There are no ads, please add some


Media stoken vuurtje rond Van de Beek op; Zaakwaarnemer kruipt in rol Ten Hag

Ajax leverde afgelopen dinsdag een topprestatie tegen Bayern München. Donny van de Beek stond in de basis en speelde, net als het hele elftal trouwens, een prima wedstrijd. En dus laaide de media nog maar eens de discussie op over de toekomst van Van de Beek bij Ajax. Met vragen als ‘hoe lang hou je deze onzekere situatie nog vol?’en ‘Hoor jij niet gewoon tegen de trainer te zeggen dat jij in de basis hoort?’, proberen de journalisten uitspraken te forceren. Doordat de middenvelder genoegen moet nemen met een bijrol wordt door deze ‘media-deskundigen’ al direct gezegd dat ‘een transfer een logisch gevolg is’.

Zaakwaarnemer Guido Albers probeerde vervolgens het vuurtje ook nog op te stoken door te zwaaien met allerlei buitenlandse interesse en in gesprek met Voetbal International te roepen dat er afspraken met directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn gemaakt als de situatie van Van de Beek niet verandert. Het Parool citeert maar al te graag opmerkingen van de belangenbehartiger dat de toekomst van zijn cliënt vrijwel zeker buiten Amsterdam ligt. “Uit niets blijkt dat Van de Beek dit jaar nog basisspeler wordt. En hij wil niet de twaalfde man blijven”, zo weet Albers. “Het gaat hier niet meer om minuten maken, maar om toekomstperspectief. Van de Beek gaat de concurrentiestrijd op deze manier niet winnen. Hij komt in dit systeem minder tot zijn recht en dat is zonde”.

Albers waant zich technisch voldoende onderlegd om te weten hoe de tactiek van Ten Hag nu, en in de komende periode, zal zijn; “Ten Hag speelt niet meer met de punt naar achteren, maar tegen de principes van Johan Cruijff in met een ’10’. Van de Beek past perfect in een systeem met de punt naar achteren, waar hij voor diepte in het spel kan zorgen”, aldus de analyse van de zaakwaarnemer. Veel clubs staan voor Van de Beek in de rij, herhaalt Albers. “Ik wil er ook niet stiekem over doen, het komt toch wel uit. Deze clubs hebben een jaar geleden ook al geïnformeerd. Nu Donny minder speelt, kunnen ze hem kopen tegen een gunstigere marktprijs. Zo werkt het natuurlijk ook in de voetballerij. Het enige dat die clubs willen weten: ‘Wat kost ‘ie?”

Gerelateerde posts

36 reacties

 1. Mr Ajax

  Het enige wat die lul van een zaakwaarnemer wilt weten, is wat verdien ik aan een transfer! Opzouten, donny blijft nog even!!

   1. Peter kopsterk

    We zullen hem straks nog hard nodig hebben als er blessures en schorsingen zijn. Ach ja, zakenwaarnemers je wordt er doodziek van.

    1. Ajax1958

     Niet alleen van zaakwaarnemers Petra Liksterk-S e i j s. Duw nog maar een 🖕in je reet.

     1. HURBIE

      De REDACTIE heeft hem uit de ranglijst gehaald🤔
      Gerechtigheid en hij gaat gewoon weer door

 2. Ajax XXX

  Wat een slap gelul, toekomst perspectief genoeg als hij presteert want dan is het middenveld in de basis gewoon de Jong, Bind & Beek.

 3. Daisy

  Dit wordt soap nr …. ik ben de tel kwijt. Laten ze dat lekker binnenskamers regelen onrust stoken wordt niemand beter van. En Donnie is eigenbaas dus laat Donnie zelf de knoop maar doorhakken.

     1. Litmanen

      Zulke gekke dingen zegt die zaakwaarnemer niet. Zijn tactische analyse klopt in elk geval.

 4. AFCA my World

  Natuurlijk kijkt de zaakwaarnemer naar de centjes, Maar je ziet ook dat Donny het prima doet als hij speelt, ten hag kan straks niet meer om hem heen ! Nee hoor geruchten genoeg,maar hij blijft nog wel even !

