There are no ads, please add some


Wangedrag supporters in Lissabon onderzocht door UEFA

Tijdens de wedstrijd tegen Benfica gingen een aantal supporters van Ajax op de vuist met de Portugese variant van de ME. Aanleiding was het vrijhouden van de voorste rijen van het uitvak en een aantal supporters weigerden dit waarop de ME er met wapenstokken op los sloeg. Buiten dat er teruggeslagen werd, werden ook stoeltjes losgetrokken en gegooid. De UEFA gaat proberen de geleden schade te verhalen en wellicht volgt er ook een boete. Ook de gastheer maakt kans op een afstraffing UEFA want er werden tijdens de wedstrijd diverse stadiontrappen afgesloten. De UEFA heeft het maar druk met vervolgen maar de belaging van de ongeveer honderd Ajax-supporters bij een hotel valt buiten het onderzoek.


Gerelateerde posts

39 reacties

 1. AJAXForever61

  Dit is de ene kant van het verhaal, die gasten beuken er zo op los zonder discussie. Jammer dat wij er zo negatief op komen te staan. Portugees tuig is het!

 2. Ruud Krol

  Zonde want het ging juist zo goed bij die Europese uitwedstrijden. Vaak genoeg grote reclame voor Ajax !

 3. la Ling

  Buiten het stadion hebben Ajax supporters aardig huis gehouden. Nichtje met haar man wonen in Lissabon en hebben het met eigen ogen gezien. Schandalig gedrag was het.

 4. De Ajacied

  Maar toch wel weer spijtig dat dit zo moet,
  Gedraag je gewoon zoals het hoort, en dat iedereen eens kan zeggen:
  Nou die Ajacieden dat zijn echt TOP supporters,
  Ik hoop het nog ooit mee te maken
  ❌❌❌

 5. De Ajacied

  Triest volk is dat gewoon, erger als kleine kinderen.
  Van mij mogen ze 5 jaar vast en levenslang stadion verbod
  Wordt er zo gvd pissig om
  ❌❌❌

 6. Charka53

  Ik ben er niet bij geweest maar als er weer Ajacieden de zaak hebben verkloot moeten er toch eens juiste maatregelen genomen worden , we gaan nu eindelijk weer goed in Europa dit moet en dat moet zo blijven op en naast het veld.

 7. Joep

  😂 ben aanwezig geweest bij deze wedstrijd. Woensdag in mijn ajax shirt door de stad gelopen. Was relaxed in de stad. Geen problemen meegemaakt. Bij aankomst bij het uitvak. Het toelaten van ajax supporters duurde lang. Stewards deden erg rustig aan met het scannen van de kaarten. Bij het betreden van het uitvak waren de eerste rijen vrijgehouden. Heb de aanleiding niet gezien. Wel dat de ME bezig waren met slaan en met traangas begon te spuiten. Daarna begonnen een aantal met stoeltjes te gooien. Dat gedrag keur ik niet goed. Ook triest dat onze supporters dit doen. Na de wedstrijd terug gegaan naar mijn airbnb tegenover het stadion. Bij een hotel zijn ook ajax supporters aangevallen. Gisteren ook in de stad geweest. Geen problemen gezien of meegemaakt. Doet de eufa elke keer een onderzoek? Denk aan Kiev.

 8. Litmanen

  Dit is nou de reden waarom ik alleen nog bij gelegenheid in een sky box zit. Ook in de Arena zoveel ellende meegemaakt dat ik er klaar mee ben.
  Dat kleine groepje tuig blijft het verpesten voor de echte supporters.

 9. Zlatan4ever

  Nichtje of aangetrouwde is vast Portugees ?! Gelul in de ruimte

  Met alle CL wedstrijden uit (en dat zijn er door de jaren heen best veel) ben ik bijna altijd geconfronteerd geweest met geweld van supporters van de thuisclub. Van Milaan tot Brugge en Rome tot div duitse clubs

 10. Zlatan4ever

  Bij uitwedstrijden internationaal kan je altijd gedonder verwachten ook als jij je netjes gedraagt. Zeker clubs uit Italie zijn er goed in. Ik ben bekogeld met munten , pis over je heen uit een beker gegooid en mes steken in een menigte .
  Met andere woorden ben het niet met je eens Litmanen

 11. Prinsengracht

  Was jij er nu bij in Lissabon? Zo niet, dan weet je het niet en lul je juist zelf in de ruimte.

 12. Prinsengracht

  Was natuurlijk een grap van mij he Joep. Ik noemde juist jouw naam omdat jij volgens mij een echte supporter bent die alleen voor Ajax en het voetbal gaat.

 13. la Ling

  Ik heb filmpje (een lange) gezien Zlatan en Ajax supporters waren gewoon aan het slopen zonder supporters van Benfica in de buurt. Beide zijn trouwens niet Portugees. Voldoende?

 14. Joep

  Dat weet ik ook PG. Ik ga inderdaad alleen voor het voetbal en het moet vooral een feest zijn.

 15. dickst14

  Dat is echt wat voor jou Nietmanen. in een sky box en dan met Badr Hari. Kun je hem uitleggen onder 4 ogen waarom je Ziyech zo haat.

 16. Bert Betondorp

  Dit gedrag van echte Ajax supporters? Is verkeerd en kan gewoon niet.
  Doet schade aan Ajax, onze club

 17. JohnDoe77

  Hoe dit verhaal ook is; er is weer het nodige geweld gebruikt en stuk gemaakt en dat straalt af op Ajax. Onzinnig!

 18. Indojood

  Er zijn laatst business seats vrijgekomen. De eigenaar is overleden na een open hart operatie. Misschien wat voor jou.

