Onvrede bij Ten Hag en De Jong over Ajaxspel 2e helft

Trainer Erik ten Hag baalde er van dat Ajax tijdens het gewonnen duel met Willem II (2-0) al na een half uur aan de uitwedstrijd van woensdag tegen Benfica in de Champions League dacht. ,,In de tweede helft was het niets meer”, erkende hij. ,,En dat blijft toch hangen op weg naar Benfica.” Ten Hag wilde echter niet te zwaar tillen aan de halve snipperdag die zijn spelers tegen Willem II opnamen. ,,Ik vond ons in de eerste helft namelijk wel heel goed spelen. Het had bij rust eigenlijk 4-0 moeten staan. Het klopt dat we wel vaker dit seizoen stoppen met voetballen als we een paar doelpunten voorstaan. Daar praten we over. Daar moeten we aan werken. Gelukkig hebben we wel weer gewonnen. We hebben over de hele wedstrijd ook maar één kans weggegeven.”

Ook Frenkie de Jong baalde. „Ik ben heel teleurgesteld. Ik denk dat we echt superslecht speelden”, aldus De Jong tegenover FOX Sports. „In de tweede helft speelden we heel veel voor onszelf. We liepen niet meer terug. We deden maar wat.” Ajax heeft nog altijd vijf punten minder dan koploper PSV. „En als we zo spelen, worden we nooit kampioen. We hebben heel vaak dat we na een 2-0 voorsprong verslappen en we niet meer veel doen. Maar als we op het einde op doelsaldo geen kampioen worden, slaan we onszelf tegen de kop. Ik heb het zelf ook, hoor. Dat moeten we verbeteren.” Ajax heeft een doelsaldo van plus 26, terwijl PSV 35 doelpunten in de plus verkeert. Er zijn nog 23 speelronden te gaan in de Eredivisie.

Related posts

56 Comments

 1. a.p.

  ja het was niet best. echter wel 3 punten, maar het zeker beter gekund want Willem ll was wel erg zwak. En slechts 1 doelpunt ingelopen op PSV . jammer!

 2. AJAXForever61

  Wordt hier niet vrolijk van, beetje te frivool alllemaal, beetje K., gevoel naar huis gegaan!

 3. Zlatan4ever

  Dat uitgerekend De Jong het hoogste woord heeft dat het niet goed ging ???? Hij was het grootste voorbeeld van “ te frivool “ spelen en niet vanuit de discipline

   1. Zlatan4ever

    Hi VanDattem, dat hij dit zelf ook aan gaf zal best, maar ik vind De Jong niet de uitgesproken speler die hier iets over moet zeggen…
    Komt net kijken , ondanks zijn potentie nog een hoop te leren

  1. Koning Haarms Wolfs

   Die boer moet gewoon opdonderen. “We praten er over”……. deze mannen verdienen miljoenen. De zweep er over. Dit zou bij PB of Van Gaal niet gebeuren. Je bent gewoon veel te licht, boer. Ze nemen je niet serieus en ze knokken niet voor je. We hebben een zwaargewicht nodig en geen boer die de Ansterdammer niet snap en heet wordt van een klompendans.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Amsterdammer….en snapt…. anders gaan zo een stel nieuwelingen weer janken over typo’s….

    1. Bakkie

     Die “boer” krijgt bijvoorbeeld wel Ziyech aan het voetballen, iets wat Peter Bosz niet echt lukte. Je weet nooit in hoeverre het aan de trainer of aan het spelersmateriaal ligt, maar ik heb lang heel lang niet meer zo genoten van Ajax als nu

     1. Koning Haarms Wolfs

      Bakkie, kom op…. dit was PB zeker gelukt. Je hebt zeker gelijk, dat je op momenten kunt genieten van dit team, maar ik weet zeker, dat ze onder PB en vG veel scherper zouden zijn. Ik hoop echt dat tH vertrekt.

