There are no ads, please add some


Trainer Benfica neemt alleen genoegen met zege op ‘sterk’ Ajax

Benfica-trainer Rui Vitória is niet van plan om zich dinsdagavond in het Champions League-duel met Ajax in te graven met zijn ploeg. Integendeel; hij gaat voor de winst in de Johan Cruijff ArenA. “We gaan de wedstrijd niet in om een puntje te pakken. Je kunt ervoor kiezen om te spelen om niet te verliezen, maar zo’n speelwijze zou een belediging jegens mijn spelers zijn. We moeten op zoek naar de overwinning”, aldus Vitória maandagavond tijdens de persconferentie.

Vitória denkt dat Ajax en Benfica elkaar weinig zullen ontlopen en dat de wedstrijd in de ArenA dus op kleinigheden zal worden beslist. “Ajax is een sterke tegenstander, maar we hebben goede spelers die ervaring hebben met dit soort Champions League-wedstrijden”, aldus de coach. “We moeten voorzichtig zijn, maar ook onze persoonlijkheid, ambitie en verantwoordelijkheid tonen. Dat is essentieel. Details zoals sluwheid en inzicht zullen het verschil maken. Het belang van aanvallend spel weegt zwaarder dan de nadelen die eraan kleven. We beseffen we dat we een ploeg treffen die heel makkelijk en aanvallend speelt, volgens de cultuur van het Nederlandse voetbal, maar we weten hoe we Ajax moeten bestrijden.”

Ajax gaat na twee speelronden aan kop in groep E met vier punten. Dat zijn er net zo veel als Bayern München. Benfica heeft een punt minder en voor het nog puntloze AEK Athene wordt overwintering in de Champions League een moeilijk verhaal.

Ajax-coach Erik ten Hag kan tegen Benfica vermoedelijk weer beschikken over backs Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico, die afgelopen weekend met pijntjes kampten en het uitduel met sc Heerenveen (0-4-winst) daardoor moesten overslaan.

De wedstrijd tussen Ajax en Benfica begint dinsdag om 21.00 uur. Ajax hoopt voor het eerst in 23 jaar ongeslagen te blijven in de eerste drie speelronden van het Champions League-seizoen. Ajax speelt overigens, door de UEFA verplicht in het uitshirt.


Gerelateerde posts

12 reacties

 1. AFCA my World

  Knap verhaal van de trainer,maar hij vergeet een heel belangrijk te benoemen, ZE KOPEN OVERWINNIGEN ! ⚽️

 2. Koning Haarms Wolfs

  Helaas in dat shit-shirt en niet in ons prachtige rood-wit. Fuck Portugezen ook…..

 3. BobbyHaarms

  100% focus dus vanavond. Heb er vertrouwen in maar het wordt zeker geen appeltje eitje

 4. Wenen 1995

  Wat hoop ik dat die trainer gefrusteerd en met een illusie armer vanavond de JC Arena verlaat! Zet hem op, jongens!

 5. Bakkie

  Die trainer is niet bang…
  Ik sluit me aan bij Ajax 1: Dit is DE wedstrijd van het jaar, gaan we meedoen in de CL of niet? Vanavond is waarschijnlijk doorslaggevend.

Reageren is niet mogelijk.