AjaxLife: ‘Juist Feyenoord-directie oorzaak dat uitsupporters nog steeds niet welkom zijn bij Klassieker’

Waar Feyenoord in een verklaring vandaag aangeeft graag vanaf volgend seizoen weer uitsupporters te zien bij de Klassieker weet AjaxLife juist te melden dat het juist aan de Feyenoord-directie te danken is dat er bij de Klassieker nog altijd geen fans van de uitploeg welkom zijn. In de Johan Cruijff ArenA zijn supporters van Feyenoord welkom, maar in De Kuip geldt dit niet voor supporters van Ajax. Volgens een kosten-batenanalyse van Feyenoord zou toestaan van uitsupporters echter te weinig opleveren.

De KNVB heeft ook geprobeerd te bemiddelen, maar omdat de directie van Feyenoord niet mee wil werken, ziet ook de voetbalbond geen reden meer om verder te bemiddelen. “We waren een heel eind op weg om een plan te realiseren waarbij uitsupporters weer welkom waren bij de klassiekers”, zo geeft directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van de Supportersvereniging Ajax aan. “De plannen werden gedragen door alle betrokken partijen: van supportersverenigingen tot medewerkers van beide clubs. Ook de KNVB was bereid om tijd en moeite te stoppen in dit project. Daarom stelt het ons zeer teleur dat juist de directie van Feyenoord besluit om de stekker uit dit project te trekken. Een kosten/batenanalyse mag nooit een afweging zijn om te besluiten geen uitsupporters toe te laten.”

Ook AFCA Supportersclub-voorzitter Jacob Bernard is teleurgesteld. “Wij willen ook niets liever dan dat er bij de klassieker weer uitsupporters aanwezig zijn in zowel de Johan Cruijff Arena als De Kuip. Als AFCA Supportersclub zijn wij betrokken geweest bij de gesprekken en staan wij achter de haalbaarheid van de plannen”, zegt hij daarover. “Het is zonde en tegelijkertijd ook kwalijk dat de Feyenoorddirectie dit tegenwerkt. Bij de klassieker horen gewoon uitsupporters. Aan ons zal het zeker niet liggen dat het hier ooit nog eens van komt.”

Related posts

14 Comments

 1. Ajax 1

  Lekker die Directie v Feijenooit. Wsl willen ze niet uitgelachen worden door een paar duizend lachende Ajacieden met drie punten op zak in de kuip.

  1. vak411

   idd, wat een scheidclub.. van mij mogen ze er bij zijn. des te groter is het leedvermaak richting die calimeros. ik hoop echt op een genadeloze afstraffing .. niets sparen of inhouden.

 2. nash1900

  Het is zeker jammer,maar het is ook wachten op het volgende incident. Van beide clubs zijn Supp voor,maar om normaal te doen is dan weer te lastig voor ze.

  1. Charka53

   Volgens mij draait het bij voetbal alleen maar om geld er moet alleen gezorgd worden dat er een leuk elftal op het veld staat zodat het geld binnen stroomt.

 3. DeMike

  Laat de fey supporters volgend jaar wel toe in de JC arena, dan moet de fey directie wel meegaan..

 4. AJAXForever61

  Jammer dat het weer een welles/nietes spelletje is! Grow up, kijk naar di Benfica supp gewoon tussen de Ajax supp, zonder wanklank

Comments are closed.