There are no ads, please add some


Vreemde uitspraak Clasie: “We probeerden zo lang mogelijk met elf man te blijven staan”

Een opmerkelijke uitspraak van Feyenoord-speler Jordy Clasie na afloop van de door Ajax met 3-0 gewonnen Klassieker. Clasie zei dat Feyenoord bewust agressief begon, maar voegde daar iets opmerkelijks aan toe. De middenvelder gaf voor de camera van FOX Sports namelijk aan dat de tactiek van Feyenoord niet was om te komen voetballen maar dat Feyenoord “zo lang mogelijk met elf man moest blijven staan”, aldus Clasie. Het leek er dus op dat Feyenoord bewust de charges zocht. Toornstra bleef nog een rode kaart bespaard toen hij Frenkie de Jong torpedeerde. Even later was het wel raak, op aandringen van de VAR, voor St Juste.

“Hij (Clasie, red.) benadrukt het en dan gebeurt het tóch”, aldus John de Wolf bij FOX Sports. “Als het nou op je eigen helft rond de zestien gebeurt, dat je aan de noodrem moet trekken, dan kan ik het begrijpen. Dit zijn onervaren fouten..Hopelijk doet hij (St. Juste, red.) het één keer en nooit meer.”

“Natuurlijk mag je hard spelen. Maar de scheidsrechter had vaker moeten ingrijpen”, aldus Daley Blind in gesprek met De Telegraaf. “Ik denk dat je een speler als Frenkie als scheidsrechter beter moet beschermen. Na die overtreding van Toornstra na twee minuten was ik blij dat de enkel van Frenkie nog heel was. De scheidsrechter had ook nog wel een paar keer een gele kaart kunnen geven voor een overtreding op Frenkie. Ik neem aan dat het niet de bedoeling was van Feyenoord. Maar een zware overtreding is een zware overtreding”, vervolgt de verdediger annex middenvelder. Nadat St. Juste een rode kaart ontving, liep Ajax uit naar een 3-0 overwinning. “Daarna was het best makkelijk voor ons. Ik vond dat we ook helemaal niet goed speelden. We waren heel onzorgvuldig. Maar 3-0 is 3-0. Dat is een lekkere uitslag”, besluit Blind. De zege van de Amsterdammers kwam tot stand dankzij een eigen doelpunt van Justin Bijlow en treffers van Hakim Ziyech en Dusan Tadic.


Gerelateerde posts

26 reacties

 1. Dagrump

  2de helft was niet best!! Maar toch lekker die 3 punten en 3 goals!! En wat een smerige overtredingen van fey. Smeerlappen!! Er hadden zomaar een paar spelers een blessure kunnen krijgen door deze vieze overtredingen!!

 2. theomar

  De overtredingen waren vooropgezet. Dus kaarten volledig terecht. In vervolg streng op blijven reageren door scheids.

 3. Zlatan4ever

  Het spel van de Kakkies was opgelegd door hun trainer.
  Van Bronckhorst zou eigenlijk bestraft moeten worden met rood. Zo “opgefokt” stuur je de spelers niet het veld in…..
  Misselijk

 4. Kapstein

  Het was niet smeriger dan in andere jaren. Net als tegen 070 trouwens. Het verschil is dat met de VAR dit soort aanslagen daadwerkelijk bestraft worden!

 5. Charka53

  Als de KNVB deze uitspraak van Clasie eens serieus nam en de overtredingen eens ging bekijken kunnen er nog wat straffen worden uitgedeeld want dit is niet normaal meer.

 6. Bert Betondorp

  Het is niet de eerste keer dat een tegenstander tegen Ajax tracht met groff
  overredingen Ajax uit het spel te halen. Het was ook bij de overtredingen van Feijenoord geen toeval dat Frenkie de Jong het slachtoffer werd. Bewust werd hij en andere Ajax spelers hard aangepakt. Hard onsportief spel is Feijenoord onwaardig. De “beste scheids van Nederland?” Trad niet goed op. Schande,
  nooit meer deze man bij de klassieker. Ajax was idd uit zijn spel maar won terecht.

 7. a.p.

  dat dacht ik ook al wat Clasie zegt. Het was toch niet normaal hoe 010 in het begin te keer ging. Gelukkig zijn de boot in gegaan met hun eigen antivoetbal.

 8. Sjaak Swart

  Als je met deze insteek de wedstrijd denkt te gaan winnen ben je niet geschikt als trainer van een voetbal team maar meer als een rugby team,deze trainner heeft niet de intelligentste spelers tot zijn beschikking daarom kan hij ze zover krijgen,van Persie had het snel door dat dit niet goed ging komen zo daarom is hij eruit gestapt want zo,n wedstrijd wil je niet op de bank mee maken maar voetballen,maar dat kan jewel vergeten met dit team en trainer kansloze missie Rotterdam als haven stad met zo,n instelling kansloos zo zijn ze niet kunnen winnen bij voorbaat dan maar met geweld.Wees er maar trots op Rotterdam.