     2. Indojood

      Ziyech was in zijn eerste jaar. De selectie was van mindere kwaliteit en had een aantal jaar FdB achter de kiezen. Ziyech speelde gewoon prima onder Bosz, net zoals Klaassen en Schöne op het middenveld. Die boer heeft een betere selectie. De Ligt, De Jong, Onana en Ziyech zijn allemaal verder in hun ontwikkeling en hij kreeg Blind en Tadic erbij.

     3. Yor2002

      Ik ben geen fan van ten hag maar je kan niet ontkennen dat ze onder hem op dit moment geweldig spelen. Hij is ook een van de enige trainers die ajax laat overwinteren in de CL en nog bijna 1ste wordt in de poule ook

     4. Koning Haarms Wolfs

      Met dit team had zelfs Natte Nel, de toiletdame van het Centraal, overwinterd!

   2. beni

    Die de jong is gewoon fysiek zwak en zwaar overschat die heeft al meer het gras van dichtbij gezien dan cruijf in zijn hele carrière. Maar ja de massahysterie overheerst meer dan de realiteit.

    1. Koning Haarms Wolfs

     Klopt Beni, en Barça, Real, MU en MC evenals alle voetbalanalytici zitten er compleet naast. Absoluut hoor. Als je nu uit je raam kijky, beni, dan zie je Paulus hard wegrennen voor Eucalypta…..help Paulus maar even ontsnappen, jongen.

     1. Litmanen

      He Indojood, wat wastie weer goed he? De niet uitgeflotenwillenworden ster…..
      Ik zou zeggen, doe er nog een miljoen bij per jaar, dan haalt hij ook de derde ring nog met zijn passes en schoten.

     2. Indojood

      Ziyech speelde zwak zoals bijna het hele elftal. Voor de rest was hij speler van het jaar vorig seizoen, speler van de maand september en speelde hij in de CL wedstrijden gewoon goed tot uitmuntend. Ik heb jouw kleuterargumenten, die gebaseerd zijn op een ongezonde haat jegens Ziyech, niet nodig.

     1. beni

      Nee ik ben niet dronken wel in een jolige bui. Het is een aardige speler maar niks bijzonder. Scoren nul komma nul. Een prachtige actie niks of hij ligt meteen op de grond. Bal aannemen en meteen afspelen saaie voetballer.

     2. Yindi02

      Jij bent stekeblind en/of oerdom. Kruip bij Nietmanen in bed, hang een foto van Frenkie en Hakim aan de muur en zuig elkaar lekker af, klojo’s!!

   1. Charka53

    Maar hij viel wel op door zijn goede spel en er vielen vele op door hun heel matig spel , onderandere de Groot verdieners

   2. Nultwintig

    Wordt steeds enthousiaster van Blind. Als hij net zo gaat spelen als zijn pa dan staan ons mooie wedstrijden te wachten.

 4. Joep

  Tot aan de 2-0 ging het nog wel. Ze waren wel aan het breien zeg. De laatste bal was steeds matig. Tweede helft pff wat triest zeg. Nu op naar Lissabon. Heb er zin in

 5. Bert Betondorp

  Benfica heeft zeker in de hoofden gezeten. Maar dat is geen excuus.
  Tegen dit Willem II had het doelsaldo opgekrikt kunnen, nee moeten worden.
  Maar woensdag tegen Benfica is alles anders. Succes Ajax.
  Wat de coach betreft leeft bij mij nog steeds de vraag: heeft hij wel het respect
  van de spelers?

  1. Koning Haarms Wolfs

   Precies Bert, dat vraag ik me ook af. Ik denk het namelijk niet. In de CL is iedereen scherp, omdat ze zich daarmee wereldwijd in the picture zetten. Daar zit veel eigenbelang ook bij. Maar ik denk niet dat tH veel respect afdwingt.

   1. Litmanen

    KHW, natuurlijk is er geen respect. Als je als zo duur betaalde “ster” zo wekelijks kunt falen ( ook tegen 010 maar een halve wedstrijd) dan dient een trainer in te grijpen.
    Denk je dat je onder trainers als vGaal, Koeman, de Boer, Bosz of Hiddink zo had kunnen spelen zoals in de tweede helft?
    Van Gaal had de duurste het eerst gewisseld.
    Frank de Boer was ook knetterhard tegen spelers die niet presteerden. Ik kan me El Hamdoui nog herinneren.

