Tadic zat drie uur met Ten Hag om de tafel: ‘Gezegd dat we dat liever anders willen’

Dusan Tadic heeft na afloop van Bayern München een lang gesprek gehad met Erik ten Hag. Dat ging over voetbal, tactieken, maar ook wat er eventueel beter kan bij Ajax. Na drie uur waren beide heren het in grote lijnen eens over de gehele situatie bij Ajax.

‘De trainer staat nu open voor onze feedback, iets wat eerder niet het geval was. Dat is wel belangrijk want je hoeft het natuurlijk niet altijd eens te zijn met elkaar, maar hebben er niets aan om achter zijn rug om te klagen. We hebben het over veel zaken gehad en een voorbeeld is de kleine partijtjes. Die was ik een dag voor de wedstrijd ook niet gewend en veel spelers vonden die vervelend. Dus heb ik namens de groep aangegeven dat we het liever op een andere manier willen. Iedereen wil persoonlijk vooruit en stappen maken met het elftal maar dan moeten we wel allemaal op dezelfde bladzijde zitten. Uiteindelijk moeten we samen een weg vinden waarbij iedereen zich prettig voelt’.

Enkele weken geleden gaf Matthijs de Ligt aan dat bij grote clubs bepalende spelers de regie in het veld nemen. “We hebben met Blind, Huntelaar, Schöne, Ziyech, De Ligt en mij veel ervaren jongens. Als we problemen signaleren, moeten we die repareren”, zegt Tadic daarover. In de wedstrijd tegen AEK Athene gebeurde dat bij Ajax ook. “David Neres en ik besloten van positie te wisselen, waardoor ik op tien en David op links kwam te spelen. We speelden ook gelijk beter. De trainer was het ermee eens, geeft ons de vrijheid om van positie te wisselen en laat ons naar ons gevoel luisteren.”

Tadic baalt dat hij met de wetenschap van nu voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV niet aangaf dat een centrum met Frenkie de Jong en Daley Blind geen goed idee was. “Laat ik vooropstellen dat ik daar toen ook in geloofde, want de wedstrijden daarvoor had Frenkie het super gedaan”, aldus Tadic. “Door de nederlaag en het goede spel van Max Wöber tegen Bayern München zal iedereen de vraag of we met hem hadden moeten starten met ’ja’ beantwoorden, ik ook. Al vind ik nog steeds dat we PSV easy goals gaven, waardoor ze extra energie kregen.”

Bron: De Telegraaf

Related posts

94 Comments

 1. Carel Reeser

  Mooi artikel in de Telegraaf. Tadic de natuurlijke leider van dit Ajax. Heel goed dat hij dingen die leven in spelersgroep bespreekbaar maakt. Goed van Ten Hag dat hij open staat voor die kritieken. Wat mij betreft alles raak wat Dusan meldt in Telegraaf.

  1. Sam34

   Ik vind hier ook vertrouwen naar ten hag uit spreken met een coach waar je het niet in ziet zitten ga je niet om tafel

  2. FrankiC

   Tadic had er beter aan gedaan dinsdag die kans vanaf een meter of 5 te benutten, dan openlijk het gezag van de trainer te ondermijnen.

   1. Carel Reeser

    Franki toen ik kop boven artikel zag dacht ik meteen hetzelfde als jij. Maar het verhaal zelf is stuk genuanceerder.

    1. FrankiC

     Oké, gelukkig maar. Ik lees geen Telegraaf en het maakt me benieuwd. Deze fanzone nieuwsflits vertekent wellicht, maar daarin komt Tadic wat mij betreft behoorlijk betweterig en gezagsondemijnend over.

  1. Guacamole

   Snap niet waarom supporters steeds zo haten richting Ten Hag. Het team lacht en spelen aantrekkelijk voetbal. Ze hebben dit seizoen 1 keer gedaald. Minder zeiken meer supporten.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Haten? Hij past gewoon niet bij Ajax en hij blundert nogal met opstellingen en wissels. Snap jij Amsterdammers zelf eigenlijk wel, Guaca? Indien ja, dan snap je ook waarom TH niet past.

     1. Litmanen

      Prinsengracht, je hoeft niet te discrimineren om je gelijk te halen.
      Ik ben ook geen fan van Ten Hag, maar daar heb ik argumenten voor.

     2. Ajax1958

      Hahaha Nepmanen en discriminatie. Je bent echt een paardenlul. Rot een eind op hier, het was echt leuk die maand zonder jou.