 19. Ajax 1

  In de arena veel ellende meegemaakt? Paar veldslagen en brandje met feijenoord supporters. Verder heb ik bij het stadion in meer dan 20 jaar niet veel meegemaakt hoor. Dat is de reden dat je in een sky box zit 😂……kijk, ik ga niet meer naar uitwrdstrijden na luik uit in de zomer denk kleine 20 jaar geleden, maar thuis…..veilig stadion, 50,000 ajacieden….

 20. la Ling

  Ik denk dat hij op de reguliere tribune erg bang is vanwege zijn uitlatingen over Ziyech.

 21. Litmanen

  Zlatan, ik had destijds een aandeel Arena en zat in het vak ( met een paar honderd andere hondstrouwe fans) dat de Fside wilde hebben. Die hebben toen zoveel geweld gebruikt in dat vak dat de directie van de Arena destijds onder druk van klojo M. Van Praag overstag is gegaan. De grote groep oudere fans die het verdomd gezellig hadden met elkaar kregen te horen dat ze een andere plek kregen.
  Verdeeld over het hele stadion.
  Ik heb toen mijn aandeel verkocht en heb nooit meer een kaartje gekocht. Ik kom alleen nog op uitnodiging. En ja, als je wat relaties hebt kom je wel eens in een skybox.
  Maar dat is hoogstens drie keer per jaar.
  En wat buitenlandse “fans” doen in hun eigen stadion, dat zouden ” onze jongens” ook allemaal graag doen als ze de kans kregen.
  Het gooien met bekers vol urine hebben de jongens van de Fside zelf uitgevonden. Zelfs, om het over eigen supporters heen te gooien.
  Zeshonderd camera’s, maar er werd er destijds niet eentje opgepakt. Uit pure angst voor represailles.

 22. Litmanen

  Nee hoor AB, dat weet je dondersgoed, ik heb bovenstaand verhaal al tig keer verteld, maar ja, bij sommige vrienden van jou en bij jou zelf heerst het Alzheimer virus.
  En nee, ik wordt niet, zoals jij, nat tussen mijn billetjes als ik aan Ziyech denk.

 23. Litmanen

  Dikkiedik, wat is er mis met Badr? Aardige gozer. Heeft alleen wat eigenaardige vriendjes…..

 24. Zlatan4ever

  AB, heb je ook filmpjes gezien wat voor het slopen gebeurde ?
  Don’t think so.. dat slopen was voor mij ook niet nodig maar ik begrijp de frustratie wel.
  De politie in Portugal heeft een behoorlijk nazi-gedrag getoond zonder daar een reden voor te hebben zowel binnen als buiten het stadion

 25. Zlatan4ever

  Litmanen, ik begrijp je relaas.
  Maar ik heb helaas veel shit meegemaakt bij uitwedstrijden van Ajax in Europa. Daarnaast ben ik (toen het nog kon) vaak naar 010 – Ajax geweest met de trein naar het kakkerlakken stadion( prachtige overwinningen meestal by the way) .In de trein werd er iedere keer rond Delft omgeroepen….
  “ wilt u zo vriendelijk zijn om niet naast de ramen te zitten of te staan vanwege het eventueel ingooien van de ruiten, nog voor de mededeling geeindigd was vlogen de stoeptegels door de ruiten….Vind je het dan raar dat er een aantal personen al opgefokt zijn voor je het stadion bereikt ? Zo gaat het ook vaak europees helaas, je hoeft niks te doen om toch in een opgefokte posititie te komen

 26. la Ling

  Zlatan, denk wat je wilt maar spreek ajb de persoon aan die commentaar geeft. Het wordt erg kinderachtig zo. Vwb het filmpje, er is op moment van slopen op het filmpje nergens politie te zien. Gewoon een groep gestoorde Ajax supporters.

 27. Indojood

  Wat een zielig verhaal, ik moet er bijna van huilen. Als “medeoprichter van de F-side in de jaren 60” had je blijkbaar minder invloed dan daadwerkelijk. En zo is het met alles bij jou, anonieme grootspraak op een forum, in werkelijkheid niets voorstellend.

 28. Geroldkohlen

  Litmanen je bent een grote jankerd, en een van de grootste leugenaars op dit forum! met je sky box 🤣! kan me herinneren dat je zogenaamd altijd op de lange zijde zat! en dat weet ik nog omdat ik je nog gevraagd had waar je zat ,omdat ik even een persoonlijk onderonsje met je wilde. maar daar had je de ballen niet voor. Enige wat je bent is een leugenaar, die een zielig verhaaltje hier neer zet. wat is het volgende, moet je ook een open hart operatie net als je mattie dan kan je naast hem gaan liggen. kneus!😂

 29. la Ling

  Tegen wie praat je nu? Of was het geen reactie op mijn commentaar. Af en toe lastig te volgen op het forum.

 30. fjonkman

  Het maakt niet uit of supporters geprovoceerd worden of niet. Je gedrag of je reactie op provocaties van supporters van de tegenstanders, of van M.E.’ers, slaat altijd terug naar je eigen club. Dus hoe je het ook uitlegt… Ajax is als club de pineut en krijgt de straf. Maar helaas begrijpen de stoeltjes gooiers dat natuurlijk niet, of het kan ze geen reet schelen, omdat ze allang blij zijn dat ze weer wat aandacht in de media krijgen. Of dat Ajax de kop kan kosten, speelt niet mee in hun hersenloze koppen..

 31. Joep

  Je hebt helemaal gelijk. Overall dien je je te gedragen. Indien ajax een boete krijgt. Proberen ze dit aantal te verhalen op de daders.

Reageren is niet mogelijk.