Feyenoord hoopt vanaf volgend seizoen op uitfans bij Klassieker

Feyenoord wil snel de gesprekken hervatten met Ajax, de supportersverenigingen en de gemeenten over het toelaten van uitsupporters bij wedstrijden tegen Ajax. De Rotterdammers streven ernaar om in het seizoen 2019/2020 weer fans van de bezoekende club toe te laten in zowel de Johan Cruijff ArenA als De Kuip. Al inmiddels tien seizoenen zijn uitsupporters niet welkom meer bij De Klassieker wegens ongeregeldheden in het verleden.

Naar aanleiding van vragen betreffende de Klassieker van aanstaande zondag besloot de club met een verklaring te komen. “Het is de bedoeling begin volgend jaar de gesprekken hierover weer op te starten. Deze gesprekken zijn vorig jaar op initiatief van Feyenoord ook al opgestart, maar deze werden weer on hold gezet na ongeregeldheden tijdens de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax. Insteek van de gesprekken is te bekijken op welke wijze er wellicht al in het seizoen 2019/2020 weer uitsupporters bij De Klassieker kunnen zijn”, aldus Feyenoord.

Wel stelt Feyenoord nadrukkelijk “de voorwaarde dat dit onder normale omstandigheden kan en tegen acceptabele kosten en personele inzet voor zowel de clubs als overheden”. Daarbij mag er alleen sprake zijn van “gezonde rivaliteit”, zonder “onacceptabel gedrag en uitingen”, zo luidt de toelichting. Of dat, gezien de situatie een reële voorwaarde is valt nog te bezien.

Related posts

12 Comments

 1. Ralph

  Wat mij betreft nooit meer supporters van Feijenoord in Amsterdam. Zowel de Ajax ‘fans’ als de ‘fans’ van Feijenoord kunnen dit niet aan. Triest, maar helaas vaak bewezen.

 2. M800M

  Zou voor de sfeer leuk zijn maar dat gaat misschien 1x goed en daarna zijn er ongetwijfeld weer wat simpele zielen bij die de boel verneuken. Maarja wat wil je als het voor een deel van die gasten traditie is om in de nacht ervoor de hele nacht te raven, snuiven en slikken en dan zonder slaap half zwevend direct door naar de klassieker te gaan.

 3. Charka53

  Dat zou mooi zijn maar dit gaat maar één maal goed en dan loopt het toch weer uit de klauw er is bij beide clubs een groep die hun beroep er van gemaakt hebben om te rellen.

 4. Zlatan4ever

  Hoe graag ik het ook zou willen, voor de sfeer : geen supporters uit 010 meer in de JC Arena.
  Het was tuig, het is tuig, en het zal altijd tuig blijven.
  Ze haten ons uit pure afgunst en die zal nooit verdwijnen….

 5. Ajax 84

  Dat het van beide kanten komt snap ik voor de volle 100% , echter heb ik altijd het idee dat ze vanuit rotterdam toch echt erger zijn dan in amsterdam

Comments are closed.