Ajax blijft overeind bij Benfica: 1-1

Ajax heeft in de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld bij Benfica. Door dit resultaat is Ajax zeker van Europese overwintering en zelfs dichtbij de volgende ronde in de Champions League. Bekijk hier ons fotoverslag.

Trainer Erik ten Hag begon de wedstrijd in de wetenschap dat bij winst op Benfica, de Amsterdamse club zich voor het eerst sinds het seizoen 2005/2006 kon plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. In de eerste 25 minuten golfde het spel heen en weer, zonder dat er grote kansen waren. Een Portugees afstandsschot werd wel goed gekeerd door André Onana. Dezelfde sluitpost ging bijna finaal de mist in bij een terugspeelbal van Frenkie de Jong. Hij kon ternauwernood de bal uitschieten. Maar uit die daaropvolgende ingooi ging het helemaal mis met de goalie. Hij greep bij de verre inworp compleet mis. De bal eindigde uiteindelijk bij Jonas en die wist dit buitenkansje af te ronden: 1-0. Niet veel later dook weer Jonas op voor Onana, maar deze keer pakte hij de bal wel klemvast.

Hakim Ziyech mocht in minuut 37 aanleggen voor een vrije trap, maar sluitpost Odisseas Vlachodimos stompte de bal naar de zijkant. In blessuretijd hád Ajax echter gelijk moeten maken. Na een vrije trap van Lasse Schöne, moest Vlachodimos gestrekt. In de rebound kwam de bal via Dusan Tadic bij de vrijstaande Donny van de Beek terecht. Zijn bal had breed gelegd moeten worden op de inlopende Frenkie de Jong, maar de middenvelder had zijn teammaat niet gezien en schoot zelf hard voorlangs tot frustratie van De Jong.

Na rust probeerde Ajax te voetballen, maar Benfica speelde erg fysiek en probeerde met theatrale valpartijen het tempo telkens uit de wedstrijd te halen. Na een prachtige diepe bal van Ziyech op de sprintende Tadic, wist de Serviër het leder subtiel over de keeper heen te liften: 1-1 in de 60e minuut.

Het zorgde ervoor dat de Ajacieden meer begonnen makkelijker te voetballen ende frustratie kwam zichtbaar in de ploeg van Benfica. In de slotfase wilde het voor beide teams aanvallend niet echt meer lukken. Onana moest alleen in de 94e minuut nog fantastisch redden. Een vrije schietkans in de zestien werd geweldig gepareerd door de sluitpost en maakte daarmee zijn misser bij de 1-0 meer dan goed. En dus bleef het 1-1 in Lissabon. Door dit resultaat is Ajax heel dichtbij de volgende ronde in de Champions League.

Benfica – Ajax 1-1 (1-0)
28. Jonas 1-0
60. Tadic 1-1

Opstelling Benfica:
Odysseas, André Almeida, Rúben Dias, Jardel, Grimaldo, Fejsa, Gabriel, Gedson (75. Pizzi), Salvio (48. Silva), Cervi, Jonas (55. Seferovic).

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong (86. Wöber), Van de Beek; Neres (74. Dolberg), Tadic, Ziyech.

Related posts

24 Comments

 1. Bakkie

  Veel spelers haalden hun niveau niet, om een of andere reden.. Maar toch een prima resultaat behaald. Het moet wel heel raar lopen als we niet gewoon de volgende ronde CL halen!

 2. Ajax 84

  Super resultaat , we blijven in de CL. Iedereen kan commentaar hebben op ten hag en het is ook niet mijn favoriet maar credits voor hem. Heel leuk ook zeer zeker voor ten hag ! Heerlijk seizoen tot nu toe echt heel zonde van psv uit maar alle vertrouwen in een goede afloop !! ❌❌❌

 3. Zlatan4ever

  Het is hoe dan ook een preststie om bij Benfica gelijk te spelen.
  Zeker gezien niet iedereen zijn niveau haalde. Tegen AEK moet het dan maar gebeuren

  1. HDfan

   Zo is het, maar Benfica hield het veld super klein en kleunde er aardig in. Dat komt het spel sowieso niet ten goede.

 4. Wenen 1995

  De Ligt heeft weer een visitekaartje afgegeven in Europa. Misschien niet zijn beste wedstrijd, maar was wel weer een rots in de branding. Wat een talent!

