There are no ads, please add some


Selectie voor duel met Benfica

Trainer Erik ten Hag heeft 21 spelers geselecteerd voor het uitduel tegen Benfica in de Champions League. Vaclav Cerny maakte onlangs zijn rentree en is opgenomen in de selectie. Carel Eiting blijft met een blessure achter in Amsterdam en dat leek even ook het geval voor Kasper Dolberg. De Deen werd tijdens het duel met Willem II ziek, maar is voldoende hersteld. Benfica – Ajax begint woensdag om 21:00 uur.

Volledige selectie:
Andre Onana
Kostas Lamprou
Dominik Kotarski
Rasmus Kristensen
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Noussair Mazraoui
Daley Blind
Perr Schuurs
Nico Tagliafico
Donny van de Beek
Dusan Tadic
Zakaria Labyad
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Hakim Ziyech
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Kasper Dolberg
Vaclav Cerny
Dani de Wit

Bron: Ajax.nl

 


Gerelateerde posts

37 reacties

 1. Finidi

  Hey jongens begint dat gezeik weer? Dit is toch een Ajax-site of ben ik hier beland op een soort van darksite voor kattende juffers? Kappen nou aub!!!

 2. Finidi

  Ik hoop dat ze winnen of een mooie 2-2 oid vind ik ook prima want dit hadden we met zen allen vooraf niet gedacht toch denk ik?

 3. Bert Betondorp

  Sierhuis? Waarom is Sierhuis niet bij de selectie? Als Dolberg uitvalt is Sierhuis toch een must? KJH speelt vanaf het begin, in de tweede helft Sierhuis, toch?

 4. Ruud Krol

  Logische selectie
  Onana
  Mazraoui, De Ligt, Blind, taglia
  De Jong, Schone, Donny
  Ziyech, Tadic, Neres

 5. a.p.

  helemaal mee eens Finidi wij zijn allemaal Ajaxsupporters ánders zit je niet op dit forum.

 6. Wenen 1995

  Als Ajax met deze opstelling begint, dan snap ik dat Sierhuis niet bij de selectie zit. Dit lijkt mij in een Europese uitwedstrijd op dit moment ook de beste opstelling. We kunnen gewoon winnen daar, dat is toch gaaf!!!

 7. la Ling

  Achterin met Maz, de Ligt, Wober, Taglia
  Midden schone, Blind, de Jong
  Voorin Ziyech Neres Tadic

 8. De Nees

  Geen Donny voetbalt nooit mee wacht alleen op panklare balletjes in de 16, Blind in ’t midden, Wober achterin. Neres een must voor snelheid voorin. Als Maz weer overloopt van de zenuwen en loopt te klooien dan gauw Kristensen erin.

 9. Ruud Krol

  Bijna eens De Nees, Donny vd Beek goud waard voor Ajax vooral in hele belangrijke wedstrijden. Kijk ze maar na.

 10. Charka53

  We hebben er allemaal verstand van zie ik maar laat het maar aan Ten Hag over die geeft na de wedstrijd altijd een duidelijke uitleg over het hoe en waarom.

 11. la Ling

  Overigens heb ik nog weinig logica in de verhalen van ten Hag kunnen ontdekken. Ongelooflijk dat hij het tij niet kon keren tegen Feijenoord en Willem II. Uit niets blijkt dat hij een overwicht of respect heeft over en van de groep. Team doet in het veld wat ze zelf willen. Ten Hag zegt welke 11 en dat is het.

 12. Zlatan4ever

  He Finidi, heb jij het “licht” gezien? Als je de berichten terug leest die je zelf deponeert dan zou ik het een toontje lager houden…de pot verwijt de ketel

 13. Bakkie

  Dolberg is gewoon fit, staat ook in dit artikel. Dus twee spitsen is voldoende. Ben benieuwd wie wordt opgesteld! Huntelaar is meer geslepen en meer een teamspeler. Dolberg heeft (naar mijn mening) meer kwaliteit, hoe die die bal er zaterdag ook weer inschoot… heerlijk

 14. Bakkie

  Een goeie trainer stuurt zijn spelers niet met taken het veld op. Ten Hag legt de nadruk op automatismen, en verder heeft hij de spelers vrijheid om hun rol in te vullen

 15. FrankiC

  Dan zeg ik het: ophouden met dat zielige gedoe. Yindi. Gewoon kver Ajax posten ipv van zuigen en het vuurtje opstoken. Daardoor zijn al veel leden vertokken!

 16. FrankiC

  Precies Nees, en als die Magallan ook nog eens rechtsback kan spelen, á la Tagglia op links, dan zijn we een heel eind op de goeie weg

 17. la Ling

  Straks een basis Ajax elftal waarvan maximaal 3 spelers in aanmerking kunnen komen voor het Nederlands elftal. Twee spelers kiezen voor Marokko en 6 hebben sowieso geen Nederlandse nationaliteit. Waar is de tijd van hof leverancier gebleven? Lang leve het aankoopbeleid van Ajax. Als hier nog steeds de gedachte achterzit van: alleen kopen wat je niet zelf hebt kunnen opleiden dan kan De toekomst binnenkort haar poorten sluiten.
  Sierhuis bijvoorbeeld heeft alleen contractverlenging van een jaar gehad vanwege de transfersom.

 18. Bert Betondorp

  Mag ik vragen aan het Ajax team speel met LEF niet met ANGST alsjeblieft.
  Jullie kunnen het. De verrassing in CL2018/2019 zijn jullie. Met heerlijk. Voetbal en fantastische resultaten. Kom op maak onze avond groots.

  7

 19. FrankiC

  Wil je nou liever hofleverancier van het Nederlands XI-tal zijn of jaarlijks CL spelen en ook meedoen?

  Dan zal ik het je maar verklappen dat dat met de Bakkertjes en Bijleveldjes niet gaat gebeuren. En er zal ook wat vaker 5 á 10 mlj worden uitgetrokken voor een 16-jarige maar het risico dat ze gaan mislukken… wen er maar aan.

 20. FrankiC

  Ik was 2 jaar geleden enthousiaster over Sierhuis en hij lijkt een beetje stil te staan.
  Vraag is ook waar moet hij zijn minuten moet maken, want Danilo én Brobbey lijken hem voorbij te gaan…

 21. FrankiC

  – Geen Donny
  – Neres in de punt
  – Blind op het middenveld
  – Mazraoui op rechtachter is uiterst zorgwekkend

 22. De Nees

  Heb het gezien Ruud, maar ik staar me niet blind op 1 moment en dan is het een goede voetballer zogenaamd. Hij moet meevoetballen en dat kan hij niet. Overgewaardeerd. Bij Rondo zondag voor het eerst iemand horen zeggen (v Gelder), werd een keer tijd.

 23. Ruud Krol

  De Nees moest gister tijdens wedstrijd aan deze opmerking denken. Toen Donny bal op Frenky moest geven. Zag hij dat niet of zelfzuchtig? Ik denk eerste. Een goede voetballer heeft dat overzicht.
  Maar sinds Donny weer veel mee speelt is de balans in het elftal weer terug. En hij scoort regelmatig belangrijke doelpunten. Laat het goede voetbal dan maar van mannen als Tadic, Ziyech, Frenky komen!

 24. la Ling

  Ik wil gewoon een groot deel eigen opleiding zien bij mijn club. Als het een vreemdelingen legioen wordt/blijft ben ik pleite. Ajax staat voor eigen kracht, lukt dat niet, dan niet.

Reageren is niet mogelijk.