Overmars geeft duidelijkheid: ‘Er vertrekt niemand in de winterstop’

Marc Overmars heeft na afloop van het gewonnen bekerduel tegen Go Ahead Eagles duidelijkheid gegeven over de talloze geruchten rondom spelers van Ajax, waarin met name Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong wekelijks worden gelinkt aan een transfer naar het buitenland. 

‘In de komende winterstop zullen er geen prominente spelers vertrekken bij Ajax’, laat Overmars weten tegenover de camera van Fox Sports. Hiermee geeft Overmars clubs als Barcelona en Manchester City een duidelijk signaal dat er in de winter niks te halen valt bij Ajax, als weet de directeur spelerszaken ook dat De Ligt en De Jong komende zomer onhoudbaar zijn voor Ajax. Het Algemeen Dagblad wist overigens woensdag te melden dat spelers als De Ligt, De Jong, Onana, Ziyech en Neres gezamenlijk 250 miljoen waard zouden zijn. Hier wilde Overmars nog niet teveel over kwijt al leken de laatste woorden van Overmars zeer duidelijk.’Dat is wel een heel erg voorzichtige schatting’.

Bron: Fox Sports

Related posts

47 Comments

  1. JohnDoe77

   Goed dat hij duidelijkheid geeft! Maar als een echt grote ploeg in slecht weer denkt dat Frenkie of Matthijs het seizoen nog kan redden, moet ik het nog zien. Maar laten we duimen!

   1. dickst14

    Hij kan helemaal niets verkopen, want zijn lot is min of meer verbonden aan deze selectie om eindelijk eens een prijs te pakken na 4 jaar wanbeleid.

    Met 200 miljoen op de bank en de beste jeugd van Nederland staat het mes op zijn keel.

    Diverse miskopen heeft hij gedaan en 2 jaar geleden haalde hij Ziyech pas na een hopeloze achterstand in de competitie en uitschakeling in de CL, ondanks smeekbeden van zo goed als alle ajacieden. Een zeldzame zielige uitzondering daargelaten.

    Waarom bv Bonde halen voor 10 miljoen? Kopen wat je zelf niet hebt of op kunt leiden zei eens de grootste ajacied ooit.

    1. Prinsengracht

     Helaas is BR hier niet meer om uit te leggen dat Ajax echt geen 200 miljoen op de bank heeft. Jammer dat jij nu ook aan de haal gaat met de werkelijkheid om je punt te maken.

     1. dickst14

      Ook al is het de helft. Daar gaat het niet om in dit geval, maar als jij je punt wil maken. Ok dan.

 1. Litmanen

  Overmars is jaren voor alles wat lelijk was uitgemaakt. Inmiddels denk ik dat hij de beste in zijn vak is in Nederland.
  Bovendien laat hij zich door niemand gek maken.

  1. Daisy

   Dit seizoen is Marc goed bezig ja tot nu toe dan Litmanen. Afgelopen jaren heeft Marc alles verkocht waar je Euro’s voor kunt krijgen. Dus wel logisch dat Marc niet zo geliefd was want dat heb ook een hoop inkomsten en prijzen gekost. Nu maar afwachten of hij zijn woord houd in de winterstop.

    1. Daisy

     nou Indojood ik denk dat Litmanen wel verder kan denken. En vindt ook dat hij soms wel een nuttige bijdragen heeft aan dit forum. Niemand is het altijd met elkaar eens ook ik met de rest hier niet. Maar ik vind het leuk om te lezen wat iedereen ervan vinden.

     1. Indojood

      Daarover zijn we het dan oneens. Nietmanen heeft er totaal geen verstand van. Ga maar na, wie vindt Van Rhijn, Veltman, Zivkovic, Andersen, Sinkgraven, Younes toppers? Hij is de enige.

     2. Daisy

      Volgens mij zijn dat wel allemaal Interland spelers dus zo slecht zijn ze dan ook weer niet. Ik dacht een paar jaar geleden zeker dat Andersen een topper zou worden. Maar die is een beetje tegen gevallen volgens mij. En voor mij zijn er maar 4 die de echt top bepalen Messi, Ronaldo,Neymar,Mbappe. De Jong en de Ligt enz volgen pas op afstand. Maar die komen er wel hoop ik.

     3. Indojood

      We hebben over toppers in de context van Ajax. Genoemde spelers komen allemaal tekort voor Ajax maar Nietmanen ziet ze graag spelen. Als enige.

     4. Daisy

      Bijna niemand die afgelopen jaren is verkocht is wel een topper geweest Indojood. Of vergis ik mij nu.

     5. la Ling

      Daisy er zijn wel meer spelers “interland” spelers maar dat maakt nog niet dat het
      spelers zijn waar ik voor op de banken ga.