 5. Litmanen

  Ajax en vooral zijn sterkhouders, liet het in de eerste helft flink afweten. VdBeek, Tadic, Schone, Neres en Ziyech konden geen bal voorin houden. Er kwam praktisch geen pass aan.
  Natuurlijk faalde Onana bij de goal, maar de ruststand was terecht.
  In de tweede helft een redelijk herstel. 1 mooie pass van Hakim in de tweede helft, maar die was wel beslissend. Verder vraag ik me af of nou niemand tegen hem durft te zeggen dat die afstandsschoten een beetje sneu worden.
  Hopelijk gaat Ajax uit tegen de Grieken van eigen kracht uit. Dan moet het lukken om samen met Bayern door te gaan.

  1. la Ling

   Jij trekt je volgens mij ook niets aan van het commentaar op jou door anderen dus waarom zou Ziyech het dan wel moeten doen?

   1. De Nees

    Heb je werkelijk geen enkele kritische noot over Ziyech Ling? Je doet alsof hij geen minpunten heeft…en als iemand dat benoemd ga jij meteen een andere draai aan geven. Je klinkt verdacht als….AB?

     1. De Nees

      Je had het wat sneller door he Indo? Ik niet let daar niet zo op, pas na jouw opmerking laatst dacht ik wacht ’s ff…?

     2. Indojood

      Het is totaal onbelangrijk maar ik vind het gewoon komisch om te zien hoe bepaalde mensen zich gedragen op internet. AB met nick nummer zoveel, als zgn. nieuweling La Ling reageren met voorkennis over Nietmanen. Eug blijft nog de mooiste, open hart operatie aankondigen vlak na een CL wedstrijd en je laten doodverklaren door een zgn. vriend.

     3. la Ling

      Zal ik reageren? Een beetje dan. Jullie zijn nog dommer dan ik dacht en dan moet je echt wel heel erg dom zijn hoor. Vooral popiejopie Indo is erg ingenomen met zichzelf maar stelt helemaal niets voor. Maar het is ook best wel vermakelijk om op een forum domme mensen om je heen te hebben. Oh ja, je hoeft hier maar 1 maandje te scrollen om heel veel te weten over Litmanen maar ja, niet iedereen heeft de capaciteit tot zijn beschikking om dat te begrijpen. Groet van Paul alias La Ling.

     4. De Nees

      Je hebt gelijke standpunten als AB, reageert ad rem als hem en lijkt snel getriggerd door Litmanen. Ja dat zijn zo een paar dingen. Maar joh, als je goed voelt bij de nick Ling prima man, wat maakt mij het uit. Vind het alleen moeilijk gedoe, ben wie je bent, als je een andere ik wil zijn prima maar zeg gewoon dat je relax wil zijn, geen gekut meer, je geeft je vijand een aai over de bol, zand erover, zo iets. Maar niet dat sneaky gedoe, je komt toch ooit een keer in de knel daarmee. Maar ben je waarlijk een nieuwe, dan sorry voor bovenstaande en stom toeval, ik ben ook geen Sherlock. ?

     5. la Ling

      Ik geef het op. Denk wat jullie willen maar verwacht niet dat ik zeg dat ik iemand anders ben. Er zijn overigens wel veel meelopers met een huilende wolf hier.

 6. DeMike

  Als zo matig speelt en in een CL uitwedstrijd toch een punt pakt, dan ben je eigenlijk best wel goed ?

 7. Forever nr14

  Niemand durft iets negatiefs over Zyech te zeggen, jeetje zeg. 1 pass over 90 minuten “oke een belangrijke” maar verder pfff hij moet echt eens ophouden met proberen op doel te schieten, hou hem maar eens in de gaten hoeveel ballen hij verspeeld en hoeveel er werkelijk tussen de palen komt!
  Jammer maar die zit echt in een dip!

  1. Ruud Krol

   Forever 14, je hebt helemaal gelijk. Hakim Ziyech is goede voetballer, maar moet veel meer laten zien dan hij laat zien laatste weken. Zijn pass gister om van te watertanden maar veel te weinig voor de door vele gezien als de sterspeler van Ajax.

 8. Kapstein

  Natuurlijk was het allemaal niet zo geweldig als we de laatste tijd gewend zijn. Je kan echter maar zo goed spelen als de tegenstander het toestaat. Benfica zette goed druk op de juiste mensen. Ze hadden gewoon hun huiswerk erg goed gedaan.
  Als je tegen zo’n tegenstander uiteindelijk gelijk speelt heb je het gewoon erg goed gedaan. Kijk eens waar we staan na vier wedstrijden. Zelfs als Ajax de laatste twee wedstrijden verliest zijn we waarschijnlijk gewoon nog tweede en overwinteren we in de CL. Best goed toch?

Comments are closed.