Nouri, de belofte: ‘Ode aan een uitzonderlijk talent’

Afgelopen woensdag heeft sportjournalist Henk Spaan het zelf geschreven boek ‘Nouri de belofte’ overhandigd aan de familie van Abdelhak. Na een groots applaus voor Nouri gaf Spaan het eerste exemplaar van het boek aan Mohamed Nouri, de vader van Abdelhak. Het tweede exemplaar gaf de sportjournalist aan burgemeester Halsema, die vervolgens ook een toespraak hield.

Spaan had al heel lang de afspraak met Abdelhak dat hij het boek ging schrijven maar dat viel na het noodlot niet altijd mee. ‘Als je klaar bent met schrijven, realiseer je je ’s avonds de toestand zoals hij is en die is niet fijn. Abdelhak was een geweldige voetballer maar ook een heel fijn mens. Iemand die een brug kon slaan tussen Ajax en Nieuw West en dat heeft hij ook gedaan. Ik vond dat ik het boek moest schrijven om de eer te bewijzen die hem toekomt’. Ook Donny van de Beek en Steven Bergwijn waren aanwezig bij de presentatie en beide spelers hebben ook een innige band met Nouri. ‘Hij was altijd in voor een dolletje en dat gebeurde ook regelmatig. Ik ga vaak bij hem langs en het blijft moeilijk om hem zo te zien, maar het geeft mij een goed gevoel’, aldus Van de Beek. Bergwijn sluit zich daarbij aan: ‘Ik praat elke dag met zijn broer en het blijft allemaal ontzettend moeilijk’.

Bron: AT5

Related posts

26 Comments

  1. Litmanen

   Ik volgde Spaan in het Parool. Had het al jaren over Appie. Hij was zijn grootste fan. Ontroerend zoals hij bij de boekpresentatie zijn tranen niet binnen kon houden.
   Ik ga dit boek zeker kopen.

    1. Litmanen

     Ik vraag me af wat de toegevoegde waarde is van je opmerking. Alleen Spaan kwam in aanmerking om dit boek te schrijven. Als je de inhoud van het boek ziet begrijp je waarom.
     Er worden sinds het gebeuren steeds dingen beweert over “beste” vrienden in insiders.
     Bij de presentatie waren de mensen aanwezig die er echt toe doen en daar waren maar twee voetballers bij, Bergwijn en Donny.
     Vaak ben ik het oneens met de analyse van Spaan over voetbalzaken, maar in dit geval groot respect voor dit boek.

     1. Moosie

      nou jij moet weer ff zeiken zo te zien kon je ook dit topic niet laten voor wat het was en ga je op indo reageren en dan maar hopen op een fitti zielig figuur ben je eerst lopen roepen dat Appie nooit de top kon halen omdat hij een Marokkaan is en nu weer de confrontatie zoeken op dit topic ik dacht dat je weg ging maar tja rari heb een bord voor zijn kop

     2. Prinsengracht

      Jij reageerde deze keer eerst op Klitmanen. Over Spaan heeft hij gewoon gelijk. Als ik naar Appie ging kijken, was Spaan er ook bijna altijd.

     3. Moosie

      Kom op PG jij snapt ook wel dat klittie gewoon zelf een post had kunnen plaatsen ipv een reactie op die ouwe
      Daar gaat her namelijk al mis

 1. Zlatan4ever

  De pijn is nog steeds groot,
  maar deze ode is buitengewoon terecht. “Appie 4ever in our hearts and minds”

   1. Zlatan4ever

    Bakkie , ben je nu echt zo’n sukkel dat je niet weet dat iemand zit te klooien met die ??? Ik heb al tig uitgelegd dat ik hier niks mee te maken heb.
    Of ben jij misschien die eikel die hier verantwoordelijk voor is ?

 2. JohnDoe77

  Mooi dat hij zijn belofte aan Appie is nagekomen. Ook fijn dat Bergwijn en Vd Beek erbij waren en nog altijd zo betrokken zijn. Verder blijven duimen voor een verder herstel!

 3. HURBIE

  Appie heeft er echt ingehakt bij AJAX
  Geweldig dit boek
  Deze Topper in de Dop mag nooit vergeten worden,

 4. Zlatan4ever

  Ik heb het boek in 1 x uitgelezen.
  Er is een super-talent verloren gegaan, zeer indrukwekkend

  1. Yindi02

   Moet het nog lezen maar heb al wel het vermoeden dat dit weer bepaalde emoties gaat oproepen. Net als die stukjes die hier en daar over hem voorbij kwamen. Vraag me ook steeds af of hij (wanneer dit niet gebeurt zou zijn) nu een vaste plek in het team zou hebben. Zou toch zo mooi zijn, in de eerste plaats voor hem maar ook voor ons. De vraag komt ook elke keer weer op waarom dat nu juist hem moest overkomen, zo’n geweldig mooi jong mens als hij is. Alom geliefd en niet alleen door die hem van dichtbij kende maar ook bij mensen die niet bij voetbal betrokken zijn. Als je het hebt over eerlijk of niet, dit is zo oneerlijk.

   1. Prinsengracht

    Natuurlijk zou hij vast in het team staan. Ik heb best veel wedstrijden gezien van Appie op een middenveld met Donny en Frenkie. Appie was dan echt de beste. Ook veel beter dan Frenkie hoor.

    1. Litmanen

     Ach, je weet nooit hoe een carriere loopt, maar deze jongen had een onwaarschijnlijk talent en was/is een super sociale en intelligente gast.
     De enige handicap die hij had was zijn postuur. Maar ja, Sneijder was ook niet echt een boom van een vent en Vanenburg vroeger ook niet, of Jesper Olsen.
     We zullen het nooit weten, erg genoeg.

Comments are closed.