Ten Hag: ‘Wij scoren gewoon op de juiste momenten’

Erik ten Hag vond niet dat het een hele makkelijke wedstrijd voor Ajax was tegen Heerenveen (0-4). “Zo ziet het er wel uit, maar wij scoren gewoon op de juiste momenten. Dan kom je gelijk lekker in de wedstrijd na drie minuten als je zo’n goal maakt”, aldus de trainer voor de camera van FoxSports. “Heerenveen had toen even een fase waarin ze hoger druk wilden zetten. Dat deden wij vind ik niet helemaal goed. We waren ook te gemakzuchtig. Dan maak je vlak voor rust de 0-2 en dan is de wedstrijd gelopen.”

Ten Hag vond het ook een prima scenario met oog op de wedstrijd tegen Benfica. “We konden wat spelers wisselen die kleine klachten hebben gehad de afgelopen weken. Zo kunnen we spelers uit voorzorg naar de kant halen en anderen laten spelen”, zo gaf hij aan. De trainer van Ajax was echter niet helemaal tevreden. “Met 0-4 winnen is prima. Maar als je een kritisch puntje moet hebben: we hadden meer moeten scoren”, zei hij daarover. “We staan al vrij snel op 0-4 en dan moet je er gewoon meer maken. Het doelsaldo kan uiteindelijk een factor zijn en dan moet je op jacht blijven gaan naar meer goals.”

Related posts

25 Comments

 1. Ajaxbest

  Jammer dat ik de westrijd niet kon gezien ik zit in spanje voor 2 weeken Blij om te zien dat ajax heeft gewone ?? volgend westrijd ben ik er bij tegen kakerlak ??

  1. De Ajacied

   Idd klopt helemaal
   Doe het scoren dinsdag alleen iets effiecienter
   Dan komt het vast goed en pak minimaal 4 punten tegen die Portugezen
   ❌❌❌

 2. DeMike

  Prima wedstrijd zo na de interlandverplichtingen en voor Benfica. En wat een heerlijke goal van Schöne zeg!

 3. ajaxpers

  Ziyech was fantastisch en onmisbaar, Onana had twee 100% goals tegengehouden( daar hoor je TH niet over), Blind was heel scherp, Tadic is een voorbeeld, Dolberg gaat steeds beter en zijn goal was fenomenaal, Kirstensen krijgt een voldoende en verdient het vertrouwen, KJH was in het laatste kwartier een genot om naar te kijken. Schone en Donny uitstekend. TH; wij scoren op het juiste moment” is een grote onzin.

  1. Vak 120

   Waarom toch weer uithalen naar onze trainer,wil je zieltjes winnen of wat is dit?? 0-4 gewoon goede overwinnig richting benfica…wil je onrust stoken of wat….ik snap je commentaar echt niet!!

   1. Moosie

    hoezo onrust stoken hij reageert op dit forum hij staat niet in de kleedkamer en flappie en die tuinkabouter luisteren echt niet naar ons hier alleen Hanshit denkt dat hij invloed heeft op het beleid

    1. Vak 120

     Moosie,hoe kan je nu bij 0-4 nog commentaar hebben?? Scoorde we niet op de juiste momenten! 3 min wel lekker hoor!

     1. Moosie

      nou ik vond de wedstrijd redelijk maar na de 4-0 en 3 wissels valt het venijn helemaal weg dus er is nog steeds veel verbetering mogelijk en dat mag best gezegd worden

 4. Finidi

  Overwicht was(leek) wel erg groot of zie ik dat verkeerd, zeker na die 0-1, wel goed teken

 5. Indojood

  Vond Ziyech zeer matig. Maar één goal, slechte steekbal op Tadic. En die balaanname en hakje op Kristensen, dat kan echt niet meer. Heb uit frustratie mijn telraam en notitieblokje weggegooid.

  1. Bakkie

   Inderdaad Indojood! Dan kan je beter zo’n Van Rhijn hebben, die was gewoon weer lekker bezig hoor vanmiddag ??

 6. Ajaxfoort

  Mij viel op dat Ten Hag Kristensen goed vond spelen. Ik vond hem een van de minderen.

  1. De Nees

   Hij werd ook niet echt getest gister, na een serie van 10 wedstrijden kan je eerlijker beoordelen. Die slipper bij de 16 kwam door Onana die hem slecht aanspeelde, Kristensen moest in de spagaat om bij de bal te komen.

   1. Litmanen

    Doe mij maar Kristensen, dat is een rechtsback, Maz is net niks. Een redelijke middenvelder, geen top.
    Zoveel commentaar destijds op Sinkgraven op links. En die kan echt voetballen.

    1. Moosie

     goh de volgende Marokkaan die aan de beurt is bij rari Maz is gewoon duidelijk beter maar je begrijpt het pas als je het ziet.

 7. Joep

  Heerlijke sfeertje in het uitvak. Ook fijn dat er ajax-supporters waren in de thuisvakken. Werd niet echt gewardeerd door de supposten van heerenveen. Verder een aardige wedstrijd gezien mooie goals en wederom de 0 gehouden

 8. Kapstein

  Ik vond het een van de betere wedstrijden van Kristensen, maar ik heb hem inmiddels wat te vaak zien schutteren. doe mij Mazraoui maar. Hoe gaat het trouwens met Sinkgraven? Komt hij ooit nog terug?

Comments are closed.