‘Alderweireld sluit terugkeer naar Ajax niet uit’

Toby Alderweireld kwam dinsdagavond in actie voor België tijdens de vriendschappelijke interland tegen het Nederlands Elftal en die wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1. Alderweireld was na afloop positief over het spel van Oranje en in het gesprek met Voetbal Inside kwam Ajax ook nog even aan bod, waarbij Alderweireld liet doorschemeren dat hij een terugkeer zeker niet uitsluit. 

‘ik heb daar een fantastische tijd meegemaakt waarbij we een paar keer kampioen zijn geworden en natuurlijk de derde ster hebben gepakt. Zeg nooit nooit want je weet dat het raar kan lopen in de voetballerij. Er is wel een voorwaarde als ik terugkeer en dat is dat ik iets toe te voegen heb. Dat gaat niet met houten benen natuurlijk’. Onlangs liet het gastgezin van Alderweireld ten tijde van zijn eerste periode bij Ajax weten dat er wel degelijk plannen zijn voor een terugkeer. ‘Misschien komt hij wel weer deze kant op, want hij heeft nog niet bijgetekend bij Tottenham’, verklapt de vader van het gastgezin, waarop zijn vrouw stelt dat ze ‘al bezig zijn met het terughalen van Toby.

Bron: Voetbal Inside

 

Related posts

40 Comments

 1. JohnDoe77

  Toby kunnen we heel goed gebruiken! We missen in deze selectie echt een goede CV, vooral omdat we De Ligt geen jaren meer zullen houden. Houd het warm Marc! Soort Stam scenario!

  1. Bakkie

   Jammer dat de terugkeer van Stam niet zo’n groot succes was, maar dat had meer met het Ajax van dat moment te maken, dan met Stam zelf.
   Hetzelfde geldt volgens mij voor Edgar Davids. Als je in DIT Ajax zo’n Davids of Stam zou hebben, dat zou fantastisch zijn.
   We hebben nu natuurlijk ook een verloren zoon, Daley, waar ik ook best blij mee ben. Speelde voor Oranje dinsdag vrij sterk. Maar het is geen Stam of Davids helaas…

   1. De Ajacied

    Even reageren op je Bakkie,
    Jaap Stam is nooit teruggekeerd naar Ajax he, hij heeft maar 1x bij Ajax gespeeld,
    ❌❌❌

    1. Bakkie

     Helemaal correct, De Ajacied. Ik bedoelde waarschijnlijk Nederlands-elftal spelers die terugkeren naar de Eredivisie.

 2. Mr Ajax

  Ja die kan nog wel een past jaartjes mee bij ons, bel wel ff Jan op dat die ook instapt in de trein naar Ansterdam

 3. Vak 120

  Zeer goede vervanger voor mathijs! Als we daar volgend jaar jeugd in moeten passen vallen we verdedigend te ver terug.vertrek ziyech en frenkie ook meegenomen houden we met toby ervaring in de ploeg.

  1. De Nees

   Frenkie straks weg, moet een diepgaande speler voor terugkomen en niet nog een controleur waar we genoeg van hebben. Mason Mount mss of een leuke verrassing voor mijn part. Als v Beek maar niet als vervanger wordt gezien, tegen België was het weer waardeloos met hem. Volledig futloos, durfde amper naar voren te voetballen, duidelijk meer energie in het elftal toen Vilhena voor hem kwam. Donny is precies als zijn broer Davey Klaassen in Oranje, amper toegevoegde waarde.

   1. Ajax 1

    Niet eens de nees. Heb de wedstrijd tegen belgie niet gezien, maar ik ga niet v een wedstrijd uit. Donny heeft veel dreiging naar voren, scoort ook veel voor een middenvelder. Vind donny veel beter dan davy. En in dit geval is dit een vervanger voor de ligt en niet voor frenkie.

    1. De Nees

     Eens hij scoort geregeld maar voetballende oplossingen zie je zelden en op zijn positie is dat zeer gewenst. Ben gewoon niet gecharmeerd van hem, net als ik dat niet was van Klaassen. Kan je niet menen Ajax1, Donny vervanger van de Ligt? Ik vat dat maar op als een typ fout. ?

 4. Kevke87

  lekker hoor en pols Suarez ook maar even. stel (dare I Dream)we bereiken een 1/4 finale CL dan zou ie er zeker wel oren naar hebben, wat ie al had. maar nu misschien nog meer. zo kan je ieder jaar 1 tot 2 echt gerichte aankopen doen, versterkingen ala Tadic, plus sowieso instroom eigen jeugd en je doet structureel weer mee in Europa

 5. Wenen 1995

  Als we maar niet de Feyenoord kant opgaan met het terughalen van (al juich ik de komst van Toby, Jan en Luis van harte toe). De kracht van Ajax zit in het inzetten van de jeugd, dat moeten we nooit vergeten!

 6. Charka53

  We gaan toch weer een uitgespeelde speler halen hier worden we niet beter van ze zijn nooit zo gemotiveerd als een speler die nog moet komen .

  1. Emous1978

   Uitgespeeld?? Kerel waar heb je het over? Hij heeft de clubs straks voor het uitkiezen, hoop dat ie voor AJAX kiest maar denk het helaas niet, uitgespeeld is hij iig nog lang niet?

   1. Charka53

    Als hij terug komt is hij ook de dertig gepasseerd en dan zijn ze op hun retour we moeten dit niet te vaak willen doen en vaker de jeugd of jongere spelers halen .

    1. De Nees

     Maar ook geen kleuteropvang. Jeugd inpassen doet Ajax al niet genoeg zeker, nee liefst het hele elftal. Iemand van 30 is niet te oud, zonder kwalitatieve ervaring red je het niet.

 7. a.p.

  Van mij mag hij terugkeren, wat mij gisteravond opviel op zijn bovenarm heeft hij 3 kruizen XXX laten tatoeëren, wat zou dat betekenen?

  1. Bert Betondorp

   Drie kruizen inderdaad Amsterdam heldhaftig vastberade barmhartig
   Met wat fantasie past het bij Alderweireld, toch.?

 8. Zlatan4ever

  Aldeweireld altijd welkom !
  Zou een aanwinst zijn achter in
  Zeker als de Ligt alsnog vervroeg vetrekt

 9. Bert Betondorp

  Goeie gozer, goeie voetballer, goeie gedachte Alderweireld terug te hebben bij
  AFC AJAX

 10. Jimmy1971

  Ik zie Alderweireld wel weer thuis komen, lijkt me geweldig, zeker omdat de Ligt straks helaas niet meer te houden is.

Comments are closed.