 2. Wenen 1995

  Mooi dat trainers en spelers open staan voor feedback. Beiden hebben hetzelfde doel en door deze houding wordt het proces wat moet leiden tot succes, versneld. Ik heb alle vertrouwen in dit Ajax. Nu nog “even” minimaal 5 punten wegpoetsen in de NL competitie….

  1. HURBIE

   Mooi als het je het samen bespreekt en uitvoert
   Top dat Haggie ze eigen daar voor openstelt

 3. Indojood

  Kijk er niet gek van op, die twijfels aan de visie en werkwijze van Ten Hag heb ik ook. Goed van Tadic dat ie het aankaart en goed van Ten Hag dat ie er nu voor open staat.

  1. BobbyHaarms

   Zekers, gelukkig is ie nog net niet zo eigenwijs als die van Gal. Ben hier ook echt heel blij mee dat TH openstaat voor eigen initiatieven vanuit de groep. Hiermee krijg je als het ware een zelfsturend team, ideaal bijvoorbeeld als er in een stadion tienduizenden supporters staan te krijsen terwijl die schorre TH vanaf de zijlijn loopt te roepen naar zijn eigen spelers.

  2. De Nees

   Idd, blij dat TH niet denkt de wijsheid in pacht te hebben. Openlijk zal hij het niet toegeven, maar hij weet verrekte goed dat hij tegen pisv fout is geweest en ik heb nog steeds sterk het vermoeden dat de tactiek tegen Bayern was ingegeven door van Gaal. Wie weet zijn deze lessen een opmaat geweest om ook een luisterend oor te hebben voor de spelersgroep.

   1. beni

    Ajax heeft biet gewonnen door de tactiek, Ajax heeft gewonnen omdat Bayeren helemaal de kluts kwijt is. Gisteren weer verloren met 0-3 thuis nog wel. Ik had Ajax wel tegen inter willen zien ik denk dat het een regel rechte afgang was geworden.

     1. beni

      Die op zijn retour is en uitgeblust. In de competitie verliezen ze de een na de ander, Ajax loopt met 1-1 de deur uit. VVV uit ook moeilijk PSV gaat er over heen met 4-0

 4. ajacied078

  ten hag kan tadic niet tegenspreken. neem aan dat tadic in de pl genoeg geleerd heeft hoe het wel en niet moet.

 5. ajaxpers

  Th heeft geen enkele imago, werkervaring, trainerservating, visie, spelerservaring waavoor de spelers naar hem zouden moeten luisteren. Spelers snappen ook dat hij met wat geluk de baan heeft gekregen.

  1. FrankiC

   Tegengeluid:
   Onzin. Overleg is prima, maar hou dat intern. Het lijkt erop dat Tadic al capsones en praatjes begint te krijgen. Wil de aanvoerder uithangen terwijl hij dat niet is en denk dat de ontwikkeling louter gevolg zijn van zijn komst. Als je dit in de krant zet (ik lees principieel geen Telegraaf) kun je dat ook zien als ondermijning van de trainer. Niet doen dus.

  2. De Nees

   Vind mondige spelers juist goed, hoeveel hebben we voorgaande jaren gehad die dit deed? Iedereen deed maar slaafs wat de trainers oplegde want zaken waar je lange tijd vraagtekens bij kon zetten veranderde gehele seizoen maar niet. Van Tadic kan je zeggen dat hij echt wil winnen, we hebben al genoeg slapjanussen voorbij zien komen bij Ajax. Tadic past prima bij het niveau van Ajax, tuurlijk gaat niet alles goed in de wedstrijd maar dat kan ook niet anders had hij wel bij Barcelona gespeeld. Hij profileert zich en dat heeft niks te maken met kapsones, onderling is dit ter sprake gekomen en nu vonden ze het tijd dat iemand dit bespreekbaar ging maken met ten Hag. Helemaal eens dat de spelersgroep dit doet.

   1. FrankiC

    Eens De Nees, maar ik denk dat elke spelerlsgroep wel mondig is of mondige spelers in zin heeft. Maar op het moment dat het in de krant komt wek je de indruk dat TH het niet alleen zou kunnen of hulp nodig heeft. Daar heb ik in zijn algemeenheid (ik weet niet meer van dit specifieke geval dan wat ik hier lees) moeite mee.

    1. KBouter

     Gezeur man… wees blij dat we nu eindelijk een mondige speler hebben ipv sulletjes zoals Blind die de bek niet open trekt. Tadic en Ziyech zijn de enige eche vedetten bij Ajax dn die mogen of moeten zelfs mondig zijn!

