Ajax drukt na bliksemstart niet door tegen Willem II: 2-0

Ajax kende zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA geen enkele moeite met Willem II. Slechts 20 minuten had Ajax nodig om de 2-0 eindstand op het scorebord te zetten. Na die eerste 20 minuten van de wedstrijd zakte het niveau steeds verder weg en mocht doelsaldo nog belangrijk worden aan het eind van de rit dan zal Ajax zeker terugdenken aan de wedstrijd van vorige week tegen Feyenoord en deze tegen Willem II.

David Neres had al na twintig seconden kunnen scoren, maar de Braziliaan kreeg de bal niet over de lijn. Het was uitstel van executie voor de gasten uit Tilburg. Want Kasper Dolberg in de elfde minuten scoorde met een fraai schot van buiten het zestienmetergebied en weer tien minuten later maakte Frenkie de Jong na een overstapje van Neres 2-0 van. Die treffer had overigens al zijn tweede moeten zijn, want De Jong stormde een paar minuten daarvoor al op doelman Timon Wellenreuther af, maar besloot tot een te frivool stiftje.

Ajax drong vervolgens steeds minder aan en Willem II betrok de defensieve stellingen. Klaas-Jan Huntelaar, in de 54e minuut vervanger van Dolberg, kreeg nog de beste kans op de derde treffer. De Achterhoeker haalde met rechts uit, maar zag zijn inzet een halve meter over verdwijnen.

Ajax hield opnieuw de nul. Daardoor evenaarde de club een record. Net als in 1971 en 2008 heeft Ajax nu acht keer op een rij geen tegengoal hoeven slikken in een thuisduel. Bij Ajax kan de blik nu weer op de Champions League. Komende woensdag kunnen de Amsterdammers een reuzenstap zetten richting knock-outfase. Ajax gaat dan op bezoek bij Benfica.

Ajax – Willem II 2-0 (2-0)
11. Dolberg 1-0
22. De Jong 2-0

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne (67. Van de Beek), De Jong; Ziyech (87. Labyad), Neres, Tadic; Dolberg (54. Huntelaar).

Opstelling Willem II:
Wellenreuther; Lewis, Heerkens, Palacios; Saddiki (35′.MeiBner), Anita, Lieftink (68. Kolovos), Crowley, Llonch; Sol, Avdijaj.

Related posts

31 Comments

 1. Indojood

  Ben samen met dickst14 en Joep geweest, was erg leuk maar die wedstrijd was kut. Obama had niets te doen, De Ligt en Blind voldoende, de rest matig.

 2. Forever nr14

  Zo weer thuis, pffff wat een zaadpot zeg, na de 2-0 deden ze niets meer. Ook hier weer het bewijs dat Hag de mannen niet gemotiveerd krijgt, en dit gaat ze opbreken

 3. AJAXForever61

  Het was un jou woorden een zaadpot, ben ookniet blij naar huis gegaan, maar kom op, ze zijn jong W II is geen opponent en de koppies zijn bij Benfica, letts rock and roll

  1. la Ling

   Dat “jong” zijn blijft geen excuus. Ik hoor al jaren hetzelfde liedje na een slechte pot. Ten Hag stond doelloos langs de lijn en heeft geen overwicht op de groep.

   1. Litmanen

    Jong? De grootste verdieners in dit elftal zijn Tadic en Ziyech. Zouden die gisteren hun salaris hebben gestort op de rekening van een goed doel?

    1. la Ling

     Jij hebt echt een financieel probleem he. De grootste verdiener is Blind en die neemt niets op sleeptouw.

     1. Litmanen

      O sorry AB, nog niet beantwoord. Blind was terecht man of the match. Verder is het zo dat Tadic het hoogste salaris heeft en Ziyech drie miljoen oer jaar verdient.
      Tja, dan mag je niet meer dan dertig minuten inspanning verwachten….

 4. Ajax 84

  Wat een gezeik elke keer over ten hag , het is ook niet mijn favoriet! Maar we hebben een super seizoen op psv uit na !!!! Als onze jongens nou een leren niet zo arrogant te zijn na een 2-0 voorsprong maar eens een keer flink doorpakken! 5 punten en 9 goals . Gisteren was een kans er 6 te maken …. mezelf dood geirriteerd de tweede helft en dat was lang geleden come on boys !!!

