‘Barcelona gaat komende zomer voor dubbel deal De Ligt – De Jong’

Het Spaanse El Mundo Deportivo weet te melden dat Barcelona komende zomer een dubbelslag wil slaan in Amsterdam. De Spanjaarden willen zowel Matthijs de Ligt als Frenkie de Jong overnemen. Volgens het Spaanse medium zou De Ligt graag naar Barcelona willen, terwijl De Jong dit zelf ook al meerdere keren heeft laten weten. De komst van De Ligt zou voor Barcelona de prioriteit hebben.

Related posts

51 Comments

 1. Iedereen heeft een mening

  Grappig, weer zo’n interessant bericht. Las gisteren dat beide, volgens Spaanse kranten, voor €130 miljoen waren op te halen. Lees nu net, dat Barca de Ligt in de winter wil ophalen voof €30 a €40 miljoen. Dan is de prijs van De Jong in korte tijd flink gestegen naar zo’n €100 miljoen. Blijven leuke berichten. Voor €130 miljoen mogen ze De Ligt ophalen en de voetbalschoenen van De Jong of omgekeerd. ??????

     1. FrankiC

      En toch het spel versnellen….
      Hij had wel 19 moeten zijn ipv 29, laatbloeier. Heeft de genialiteit van Ziyech.

     2. JohnDoe77

      FrankIC dit meen je toch niet? Hij is 29 en laat bij ADO zien dat hij kan ballen. En dat moet dan de plaats van een van onze toppers/talenten bezet gaan houden? Waar is je ambitie?

     3. FrankiC

      @JohnDoe77
      De ambitie is een zo sterk mogelijk eerste XI-tal met de middelen die we hebben en of dat nu iemand uit Jong Ajax is of ervaring van MU of een laatbloeier van ADO dan is dat zo. Als hij beter is dan Van Beek dan moet ie spelen. Eigen opgeleide jeugd laten spelen mag nooit een doel op zich zijn. Door Eiting (en Mazra) te laten spelen terwijl ze er nog niet aan toe zijn staan we achter op PSV.

    1. FrankiC

     Stengs heeft als buitenspeler het buitengewone talent en kwalitiet, dat wij in JA niet hebben. Je kunt wachten tot ie het in de eredivisie bewezen heeft Sam34, maar dan komt er een nulletje achter de koopprijs of wil hij naar het buitenland. Ten tweede hebben wij verzuimd echte buitenspelers op te leiden/in te kopen. We hebben alleen Neres en die zie ik liever in de spits!
     Dus: hoe eerder hoe beter.

     1. nick-afca95

      Met zo’n blesure achter de rug? Nee dankje. Voor zijn blesure had ik volmondig ja gezegd. Maar hij moet eerst terug komen op zijn oude niveau voordat hij kan groeien. En dan heb je ook nog kans dat hij door zijn blesure niet meer zijn oude potentie zal halen.

 2. AjaxKat

  Vanuit de media her en der begreep ik ook dat Matthijs wel snel zn minuten kan maken daar maar dat Frenkie echt voor de toekomst wordt gehaald. Ik hoop dat beiden (al is het maar voor hunzelf) een verstandige keuze gaan maken. De komende jaren gaan belangrijk worden voor de rest van hun loopbaan, dan moet je dus veel spelen.

   1. Mr Ajax

    Ja inderdaad hurbie, laten we eerst maar ff lekker van ze genieten, kan niets met dit soort berichten, alleen
    Aar onrust

    1. Guacamole

     Die jongens zijn aankomende zomer weg voor een klap geld. Kunnen we als klein voetballand zonder te gekke televisie gelden niks meer aandoen. Zal wel slim zijn om ze (of alleen Frenkie) seizoen terug te lenen.

  1. De Nees

   Barca denkt een voorkeurspositie te hebben die komen straks met een laag bod let maar op. Vooral omdat de Ligt en Frenkie daar graag heen willen, dat gaan ze slim uitspelen en zetten Overmars zo vast. Barca is een ordinaire koopclub geworden, d’r is minder geduld met de jeugd d’r komt al jaren niks noemenswaardig uit de opleiding. Al eerder gezegd, Cruijff weg visie weg, die speciale band is voorbij Barca is een club als alle andere geworden. Ajax moet zich straks gewoon hard opstellen.