 6. Finidi

  Komt bij natuurlijk bij dat Tadic hem beter kan verstaan of ligt Servië niet kort achter et tukkerlaand??

 7. Charka53

  Dat is een positive omslag dat Ten Hag naar een speler met ervaring wil luisteren en nu maar hopen dat hij er wat mee en kan doen . Maar nu moet Tadic niet doen of hij het voetballen heeft uitgevonden want hij kan en moet nog stukken beter en minder lullen in het veld dat gaat tenkoste van het voetbal.

 8. DeMike

  Prima dat dit soort gesprekken plaatsvinden. Lijkt me niet meer dan logisch dat je open communiceert met elkaar in een topsportklimaat.

 9. BobbyHaarms

  Zou dat gesprek 3 uur geduurd hebben omdat Tadic steeds moest vragen wat TH nou eigenlijk zei? ?

 10. ajaxpers

  ???en nadie heeft Tadic gezegd dat hij nooit Nederlands zal willen leren spreken, als het zo klinkt!!

 11. FrankiC

  ‘Ervaren jongens als De Ligt’! Ja, het staat er echt. Natuurlijk leiderschap wel maar ervaren als je pas 19 bent is onzin. De Ligt is aanvoeder en mag iets tegen de scheids zeggen. Tadic moet daar (met zijn handjes in smeekbedehouding) mee ophouden. Wordt vervelend. Het is zijn taak niet en heeft vaak ongelijk.
  Persoonlijk heb ik liever Neres in de spits dan Tadic….

  1. Litmanen

   Tadic moet zich in het veld meer laten zien, zeker tegen de kleine tegenstanders waar bij Ajax de wedstrijdmentaliteit vaak ver onder het nulpunt daalt.
   Dan moet hij opstaan. Daar is hij voor gehaald.
   Nu krijg je de indruk dat Ten Hag wederom verschil maakt tussen spelers die er altijd staan en spelers met een grote mond.

   1. AB

    Litmanen laten we gewoon zeggen: jij moet je hier niet meer laten zien. Ga naast Eug liggen en kop houden. Oke? Gewoon je belofte nakomen en opzouten.

    1. vak411

     gatver, kakkerlakken… stop met jezelf de Duimpjes geven.. vanuit de arena vak 411 de groeten aan al de kakkerlakken..

 12. ericloe

  Dit zijn heel goede ontwikkelingen binnen een ambitieus en professioneel team! Dit maakt zowel de individuele speler als het team alleen maar sterker! Elkaar en het team beter maken door mede verantwoordelijkeheid re dragen. Ben trots op dit team! Iedere dag weer een stapje vooruit!

 13. M800M

  Opzich positief maar vind het ook wel een raar verhaal. Het bevestigt eigenlijk ook wat veel critici van ten hag al een tijd roepen. En nu oppeens na bayern is die koppigheid veranderd na een goed gesprek van 3 uur? Had dat niet ff wat eerder gekund dan? voordat we punten verspeelden en in de achtervolging op psv moeten… Naja als het team hier beter van gaat voetballen is het altijd goed. Begrijp ook uit het laatste stukje dat er meer met wöber (echte verdediger) in het centrum gespeeld gaat worden, dat hoor ik graag.

 14. a.p.

  positief artikel, Klasse van Tadic als je zo iets kan en doet ben je een echte leider en Een echte aanvoerder!

 15. AB

  Fijn dat de meeste supporters hier iets positiefs in zien van ten Hag en Tadic. Ik lees “fijn” echter wel als lachwekkend of triest.
  Ten Hag stond dus niet open voor feedback, dat is dus gewoon een feit. Nu hij bij veel supporters en spelers niet echt serieus wordt genomen gaat hij, voor eigen lijfsbehoud, bijdraaien. Verder had niet Tadic maar Ziyech dit gesprek moeten aangaan en anders minimaal met zijn tweetjes. Persoonlijk vind ik Tadic qua gedrag een beetje over het paard getild. Hij gedraagt zich als aanvoerder binnen en buiten het veld en dat is niet goed.
  Het is ronduit belachelijk dat een trainer niet als basis overleg heeft met een aantal spelers. Kortom: Ten Hag ……… out.

  1. De Nees

   Waarom Ziyech weer? Nu profileert iemand zich en dan moest eigenlijk Ziyech dat doen. Als hij zich daarvoor aangesproken voelde dan had hij dat al gedaan moeten hebben, hij zit er per slot al een paar jaar.

   1. dickst14

    Ziyech is wel degene die de meeste aanspraak op de meeste inspraak mag hebben vind ik ook.
    Buiten dat is het goed dat er een beetje transperantie aankomt dankzij Tadic.