  1. Bert Betondorp

   Ten Hag is de coach die met zo’n goede selectie in staat moet zijn dit Ajax team voluit te motiveren. Voor zo ver ik kan zien gebeurt dat nietof te weinig.
   Denk aan terug aan Rinus Michels. Dat was zo’n coach, die brulde demotivatie erin. Ten Hag moet blij zijn met zijn selectie en eindelijk eens de Ajax coach moet zijn die nodig is,

   1. AjaxKat

    @BB: denk dat je een spatie bent vergeten bij ‘demotivatie’. Zo krijgt je post een hele andere dimensie.
    Verder vind ik ook dat Hag in de spiegel moet kijken wat betreft het motiveren. Maar een beetje ter verdediging van hem werd dit ook al meerdere keren uitgelegd bij VI. Profvoetballers (niet alleen bij Ajax) van nu verdienen zó veel (vaak meer dan de trainer) dat ze zich niks meer laten wijsmaken. En in combinatie met social media waarin ze met de meest stompzinnige posts veel likes scoren, worden ze bevestigd in hun waanbeelden. Beste voorbeeld daarvan is Depay die onder LvG (ook oude stempel) bij ManU helemaal van God los was en daar social media bij gebruikte. Dat is Depay nu nog steeds. Met andere woorden: denk dat het tegenwoordig gewoon moeilijk is om spelers zo te coachen als vroeger. En precies wat Ajax 84 schrijft: tot nu toe is dit een supergoed seizoen op psv uit na.

 5. Charka53

  Tjonge, tjonge kunnen jullie het niet opbrengen om ons de supporters te verwennen in de competitie met twee keer een helft goed voetbal of zijn wij niet belangrijk.

  1. Litmanen

   Charka, allemaal salarisverhoging en contractverlenging en vervolgens elke week een halve wedstrijd spelen.
   Als Ajax tegenwoordig met rust 2-0 voorstaat hoef ik verder niet te kijken.
   Onze vedetten blijven staan en de echte werkers worden gewisseld.
   De grijns op het gezicht van Schone sprak boekdelen.
   Buiten de goals was hij de enige die de ballen richting doel kreeg.
   Vooral het balverlies en de afzwaaiers van Hakim waren weer een lust voor het oog.

   Maar niet fluiten he? Anders wordt Hakimpje boos…….

   1. la Ling

    Je bent een raar figuur. Waar komt die hekel vandaan? Ook Hakim is Ajacied. Verder ….. Dolberg een werker?

    1. la Ling

     Trouwens waren er in de tweede helft paar mooie acties en voetbewegingen van Ziyech. Jammer dat je die gemist hebt. Ik geef toe ….. zelfs een minder/slechte Ziyech zie ik nog graag ?.

     1. Litmanen

      Je moet eens eerlijk naar de tweede helft kijken en dan bij elk balcontact van deze over het paard getilde vedette je afvragen of het niet heel natuurlijk is dat topclubs totaal niet geinteresseerd zijn in Hakim.
      Het is geen teamspeler. En als je vijf keer op de goal schiet uit een vrije schietkans en hij komt geen enkele keer tussen de palen (inclusief vrije trappen), dan kun je je ook afvragen waarom hij dat blijft doen.
      Af en toe een bal spelen over veertig meter moet elke middenvelder van Ajax kunnen. En ze horen dan ook nog aan te komen.
      Hij zat gisteren dicht tegen een fluitconcert aan. Nog twee van deze potjes en we hebben weer oorlog.
      Ik hoop oprecht dat woensdag het elftal er vol voor gaat, maar de heren worden niet betaald voor tien potjes in Europa.
      Overigens, Dolberg werd 1 keer fatsoenlijk aangespeeld in de spits (fijn he, die naar binnen komende buitenspelers) en toen was het direct raak. Dus zijn gemiddelde lag gisteren 100% hoger dan dat van Hakim.

     2. la Ling

      Je richt je alleen op Ziyech (overigens diverse ballen tussen de palen). Waarom is dat? Er waren minimaal 8 spelers ver onder de maat. Wat heb je Ziyech

     3. dickst14

      Je probeert jezelf steeds onsterfelijk belachelijk te maken Nietmanen.
      Dat is het enige wat je wel goed af gaat.

     4. la Ling

      Buitenspelers a la Ziyech en Tadic moeten naar binnenkomen. Zo benut je hun kracht optimaal. Daarmee geven ze ook ruimte aan opkomende backs. Spitsen moeten meer kunnen dan alleen afhankelijk zijn van voorzetten vanaf de zijkant. Ik vind Dolberg een beperkte spits.

