Ajax 019 pakt koppositie na 3-0 winst op Benfica

Een heerlijk opwarmertje vanmiddag op sportpark de Toekomst waar Ajax 019 de leeftijdsgenoten van Benfica met 3-0 heeft verslagen in de  UEFA Youth League. Met de zege pakt Ajax 019 de koppositie in poule E.

Hopelijk was de wedstrijd een voorbode voor vanavond want de toeschouwers kregen een heerlijke pot voetbal te zien waarin het spel op en neer golfde. Het was Ryan Gravenberch die vlak voor rust de score opende met een harde schuiver na een afgeslagen corner. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, was Benfica gevaarlijk in een counter, maar scoorde Jensen de 2-0 voor Ajax. Nadat Benfica op zoek ging naar de aansluitingstreffer gooide Kühn de wedstrijd definitief op slot. Hij schoot vanaf links de 3-0 binnen. Na 3 duels staat Ajax O19 op 7 punten, over 2 weken reizen Heitinga en zijn mannen naar Lissabon voor de return tegen Benfica.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Bakboord, J. Timber, Botman, Bakker (90+1. Salah-Eddine); Gravenberch, Ekkelenkamp, Taylor (46. Q. Timber); Kühn, Brobbey (90+1. Hansen), Jensen (68. Dest).