There are no ads, please add some


Van Boekel blijft bij standpunt: ‘Bal ging terecht op de stip’

Scheidsrechter Pol van Boekel was onderwerp van gesprek na afloop van de wedstrijd SC Heerenveen – Ajax. Van Boekel gaf in de tweede helft een strafschop aan Ajax en daar waren de meningen nogal over verdeeld. De scheidsrechter blijft bij zijn standpunt: ‘de bal ging terecht op de stip’.

‘Ik heb de beelden terug gezien en ik zie dat Dolberg een beuk of een duw krijgt van Hoegh en dan is het voor mij een strafschop. De één zal het uitleggen als een schouderduw, ik leg het uit als een strafschop want het contact was meer op de benen en in de rug en dat valt bij mij niet onder een schouderduw. Het zal altijd discutabel blijven maar ik sta er nog volledig achter en dat is ook wat de VAR gedaan heeft. Die lieten mij weten je kunt hem geven, dus een terechte beslissing. De VAR is bedoeld om honderd procent fouten eruit te halen. Dat was dit absoluut niet’, aldus Van Boekel.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

19 reacties

 1. Moosie

  klopt hij komt van achteren die boer maakte een bodycheck doelpunt schone had afgekeurd moeten worden

 2. a.p.

  niet meer over zeuren.. het is 0-4 geworden. We zijn met een twijfelgeval ook wel eens nadelig behandeld,

 3. De Nees

  Je hebt schouderduw en duwen met de schouder. Schouderduw geoorloofd als je nog bij de bal kan, dat gold hier duidelijk niet. Hij kwam aanstormen en beukte Dolberg hard neer die nog een meter door de lucht vloog. Weliswaar met de schouder maar dit was gewoon omverkegelen zonder de bal te willen veroveren.

 4. Dagrump

  Het was meer een bodycheck dan een schouderduw en meer op het schouderblad dan op de zijkant schouder. Zoals ze als aan geven je kunt hem geven!!

 5. Litmanen

  Hij heeft zeker gelijk. Iedereen op tv had het over een schouderduw, maar niemand zag blijkbaar dat er een been tussen de lopende benen van Dolberg gestoken werd waardoor niet vallen onmogelijk werd. Alleen daarom al een pingel.
  De suggestie dat de wondergoal van Lasse afgekeurd had moeten worden is belachelijk. Als je alle overtredingen, voorafgaande aan een goal, moet aangrijpen om dat doelpunt af te keuren, dan kun je stoppen, want hoeveel tijd mag daaraan voorafgaan? Drie kwartier? Een minuut? Tien minuten?
  De scheids zag de overtreding niet en niemand van Heerenveen protesteerde.

  Je kunt dan ook gewoon zeggen dat je Lasse die goal niet gunt. En van dat soort figuren lopen er hier een aantal rond.
  Schone bewees weer zijn belangrijkheid voor het team. Zoals nu al jaren.

 6. AFCA my World

  Sjeune speelde in het verleden beter dan in het heden, hij word langzamerhand toch minder, oke het was een mooie goal,maar heel vaak zie je hem niet meer ! ⚽️

 7. Litmanen

  Weer zo’n wijsneus. Al vier jaar wordt er elke keer weer opnieuw afscheid genomen van deze ras Ajacied. En elk seizoen laat hij weer zien hoe belangrijk hij is en wat een geweldige prof. Nooit zeiken en nooit zeuren als een trainer het wiel weer gaat uitvinden.
  En elke keer weer valt elke trainer weer terug op de man met de gouden wreef en het geweldige spelinzicht.
  Schone bewijst elke week dat je de 100 meter niet in tien seconden hoeft te lopen. De bal heeft snelheid nodig en die geeft hij hem.

 8. AFCA my World

  Je ziet toch duidelijk dat hij moeite heeft om het hoge niveau een hele wedstrijd vol te houden,ja hij is soms belangrijk en soms niet ! Dat is niet wijsneuzigheid maar een feit !

 9. Litmanen

  Ach, Ziyech heeft elke wedstrijd moeite het hoge niveau vast te houden en dat geeft hij ook nog toe en dan ga jij een van de weinige echte Ajacieden afbranden? Als Schone aanlegt is de kans 99% aanwezig dat de bal tussen de palen eindigt. Daar kan menig vedette een voorbeeld aan nemen…..

 10. Yindi02

  Misschien is het niet handig om deze twee spelers met elkaar te vergelijken???? Totaal verschillende type voetballers. Dus stop met die onzin. Allebei hebben ze veel waarde voor het huidige Ajax, dat is wat telt. Zo kinds gedoe van jullie. Gaat nergens over. Denk eens na man. (Beiden dus).

 11. la ling

  Er zijn altijd mensen die uitersten met elkaar gaan vergelijken. Bij voorbaat gedoemd tot mislukken. Frenkie met Donny vergelijken gaat ook niet werken bijvoorbeeld. Met Ziyech krijg je directgevaar en diepgang in het spel, met Schone ga je meer voor een zekerheidje om zaken te consolideren. Dat eerste heb je altijd nodig, het tweede niet. Daarnaast hou je wel of niet van een voetballer zoals Ziyech. De een vind het te risicovol en de ander juist prachtig. In mijn beleving gaan de meeste Ajaxsupporters voor risicovol maar niet allemaal.
  Het constant opzoeken van mislukte zaken o.i.d. is gewoon een kinderachtige bezigheid, dan kan er van oa Schone ook wel een flink lijstje gemaakt worden denk ik zo en van meerdere (alle) Ajaxspelers. Verkeerd positie kiezen, balletje onnodig breed of terug vallen ook onder “missers”. Laten we genieten van de zaken die prachtig verlopen en genieten van elk “0hhh” moment.

Reageren is niet mogelijk.