 9. Mr Ajax

  Ze kunnen niet normaal van ond winnen, dus proberen ze het zo, te belachelijk voor woorden dit

 10. AjaxKat

  Idd, zullen ze vergeten zijn dat die VAR er ook nog was?
  Ajax heeft ruim gewonnen in een drukke week, daar gaat het om en als het goed is ook zonder ernstige blessures. Een langere neus richting De Kuip kun je niet maken.
  Dit was hun enige tactiek, vrij triest. Indirect ook een verlies voor ons want de klassieker is mors- en morsdood. Ik betrapte mezelf er een paar keer op dat ik serieus nadacht over wat zij beter hadden kunnen doen om de wedstrijd weer een wedstrijd te maken, moet niet gekker worden. Maar ja, ‘it takes 2 to tango’. De klassieker leeft alleen in de media, met name bij Fox, omdat ze de wedstrijd moeten verkopen. Je kunt elk scheldwoord naar 010 gebruiken, ze vinden het vele malen erger als ze zielig gevonden worden. Maar dat is het ook echt!

 11. Iamsterdam2015

  Tja. Als je kwalitatief niet een beetje maar een straatlengte beter bent dan kan je als mindere als Clasie alleen maar huilie huili doen en je zo achterlijk gedragen. Ach het verbaasd mij niks, prutsers.

 12. Indojood

  Dit zegt genoeg over het niveau daar in 010-zuid. Het is één grote grap. Dat nieuwe stadion komt er niet omdat ze zichzelf schromelijk overschatten. Buiten NL zijn ze alleen “bekend” om dat fantastiche legioen wat alles sloopt wat het onderweg tegenkomt. Op gebied van naamsbekendheid, reputatie, speelstijl en internationaal netwerk is en blijft het een heel klein clubje wat voortdurend anderen de schuld geeft van hun eigen falen.

 13. Slingertje.

  Die Toornstra had ook direct rood moeten krijgen.
  Ze schoppen uit pure onkunde die kakkerlakken.

 14. Alabe

  Marco van Basten moest noodgedwongen stoppen met voetballen omdat hij zo vaak onderuit geschopt was…. Hopelijk blijft Frenkie dat gespaard als de scheidsrechters daar inderdaad beter op gaan letten

 15. Sjaak Swart

  Zit net te lezen dat mr Bijlow het een overtreding vond, Dolberg zou hem geschopt hebben hij voelde zijn arm naar voren gaan,nou hoe dom ben je als je de herhaling 4 x bekeken heb om dat tezien,nou mr Bijlow ik ben niet bijzient niet slecht zien ook niet aan een oog, maar wat ik wel zie dat jij sorry u blijf netjes,zelf de bal over de lijn werkt hoe je dat voor mekaar kreeg heeft denk ik temaken met uw inteliggentie waar is de lijn en waar dient deze voor totaal ontbreekt bij u.Mr Bijlow u kan er niks aan doen dat heeft met uw opleiding temaken tijdens u verblijf bij fije schop je rot,dat word u niet bijgebracht tijdens uw opleiding,jammer maar helaas.Dat heeft temaken dat er van die knuppels rond lopen die graag praten maar niks doen net zo als in de haven liever lullen dan werken,en als er wat gedaan moet worden dan zijn we er niet of schoppen er maar op los.Gr van Sjaak Swart

 16. Sjaak Swart

  O,ik ik vernam uit betrouwbare bron dat u en juste en hadden bij getekent,nou fijn tot in R,dam hoor en denk eraan de lijn is wit ook in R,dam niet opsnuiven Juste grapje.

 17. AjaxKat

  Dacht ik in eerste instantie ook. Maar ik zat net een herhaling van een interview met Hag en Gio te kijken, ik zat me wel wat af te vragen. Als hij ze zó opgefokt het veld in had gestuurd dan had ie ook rekening kunnen houden met een man minder. Dan had ie bijvoorbeeld met 10 man op eigen helft misschien op 0-0 kunnen spelen en trainen.
  Ik hoorde van een kakkerlak dat Valentijn Driessen stelde dat die spelers dit als een soort muitactie hebben gedaan. Zo dronken van angst en aggressie het veld op gaan. Er werd gesteld dat Gio dus zn eigen spelers niet meer in de hand heeft. Werpt wel een ander licht op dit hele verhaal. Maar ja, weet niet of het klopt.

 18. Zlatan4ever

  AjaxKat, van Bronckhorst willen ze graag dumpen in 010 want die mafkezen dachten echt het “succes” van Veinoort van vorig seizoen te herhalen, ze begrijpen nog steeds niet dat het hoog uit gemiddeld 1 x in de 15 jaar voor kan komen dat ze kampioen worden. Maar in dit specifieke geval is Van Bronckhorst echt schuldig aan de smerige speelstijl, in intervieuws blufte hij er op los dat ze niet onder doen voor Ajax en dat hij wel wist hoe hij het aan moest pakken……
  Dat hebben we gezien, smerige overtredingen gedurende de hele wedstrijd, als zelfs een sukkeltje als Jens Toornstra smerige overtredingen gaat maken dan weet je dat ze “opgefokt” zijn. En wie anders dan de trainer kan daar verantwoordelijk voor zijn ?

 19. AjaxKat

  Ja ach, ze helpen hun eigen club naar de knoppen. Ik baal gewoon dat ik zo’n slechte klassieker heb gezien. Bijna zonde van mn tijd.

 20. Geckoo

  Even offtopic: Rugby lijkt agressief, maar is dit absoluut niet.. als er ergens respect hoog in het vaandel staat is het bij Rugby. Overigens is de “VAR” al jaren ingeburgerd bij het professionele rugby en er wordt nooit gezanikt bij welke beslissing dan ook..

 21. Cruijff De Best

  Echt smerige kakkerlakken, ik vind het het echt misselijk van Govianni van Bronkhorst

Reageren is niet mogelijk.