  Wat wel heel belangrijk is,als Ajax in Europa het goed blijft doen word er aan het eind het halve elftal weggekocht er is belangstelling voor :

  Onana, de Ligt, Mazzroui, Tagliafico, F de Jong, van de Beek, Ziyech en Neres ! Dus alvast maar rondkijken kan geen kwaad !

 5. AjaxKat

  Het is toch geen geheim dat Hag met 2 controleurs wil spelen? Dan kruipt de hele media in de rol van Hag. Beetje vreemd om dat alleen van Albers zo te stellen. Wat betreft Hag: als het zo werkt, waarom zou je anders gaan spelen?
  Wat betreft Donny is het idd wat XXX stelt: er is juist toekomstperspectief mits Donny geduld heeft. Voor nu moet Hag gewoon regelmatig rouleren met de middenvelders. Als de kwaliteit zo dicht bij elkaar zit dan moet dat mogelijk zijn.

  1. HDfan

   Klopt en dat gebeurt ook, de ene keer met een echte spits en de andere keer zonder en als er blessures zijn komt hij direct in beeld

 6. Emilio4Ajax

  Haggie heeft tot nog toe gekeken naar wie hij dacht dat zijn taktiek nodig zou hebben… voor de beker dit, voor de CL dat en in de ED per wedstrijd weer wat anders…met zoveel kwaliteiten op het veld en op de bank moeten er een aantal spelers naast staan… kijk maar eens wat er bij Bayern op de bank zat en bij andere ploegen in de EL/CL…

 7. Zlatan4ever

  Van Beek is de moeite waard om een vaste plek in het 1e te krijgen. Ten Hag “rommelt” maar wat aan. Eiting boven Donny gaat echt nergens over

 8. Forever nr14

  Ik lees hier echt comedy capers verhalen geloof ik!
  Haggie… En Tactiek🤣🤣🤣🤣🤣 werkelijk kom s op zeg.

 9. Vierde ster

  Ik word stront en stront ziek van het eeuwige gezeik van zaakwaarnemers! Het enige waar die lui, een enkle uitzondering daargelaten, mee bezig zijn is hun eigen financiële belang, zeker niet het belang van de (meestal jeugdige) speler, die gek gemaakt wordt met grote bedragen, waarvoor ook de ouders zwichten!

  1. AB

   Ach, het enoge waar ons te hnisch hart mee bezig is is ook geld verdienen. Jonkies voor weinig zien aan te kopen en dan doorverkopen want ze zijn nooit goed genoeg voor het eerste. Ajax is in deze toestand dus volop mede verantwoordelijk.

   1. Yindi02

    AB, zijn er letters die jij niet op het toetsenbord hebt? Of al beetje dronken zo aan het begin vh weekend.

    1. AB

     @ Yindi: ik zie het 😂 denk last van de zon in mijn ogen 😉.
     @ Daisy: op mijn leeftijd mag je het wat rustiger aan doen (vind ik) 😂

 10. Carel Reeser

  Ik heb bloedhekel aan die zaakwaarnemers, maar in dit geval heeft hij gelijk. Donny van de Beek hoort in de basis thuis. Diepgaande middenvelder die ook veel belangrijke doelpunten scoort. Gewoon opstellen ! In elk systeem

 11. Kevke87

  wat is dit voor vieze stokerij joh. gewoon geduld opbrengen en knokken voor je plek. zo werkt het in de voetballerij. 11 man op het veld en jij moet gewoon zorgen dat de trainer niet om jou heen kan, klaar. kijk naar Tete, Riedewald enBazoer en neem een voorbeeld aan Schone

   1. Kevke87

    ja klopt, je hebt nog gelijk ook. hetzelfde was met El Ghazi. heb alleen het idee dat Tete ook gewoon graag wegwou, maar misschien heb ik fout

   2. Litmanen

    En zit nu voor iets meer geld elders op de bank…..
    Zou hij daar ook zo knokken?
    Heel beperkte voetballer, dus niet te vergelijken met Lasse.

 12. Ajax1958

  En jij gelooft dat? Ik,heb ni al 2x gevraagd om m’n account te te verwijderen, maar helaas…..””

 13. Kapstein

  Dat heeft niets met een kleur te maken. Ik was zelf fan van Tete, maar als iedere trainer hem minder vond dan de concurrentie dan zal ik het wel fout gezien hebben.

Reageren is niet mogelijk.