     6. De Nees

      Goed zo Daisy. Laat Prinsengracht maar lekker lang balen van je. Gooi af en toe wat typische vrouwengezeur tussendoor, vind hij stiekem best vermakelijk hoor. Kunnen wij weer lachen om zijn reacties. ?

     7. Indojood

      Ach Daisy is helemaal geen vrouw, gewoon een kneus met alweer een andere nick. Sluit niet uit dat het Prinsengracht zelf is.

 2. Amoebe

  Om het dicht te spijkeren graag nog even uitleg over wat hij onder prominent verstaat ?

 3. Ajax 1

  Haha, mooi ook dat hij die 250 mln € een voorzichtige schatting noemt. 250 mln……en dan ook duidelijk zeggen dat er niemand weg mag. Klasse. We worden kampioen !!

  1. AjaxKat

   Toevallig zag ik dit interview gisteren en zijn gezicht zei eigenlijk: ‘250 miljoen, wat een gelul!’ Maar zo kijkt ie altijd wel een beetje.

  1. Moosie

   Ja idd hoeveel miskopen heeft hij gedaan Bosz weggejaagd Jonk weggejaagd hij moet nog heel wat goedmaken

   1. Indojood

    Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Overmars Bosz wilde behouden. Over het wegjagen van Jonk en zijn kielzog Cruijff zijn ze wel allemaal schuldig aan.

 4. a.p.

  Klasse Marc en Ajax! zeker dit seizoen willen wij onze sterspelers in Amsterdam nog zien en hopelijk met successen!

 5. Iedereen heeft een mening

  Dat is inderdaad duidelijk. €250 mio is, denk ik, te laag. Ik zie het net als bij woningen. Tegenwoordig wordt meer dan de vraagprijs betaald, zeker als er meer belangstelling is. Dus 20- 30% boven de €250 mio lijkt mij reëler.

 6. AJAXForever61

  Marc ,excuses , heb meerdere malen veel kritiek op je gehad, maar maak nu met respect een diepe buiging. Jij bent echt een TOPAJAXIED!!!

 7. Bert Betondorp

  Een juist beleid voorAjax behoud de top en last but not lease kijk niet naar geld alleen. Dit team in deze selectie kan nog veel mooie tijden opleveren.

 8. M800M

  Haha ‘dat is wel een erg voorzichtige schatting’. Prachtig! Hij doet t top maar moet nog wel ff snel opzoek naar een keeper zodat we een goede vervanger hebben voor wanneer onana weg gaat

   1. M800M

    Nou ik denk dat hij niet voor de rest van zijn carriere bij ons blijft spelen nee. Er is iig interesse genoeg voor hem dus hij is zomer 2020 zeker wel weg vrees ik. Zo niet eerder. Dus wel slim om nu alvast een vervanger te zoeken en laten wennen e.d. zodat hij bij vertrek van onana meteen klaarstaat toch? Of wou je liever een tijdje overbruggen met lamprou als 1e keeper?

 9. apeldoorn

  we moeten ons verlies moeten nemen, De Ligt en De Jong zullen vertrekken, dat zei Overmars ook. geeft niet, maar het geld wat we vangen moeten we gebruiken om bijvoorbeeld Zyech te behouden. Goed kijken naar echte versterkingen… Tadic was briljante aankoop. gooi eens wat namen in de groep zou ik zeggen…wie moeten we halen? wie zijn betaalbare versterkingen ?

  1. FrankiC

   In de winter al Calvin Stengs halen en voor de andere kant Groeneveld. Worden toppers. Ik denk dat onze eigen Danilo het ook gaat halen.

   Ik werd gisteren noet blij van de tweede garnituur, zoals Bakker, Kristensen en Cerny. Gaan het niet redden. En dan Labyad. Pfff, Dani de Wit had in 5 minuten meer gelopen dan Labyad de hele wedstrijd.
   Denk dat Schuurs het zou kunnen halen.

 10. De Nees

  Dit zal voor altijd een makke blijven als Ajax zijnde: nooit een veelbelovend team langer dan 2 jaar bij elkaar kunnen houden door al dat transfergeweld, daar valt weinig tegen te doen helaas. Nu moet maar blijken hoe goed de jeugddoorstroming en het scoutingsapparaat is en hoe daadkrachtig Marc is komende zomer. Zullen ze met een dikke portemonnee kritisch genoeg zijn op wat ze binnenhalen, neemt men sneller genoegen met een probeersel? toch geld genoeg…

  1. FrankiC

   Helemaal mijn idee.
   Hadden toen naar hem moeten luisteren: op elke linie 1 echte versterking ipv van elke linie de beste verkopen

Comments are closed.