There are no ads, please add some


Supporters zorgen binnen drie maanden voor eerbetoon aan Johan Cruijff

Waar de werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’ deze week nog wist te melden dat er 69.000 euro is ingezameld voor het standbeeld van Johan Cruijff, is er in de afgelopen dagen opnieuw flink gedoneerd en is het bedrag van 75.000 euro bereikt. 

Herjan Pullen, woordvoerder namens de werkgroep, is zeer trots op alle supporters van Ajax die een donatie hebben gedaan. ‘Wij zijn onder de indruk dat zoveel supporters hebben gedoneerd voor het standbeeld van Johan Cruijff. De doelstelling om het standbeeld binnen twee seizoenen te onthullen zal nu zeker lukken. De komende weken zullen de gesprekken worden gevoerd met de diverse kunstenaars en zal het traject om een geschikte locatie te vinden van start gaan. Wij willen alle donateurs bedanken voor de giften. Dit mooie resultaat is te danken aan de duizenden donaties’.

Bron: Deze man verdient een standbeeld


Gerelateerde posts

31 reacties

 1. Ajax 1

  Mooi! Misschien nog ff doorgaan, 150.000€ van maken en het standbeeld veel groter maken.

 2. Indojood

  Online doneren kan al veel langer maar blijkbaar hebben veel supporters een “knal voor hun kanis” nodig om geld te geven. Blijft een kuthouding.

 3. Iamsterdam2015

  Maakt dat wat uit dan?!? Gaat er toch om dat er GEDONEERD wordt? Of je nou 3 maanden geleden hebt gestort of vorige week..??!?

 4. Indojood

  Ja, dat maakt zeker wat uit. Donatie tijdens Ajax-AZ was bittere noodzaak om bepaalde supporters te “dwingen”.

 5. Remco425

  Eens Indo en zelfs na Ajax -AZ was het nog niet bij elkaar terwijl als iedereen €1 had gegeven (niet al teveel lijkt me) waren ze al dik over de 75.000 heengegaan…

 6. Iamsterdam2015

  Tja, helaas heb je er van die truttekoppen tussen zitten die niets doneren maar dan nog. Het is een mooi bedrag en ja het had/ moest hoger zijn. Het is uiteindelijk meer dan helemaal niets. Snap daarentegen helemaal niets van het feit dat er bij Ajax-AZ relatief “ weinig” is opgehaald.

 7. De Nees

  Het is ongehoord, stond idd lange tijd op 13k hangen. Kan dat niet veel op de hoogte waren van die site en waar te doneren? Deels luiheid deels vooruitschuiven, zoiets. Mss dat het daarom niet meteen storm liep…laat ik daar maar beetje vanuit gaan als verzachtend idee.

 8. De Nees

  Ja man doen, goed idee ajaxpers. Hoop dat je straks met een collecte bus rondloopt en dat het rete koud is met een harde poolwind.

 9. De Nees

  @Indo: idd wijzende nr.14 is het meest iconische beeld, zo zou ik het ook graag zien. Grootste NL aller tijden.

 10. Prinsengracht

  Zit jij wat minder in je vel de lastste tijd? Je komt een stuk agressiever over. Of valt het me nu pas op?😉

 11. Prinsengracht

  Misschien nog een beetje doorsparen voor een nog groter beeld? Kan niet groot genoeg zijn….

 12. Yindi02

  De afmeting is zeer ondergeschikt PG. Het gaat om heel iets anders. Maar jij weet zeker wat ik bedoel dus houd het hier bij.

Reageren is niet mogelijk.