     5. Litmanen

      Weet je laatje, of ab tje, whatever, Ziyech is de hele tweede helft niet van plan geweest nog een bal af te spelen en wil nog steeds op rechts met zijn linkerbeen buitenom passeren ( wat hem nog nooit is gelukt trouwens).
      Ik heb niets tegen Ziyech, ik heb iets tegen trainers die dit soort klootzakjes 86 minuten laten staan.
      Dolberg is een wereldspits waar Monaco vorig jaar nog 50.000.000,00 voor wilde betalen. Hij kreeg zaterdag 1 bespeelbare bal, die no bijna verziekt werd door Tadic, en schoot hem weergaloos binnen.
      1 bespeelbare bal……
      En onze wereldtrainer zet Huntelaar er naast. Hoe verzin je het!
      Ziyech raakten we aan de straatstenen niet kwijt….. En geloof me, dat wordt volgend seizoen weer een probleem.

     6. la Ling

      Begin jij nu ook al over ab? Weing origineel en best wel raar. Ik heb mij zelfs aan jou netjes voorgesteld.
      Als Ziyech blijft bij Ajax maakt slechts tienduizenden in het stadion blij. Ziyech was de beste speler in de ED in de maand oktober. Je zal zo’n klootzak maar in je elftal hebben. Apart dat jij supporter bent van Ajax met zo’n kijk op spelers en voetbal. Dat je durft te zeggen dat je niets tegen Ziyech hebt is ronduit lachwekkend.

     7. Litmanen

      En toch klopt het. Ook in natafelen met Jansma werd het weer genoemd. Ziyech kan fantastisch voetballen, maar als hij zich gedraagt zoals zondag ( niet weten dat hij de bal moet spelen naar iemand in hetzelfde shirt) dan moet een trainer hem durven wisselen.
      Juist omdat Ten Hag sommige spelers altijd laat staan, denken die spelers zich alles te kunnen permiteren.
      Het ligt dus aan de trainer dat dit gebeurt.
      Een toptrainer durft zelfs Messi naar de kant te halen als hij slecht speelt.
      Doordat Ten Hag een lafaard is kunnen Ziyech, Tadic en afgelopen weekend ook Frenkie een wanprestatie leveren.
      En dan Schone wisselen…..

      En speler van de maand, ach, wie kiest dat? Maandag kreeg Ziyech een voldoende voor zijn prestatie tegen Willem ll, net als Frenkie en Tadic.
      Die blinde zal wel aan de champagne geweest zijn in een skybox, want de wedstrijd heeft hij niet gezien.

     8. la Ling

      Ach, jij bent ook zelden tot nooit serieus te nemen volgens mij. Jij zit constant aan de drank zoals je telkens over Ziyech praat hier. Maar goed, ga je gang, het is een vrij podium hier. Wij zullen het nooit eens worden, dat is zeker.

 6. apeldoorn

  pffffff knal nou eens lekker door naar 5-0 6-0 minimaal. publiek blij en het moet voor jezelf toch ook een lekker gevoel geven? ik kan me gewoon niet voorstellen dat zo’n tweede helft bij draagt aan een lekkere vorm…

  en dat geklaag over Ten Hag zeg, pfffff al het negatieve ligt aan hem, beetje kortzichtig.
  hij maakt fouten genoeg maar de instelling van spelers mag toch echt wel bij de spelers zelf gezocht worden toch??

 7. Ruud Krol

  Ajax wint zijn wedstrijden wel heel gemakkelijk in vergelijking met die pisvlekken. Onvoorstelbaar dat die maar blijven winnen………binnenkort gaan ze met knikkende knietjes naar De Kuip! Daarna alles in eigen hand !

  1. Litmanen

   PSV gaat echt niet verliezen van Feijenoord. Ajax won op 50% van 010. Dat elftal mist te veel kwaliteit.
   In dit geval jammer genoeg.

 8. Ruud Krol

  Klopt Litmanen, vreemde is dat Ajax altijd makkelijk thuis van Feyenoord wint, PSV thuis van Ajax (behalve onder De Boer) en Feyenoord thuis van PSV. En laten we eerlijk zijn die lampenkappen hebben uit veel moeite met clubs als Sittard Groningen dus waarom niet Feyenoord

Comments are closed.