Burgemeester Krikke: ‘Wedstrijden tussen ADO en Ajax blijven zonder uitsupporters gespeeld worden’

Er leek even een kleine opening in de discussie omtrent uitsupporters bij de wedstrijden tussen ADO Den Haag en Ajax maar die kan weer worden gesloten. Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft vandaag besloten dat er geen supporters van de bezoekende club aanwezig zullen zijn bij de onderlinge wedstrijden tussen deze twee clubs.

In de toelichting op haar besluit stelt de burgemeester dat er ondanks een aantal goede en lange gesprekken tussen deze betrokken partijen bleek dat het draagvlak bij de supporters van ADO Den Haag beperkt is, zowel voor het bezoeken van de wedstrijd in Amsterdam als voor het ontvangen van Ajax-fans in Den Haag.

‘Vanuit mijn verantwoordelijkheid heb ik steeds als basisvoorwaarde gesteld dat een veilig verloop van de wedstrijd mogelijk moet zijn zonder buitensporige maatregelen en extreme politie-inzet. Nog los van de capaciteitsproblemen bij de politie, zit er een grens aan wat ik maatschappelijk verantwoord vind voor het organiseren van een voetbalwedstrijd. Grondig onderzoek ter voorbereiding op ADO-Ajax leert dat voor een veilig verloop die inzet zou neerkomen op buitensporig veel agenten. Uiteindelijk is het aan mij om een besluit te nemen. En ik erken heel eerlijk: het is een razend ingewikkeld dilemma. Twee zaken zijn voor mij doorslaggevend. Het ontbreekt bij de supporters aan voldoende draagvlak. En ik kan én wil de veiligheid en openbare orde elders in de stad niet verwaarlozen ten faveure van het organiseren van één voetbalwedstrijd. Dat is aan de stad en de inwoners niet uit te leggen’, aldus Krikke. Op zondag 2 december speelt Ajax de thuiswedstrijd tegen ADO waarna op 24 februari het uitduel volgt in Den Haag.

Bron: ADO Den Haag

Related posts

24 Comments

 1. Ajax 84

  Wat een onzin, mr krikke heeft duidelijk geen voetbalverstand! Als dit niet kan kun je nergens geen uitsupporters meer meenemen wat een onzin!

 2. Janneman16

  Ik snap het wel. wat sommige “supporters” helaas allemaal doen bij een uitwedstrijd is niet normaal.
  Ik weet ik begeef me op glad ijs maar heb er ooit zelf tussen gestaan.
  Ik ga iig niet meer naar een uitwedstrijd toe.

 3. Ruud Krol

  Een stad die geen uitsupporters kan begeleiden verdient niet om betaald voetbal te spelen.
  We zijn het lachertje van Europa. Ben zelf bij Barca – Real geweest tijdens een EU top, waar 25000 agenten voor nodig waren, je denkt toch niet dat ze toen de uitsupporters weerden of de wedstrijd uitstellen?

  Anders moeten ze even overleggen met steden als Glasgow en Istanbul hoe ze dat soort intense wedstrijden organiseren ! En dan verschuilt deze mevrouw zich achter mening van ADO supporters. Natuurlijk willen die geen Ajacieden in hun stadion………….ADO terug naar de amateurs……….

  1. De Nees

   Zulke aanstellerij zie je al gauw in Nederland, risico’s worden zo uitvergroot dat er geen ruimte meer overblijft voor de eigen kunde. Tuurlijk kan er wat gebeuren maar daarvoor heb je man en middelen om het risico minimaal te maken. In buitenland kan het wel, daar kennen ze toch ook hooligans?

 4. Amoebe

  Jongens we kunnen gaan lopen janken maar het wordt gewoon steeds verkloot door supporters zelf.

  Zelfde als het leidscheplein bij huldigingen.

  Dan mag het na jaren weer en meteen zijn er weer rellen.

  Sommige mensen zijn gewoon debiel en moeten gewoon iets slopen of iemand invalide trappen in de naamvan ajax.

  Alhoewel…ik denk dat als ze een aanleiding krijgen met sint maarten dat ze ook alle kinderen met hun lampion in elkaar trappen.

  Ik ben tegen betutteling maar in dit geval is het te lang met de mantel der liefde bedekt en áls er dan weer een kans komt dan verkloten ze het meteen weer.

  Niet leuk maar voor mij begrijpelijk.

  1. De Nees

   Met die redenering van Krikke kan je nooit meer iets doen waar risico’s zijn. Hard straffen en vooral hele dikke boetes, moet je kijken hoe snel ze manieren leren. Maar ja hier doen we liever aan poldermodel en pappen en nathouden he?

 5. Bert Betondorp

  Burgemeester, u begrijpt er geen moer van. Ajax supporters zijn de braafste mensen die er op deze aarde zijn, geloof me

 6. Bert Betondorp

  Misschien heeft burgemeester Halsema van Mokum wel een ander idee om de
  Ado supporters toe te laten in de J C ARENA. zou een genaar zijn

Comments are closed.