Ruim 50.000 euro opgehaald met collecte voor standbeeld Cruijff

Afgelopen zondag was er voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – AZ een collecte voor het te realiseren standbeeld ter nagedachtenis aan Johan Cruijff. De werkgroep ‘deze man verdient een standbeeld’ heeft inmiddels laten weten dat er ruim 50.000 euro is opgehaald en dat zijn natuurlijk mooie berichten.

Het levensgroot standbeeld van Cruijff, dat in de nabijheid van de Johan Cruijff Arena zal komen te staan, kost al met al zo’n 75.000 euro dus er is nog wat geld nodig. Ook de komende tijd kan men geld doneren via de website van de werkgroep al sluit men een tweede collecte ook niet uit. Herjan Pullen is namens de werkgroep enorm blij met alle donaties en positieve reacties die de collectanten zondag kregen. ‘Hieruit blijkt dat het een goede keuze is geweest om iedereen de mogelijkheid te geven zijn of haar steentje bij te dragen. Op deze manier wordt de realisatie van het beeld ook echt een eerbetoon aan Cruijff vanuit de Ajaxsupporters’, aldus Pullen.

Bron: Ajaxlife

Related posts

37 Comments

  1. BobbyHaarms

   Vind ik ook. Hulde aan ons allemaal die gedoneerd hebben, maar voor de grootste en beste Ajacied aller tijden had dit bedrag natuurlijk allang minimaal het dubbele moeten zijn.

   1. Remco425

    Natuurlijk! Als iedrreen afgelopen zondag € 1 had gedoneerd was het voldoende geweest. En € 1 lijkt me niet teveel voor deze legende toch? Ik heb zelf € 10 overgemaakt…

    1. BobbyHaarms

     Netjes Remco! En net wat je zegt, €1,- is zeker niet teveel gevraagd voor deze legende. Btw goed je hier weer even te zien na zo’n poos! Hopelijk alles goed?

  2. JohnDoe77

   Even met Ajax overleggen of zij het gat willen vullen. Is wel het minste wat ze kunnen doen en is het ook van ons allemaal; de fans en de club!

   1. Mr Ajax

    Gewoon nog 1 keer collecteren, dan haal je het makkelijk, dan is die echt van de supporters

   2. BobbyHaarms

    Nee Ajax moet hier gewoon ff lekker buiten blijven, die hebben Johan bij leven al genoeg op zijn ziel getrapt.

    1. Litmanen

     Waar slaat dat nou op?!
     Ajax is Cruijff en andersom.
     Cruijff was ook niet altijd positief ten opzichte van Ajax ( jaartje 010) maar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

     1. BobbyHaarms

      Waar dat op slaat? Je kan toch lezen of niet? Dat Cruijff een jaartje 010 deed heeft Ajax puur aan zichzelf te wijten gehad. Ene Ton Harmsen vond Jopie namelijk geen supercontract meer waard dus logisch dat Johan eieren voor zijn geld koos. Enkele jaren geleden was het wederom Ajax die Jopie op zijn ziel trapte. Desondanks bleef Johan zijn Ajax tot aan zijn dood trouw, punt. Dus Ajax moet hier gewoon lekker buiten blijven ipv de weldoener uit te gaan hangen.

      Johan was er voor de supporters, en nu zijn wij er om hem hiermee te eren. Als je daar een probleem mee hebt, jammer dan voor je.

     2. De Nees

      Dat slaat overal op. Als Cruijff negatief was dan was daar alle reden voor, dat ging bijna altijd over bestuurders. Je snapt er weer ‘s geen reet van.

     3. De Nees

      Sterker nog, Johan heeft zijn leven gegeven voor Ajax, dat wordt gaandeweg meer en meer aannemelijk voor mij. Dat hele gedoe had een sterke wissel genomen op hem, zijn letterlijke woorden in het boek. Die ziekte kwam keihard opzetten, lichaam en geest staan nml niet los van elkaar. Niet te bewijzen maar dat risico is voor mij niet onwerkelijk. Dus je dikke kop houden dat Cruijff niet altijd positief was met Ajax.

     4. Indojood

      Zeikkut Nietmanen, hoe vaak gaan we dit nog lezen? Altijd ff subtiel Cruijff bashen.

     5. BobbyHaarms

      En geeft zichzelf dik 160 duimpjes. Wedden dat ie gaat beweren dat ie daar niks mee te maken heeft?

 1. BeukerAjax

  Wat ik me afvraag… de supporters betalen al zoveel geld aan alle kaarten en bijzaken rondom Ajax… waarom kan Ajax zelf niet iets doneren voor een standbeeld!? Of heb in iets gemist en zeg ik nu iets gek… vind het belachelijk dat dit niet gesponsord wordt

  1. BobbyHaarms

   Van de supporters, voor de supporters. Zoiets. Johan heeft ons zoveel moois gegeven…Zou er toch een rare smaak van krijgen als dat anti-Cruijff kliekje hieraan mee zou betalen.

 2. Ajax 1

  Heb geen collectant gezien, want was te laat bij de wedstrijd voor het eerst in 25 jaar. Na de wedstrijd nog even gezocht, niemand gezien. Hopelijk nog een keer collecte want ben niet zo van het online betalen.

 3. Daisy

  Voor wie nog niet gedoneerd heeft. Er is nog tijd zat. Ze staan er de volgende wedstrijd weer. Het standbeeld van Cruijff komt er echt wel als het aan de echt Ajax-Supporters ligt. Het zal zeker door de Ajax supporter betaald worden want hiertoe zijn wij zeker in staat en hebben Ajax hiervoor niet nodig. Dus doneer bij de volgende wedstrijd en het bedrag wordt zeker gehaald.

 4. AB

  Waarom wachten, gewoon doneren op dezemanverdienteenstandbeeld.nl Gewoon online euries geven. Zoveel mogelijk.

 5. Indojood

  Ik heb een tientje overgemaakt en zondag weer een tientje gegeven. Waarom zijn supporters zo fakking gierig?

 6. Forever nr14

  Prinsengracht, dit komt dat er velen hier Johan niet eens gekend hebben of alleen maar van horen en verhalen en totaal niet weten dat Johan een Ajax hard had, en het beste met de club voor had.

 7. Forever nr14

  Heb ook €25 overgemaakt, had niet verwacht dat er maar €50000 is opgehaald maar het dubbele helaas. Is trouwens niet in € uit te drukken wat deze grootheid voor Ajax betekend heeft en niet alleen voor Ajax

 8. Slingertje.

  Laten de clubleiding en de Ajaxselectie het laatste beetje maar aanvullen dan kan er begonnen worden aan het maken van een mooi standbeeld voor onze held.

  1. AB

   Club moet er sowieso met zijn poten van afblijven. Spelers hebben misschien allang een donatie gedaan, dat hoeft niet openbaar gemaakt te worden. Elke gift moet uit het hart zijn, dat is belangrijk.

Comments are closed.