   1. AB

    Sorry maar Ajax is ook een orinaire koopclub geworden met een steeds slechter wordende jeugdopleiding. Ajax koopt zich ook scheel.

    1. De Nees

     Het is maar wat je norm is. 3-4 jonge spelers (eigen jeugd of niet) vind ik al heel behoorlijk, dit Ajax heeft vaak al meer in de basis staan, veel meer moet je niet willen want dat gaat ten koste van de prestaties. Eens dat de jeugdopleiding beter kan maar het is ook weer niet helemaal ruk. Het is ook niet te doen om een hoog percentage getalenteerde jeugdspelers in je basis te hebben en dat jaar na jaar, dat kan geen enkele club hoe goed ook de opleiding.

    2. FrankiC

     De jeugd opleiding wordt niet slechter wn ook voor een 17 jarige moet je in de buidel tasten. En je kunt geen Champions League spelen met louter eigen jeugd AB!
     En ook niet met Labyad en Siem de Jong. Leg je daar maar bij neer.

     1. AB

      Er zit een verschil tussen gericht aankopen en het zijn van een koopclub. Dat zou toch niet meer uitgelegd hoeven te worden. Nergens heb ik ooit gezegd dat we het met louter eigen jeugd moeten doen. Dat is of verdraaien van woorden of niet begrijpen wat er bedoeld wordt. Ik ga uit van het laatste maar uitleggen doe ik niet meer na een jaar of drie/vier.

   1. Prinsengracht

    Indioot is tegenwoordig alleen nog uit op het uitlokken van reacties. Zijn laatste serieuze bijdrage ligt er ver achter ons. Hoef je niet meer serieus te nemen.

 3. nash1900

  . De Ligt, de Jong, Tagliafico, Ziyech, van de Beek, Neres en Onana kunnen zomaar in de zomer vertrekken. aardige leegloop. Dat is niet op te vangen. Al kan je zomaar 200mil + ophalen

 4. Jimmy1971

  De Ligt is na dit seizoen wel klaar voor een stap, Frenkie nog niet. Maar we hebben er toch geen invloed op, wens ze beiden veel wijsheid..

  1. FrankiC

   Los van barca: ik krijg steeds meer het gevoel dat Robben soliciteert naar een plekje bij Ajax!!!!! Ben ik de enige?

 5. AB

  Ach, of ze nu bij Ajax spelen of bij Barcelona, het zijn beide mijn cluppies. Een seizoenkaart Barcelona zit er alleen ff niet in. De reistijd valt toch wat tegen elke keer ?. Zit ook vaak in Barcelona shirt in het JC stadion. Beetje een kwiebus van paar vakken verderop stangen, die heeft bloedhekel aan Barca. ?

  1. Yindi02

   Is idd. een heel eind fietsen AB. Maar erg aantrekkelijk zou zijn om in Barcelona te wonen en dan tevens Ajax te volgen via de bekende kanalen.

   1. Finidi

    AB ben ook sinds Johan daar naartoe ging best wel btje socio en laatste jaren helemaal met dat wereldvoetbal van hun, bij elkaar gekocht of niet.

    1. AB

     Vooral verleden jaar zag je het plezier op de gezichten van de spelers, met name Messi en suarez. Dat wil ik bij Ajax ook elke wedstrijd zien, plezier in het spel.

  2. De Nees

   Wat je Ajax verwijt is bij Barca nog ‘s 10x erger AB. Wat is laatste jaren uit de opleiding gekomen? Of gelden die principes niet meer dan? Helemaal ok hoor fan zijn van Barca, zie ze ook nog steeds graag winnen. Alleen nu Cruijff daar niet meer rondwaart zie ik de gedeelde ideologie met Ajax niet meer.

   1. AB

    Ach Ajax is ook toen keer kleiner dus ze liggen wel op koers wat dat betreft. Ajax is gewoon ook een koopclub geworden. Geest van Johan waart ook niet meer rond in Amsterdam wat dat betreft. Alleen nog bij wat supporters.

 6. Ajaxfoort

  Nou als ze maar niet denken dat ze door een dubbelslag korting krijgen. Voor beiden gewoon het volle pond betalen!!

Comments are closed.