There are no ads, please add some


Wedstrijd Lucky Ajax in teken van boekpresentatie Simon Tahamata

Donderdagavond speelde Lucky Ajax de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Maluku Allstars, en deze wedstrijd stond volop in het teken van de boekpresentatie van Simon Tahamata, die al jaren deel uitmaakt van de selectie van Lucky Ajax.

Simon Tahamata debuteerde als 20-jarige in het eerste van Ajax en met onnavolgbare passeerbewegingen en watervlugge versnellingen draaide hij tegenstanders dol. Het publiek sloot de kleine dribbelaar in de armen en scandeerde hartstochtelijk zijn naam: ‘Simon, Simon!’. Zo frivool en explosief als Tahamata in het veld was, zo rustig en bescheiden is hij daarbuiten. Met zijn brede glimlach en ingetogen karakter doorliep hij de harde leerschool. De wedstrijd op sportpark de Toekomst eindigde donderdagavond uiteindelijk in 4-4 waarna de boekpresentatie kon beginnen.

Dit boek vertelt het verhaal van een kleine voetballer met een groot ideaal en Molukse trots. Van een trainer die de jeugd naast techniek ook normen en waarden aanleert. ‘Misschien heb ik niet alles uit mijn carrière gehaald. Maar ik besef dat ik tevreden moet zijn met wat ik heb.’ Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de grotere boekhandels voor de prijs van 19,95.

Gerelateerde posts

31 reacties

 1. Finidi

  Mooi figuur, goeie voetballer en volgens mij zeer bescheiden man. Kwam altijd met de auto en mooit met de trein….

  1. AJAXForever61

   Flauwe opmerking over die trein, hij mag zijn mening toch geven en trots zijn op de Molukken!!

  2. KBouter

   Finidi.. als je de history een beetje kent laat je die grintjes over een trein wel achter je

   1. AB

    Jongens, nu ook niet kleinzielig gaan doen. Over de grootste ellende worden vaak binnen 24 uur grappen gemaakt en de humor moet wel blijven anders wordt het leven een brok treurnis. Zo erg was de opmerking van Finidi ook weer niet. Anders kunnen cabaretiers en programma’s als dit was het nieuws en de kwis ook gelijk afgeschaft worden. Daar zijn de grappen wel ff een stukkie harder. Zelf dacht ik meteen: je zag hem nooit in de punt van de aanval.

    1. Zlatan4ever

     Sinds wanneer is Finidi een cabaretier ? Gewoon een misplaatste domme opmerking.
     Daarnaast verdiend Tahamata respect, topspeler en voorbeeldige gast 🙋🏼‍♂️

     1. Moosie

      Tahamata maakt er zelf niet zo’n punt van.
      Dus je kunt wel punten op laag water zoeken maar dan moet je overal de puntjes op de i zetten.
      Ik zou daar een punthoofd van krijgen.
      Maar wat was het punt nu eigenlijk ook al weer?

 2. Prinsengracht

  Genot om hem op de Toekomst bezig te zien met de jongste jeugd. Je ziet aan alles dat zijn hart er in ligt.

 3. AjaxKat

  Hij had waarschijnlijk meer uit zn carrière kunnen halen als hij in deze tijd actief voetballer was. Voetbal is nu veel mondialer, dan was ie wel bij een internationale topclub geëindigd ipv (met alle respect) de Belgische competitie van toen. Hij zou zeker niet misstaan bij de huidige Barca’s en Reals van deze wereld. In z’n passeerbewegingen was ie net JC of Messi. Mooi dat hij toch als een soort Yoda behouden blijft bij Ajax. Echt de trots van het Molukse volk in NL. Succes met het boek Simon! Respect!

    1. Indojood

     Hartelijk bedankt voor alles, Ambonese “jongen”.

     Nyong is een liefkozende roepnaam voor jongens in Ambon en de eilanden erachter. Niet Indonesisch dus. De rest van de tekst wel. In Ambon heb je niet echt een eigen taal maar een lokale variant van Indonesisch (of Maleis zoals ze hier zeggen).

 4. AJAXForever61

  Man van de club, trots op zijn roots en op Ajax, klasse Simon, succes met je boek!

 5. Finidi

  Voor de heren hierboven, was inderdaad flauw maar om daar nou weer zo over te vallen, tuurlijk mag/moet ie trots zijn op zen volk want die mensen zijn gewoon genaaid door ons en onze regering na de oorlog dus Kbouter vertel mij niks over history, vond alleen dat je niet moet zeggen dat als ik geen voetballer was geworden missc ook wel treinkaper was geweest want dan lust me er nog eentje hoor.

 6. Finidi

  Voor de heren hierboven, was inderdaad flauw maar om daar nou weer zo over te vallen, tuurlijk mag/moet ie trots zijn op zen volk want die mensen zijn gewoon genaaid door ons en onze regering na de oorlog dus Kbouter vertel mij niks over history, vond alleen dat je niet moet zeggen dat als ik geen voetballer was geworden missc ook wel treinkaper was geweest want dan lust me er nog eentje hoor. Verder zeg ik er niks meer over pfff.

  1. Zlatan4ever

   Finidi vertel even over jou achtergrond en roots. Kijken wij even hoeveel kutopmerkingen er over kunnen maken.
   We zie je info graag tegemoet,gaan wij kijken als je kan uitdelen of je ook kan incasseren…..?
   En met je antwoord dat het flauw van je was kom je niet mee weg, was dom en onbeschoft

   1. AB

    3 opmerkingen Zlatan:
    1) sinds wanneer hebben caberetiers het alleenrecht op “grappen”
    2) volgens jouw redenatie maakt het uit om wie het gaat
    3) mijn “grap” blijft zonder commentaar.
    Oh en toch nog een 4e: je laatste opmerking over mij doet volgens mij niet ter zake.

 7. Zlatan4ever

  Ooit van historisch besef gehoord AB ? De Molukkers hebben voor ons land gevochten en zijn vervolgens door onze toemalige regering voorgeschoteld met leugens betreffende een eventuele terug keer naar de Molukken. Dus ik kan mij heel goed voorstellen dat je dan in opstand komt en idialen hebt om iets te verwezenlijken. Dus niet gepast om daar lollig over te doen.
  Als Finidi of wie dan ook zich geroepen voelt om “grappig” te doen dan zijn er heden ten dage zat andere bevolkingsgroepen waar je grappen over kan maken. Ik raad Finidi dan ook zich daar op te focussen.
  Kunnen wij zien hoe dat gewaardeerd gaat worden ?

  1. Moosie

   Dat is nog steeds geen reden om een school en een trein te kapen.
   En humor is goed voor je gezondheid

   1. Zlatan4ever

    De school met kleine kinderen bezetten was zeker geen goede aktie, maar als je continue door de overheid word belazerd kunnen er rare dingen ontstaan.
    Een kat in het nauw……

    Zie nog steeds de humor er niet van in overigens tegenover Simon🤔

 8. Finidi

  Tssss,wat een opgeblazen gedoe, nou ik heb in jaren 70 gewerkt met gasten met van die RMSbuttons opgespeld als kereltje van 15 of zo, niks mis mee man. Mijn achtergrond gaat jou geen reet aan zlatan en ga echt geen verantwoording afleggen aan een mooiweerprater op dit forum haha wat verbeeld jij je eigenlijk pffffff

 9. Zlatan4ever

  Ik verbeeld mij niks, maar jij blijft een eikel om zo’n domme opmerking te maken

Reageren is niet mogelijk.