De Jong heeft veel pijn na afloop van Excelsior – Ajax

Frenkie de Jong heeft nog enige hoop dat hij komende week inzetbaar is voor Oranje-bondscoach Ronald Koeman tijdens de wedstrijden om de Nations League tegen Duitsland en Frankrijk. De Jong liep tijdens het duel tegen Benfica een heupblessure op en kreeg vanmiddag tegen Excelsior uitgerekend op die plek weer een tik te verwerken.

‘Ik heb nu heel veel pijn en mijn heup voelt zwaar gekneusd aan. Na woensdag ging het redelijk goed maar hier bij Excelsior krijg ik er weer een tik op, dat zal je altijd zien. Maar we hebben nog een paar dagen om te herstellen dus zal ik mij gewoon melden bij Oranje’. De Jong werd uiteindelijk uit voorzorg gewisseld en zag Ajax uitlopen naar een 1-7 overwinning. ‘Dat is wel prima. Ik ben blij dat we dik hebben gewonnen, dat is goed voor het doelsaldo’.

Bron: ANP

Related posts

18 Comments

 1. Sam34

  Frenkie je moet op jezelf letten. Dat deed je vandaag ook niet je wilde gewoon doorgaan terwijl elke blinde zag dat het niet ging. Als je dit forceerd en erger maakt ben je verder van huis. Rustig aan aub

 2. Ajax 84

  Afmelden voor oranje dan 24 officiele wedstrijden al gehad . Rust nemen en over 2 weken nac , aek , ado en dan fit zijn .

 3. ajaxpers

  Eigenlijk is hij TE goed om tegen dit soort kutclubs te moeten spelen. Beterschap.
  De kleine maar ook twee weken geleden de grote kakkerlakken hadden het wel erg op hem gemunt

 4. Ajax 1

  Rustig aan frenkie. Sla je toch in ieder geval een vd wedstrijden van nl over. Ajax nu belangrijker ☺️

 5. Charka53

  Gewoon lekker met je beentjes op tafel naar oranje kijken en daarna weer voor Ajax de wei in .

 6. Bert Betondorp

  Niet aarzelen Frenkie, denk aan jezelf een ander doet het niet. Ook je coach niet
  beslis zelf wat jou het beste lijkt. Oranje redt het ook zonder jou. Ajx niet.
  Jij beslist of je kunt spelen. Beterschap.

 7. De Nees

  Bij 3-0 na een half uur tegen Frankrijk wisselen, geen risico’s nemen. Die fransen zijn overschat, verdediging is matig, Griesman en Malle Bappe uitschakelen en het is een middelmatig team.

  1. dickst14

   Dat voetbal van Frankrijk staat mij totaal niet aan. Maar ze zijn op halve kracht wereldkampioen geworden.

 8. Kapstein

  Als het een echte blessure is dan natuurlijk niet spelen. Als het alleen maar een beurse plek is (en dat is het) kan hij gewoon meedoen. Tegen Excelsior had ik toch Wober laten spelen. De plek was nog vers en pijnlijk en Wober mag ook best af en toe laten zien dat hij ook een topper is.

 9. Slingertje.

  Lekker afmelden voor Oranje en dan rustig herstellen deze 2 weken zodat hij fit is als de belangrijke potjes voor Ajax komen.

Comments are closed.