Ajax kan zondag record vestigen in Klassieker tegen Feyenoord

Ajax kan zondag in de Klassieker tegen Feyenoord een record vestigen. Ajax is ongeslagen in de laatste twaalf Eredivisie-duels tegen de Rotterdammers en kan voor het eerst dertien ontmoetingen op rij zonder een nederlaag blijven. Tussen 1995 en 2000 bleef Ajax twaalf keer ongeslagen tegen de Rotterdammers. Zondag treffen Ajax en Feyenoord elkaar overigens voor de 125e keer in Eredivisieverband uit en thuis. De laatste 24 duels wist feyenoord slechts éénmaal te winnen. Ajax boekte sinds de start van 2006/07 alleen tegen FC Groningen meer thuiszeges in de Eredivisie (12) dan tegen Feyenoord (10, gelijk met Heracles).

Related posts

14 Comments

 1. FrankiC

  Pfff, RECORDMANIA
  Er altijd wel een record te bedenken door die statistiekgravers dat gebroken gaat worden of ze nou winnen, verliezen of gelijkspelen.

 2. Jimmy1971

  Haha, leuke statistieken voor die Feyenooiters, alleen Groningen doet het nog slechter!
  Knal er maar weer overheen mannen!!

  1. Ajax 1

   Dat dacht ik ook jimmy ?. Een veel beschamender statistiek kun je niet hebben…..andere kant voor ons is dat we dus te veel punten laten liggen tegen de kleintjes en daardoor al jaren geen kampioen zijn ?

   1. AjaxKat

    Onder normale omstandigheden verspeelt elke topclub wel punten tegen de laagvliegers, dat kun je best wel tegen elkaar afstrepen. Juist in de topwedstrijden zet je de concurrentie op achterstand. En in geval van Ajax lijkt het er heel erg op dat winnen of verliezen van psv (dé sportieve concurrent) aan de basis stond van het kampioenschap. Kijk maar naar de jaren onder FdB, die verloor volgens mij nooit van hun en werd, behalve het laatste seizoen, altijd kampioen.

 3. Kapstein

  Je kan dit soort getalletjes opblazen, maar het heeft geen enkel nut. Verder: hoe erg we dat clubje ook haten, het is triest voor het nederlandse voetbal dat ze zover zijn weggezakt.

  1. Finidi

   Zo is dat en het is tenminste nog wel een club vind ik ok al moet ik ze niet en geen veredeld bedrijfselftal van phillips?

 4. vak411

  en hoorde je trutjes afgelopen zondag zingen dat we er aan gaan… na zondag weer snaveltjes toe…

 5. ajacied078

  het verschil is dat ze in rdam leven voor die 2 wedstrijden per jaar. wij moeten er 34 inclusief een paar tegen psv wat sportief de laatste 20 jaar de enige concurent blijkt te zijn. dit ook door wanbeleid in rdam.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Probleem is, dat iedereen leeft voor de 2 potjes tegen ons. 030 Is bijv. net zo’n team, bij wie een seizoen is geslaagd, wanneer ze van ons punten hebben gepakt, ook al eindigen ze als 15e.

 6. Gido

  In Amsterdam hebben ze niets te vertellen die kakkies. Nooit gehad ook. Drie punten pakken voor de jacht op PSV.

 7. Zlatan4ever

  Statistieken zijn alleen boeiend als het “echt ergens over gaat”.
  Laten we hopen op een “mooie” overwinning , bij voorkeur een grote uitslag zodat ze in 010 weer even rustig worden….

Comments are closed.