Fotoverslag Benfica – Ajax

Ajax slaagde er in een gelijkspel weg te slepen bij Benfica: 1-1. Daardoor is de club verzekerd van overwintering in Europa en ligt de volgende ronde van de Champions League zelfs voor het grijpen. Het was een spannend potje in Lissabon. Hierbij ons fotoverslag van deze wedstrijd.

App-gebruikers: bekijk de foto’s via deze link op onze website AjaxFanzone.NL

De basiself: geen Dolberg; Tadic in de spits

Geen Portugese supporters maar verzamelaars

Neres ook in de basis

Mazraoui gaat er stevig in

Foutje Onana: 1-0

En dus kunnen zij juichen

Op slag van rust een mega-kans en Frenkie baalt

Tadic wipt de 1-1 binnen

Ontlading!

Topoverleg

Dolberg komt in de slotfase

Frenkie moet er dan nog af. Voor hem komt Wober

Onana van schlemiel naar matchwinner

Een top resultaat!

En dat wordt uiteraard met de supporters gevierd

 

Related posts

16 Comments

  1. Wenen 1995

   Eens, ik heb trouwens ook genoten van de wil om de bal weer te herroveren. Dit gebeurde 90 min. lang. Dit is een belangrijke kracht van dit Ajax.

   1. De Nees

    Op de bal jagen is overduidelijk te zien laatste weken. Dat is echt opvallend, zo fanatiek heb ik niet eerder gezien, ook niet onder Bosz. Jammer dat het spel te veel overging in breed spelen, als zelfs Frenkie hieraan meedoet dan weet je dat de angst is ingeslopen. Erg zonde want Benfica viel me erg tegen en waren echt te pakken gister.

    1. Indojood

     Onzin, de laatste weken wordt het alleen maar minder, slappe hap tegen Feyenoord en Willem II.

    2. De Nees

     Niks onzin. Heb het hier over het afjagen, niet het spel als geheel. Tegen W2 hielden ze op na 20 min bij 2-0. Tegen Feyenoord hadden ze na 10 min al geen zin meer. Tegen Benfica dat afjagen zeer zeker wel eerste half uur. Kan niet 90 min, nu nog leren langer en juiste momenten kiezen, dat is 1 onderdeel van goed spel, de rest is een andere discussie.

     1. Indojood

      Wel onzin, het afjagen zien we slechts sporadisch waar het onder Bosz gemeengoed was geworden. En daardoor is het spelniveau dalende.

     2. De Nees

      Niks onzin. Onder Bosz was het ook nog sporadisch. Wat bedoel je met gemeengoed? Het was aanwezig maar niet een dominerende factor in de hele wedstrijd. Bosz was goed op weg, zoiets heeft tijd nodig om de juiste momenten te kiezen en de manier waarop te doen, een jaar was tekort om dit in te slijpen. Dit afjagen (hoewel kortstondig) lijkt anders dan afjagen begin van seizoen, dat was matter, ’s kijken hoe dit zich ontwikkelt dan.

     3. Indojood

      Het was op het laatst een fundamenteel onderdeel van Bosz’ spel, zoals dat bij Jopie’s teams altijd was. Onder TH zie ik het nog amper.

     4. De Nees

      Bosz zette dit idd op gang, de eerste maanden werd dat nog goed toegepast maar daarna werd het echt wel minder. Na de winterstop speelde Ajax vooral weer het gewone aanvallende voetbal, d’r werd wel wat afgejaagd maar niet noemenswaardig als in ’t begin, dat beeld heb ik ieg niet zo voor ogen. Gaat mij niet om pro of anti TH te zijn, maar objectief kijkend zag ik 1e half uur hoe Ajax vaak een benfica speler insloot, ook kort tegen W2, hopelijk iets wat ze verder gaan ontwikkelen.

Comments are closed.