   2. AB

    Waarom Ziyech? De beste speler, misschien daarom? Zelfs als hij het zelf niet doet moet ten Hag hem er bij betrekken. Een goede trainer doet dat gewoon

   1. vak411

    Bobby.. mijn duimpje is.voor jou. wat een gekutt met die duimpjes. nog even en ik.ben hier weg.. vanuit de arena, hartelijke groeten ….

    1. BobbyHaarms

     Laat je niet opnaaien gap, Kopsterk was eerst de enige met extreem veel duimpjes, maar nu zie ik zelfs Zlatan en in mindere mate Litmanen met nogal wat duimpjes. Gewoon opnaaierij van buitenaf of pure manipulatie als je het mij vraagt. Lekker afschaffen die kutduimpies

 16. Bert Betondorp

  Tadic is nu aanvoerder? Toch? Mag-ie met zijn trainer dan praten. Daar kan ten Hag alleen maar van leren ter meedere glorie van Ajax.

  1. FrankiC

   Iedereen mag met zijn trainer praten en doet dat waarschijnlijk ook. Het lijkt wel of er iets nieuws uitgevonden is.

   Een aanvoerder mag met de acheids praten.

 17. Zlatan4ever

  131 likes op mijn korte zeg maar zeer korte commentaar ? Daar klopt niks van volgens mij. Hoog Peter Kopsterk gehalte zonder dat ik er iets mee te maken heb
  ???????????????

  1. AB

   En ik, met zeer inhoudelijk en waar commentaar, heb er nog steeds 0. Kortom, kul krijgt duimpjes en serieuze bijdragen niet.

   1. Zlatan4ever

    Niet doorslaan AB, de mede forumleden zijn het wel meer met mij eens geweest.
    Verbaas mij alleen over zoveel likes met 1 zin….??

  2. Peter kopsterk

   Jij bent de volgende die ze proberen weg te treiteren van dit forum met je likes

   1. vak411

    rot toch op Peter Kopsterk met je gejank, jezelf 200 duimpjes gegeven, dan ben je voor mij altijd een kakkerlak

 18. Dagrump

  En zo moet het ook. Beter met elkaar spreken en recht in iemand zijn gezicht zeggen hoe en wat!! Klasse dit van spelers en van Ten Hag!! Natuurlijk moet Ten Hag het bepalen maar het Team moet er ook achter staan!! Toch?

 19. Dagrump

  Er zijn meerder peter kopsterk ( duimpjes geilers ) kunnen we de duimpjes niet afschaffen @ Redactie??

  1. M800M

   Volgens mij doen ze dit niet zelf, Er is een clown actief die anderen duimpjes geeft om hier onrust te stoken. Ik heb een sterk vermoeden wie die kinderachtige zielepoot is maar heb geen bewijs dus kan iemand moeilijk openlijk gaan beschuldigen

   1. Zlatan4ever

    M800M, jij begrijpt waar het over gaat met ak die ?? zoals zelf door mij aangegeven

   2. Peter kopsterk

    Ik heb het ook dikwijls gezegd over die duimpjes dat er iemand bezig is. Ik ben nu de zondebok.

    1. Ajax1958

     Jij hebt helemaal niks gezegd over duimpjes klootzak. Nu weer meeliften op alle commentaar? Flikker op Kopsterk-S e i j s

 20. Zlatan4ever

  Dagrump, zoals reeds gemeld snap ik ook niet dat ik met 1 zin zoveel ?? krijg ? Beter lezen dus of een golden retriever aanschaffen

  1. vak411

   Zlatan, begin je ook al met je duimpjes!? pffffft klein kind

   op zoek naar beloningen

 21. Prinsengracht

  Iemand probeert dit forum kapot te maken. En de redactie is oorverdovend stil.

  1. BobbyHaarms

   Tsja zoveel is wel duidelijk. Als dit zichzelf noemende Ajacieden zijn die hiermee lopen te fucken wil ik daar niet mee geassocieerd worden.

  2. Ajax1958

   Deze app is al naar de klote PG. Ik heb 2x gevraagd om mijn account te verwijderen, maar ik hoor helemaal niks. Er lopen teveel malloten hier (Nepmanen, Eug, ajaxpers, Kopsterk enz)

 22. Kovacs

  Wat voor veel onervaren spelers van Ajax geldt, geldt natuurlijk ook voor een onervaren trainer. Daarom voor het eerst hulde dat Ten Hag luistert naar ervaren spelers. Daar wordt ook hij groot van.

Comments are closed.