is een echte Ajacied. De een is het en de ander was het. Er wordt ook al gesproken over “echte” supporters. Gaan we aan een soort van rassen scheiding doen?

    1. dickst14

      Ja, Nietmanen is een Veltman Schöne en Sinkgraven supporter en heeft niet het beste met Ajax voor. Of hij snapt er geen klote van.

    2. De Nees

      Eens Tikkitakka. Alleen ‘echte’ is voor velen wat te vlug, een echte Ajacied moet toch wat meer hart en ziel omvatten. De meeste zijn gewoon Ajax spelers en Ajacied en dat is al mooi genoeg for the time being.

  10. Charka53

    Lasse kan je er nog bij hebben hoor ook al is hij op z’n retour alleen zal hij wat minder in de basis staan.

Comments are closed.