    Nee, Ten Hag wisselt mensen als Schone, echte profs die nooit protesteren. Huntelaar, nooit een probleem, Dolberg, geen kwade kop.
    Lekker makkelijk. Geen toptrainer en geen Ajaxtrainer. Ik blijf het zeggen tot hij weg is.

  2. beni

   Je staat daar als speler van Ajax niet als speler van de coach. Je hebt toch een eigenwaarde je wil winnen en uitblinken dat doe je voor de club en voor jezelf. De generatie Gullit hadden maling aan de trainer als die met een achterlijke opstelling kwamen. Die trokken gewoon hun eigen plan het zijn gewoon jongetjes die totaal fysiek zwak zijn.

 6. Yindi02

  Ach woensdag spelen ze weer een “volwassen” pot tegen Benfica en dan is iedereen weer in hosanna stemming!
  Kop op, vind dit altijd nog leuker dan dat wat Pisvee doet, hier in de ED winnen (soms in de laatste minuut) maar Europees geen ene moer voorstellen.

  1. beni

   Haha wat denk jij dat Ajax tegen inter had gedaan wees blij dat Ajax niet in die poule zit. Hadden zwaar op hun klote gehad.

 7. Kapstein

  Dit soort wedstrijden moet je eigenlijk geen woorden vuil aan maken. Er is eenvoudig gewonnen van een zwakke tegenstander en over een paar dagen moet er weer gepresteerd worden.

 8. Vak 120

  Nu ligt het bij sommige weer aan TH dat we verzwakken,als ze met 6-0 winnen krijgt TH voor zijn kiezen waarom hij niet eerder wisselt met benfica in het vooruitzicht…ik word daar zo moe van om altijd TH aan tewijzen en namen van andere trainers te noemen! Hoe kan je dat nu ZEKER WETEN??? Jongens geniet gewoon van ajax,ze doen het goed!!

 9. Dagrump

  2de helft was niet zo best!! Maar eigenlijk geen moment in de problemen gekomen maar was leuk geweest om nog paar goals te zien!! En wat speelde Blind een goeie wedstrijd!!

 10. Redje

  We hadden de eerste helf al 5-0 voor moeten/ kunnen staan….maar helaas lukte dat niet.De tweede helft lukt er niets meer….alsof Ajax liever laat affluiten en naar huis wil.Motivatie gebrek lijkt het wel..Zand erover,nu mooi resultaat tegen Benfica!??❌❌❌

 11. Iedereen heeft een mening

  Jammer, de laatste 2 wedstrijden had de achterstand op doelsaldo makkelijk kunnen worden ingelopen.??

 12. Ajaxfoort

  In de eerste helft dacht ik echt: dit gaat een walk over worden. Maar na de wissel van W2 en het inzakken van Ajax werd het een tweede helft die het aanzien niet waard was.
  Wel verbaast me de reactie van Ten Hag. Hij ziet normaal altijd een andere wedstrijd dan ik. Hij gaat vooruit!!

 13. Ruud Krol

  Eerste helft goed, tweede helft erg slecht. Het mag een keer, na vele shows dit jaar !

  1. Bert62

   Het mag niet een keer. Je moet als een club als ajax elke wedstrijd scherp zijn en gaan voor doelpunten. Aan het eind van de competite sla je jezelf voor de harses als je met 1 doelpunt verschil geen kampioen word.

 14. Slingertje.

  Het moet eens tot die botte hersens doordringen dat ze zakelijker moeten worden en goals moeten scoren.
  De staf moet harder optreden en wie niet horen wil moet maar voelen en gaat lekker banken of op de tribune zitten totdat het kwartje wel valt.

 15. Bert62

  Je staat toch zelf op het veld. Laat het dan ook zien. Altijd dat gezeik achteraf. Vecht voor elke cm ook tegen clubs als Willem 2.

Comments are closed.