Ziyech, Eiting en Mazraoui onzeker voor uitduel met SC Heerenveen

Het is nog steeds de vraag of Hakim Ziyech aankomende zaterdag in actie zal komen tijdens het uitduel tegen SC Heerenveen. Ziyech moest door een blessure het tweeluik van Marokko tegen de Comoren missen en men wil geen risico nemen met de speler.

Na de wedstrijd tegen SC Heerenveen speelt Ajax in de Champions League tegen Benfica en volgt daarna de Klassieker. Ook achter de namen van Eiting en Mazraoui staan nog vraagtekens. Beide spelers kampen met een lichte blessure. Eiting  kon door een knieblessure niet in actie komen voor Jong Oranje terwijl Mazraoui vroegtijdig het trainingskamp van Marokko verliet met liesklachten.

Bron: VI

Related posts

26 Comments

 1. Vak 120

  Misschien gewoon sparen voor dinsdag! Met goede inzet en goed voetbal moet heerenveen gewoon te verslaan zijn!

  1. BobbyHaarms

   Inderdaad, onze selectie moet dit in principe gewoon op kunnen vangen. Ziyech hebben we vooral in de CL keihard nodig dus geen enkel risico mee nemen.

    1. BobbyHaarms

     Ziyech de meest belangrijke dus sparen voor Benfica, Donny gewoon weer basis tegen Heerenveen. Maar punten voor de competitie zijn ook heel belangrijk want pisvee zie ik weinig weggeven dit seizoen.

 2. Zlatan4ever

  Ziyech sparen voor de CL, de selectie is breed genoeg om dit op te vangen. Ook zonder Hakim moet H’veen te verslaan zijn

 3. a.p.

  jammer dat ze nog niet fit zijn, er moet wel gewonnen worden in Heerenveen, met wie…… onze Ten Hag weet het hopelijk wel.

 4. JohnDoe77

  Als zij nog last hebben, lekker op de bank houden. Heereveen moet ook met drie andere spelers wel lukken en Benfica moeten we gewoon winnen (net als de klassieker, maar dat is logisch!). Mooi moment om Kristensen een kans te gunnen bijvoorbeeld.

  1. AjaxKat

   Ja Kristensen mag van mij ook wel een kans krijgen. Vind Maz als rback niet de sterkste maar met De Ligt achter je en Ziyech voor je lijkt iedereen beter. Z’n goal tegen Bayern verbloemde veel van zn zwakte als verdediger. Tegen psv zag je die zwakte vooral.
   Was er al bang voor dat Ziyech niet 1,2,3 fit is.

   1. De Nees

    Eens Kat. Je ziet dat hij geen pure verdediger is en gelukkig laten de Ligt en Ziyech hem niet zwemmen anders werd het een moeilijk verhaal. Dit seizoen is dan vooral een leerfase, hij moet volgend wel een doorontwikkeling laten zien als back.

   2. Litmanen

    Eens, Maz. was tot nog toe vaak de zwakste man, zeker positioneel. Redelijke middenvelder, maar geen top, ook niet als back en rechterspits.

 5. Koning Haarms Wolfs

  Heerenveen pakken we wel zonder Hakim en Mazra. Laat Eiting überhaupt maar even buiten de basis. Hij is nog te licht. Wordt volgens mij een leuke pot met veel goals.

 6. Iamsterdam2015

  Liever sparen voor het CL duel en tegen feyenoord. Wil niet onderschatten maar tegen een Heerenveen moet het lukken met andere spelers. Sparen dus.

 7. Charka53

  Dit moet geen probleem zijn we hebben een groep waar we uit kunnen putten en Heerenveen moet geen probleem zijn.

 8. Kapstein

  Ik zou Kristensen echt nooit meer mee laten doen. Echt niet goed genoeg, maar dat is slechts mijn mening. Blind zou RB kunnen, maar of Haggie dat ook vindt? Dan kan Wober centraal achterin.
  Ik zie geen betere optie, maar zoals Moessie al zei… Ik heb meer verstand van verzekeren.

  1. Moosie

   ga nou niet popi jopi lopen doen met je moessie jij zet Blind op rb dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd je betaald hem 4 miljoen pj en dan ga je hem rb zetten de enige positie waar hij zeker niet hoort te staan

 9. Kapstein

  Lief moessie… Dat kan hij weldegelijk. Heeft hij zelf al eerder aangegeven. Het zal alleen niet gaan gebeuren. Kristensen zie ik niet zitten, maar wie dan wel? Veltman is nog wel even geblesseerd. Onze beste RB (Tete) is alweer een tijd geleden voor een prikkie weggegaan.

  1. Bakkie

   Eens wat betreft Tete. Ook al staat hij om een of andere reden niet altijd in de basis bij Lyon, ik vind hem de beste RB die we de afgelopen 10 jaar gehad hebben. Wat betreft Blind op RB: Liever geen linkspoot daar. Trouwens, wat helemaal k*t is is dat Tagliafico blijkbaar ook geblesseerd is, dus gewoon Blind daar neerzetten en Max centraal

   1. Moosie

    tête vind ik ook zonde maar die is weg Blind kan wat mij betreft alleen op 6 en soms lb maar in het centrum en op rechts is hij veel te kwetsbaar dan komt er teveel druk op de Ligt te staan

 10. SLIFFAN

  Van de beek voor ziyech, naja ik vind dat eiting sowieso niet zo veel hoeft te spelen want is in zijn spel gwn nog te jong. Een uitlening voor hem zou beter zijn! Maar wie mazraoui moet vervangen is een goeie, ik vind die krinstensen persoonlijk niet heel veel en veltman is nog geblesseerd dus dat word een moeilijke

 11. Kapstein

  Ik weet dat lang niet iedereen het met me eens is wat betreft Tete, maar ik zag hem graag als RB. Hij is weg en dus maakt het helaas niets meer uit. Toch ben je soms wel lief moesje.

 12. Bert Betondorp

  Ten Hag moet in staat zijn om een goed Ajax team neer te zetten.
  Met de selectie van nu kan iedere willekeurige trainer een geie keus maken.
  Zelfs zonder Ziyech, Eiting, Mazraoui is dat mogelijk ook voor een
  super coach die Ajax heeft.

Comments are closed.